Lose psihicko stanje

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Vutra Dzanki

Naduvani Član
01.11.2019
929
2.592
163
32
Amsterdam
Svi su ovde po malo u pravu, i od svakoga možeš da izvučeš pouku ali najviše se slažem sa kolegom iznad. Kao neko ko ima 22 godine i sam sam isto to proživeo skoro, doduše malo mlađi od tebe. Većina toga što si opisao nema direktne veze sa vutrom, to je taj period kada upoznaješ stvaran svet, kada se formiraš kao ličnost i kada realnost ume da zada dosta jake i zbunjujuće udarce. Radi na poboljšanju sebe kao čoveka, koriguj ishranu u zdravijem pravcu što više možeš. ubaci neku fizičku aktivnost makar 2-3 puta nedeljno, radi nešto korisno ili uzmi da učiš nešto što bi voleo. Pokušaj malo da se družiš i sa nekim drugim ljudima, a ne samo da gledaš one koji duvaju i bleje po kraju, čisto da vidiš da se može i bez toga. Znam da je teško u tim godinama slabog karaktera i da izgleda kao da si navučen, ali nisi. Sve je u TVOJOJ glavi! Da si ikada video nekoga ko je navučen na raznorazne hemije nikad ne bi za sebe rekao takvu stvar.
"Metoda" koju sam ja počeo da primenjujem u zadnje vreme sve više: prvo obaveze, pa onda duvkica, znači duvkica dolazi kao neka vrsta nagrade za odrađene korisne stvari, a ne kao potreba za funkcionisanjem. I lagao bih kad bih rekao da je uvek tako, desi se i meni da se izjutra spržim i budem uduvan ceo dan, ali mi je bitno da to više nije svakodnevnica. Dosada i blejanje sa društvom su ti najgori neprijatelji kada pokušavaš smanjiti/prestati. Ako je potrebno da se odvojiš od drugara na nekoliko dana zarad ličnog dobrog, u tome nema ništa loše, ne brini ništa bitno nećeš propustiti. Sve u čemu se pretera na kraju izađe na nos.
Ako ti je teško odma da prestaneš, prvo smanji na jednom dnevno, pa onda na jednom u 2 dana itd...Samo ne odustaj i ne bedači se crnim mislima jer se tako skreće u neka druga psihička stanja. Samo pozitiva!
 
14.11.2018
11
27
13
22
Pa vec mi je mnogo lakse samim tim sto sam napisao svoj problem ovde i dobio drugacije savete uglavnom ortacima kad sam pricoa neke stvari pricali su u fazonu ma ne tripuj prso si i to moracu mozda da ostavim vu i da krenem da vezbam ali za misli one same dolaze i ti su uglavnom crne misli .u svakom slucaju kao da mi je vec pola lakse kad sam procitao savete od starijih ovde hvala vam puno pokusacu stvarno ovog puta da pomognem sebi a vec sam pokusavao i nisma istrajao
Jebemu, u depresiji si. Ali dobra stvar u svemu je da imaš 19 godina. Proći samo od sebe neće, već će na gore. Zato zasuči rukave.
Kreni s ishranom. Prije svega doručak. Probaj štogod zdravo i izbalansirano, prije kave, cigareta i svega. Onda sklekovi, čučnjevi... pa šetnja. I tako se natjeraj svako jutro. I to je to. Ništa više, ostatak dana kako hoćeš, ali ovo se natjeraj svaki dan. Neš ti stvari.
Kad bi samo to uspio već si na putu, i to si dobar dio odvalio.
Što god poduzimao morat ćeš se tjerat na to, a bez toga ništa
Vazi drug pokusacu hvala na savetu ali iLgeda da mi je neizbezno da ostavim na neko vreme .

Dobar deo ovoga što si opisao i nije vutra-related, da tako kažem. Deo sazrevanja kada padnu odbrambeni zidovi tog sveta detinjstva. Sve se čini strano i čudno, prošli smo svi to. Vutra to samo čini očiglednijim i fokusira te na to. Već su ti rekli gore, i nema lošeg saveta. Curica, kakva god, olakšava taj period. Nije vreme za biranje i filozofiju već za delanje. Vutru redukuj. Prosto je, dokle god čini da se dobro osećaš - to je ok. Kada pređe u usporavanje, smor i sl. -odmori. Kontrola samog sebe je samo jedna od stepenica sazrevanja. U svakom slučaju ništa strašno, shvati šta se dešava (odrastaš) i uskladi razmišljanja u tom pravcu. I da, cura. ;)
Ma od cure sma nekako odustao nzm kposle jedne curice sto sam imao nikad se vise nisam zaljubio niti polni odnos a to je bilo pre 3 godina znaci 3 godina nisam imao sex niti curu uglavnom poslednjih 3 godina svaki dan dzoint i drustvo se skuplja s parama i duvanje svaki dan nzm sta mi se desava nadam se da ce se to promeniti nisam ruzan ovako ali mozda je zbog toga sto dosta devojaka znaju sto duvam i misle da sam narkoman ili nesto

Ma ti si ok, samo ti je dosadno.
To sto bez vutre ne mozes, sam si sebe uvjerio da je tako.
Bas sam sinoc pricao sa sinom i njegovim pajdasem. Tema je bila, sta ako nema vutre.
Znas koji je zakljucak?
Ne može se prestati kad je kesa puna.
A kad je prazna, nema problema. Moraš :D
Znaci, nema ovisnosti!!!
Ja imam preko 50 godina i mogu ti reci da me bilo malo strah prije jedno 20 dana, kako cu. Tegle su mi prazne.
A nisam stao goodinama :D
Sada nakon toliko dana ne duvanja, jaci sam no ikad.
Gle, nista me ne boli. Spavam ok, manje jedem shranja. Znao sam ubiti 200 g cokoladu, 4 banane, 5 nektarina, 150 g bobi flipsa, prije spavanja. Gadio sam se sam sebi radi toga.
Sada nemam trave i mogu ti reci da je ok.
Ali, ako me ponudis... necu te odbiti.
Sinoc mi je zena rekla, ajd vise... gdje se gasis!!!!
Pocastila me djeca sa nekom ulicarkom :D
Pricekaj da prodje Covid i pici negdje preko granice ako nema posla tu gdje jesi.
Masa momaka kao ti donose dobre price. Samo se trebas malo osvjestiti. Nije sve bas tako crno.
Ne daj se ;)
Pa jes samo sto kod mene kad nema vutre nema ni druzenja ni bleje i sve mi je dosadno i smor nmg tako izludim pita me neko nesto ja se iznerviram i tako ali hvala vidim da je uglavno poenta da prestanem na neko vreme ali nzm dali ako pretanem na mesec dana dali ce mi biti bolje samo od mesec dana
 
Poslednja izmena od urednika:

pannonian

Bogu mil, a ni Vragu nije mrzak
16.07.2018
224
1.495
143
Ja ti ne mogu opisati kakvo govno sam bio u svojim očima. U koji god aspekt svog života pogledao - smeće, a ne čovjek..
A nije tako. Nego sam se vrtio u krug i bio depresivan, i ne poduzimao ništa u vezi toga. Čudno zvuči, ali čovjek može biti navučen na očaj, depresiju... Daju mu izgovor. Jebeni, jebeni krug.
Taj krug treba razbijati, a vjeruj mi, početak dana je najbolje vrijeme za to. Sve se mijenja.
Sa doručkom će ti hormonalni sustav doći u ravnotežu, jutarnja vježba diže razinu testosterona... a sve to su mogući uzroci depresije. Razina stresa je manja, u svojim očima si bolji jer realno radiš nešto dobro za sebe.
I nemoj imati neka velika očekivanja od sebe, kakav trebaš biti, kako te drugi doživljavaju... Jebeš to...
A ostalo... Pomalo će sjedati na svoje mjesto i bez velikih odluka. Ne lomi glavu oko toga. Bit ćeš bistriji i znat ćeš za sebe bolje nego bilo tko drugi.
Bit ćeš ti dobro, nema straha
 
14.11.2018
11
27
13
22
Veruj mi brate imam isti trip kada zavarim savest me ispuca i ond arazmisljam kakao sam ja los i lenj i sto kazes govno kd coveka ali sto posto si upravu mnogo pomaze ovaj savet ali samo mi reci dali d aprestanem sa duvkom(a pusi mi se u 200) ili da ubacim trening i to a da nastavim isto
 
Poslednja izmena od urednika:

pannonian

Bogu mil, a ni Vragu nije mrzak
16.07.2018
224
1.495
143
Ne znam. Mogu ti dati svoj primjer u vezi cigareta.
Kad bi pomislio da trebam stati, odma bi zapalio. Pa još jednu
Onda jedno jutro nisam imao, novca isto, kartica kod žene... prošlo podne, došla ona. Kažem si aj probat ću danas ne zapalit. Ako me uhvati , zapalit ću... Kad mi je došlo, zapalio sam. Devet mjeseci kasnije.
Ako ti dođe zapali, pa ćeš vidit...Ali lakše će ti biti nezapušit kad nisi totalno u *****. Ali mislim da ćeš smanjit u svakom slučaju
 

kveLe

Aktivan Član
12.05.2013
267
2.246
143
Earth
Jednostavno smanjit na neko vrijeme s vutrom i maknut se od lošeg društva kojem je vutra jedini smisao.. Znam hrpu ljudi koji su ošli u ***** na takav način, neki od njih nisu ni s 30 progledali.

Ja sam recimo trenutno takav da ako zapalim nebitno što indike/sative, ne mogu bit miran i na jednom mjestu i stalno želim nešto radit, a do prije par godina sam znao zapalit i ***** si mater u smislu koji ***** radim od života. Moja taktika je bila početak sadnje i lagano odmicanje od lošijeg društva i učenje o nečem novom i život mi nikad nije bio lijepši... Kako sam počeo brinuti o sebi, a ne o drugima, stvari su počele same sjedat na svoje mjesto. Sad sam okružen malim brojem ljudi, kolege na poslu nikad bolje, a iako je svima 2020. u *****, meni je najjača do sad :).

Glavu gore, ubaci se u neki novi hobi, izbaci crne misli i samo naprijed.
 

lemonjuice

Sun chaser
16.06.2017
305
2.053
143
98
Discipline ti fali u životu nema ništa od kukeži i analiziranja osjeća, počni se bravit nečim produktivnim ili radi na sebi, počni vježbat discipliniraj se i napravi pauzu da resrtiras receptore. Jednostavna formula
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Nepoznatolice
09.03.2020
3
1
3
21
Pafi ovako dosadno ti je i imas takve misli zato sto verovatno svakog dana palis stripsi ne sluze da ih pusis ko cigare vec da se opustis i smejes a ako vec nemas posao preporucio bi ti da se bavis foreksom
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Nepoznatolice

Trulyo

Aktivan Član
Poznanik Foruma
01.02.2019
1.029
5.347
258
"Ja bi legalizirao vutru samo za nas odrasle koji doma moraju slušati modne tegobe od boljih polovica, jadanje sina jer onaj strimer nije postavio novi video i plakanje kćeri jer je dobila samo 230 lajkova na Instagramu.
Onda ja odem u radionu neki k. brusiti i variti, a ustvari navarim sebe i onda mi svejedno sta slusam u kuci."

Ovo je izjava mog frenda od neki dan hahahaa.
 
10.12.2019
45
232
33
28
Čekaj bre miša mu poljubim. Vario sam i ja sa 19 ali sam imao i te kako društvene život, basket, cura, žurke, dobro i malo gejminga ali zujao sam ko muva bez glave, upoznavao druge ljude. Moje mišljenje je da će tebi ove poruke samo dati zeleno svetlo da nastaviš istim životom. Zašto? Sada znaš da smo skoro svi sa višegodišnjim stažem prošli kroz takve i slične periode a da na kraju sve može da bude okej, i više od toga.
Prvo u tvojim godinama razlog tvom raspoloženju ne treba propisivati samo kanabisu. Tebi je u tvojoj situaciji nemoguće zamisliti da ne palis, i to je razumljivo. Ali moraš da promeniš navike pa neka ti dzola na početku bude kao nagrada, nakon ispunjeno dana. Dan započni i završi ga zdravom navikom. Za mesec dana ces biti čovek koji ima zdrave navike. Čitaj, slušaj muziku, pronađi hobi i ceni svoje vreme. dan je propao ako ne ulozis u sebe a ne ako se ne vidiš sa ortacima.
Napravi pauzu jer će ti promena prijati. Znam pitaš se kako, to je individualno ali se uteši činjenicom da će posle imati bolji rad. Samo lagano i od danas, ne od sutra.
 

Weedlover28

Aktivan Član
03.06.2014
126
956
93
Kao da gledam sebe, imao sam slicnu situaciju sa 18 godina przio dnevno od jutra do sutra, ponekad sam znao kemije ali to bi znalo bit jednom u nekoliko mjeseci onda me trava pocela lose raditi paranoja, crnilo urote se neke motaju po glavi paranoja dere na max totalno sam bio ne socijalan mislio sam da ludim da je gotovo no medjutim svemu tome sam stao na kraj prestao pusit izvjesno vrijeme pola godine ako ne i vise u tih pola godine sam poceo radit, trenirat i jednostavno nemaš vremena za gluposti po glavi za neke crnjake i slicno, cistio sam se zamjenio drustvo jer ono u kojem sam bio bilo je trulo.. I mislim da je trava sve ukazivala na to da mijenjas stvari tako vise ne ide ostavi se i meni i učini nesto.
I evo sada pusim, ali ne kolicine kao nekada navecer poslije dana prije spavanja i to je to, eventualno u prirodi ako imam slobodnog vremena to mi je uvijek terapija bila... Zelim rec ohladi od trave saberi se u glavi, radi, treniraj setaj po prirodi nadji nrku zanimaciju hobi.. I kad se budes osjecao dobro zapali i vidit ces razliku
 

Trulyo

Aktivan Član
Poznanik Foruma
01.02.2019
1.029
5.347
258
Problem je što danas klinci ne znaju niti cijeniti ono što imaju, ono za što su im se roditelj izborili niti ne razumiju što ih čeka u budućnosti.

Pa mene bi otac nalupao da mu kažem da sam u depresiji sa 18 godina. Ali dobro, to su bila druga vremena kad je "vaspitna palica" bila normalna mjera za odgoj.
Danas ne smiješ prst dignuti, već ti se prijete da će te prijaviti.

Evo rodica, 16 godina, cura je u teškoj depresiji. Ono bolesno, mater joj rinta i kupuje samo markirani jer ona tako želi, cura već ima 10 preboljenih ljubavi, ne zna šta bi sa sobom. Totalno pukao svijet, najviše zbog tih usranih društvenih mreža. Ova pak po cijele dane visi na instagramu, uzori su joj današnji "izbljuvci" kako ih ja nazivam.
Pa sad reže žile, pa sad trbuh. Mater propuh, ne zna šta bi sa njom.
Ma udri, razbij joj mobitel, zatvori ju u 4 zida i daj neka okusi život od prije 15 godina, kad nisi smio na zrak izaći ako nisi napravio to to i to.

Ja sam dosta kasno počeo pušiti, sa 28 godina. Međutim u zadnjih pola godine sam se najviše stabilizirao sa kanabisom po smislu "razumijevanja" materije. Jako puno mi pomogao ovaj forum, prvo što imam taj novi "tajni" hobi, drugo što vidim kako tu ljudi razmišljaju.

I sad evo, imam hrpu frendova što puše 10x više nego ja. Ali to je ekipa koja ne pozna "granice" niti razloge života, njima je bitno ubijati se u alkoholu, travi, kockanju, omalovažavanju društva jer misle da su "in". Njima je "količina" spušene vutre mjera za frajerstvo u društvu.
A meni se sve više gade isti.
Još da imam volje i da se pokažem da znam uzgojiti kanabis, mislim da bi svi probljedili kad bi shvatili kako o samoj biljci ne poznaju ništa. Ali ne želim, nitko ne zna, moja slatka tajna.

No šta ćeš, to su ta neka "nova vremena". Nadam se da će kroz 2-3 godine legalizirati kababis svuda. Prvo da se malo razrijedi i ustabili to "društvo".
 
11.12.2020
21
55
18
23
Mislim da je vrijeme da promijenis vrstu dima. Jos bolje, vrijeme je da odes do sirotista, hirurgije, ontologije, pogledas oko sebe... Ako te pogled na svu tu nesrecu ne vrati u normalu i ne uputi da se okrenes sebi i trazenju srece u sebi, onda ti u stvari i jesi obican mlatimudan!
 

Tommy Chong

Aktivan Član
13.07.2012
489
3.195
143
30
Jamaica
Ako će te utješit imam i ja 26 godina,tu smo mi negdje sjebani,al sam ja stariji pa sam se izborio sa nekim stvarima,mene zeza samo moja još ljenost ne radi mi se nikakav poso i tačka,da nekom crnčim za 200-300 eurića ne pada mi na pamet.A iz depre se čupam,šetnjom,ribolovom,uzgajanjem marihuane,mani se tih klošara kvazi jarana,čim nestane duvke razit će te se svako na svoju stranu,a i život će vas odvest na različite strane kad tad.Mlad si al vjerujem da će te pola njih sjebat od te ekipe,možda neko ima uredan to moraš procjenit,al bruda moj fokusiraj se na sebe što više,jer kako matoriš ta ekipa je sve manje bitna u tvom životu,ti sebi fino posadi marihuane,digneš se fino ujutro kafica,riješiš što imaš taj dan i tek naveče se nagradiš jednim finim džointom i filmićem.Od tog klošarskog duvanja nema ništa,moraš znat uživat u travi,svi smo mi pretjerivali sa duvkom u mladim danima zato smo pomalo i sjebani,al život te čeliči kako stariš i sve nadolazi na svoje.Tako da bruda opušteno doće to sve na svoje......peace
 
14.11.2018
11
27
13
22
Ako će te utješit imam i ja 26 godina,tu smo mi negdje sjebani,al sam ja stariji pa sam se izborio sa nekim stvarima,mene zeza samo moja još ljenost ne radi mi se nikakav poso i tačka,da nekom crnčim za 200-300 eurića ne pada mi na pamet.A iz depre se čupam,šetnjom,ribolovom,uzgajanjem marihuane,mani se tih klošara kvazi jarana,čim nestane duvke razit će te se svako na svoju stranu,a i život će vas odvest na različite strane kad tad.Mlad si al vjerujem da će te pola njih sjebat od te ekipe,možda neko ima uredan to moraš procjenit,al bruda moj fokusiraj se na sebe što više,jer kako matoriš ta ekipa je sve manje bitna u tvom životu,ti sebi fino posadi marihuane,digneš se fino ujutro kafica,riješiš što imaš taj dan i tek naveče se nagradiš jednim finim džointom i filmićem.Od tog klošarskog duvanja nema ništa,moraš znat uživat u travi,svi smo mi pretjerivali sa duvkom u mladim danima zato smo pomalo i sjebani,al život te čeliči kako stariš i sve nadolazi na svoje.Tako da bruda opušteno doće to sve na svoje......peace
Sve si buraz upravu cim nema duvanja svi se razbeze ili ako nema vutra ili para za ganju niko nece ni da izadje . Samo je tesko izaci iz svega toga jer sam navikao dugovremenski s istim ljudima svaki dan duvanhe
Ali sve si h pravu
 

Vetrenjaca123

Degustator kanabisa
31.05.2018
267
1.232
143
Jamrock
Spavanje u 22h, ustanes u 7-8h , ne uzimas telefon u ruke prva 2 sata vec dobro i zdravo doruckujes, malo mentalnog razgibavanja uz knjige, preporucio bih ti "moć podsvesti" ili neka slicna stiva, potom sat vremena posle dorucka trcanje ili trbusnjaci,sklekovi, sta god ti prija. Sto bi moj otac rekao ti kad ti je dosadno uzmi sazidaj zid pa ga srusi poenta je da nadjes zanimaciju nesto van sveta kompjutera i telefona i drustvenih mreza,ja se isto borim sa deprom evo sada sam mogu reci vec ok, nema negativnih misli, pomisljanja na samoubistvo ili slicne gluposti. Sto je rekao kolega iznad, priroda,ribolov bilo sta sto te opusta. Ne bi verovao koliko moze da ti pomogne da pre spavanja sebi kazes sutra cu biti srecan i raspolozen i da sa tim mislima legnes u krevet, zvuci glupo ali probak, ne mozes nista izgubiti.
 
Poslednja izmena:

Blade

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
11.07.2011
2.504
2.929
188
39
Negdje na Balkanu
Sa svojih 18 sam završio srednju školu bio je 5-eti mj. i stari mi reko (sjecam se ko jucer) dajem ti ljetne praznike,jebi,puši,popi i radi ono šta vec radite vi delikventi...od 9-tog mjeseca ocekujem da pocneš raditi i nema tu rasprave...ako nema posla pali u vojsku..ili zaposli se i idi u vecernju školu ako ti se nesviđa posao ali dangubiti ispred TV neceš dok ja dišem.
Tako je i bilo..poceo radit u 9 mj te godine na baušteli kao elektricar...nije mi se sviđalo al nije morao sam... upiso prometnu,radio po 10 sati na dan i navecer u školu 3x na tjedan...danas ekipa 18-20-25 god (cast izuzecima) ne želi radit ..nevalja posao,nevalja plata,nevalja gazda,nevalja kolega,pada kiša,ko ce se budit,pada snjeg,vrabac ima mengu itd...u mom kraju postao je trend svi studiraju vec 10 god jbt led i pola ih je u "depresiji"...mladi ljudi kakav bajk,sklekovi,trbušnjaci itd..radit svaki dan fino,zaradi platu nema veze kolika je,pocinje se od dna..niste zadovoljni?..upiši uz posao nešto drugo..kad si na baušteli netreba ti teretana provjereno ( bio sam 3 god i na + 35 i na -20 )
Uvece kad dođeš kući,tuš,vecera,film,pojeb...ako imaš šta i ujutro ispocetka..garantirano ljeci depresiju.
Dogovorit neke stvari u glavi,postavit neke ciljeve u životu i idemo...daj malo vremena vremenu ODUSTAJANJE nije opcija i vec cete postati zadovoljni sami sobom.
A fino vikendom zapali,proveseli se i radite šta vam je zadovoljstvo.

Ljudi koji se svaki dan bore depresijom,uzimaju terapiju itd ovo se ne odnosi na Vas ( znam što prolazite ) nego na ekipu koja je u fazi da misli da boluje od depresije i pod opravdanjem toga dangubi svaki dan
 
Poslednja izmena: