LED Gro Master

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Stoner

Aktivan Član
11.12.2006
856
285
83
24
Biljke ostaju hladnije- Biljke se ne zagrijavaju na visoke temp.Sobna temperatura
se ne mijenja.
Manje je zaljevanja , a i na vlagu je lakše utjecati.
Moguænost odlaska negdje na par dana bez rizika da æe se nešto zapaliti ili da æe biljke isušiti od isijavanja reflektora.Led Grow sistem koristi 33 puta manje energije od MH lampe.

LGM1 Hobby-Bars
For Leafy plants, seedlings, rooting, and early vegetative where compact vegetative growth is desired.

Unique Features:
Cuttings Root More Easily
Lower Costs
Energy Efficient
Longer Bulb Life
No Ballast
No Reflector
Targeted Light Delivery
Low Heat Generation
Low Voltage DC
Safe for Kids and Pets
Designed for Max Life
Made in the USA
Attractive
Seeds Sprout Faster
Increases Plant Morphology
Increase Plant Vegetation
Increase Blooming Rates
Easy to Mount
Compact
Solar Compatible
Plant Absorbed Light
No Mercury
No Glass
No UV
 

unknower

buntovnik bez razloga ;)
17.06.2006
882
96
0
spremam i to u temi fluoroscentna svetla ...cisto da se korisnici upoznaju sta sve ima..

inace ima ih od kompleta 20 kom/ 230$
a ima 4-5/50$

problem mi je sto nigde nisam nasao poredjenje MH/HPS vs LED
pisao sam jednom distributru ako ima podatke da mi posalje a sve nesto mislim da ih malo zaboli da mi pisu...

koliko sam razumeo o njima, jeste da zavrsavaju veliki posao u fazi vegetacije a treba im mala pomoc u fazi cvetanja...na pocetku malo skuplje kostaju ali bi trebalo da se isplate kroz potrosnju struje...

napisacu cisto da imamo i to
 

Inq

Vutra Veteran
12.08.2006
996
137
0
Nasao sam Led svetiljke negde na Srpskom netu... Mogu da se kupe ali samo na veliko i mnogo kostaju. Ne isplati se truda...
 

BossGrow

Aktivan Član
04.12.2006
110
21
18
41
evo malo ledica, netko je pisao, cini mi se greenman, da mu biljke dizu listove, kao da im odgovara, kao da zele da upiju svaki trag svjetlosti, jeli ima netko suvislo objasnjeje za tu pojavu, imam samo plave, sa crvenim nemam iskustva



evo ih u pogonu



pozdrav
 

Stoner

Aktivan Član
11.12.2006
856
285
83
24
a evo i nekog prevoda samo neke nebitne stvari su izbaèene sljedi još ako stignem :hippy:

Zainteresirani ste za indoor sadnju, ali se nikad niste htjeli petljati sa troškovima i nabavom sijalica za uzgoj . Tradicionalne sijalice za uzgoj proizvode masu topline i koriste velike kolièine struje zbog kojih vam raste raèun za struju.

Sada ima jednostavnije rješenje za indoor sadnju . LED tehnologija !

LED lampice za uzgoj ostaju hladne, i koriste minijaturnu kolièinu energije.Za uzgoj sa jaèim intenzitetom svjetla se koristi "Pro Led bar".

"SolarOasis Ruby Pro-Grow Light" kako ga oni zovu omoguæava entuzijastima kuænog uzgoja biljki da to sam uradi što jednostavnije sa malim naponima, sa samo jednim šarafom i jako fleksibilno za indoor sadnju.

ŠTO MOŽETE UZGAJATI ?

Sa jednom "three light bar" sistemom postoji par razlièitih opcija. Sa travama,Afrièkim violetama do nekakvih biljaka srednjeg rasta,možete uzgajati koliko vam stane na površinu od 30.5cm x 61cm x 45,7cm visine.

Ali ako uzgajate nešto poput salate, što zahtjeva slabiji intenzitet svjetla onda možete povisiti visinu led ploèice na 91 cm visine, 91cm x 61 cm širine.

NISKA POTROŠNJA

Konvencionalne lampe za uzgoj troše izmeðu 100W i 1000W struje da rade. Svaka ova LED ploèica koristi manje od 2W struje. Ovakva štednja na struji postane vidno osjetna kad porastu raèuni za struju.U prosjeku "SolarOasis grow lights" koriste 33 puta manje struje nego usporediva što se tièe snage sa metallic vapor lights.Naime jedna 3 Ruby Gro-Bars per 400 watt MH light.

DUŽI ŽIVOTNI VIJEK

Bazirano na informacijama objavljenim na proizvoðjaèevim komponenti korištenih u takozvanom "LED grow light" sistemu, oèekivani životni vijek SolarOasis ledice 20000-100000 sati. ovo je oko 50 puta duže nego tipiène sijalice za uzgoj.
 

unknower

buntovnik bez razloga ;)
17.06.2006
882
96
0
Ajde brisacu ovaj moj post....ali jel bi imao vremena da napises recimo LED vs HPS ili MH

Cisto da se vidi koliko je ustede na cemu koliko je isplatljivije,koliko manje ili vise prostora,novca...

ako mozes stavi jednu uporednu tabelu
 

Eddie

Aktivan Član
07.12.2006
167
9
0
Ovi podaci su cist marketing i daleko su od realnosti. LED diode u najboljem slucaju daju nesto preko 100 lumena po wat-u sto je kao kod hps sijalica a pitanje da li su takve u komercijalnoj upotrebi. Njihova jedina prednost je sto daju uzak spektar svetlosti pa nema gubitaka na nepotrebne boje. To je inace i njihova mana u nekim upotrebama. Greju se i jace imaju hladnjake. I crkavaju. Podatak da su 33 puta efikasnije je besmislica.
 

Stoner

Aktivan Član
11.12.2006
856
285
83
24
nemam osobno iskustva samo sam otvorio predoèavam podatke i info pa æemo o tome raspraviti što je a što nije :wink:
 

unknower

buntovnik bez razloga ;)
17.06.2006
882
96
0
Pazi Eddie...imam tekst koji sam spremio za prevod kako bi ih stavio u sektor Opreme ...morao sam da uzmem text jer blage veze nemam o njima niti sam ih ikada uzivo video,bar one koje mogu da posluze nama.

E sada....samo ako neko hoce da prevede sa engleskog ...
 

b r a i n c h i p

Vutra Veteran
12.12.2006
1.145
90
0
17
Evo tekst jos malo pa preveden do kraja, odlican je, jako poucno...
samo da zapalim jednu...

edit:
gotovo, ja sam to fino postao vamo: http://www.vutra.org/forum/viewtopic.php?t=1824

izbacio sam neke suvisne stvari, tip se dosta ponjavlja u originalnom tekstu... i one gluposti na kraju o cjenama struje, nema smisla jer jer kod nas struja pun k**** jeftinija nego kod amera... i tako, pogledaj, pa ako mislis da nes treba dodati/maknuti, vièi... :cool_smoking:
 

unknower

buntovnik bez razloga ;)
17.06.2006
882
96
0
dodaj struju a ja cu uci u tvoj post pa staviti cene struje iz Srbije,Hrvatske i Bosne

I stavi objasnjenje o ustedi pri kupovini tako da se ima pregled koliko je u laganje u strartu za jedno a koliko za drugo i koliko se to isplati nha koje vreme..kako sta...bla bla bla

mada nista nisam citao jer si ubio sa monotonim pisanjem....naznaci nnm pa recimo LED pa stavis podnaslov UPOREDNE CENE pa recimo UPOREDNA POTROSNJA STURJE ...mora malo neke igre da bude u postu da bi te drzalo da citas kilometarske postove...a ovaj je bas koristan...

ako te mrzi uci cu ja u tvoj post i to uraditi...
 

Eddie

Aktivan Član
07.12.2006
167
9
0
Tekst je OK. Sto puta sam procitao da obicne sijalice imaju iskoristivost 10% a hps i do 30% i kad sam video da postoji nesto sa iskoriscenjem od 400% i vise prva pomisao mi je bila da su otkrili perpetummobile.
Inace malo je teze izracunati cenu struje u srbiji a ako je potrosite malo vise nego sto narodni dobrotvori misle da treba moze da bude dosta skuplja nego u americi.
 

unknower

buntovnik bez razloga ;)
17.06.2006
882
96
0
pa znas kako...definitivno si u pravu jer je u Srbiji bukvalno ludnica sa sturjom vise ne znas koliko treba i zasto da platis...ali uhvaticu prosek od 16 sati koriscenja HPS-a kroz ceo preiod gajenja

16 sati(400 w) x 30,5 dana = 195,2 KW po mesecu

onda pogledam koja je to zona i po tome vidim koliko je to novca...a svako posebno neka sracuna koliko jos plus potrose ostali uredjaji u kuci...odnosno neka vidi onda kako mu stoji masnica

valjda ce mi neko pomoci za Hrvatsku i Bosnu...