Kvaliteta Vode i koliko je bitna !

Hesi Original Sjemenke Hempatia Organics Nutrients
Želite nešto više od socijalne mreže?
Društvo za legalizaciju marihuane, medicinu i uzgajanje kanabisa. Registrujte se za dodatne opcije foruma.
Registracija

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.799
42.155
3.198
Bekaa Valley
hehe, pa zavisi od reke, ako ne plivaju mrtve ribe, nema neke zesce industrije u blizini, ako seljaci ne prosipaju otrov sto im ostane nakon spricanja voca tu u blizini i tako to....onda naravno moze
 

loop

veteran spliffer
10.08.2012
774
515
0
40
pazi na temperaturu,ako je planinski potok suvise je hladna,istresiraces je..
 

not smoke

Aktivan Član
26.12.2011
767
124
63
37
jel neko koristio citav indor kupovnu vodu onu u balonima od 5 ili 6l da se regulise ph posto je na njima prosek 7,5 i sa tim da se zaliva jel bi bilo bolje nego pipa
 
30.12.2012
4
0
0
39
Oprostite, no da li se može popravljati Ph vode sa puferima za kalibraciju Ph metra? Ili je to otrov za biljke?

Tnx :9
 

Blade

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
11.07.2011
2.466
2.518
188
35
Negdje na Balkanu
Nisam 100% siguran nikad nisam imao PH mjerac ali logika mi govori da nemože....znam da postoje PH regulatori za kupiti i da su jeftini+ekipa spušta PH vode npr limunom...i tako..
 
30.12.2012
4
0
0
39
Blade je napisao(la):
Nisam 100% siguran nikad nisam imao PH mjerac ali logika mi govori da nemože....znam da postoje PH regulatori za kupiti i da su jeftini+ekipa spušta PH vode npr limunom...i tako..
Tak sam si nekako i mislio ... Još jedno pitanjce vezano uz vodu.

Da li je moguće zalijevati biljku periodički, kap po kap, kao infuzijom, pošto nisam siguram da ću moć zalijevati biljke svaka dva dana?
 

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Urednik
Moderator
04.03.2012
6.584
24.724
1.098
Studio HIGH je napisao(la):
Tak sam si nekako i mislio ... Još jedno pitanjce vezano uz vodu.

Da li je moguće zalijevati biljku periodički, kap po kap, kao infuzijom, pošto nisam siguram da ću moć zalijevati biljke svaka dva dana?
Mislim da ti onda ph nece biti kako treba.Stavi vece posude(vise zemlje) pa neces morati zaljevati svaki drugi dan:)Ovo kapaljka,infuzija 0 bodova
 
30.12.2012
4
0
0
39
opa cupa je napisao(la):
Mislim da ti onda ph nece biti kako treba.
Ako smijem pitati kako to misliš. Moja je logiga da dovedeš ph vode u red i kada napuniš vrečicu za infuziju, ph bi trebao ostati postojan, zar ne?
opa cupa je napisao(la):
Stavi vece posude(vise zemlje) pa neces morati zaljevati svaki drugi dan:)Ovo kapaljka,infuzija 0 bodova
Tak je i bilo sa vanjskim growom kojeg sam radio, ali sada trebam preć pod krov, pa razmišljam na glas ....
 

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Urednik
Moderator
04.03.2012
6.584
24.724
1.098
Studio HIGH je napisao(la):
Ako smijem pitati kako to misliš. Moja je logiga da dovedeš ph vode u red i kada napuniš vrečicu za infuziju, ph bi trebao ostati postojan, zar ne?

Tak je i bilo sa vanjskim growom kojeg sam radio, ali sada trebam preć pod krov, pa razmišljam na glas ....
Ph vode se relativno brzo mijenja.Danas namjestis,sutra je opet isti(kao prije reguliranja) ako ne i visi.Indoor i outdoor su razliciti.Pravila su malo drugacija;)Ph u indooru je broj jedan i iz tog razloga je "navodnjavanje"polurjesenje Koje moze samo navuci vece probleme.
 

s0va

Aktivan Član
17.01.2013
332
304
63
28
Pozdrav drugari!:vb_wave:

Ne znam da li je neko pre mene ovde napisao ovo ali nisam mogao sve da citam...


Kamenac moze da se procisti tako sto se voda zaledi (sva voda u posudi mora da bude zaledjena) i kada se otopi videcete bele ljuskice na dnu posude. Procedite ih i voda je cistija .
:b_hop:
 
  • Sviđa mi se
Reactions: terrible
05.03.2010
12
4
0
35
„S obzirom na to da se čovekovo telo sastoji od oko 70% vode, a mozak čak od 90%, upravo je voda ta u kojoj se odvija najveći broj hemijskih procesa u organizmu, pa je zato veoma važno kakav kvalitet napitaka unosimo u sebe. Počnimo od vode.

Voda iz gradskog vodovoda je veoma nezdrava za konzumiranje. Da bismo je očistili i doveli do vrlo kvalitetnog stanja možemo primeniti jedan postupak.

Ostavimo vodu u posudi sa otvorenim poklopcem ili u otvorenoj flaši 12 – 24h kako bi se dehlorisala, a zatim sipamo u plastične flaše i stavimo u zamrzivač. Kada izvadimo flaše sa potpuno zaleđenom vodom, primetićemo da je u sredini led postao mutan sa različitim nijansama od bele, žute i sive boje, a okolo je providan. U tom unutrašnjem sloju skoncentrisali su se viškovi soli iz vode, veliki deo toksičnih jedinjenja, teški metali... U spoljašnjem delu zamrznute vode, tik uz ivice flaše ostao je deuterijum, - teška voda, veoma pogodna za pravljenje atomske bombe, ali ne i za funkcionisanje našeg organizma, a u određenim malim količinama veoma razarajuće deluje na organizam i izaziva smrt.

Kada izvadimo flašu iz zamrzivača prelijemo je minut – dva toplom vodom, onda pažljivo otvorimo poklopac i pod pritiskom se izbaci voda bogata deuterijumom. Nakon toga flašu zatvorimo i spustimo u neki veći sud napunjen toplijom vodom – oko 40* C. Voda u flaši će se brzo otopiti, a na dnu će ostati talog. Sada procedite vodu kroz nekoliko puta ispresavijanu gazu i dobićete vrlo kvalitetnu prečišćenu vodu sa kojom možete pripremati sve napitke i hranu koja zahteva primenu vode.

Ovako pripremljena voda ne samo da je prečišćena, nego je i strukturisana kao i sva voda u živim organizmima i voću i povrću. Tu vodu organizam može direktno koristiti ne trošeći 25 Ccal / 1.L na dovođenje vode u stanje u kojem može biti usvojena u organizmu.

Dugačak je niz lekovitih dejstava od upotrebe pročišćene i strukturisane vode: stvaranje veće snage i energije, dužom upotrebom smanjuje se potreba za snom i poboljšava kvalitet sna, produžava zdrav životni vek ( nije slučajno što je piju dugovečni gorštaci ), utiče na bolju reprodukciju i rađanje zdravije dece ( jedan od razloga zašto ptice prelete hiljade kilometara u severne delove zemlje nego što na svet donesu mladunce).

Voda će ostati strukturirana 15 h nakon odeđivanja i to je period kada je najbolje upotrebiti je. U suprotnom izgubiće deo deo svojih korisnih dejstava, ali će i dalje ostati prečišćena pa se može i kao takva koristiti.

Svakako na vama je odluka da li ćete zamrzavati vodu iz vodovoda, mineralnu, izvorsku ili već neku drugu. U svakom slučaju, takvim postupkom poboljšavate kvalitet svake vode.“ – savetuje naturolog Georgij Nazarov, u knjizi „Tajne pravilne ishrane, prvi deo, strana 25 – 27, Beograd - Grafiprof 2004 godine.

Prethodno u knjizi „Korak po korak ka zdravom životu“, Bgd. 2003. strana 91-92 ukratko piše: „U bilo koju čistu plastičnu flašu ili lonac natočiti vodu s česme i , ne zatvarajući je, ostaviti da odstoji 12 do 24 sata. U tom periodu hlor će ispariti. Posle toga je treba zatvoriti i staviti u zamrzivač u plastičnim flašama. Staklene će pući. Nakon 24 sata, voda je pripremljena. Radi ukanjanja deuterijuma ( s najvišom temperaturom zamrzavanja ) flašu treba držati u toploj vodi oko jedan minut i milimetarski sloj površine leda (najbliži zidovima flaše) otopiti i odbaciti. U njoj ima najviše deuterijuma. Prilikom daljeg otapanja, lako je zapaziti da je led u sredini mutniji, žućkaste ili bele boje. Sve toksične materije između ostalih i soli teških metala, uglavnom se zadržavaju u sredini. Kad se led potpuno otopi, vodu vodu treba procediti kroz nekoliko puta savijenu gazu ili cediljku, a zatim koristiti. Još bolje bi bilo odbaciti središnji, mutni, deo leda odlivanjem vode u drugi sud pre nego što se ovaj potpuno otopi. S nekoliko ovakvih flaša lako se može cela porodica obezbediti kvalitetnom vodom.“


"TEČNI LED", ILI ČUDO OTOPLJENE VODE

"Da bi se dobila istopljena voda u kućnim uslovima, iskoristite sledeću metodu. Struktura ovakve vode je slična krvnoj plazmi, međućelijskoj i ćelijskoj tečnosti. Priprema se vrši u zamrzivaču ili zimi na balkonu. Za to se koristi samo posuda od nerđajućeg čelika ili emajlirana. Dobijanje takve vode se sprovodi u fazama.

I faza.
Stavite u zamrzivač posudu sa odstajalom vodom. Posudu stavite na drveni ili plastični podmetač da bi se omogućilo ravnomerno smrzavanje vode. Voda sa primesom teških metala i "teška" voda smrzava se brže nego druga ( na temperaturi od 3-4 *C). Zato, kada vidite da se na zidovima posude pojavio tanak sloj leda, izlijte nezamrznutu vodu u drugu posudu (može da se procedi kroz gazu). Led bacite!

II faza.
Vodu ponovo stavite u zamrzivač. Nemojte dozvoliti da se potpuno zamrzne, već samo polovina. Sačuvajte komadić leda, a ostalu vodu bacite - U njoj su ostale rastvorene primese soli itd.(ona se zamrzava na -7*C). Ovaj istopljen led na sobnoj temperaturi će dati čistu, istopljenu vodu. Ukoliko ste propustili trenutak, i ako se zamrzla sva voda, pažljivo pogledajte posudu sa ledom - u centru ćete videti led žućkaste boje. Upravo taj komad sadrži preostali rastvor soli. Stavite posudu sa ledom pod mlaz vode i perite ga sve dok ne ostane čist, prozračan led. Ili. postepeno rastapajući led u posudi u sobi ili na šporetu, izbacite mutan središnji deo leda (on se topi sporije od prozračnog, perifernog leda).
Bioaktivne osobine otopljene vode se očuvaju 7-8 sati posle otapanja snega ili leda, ali za dobijanje snažnog isceljujućeg efekta preporučuje se korišćenje tek otopljene vode, tj. vode odmah posle otapanja." -
Izvor: LEČENJE vodom, snegom, rosom, ledom, parom / izabrao i priredio Momir Ubiparip.-(1.izd.)-Beograd: Zuhra). -strane 65 i 66.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: edmundo and visimir

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.108
16.943
398
38
Tacna
Ja baš razmišljam da kupim ovo, pa da probam izmjeriti ph vode kad je usipam nakon desetak min. Uglavnom koliko sam skužio da ova boca mijenja strukturu vode u samo 5 minuta, znači da uništi i klor i kamenac pa vjerovatno se i ph regulira.

Nemate dozvolu da vidite linkove. Prijavite se ili registrujte se.


Viđao sam je već po nekim prodajnim centrima, i vjerujem da je dostupna na cijelom balkanskom tržištu.
 

Gewind

Aktivan Član
23.04.2012
124
25
0
35
No Joke je napisao(la):
Ja baš razmišljam da kupim ovo, pa da probam izmjeriti ph vode kad je usipam nakon desetak min. Uglavnom koliko sam skužio da ova boca mijenja strukturu vode u samo 5 minuta, znači da uništi i klor i kamenac pa vjerovatno se i ph regulira.

Nemate dozvolu da vidite linkove. Prijavite se ili registrujte se.


Viđao sam je već po nekim prodajnim centrima, i vjerujem da je dostupna na cijelom balkanskom tržištu.
Jesi pročitao komentare ispod i malo istražio? :)
 

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.108
16.943
398
38
Tacna
Jesam, pa me još više zainteresiralo, tako da sam je i testirao, u biti samo PH. Frendica mi radi u trgovini zdrave hrane i na moju radost imali su Flaške. Dao sam joj PH metar da ponese na posao i da mi izmjeri PH vode prije sipanja u flašku i nakon 5 min. Šta reći osim da je PH ostao isti, tj. nepromjenjen. Bio je na 7,5 i nakon 5 minuta je bio na istom. Očito je da im teorija ne pije vodu što se tiče PH a kad vele struktura vode onda bi polazište trebalo biti PH. Ništa drugo osim još jednih prodavača lijepo upakirane magle :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Gewind