ma ljudi sta je vama sa led trakama ko je pricao da su led trake jake, imam 3 chipa od po 50 w,svaki daje oko 10.000 lumena i od pomocnih svetla sam uzeo led traku jer je sa crvenim spektrom za cvetanje i stavio sam sobnu lampu sa jednom led i jednom cfl sijalicom da bi izvukao sto vise...
Nije istina, led trake/stripovi polako ali sigurno dominiraju led tržište, a isto što se tiče lm/w prava konkurencija cobovima.. eno imaš stripova, par dollara po komadu, od samsunga naprimjer, uzmeš sebi 8-12 takvih (4-15 dollara komad), i baciš to recimo na HLG-185H-24a (ak se ne varam), sve to te ne izađe više od:
50 eura drajver;
5-8eur komad led stripa;
par alu profila;
e znaš šta je fora još pored svega, uzmeš isti model stripa, ali više spektruma i npr postaviš na iste filtere
@adri
napraviš sebi panel, i uzgajaš pošteno i mirno, ovo je po mom mišljenju najefektinvija i najpovoljnija metoda poslije e27 led;
Koje led cipove mi ti preporucujes a da nije gotov panel za prodaju?
Stipe ti je već odgovorio davni dana hehe

ali ako nemaš para, odluči se na jedno: e27 ili led stripove ove kvalitetnije,
oti kineski kobovi su jedino dobri za orhideje, ako uopšte, i kladim se u šta oćeš da 4 stripa na 75% snage na 50w drajveru su eficijentiji od tih100-150w kineskih kobova.. testirao sam hrpu tih kobova, različite proizvode, i lense na njih stavljao, i tamo neke namudane hladnjake, i na kraju isti kvalitet vutre bude skoro kao da ispod cfl-a growaš jbte.. šuplji hedovi budu, puno popcon budova, stretchaju se biljke, a u urodu da ne pričam, em tonu deficita, bit će zbog fotona koje ne dobije biljka; barem moje zapažanje..
Kako god, nadam se da sam ti pomogao..
p.s
ako imaš para, uložiš u cree cxb3590 chipove, ako nemaš onda samsung led stripove ili recimo e27..
Sretno drug