Lex Cannabis

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Lex Cannabis prolazi u saboru

  • Da

    Votes: 92 56,4%
  • Ne

    Votes: 71 43,6%

  • Total voters
    163

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.986
34.300
2.598
Nisu optimisti glupi !!
Biti glup u danasnje vrijeme je stvar izbora...Pesimizam utjece na zdravlje.
Pa ako mogu birati ,a ne mogu utjecati..onda biram Optimizam :)
Ona prica da pesimista lakse podnese poraz ..nije tocna.
Optimista se i nakon poraza nada pobjedi.....pesimista gubi unaprijed.
Mislim da ovdje nije pitanje Optimizma,ili Pesimizma..prije Realno vs Nadrealno hahah
 
Poslednja izmena:

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.539
298
Volio bih da mogu birati, ali iskustvo me naučilo da budem oprezan čemu se nadam ;)
Po pitanju ovog prijedloga se ni sama predlagateljica (valjda se 'vaako piše lol) ne nada pozitivnom ishodu. Kako da onda ja imam pozitivan stav i budem optimističan?
E sad, da bih volio da svi mi koji nismo optimisti, budemo u krivu...o da, volio bih da bude tako :)

...svašta bih ja u ovom postu volio smiley9934
 

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.986
34.300
2.598
Volio bih da mogu birati, ali iskustvo me naučilo da budem oprezan čemu se nadam ;)
i to je tvoj izbor..znaci mozes birati.
Ja prihvacam obje mogucnosti..do jaja ako bude i sve po starom ako ne bude:D
Niti sam optimista niti pesimista u ovom slucaju haha..samo sam realan.
edit
ustvari sam htjeo na fin nacin reci..fuck the sistem i odhebi te politiku iz svog zivota.
To je spamer..dajte joj ban.
Ja sam Vutru legalizirao davno,ali doma :) i to je najvaznije.
 
Poslednja izmena:

Jojoman

Banned
Banovan
08.02.2011
2.276
11.277
358
kolektivne svijesti nas ,ovdje na Vutri..vlada pesimizam
Ne repliciram jer se ne slažem već ja to drukcije gledam, naime zanimljivo je baš ta činjenica da je na Vutru više pesimizma nego obrnuto po ovom pitanju,a meni se odgovor zašto je tomu tako nameće sam od sebe : pa vrlo vjerojatno je najveći kolektiv koji zagovara legalizaciju kanabisa tu na ovom forumu, a ljudi koji taj kolektiv čine vjerojatno su najbolje upoznati s stanjem stvari i društvenom klimom kad je legalizacija kanabisa u pitanju, pa mi je logično nekako da će i sam prijedlog zakona proći slično,baš kako vlada klima na forumu u vezi ovog "Lex specialis", vjerujem da je imalo pozitivnije klima da bi mi prvi ovdje bili i pretjerano ushićeni optimisti. Nadalje, već su u nastavku kolege spomenule, ni osoba koja predlaže zakon u ime jedne političke opcije u par navrata je otvoreno rekla kako ne očekiva da će se amandman usvojiti, navodno nikad niti jedan oporbin amandman nije prošao, pa je iluzorno čak i od nas stonera očekivati da vjerujemo kako baš ovaj hoće,ipak povijest je učiteljica života ne? Također opcija iz koje prijedlog dolazi, uz očekivano odbijanje amandmana ,stalno naglašavaju kako to nije ni primarni cilj ovog "Lex specialis", već u istoj rečenici se spominju skorašnji izbori i naglašavaju kako unatoč činjenici da se zna da će ovo biti odbijeno, zbog nadolazećih izbora smatraju da je idealan trenutak da se ponovno oživi tema "kanabis" i iskoristi trenutak za promicanje svijesti o ovoj izuzetno važnoj temi , ponovno stavi u fokus javnosti budući da je znanstvenih studija o benefitima naše biljke doseglo najvišu točku od kada je počela cijela priča s dekriminalizacijom, te sad zaista postoje studije koje ruše sve prijašnje tabue o kanabisa, poput održivog razvoja,biogorivom, iskoristivost u industriji i očuvanju okoliša, medicinski aspekti biljke nikad nisu bili toliko priznati od zdravstvene zajednice u svjetu,dakle i sam predlagatelj tvrdi kako nema iluziju da će proći prijedlog, ali ovo je veliki korak koji je prije ili poslje trebao biti napravljen, ne znam za ostale ali ja jednostavno ne vidim kako će sljedeći neki "Lex kanabis" pasti nakon ovoga,tako da je za mene sama rasprava na javnim medijima o ovakvom prijedlogu zakona ne korak nego 3koraka naprijed u odnosu gdje smo bili samo prije godinu dana:)
Naravno da sad nece proci.Al ce se dic prasina!
Fino si kolega u par riječi sveo bit onoga što ja pišem već 2
Ekipi koja sadi za svoje potrebe se ništa ne mijenja,
Pa kolega,upravo sam nedavno primio rjesenje o 2god uvjeta ili pola god zatvora radi 3 biljke, ukoliko se u iduće 2god donese sličan zakon dakle meni se i te kako mjenja isto kao i svima nama,posebno ako ti prijeti pola godine iza rešetaka ako ti nađu proklinjali sjemenku, uz duzno poštovanje, ovo je pestipističan post i ne sasvim ispravan stav,a poštujem svačije mišljenje i stav tako i tvoj,samo bi ti htio skrenuti pozornost na ovaj detalj pa sam prosudi da li se što mjenja ili ne..igrom slučaja presuda o kojoj pričam je pala baš u jeku ove kampanje Lex kanabis,a budući da sam i ranije kažnjavan s još većim brojem biljki i gulio zatvorsku kaznu, biram vjerovati da je javna klima donekle pogodovala da prođem samo s uvjetom jer inače za ponavljanje djela obično dobiješ po prstima jače nego prvi put,
svasta obecavao
svi svasta obecavaju ali nekad prije ili poslje dođe se do točke kad se mora popustiti,a budući da su isti najavili i obećali svojim građanima kad budu imali dovoljan br ruku,kako će se kanabis legalizirati , više od toga ne mogu pobjeći, mogu ovo i dalje obrazlagat ali plivamo u opasnim vodama kad su pravila foruma u pitanju i pazim da ne pređe tu granicu
objektivno zapitati i sebe i vas - koji je razlog da se legalizuje proizvod, koji po gramu donosi par desetina puta veci profit, za razliku od par desetina puta manjeg profita u slucaju da je taj isti proizvod legalan?
Zasto bi vlast dozvolila da je utusi konkurencija u bransi koja donosi enorman profit, a sama bransa ne podrazumijeva takse, poreze, trzisne knjige, inspekcije, a ni budzetske proracune?
Pa baš zato jer je ovo doba digitalizacije i ne moze se vise provoditi teror nad biljkom kao prije i demonizirat istu,a dvolično dopuštati da se mnogo gora droga poput alkohola i nikotina legalno prodaje i ubire porez, prije bi postavio kontra pitanje,zar nije napredak kad se za ovo zalaže ozbiljna politička opcija i iznosi javno znanstvene dokaze počevši od ekonomije do medicine,pa i na kraju komparacije s alkoholom što se još donedavno moglo lakse manipulirati , što podatcima, što neznanjem...a da ne spominjem mnoge ozbiljne studije o održivoj ekonomiji čitave jedne zemlje , komparacije s primjerima drugih zemalja koje su legalizirale kanabis , ubijanje crnog tržišta i oporezivanje, u situaciji u kojoj je Hr trenutno koja miljarda viška u proračunu bi preporodila zemlju,bas zbog medija ima se prilika kao nikad do sad ispranim glavama nešto dokazati crno na bijelo.. Ne znam više kako bi se izrazio ali nadam se da je dovoljno jasno na što se osvrćem
Gospodo,jedno je raspravljati o prijedlogu zakona koji se direktno tiće kanabisa,a drugo o političkim opcijama.
U potpunosti se slažem,da je nesto drugo tema osim kanabisa vjerojatno bi već ostali bez nekoliko članova ali opet jako teško je ozbiljno raspravljati o ovoj temi bez da se bar negdje ne dodirnu te osjetljive i zabranjene teme
Po pitanju ovog prijedloga se ni sama predlagateljica (valjda se 'vaako piše lol) ne nada pozitivnom ishodu. Kako da onda ja imam pozitivan stav i budem optimističan?
Potpisujem:thumb:
Zaboli me glava od repliciranja ,vrjeme je za malo medicinsko-rekreativnog zelenila združiti s plućima,ekipa i noga u dupe je pomak naprijed,malen ali je pomak,nadam se da se slazete:puuuh::::volimj:::vutra:
 

Badi

☼ »» 113 «« ☼
Grow Support
30.04.2016
5.102
44.014
2.598
Nevada, USA
Potpuno se slažem kolega.:thumb:
Pesimizam i optimizam su faze, a ne isključive karakterne osobine.
Nije točno da se niti pesimista, niti optimista ne nadaju čemu. Oni se upravo nadaju nečemu. Onaj koji se ne nada ničemu je defetista.:) Kako god, svi mi težimo ka pozitivnom ishodu i to je ono najbitnije.:)
 
Poslednja izmena:

kek

Aktivan Član
09.03.2020
191
849
93
Kako su neki od kolega napisali 9 komada nema šanse da prođe.. realno gledajuci sa strane "normalnog" konzumenta to je malo previše. 3 kom je sasvim ok, jedino npr se moglo povečat broj na 9 za ljude koji pate nažalost od neke bolesti te proizvode ulje.
Koliko god bi mi htjeli da možemo ne ometano growat u neograničenim količinama, treba malo stati na loptu i biti realan. Sve poviše 3 biljke realno nije više za osobnu upotrebu, i što rade s ostatkom kojeg uzgoje nego ide na ulicu..
Nema smisla se prepirati s hrvatskom "strukom" (vidio sam da je u adz-u najglasniji protivnik neki čini mi se psihijatar), mislim on se došao protiviti i pametovati, a našopaju ljude kemijom više nego mi naše biljčice u cvatu :D
Mi Hrvati smo inače poznati što smo "najpametniji" naspram Nizozemske, Kanade, mnoštvo država u SAD-u, daleko smo napredniji tako da nema smisla sljediti dotične zemlje.
Uvijek je bilo i uvijek če biti tko puši/growa nastavit če to raditi kako god ovo završilo, jedini gubitnik je država koja bi mogla ubirati porez iz "novog" izvora.

Možda da je i "sveta" holly bila malo realnija sa 2-3 biljčice možda bi i prošlo... anyway preostaje nam čekati i pratiti situaciju, treba se uvijek nadati boljemu tako da...
 

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.585
2.598
Mirelica je pokeraski uletila u pricu. Trazi 9 pa ce se to fino spustiti na 4 indoor, 2 outdoor.

Iduce godine moguci naslov u novinama...
Drzavu poslije COVID19 spasava Lex Cannabis.

Vlada na celu sa premijerom Ivanom Pernarom donijela je zakon o potpunoj legalizaciji i dekriminalizaciji Cannabisa u Hrvatskoj.
Naime,ozbiljno ranjenu drzavu mitom,korupcijom i kriminalom te prosle godine pandemijom, jedino sto moze izvuci sa dna ljestvice u odnosu na druge drzave u Europi je Lex Cannabis.
Projekcije su pokazale da u roku od 5 godina, hrvatski turizam postaje najaca gospodarska grana u cijeloj Europi.
:spliff: joj,al' ga i ja kakam na uranak :D
Vjutro Vutro ::umirem::
 

Imbra Presvetli

Prijatelj Foruma
19.06.2012
1.289
14.526
358
.. realno gledajuci sa strane "normalnog" konzumenta to je malo previše. 3 kom je sasvim ok,
Sve poviše 3 biljke realno nije više za osobnu upotrebu

realno gledajuči, kad imam pušim ko lokomotiva i tih tri koje se spominju su mi za pod zub......to može trajat vikendašima eventualno.....svaki ozbiljniji pušač zna kaj mislim :D