Mac OS na PC-u :D!!

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
03.07.2009
1.740
2.317
188
Dakle nakon sto sam po netu pronasa neke zanimljive teme o tome kako pukniti mac na stolno racunalo i nakon dana i dana prosidenih uz komp i svadanja sa curom, nakon 8 sprzenih dvd-ova sa razlicitim verzijama ovog OS-a,i isto toliko bacenih, VECERAS sam ga napokon instalira na svoj komp...prvo sam osta bez daha, ne zbog ljepote i besprijekorne funkcionalnosti ovog os-a vec zbog toga sta je jedna NJABETINA ka sta sam ja uspila instalirati ovo "cudo" od osa:icon_lol:.

Dakle, o cemu se radi? Radi se o tome da je mac os malo/dosta teze instalirati na vas pc jzbog "hardverske nekompatibilnosti". Medutim evo ja sma to uspija.
Da isto tako kazem da ukoliko uspijete instalirati mac os na pc u pocetku cete se jebati oko kext-ova ili nama poznatijim patchevima(windows), ja se trenutno tu nalazim :eek:hno::icon_lol:

Zasto ja ovo sranje pisem? ;D? Pa eto da podjelim sa svim ostlima da je osim Jebenih windowsa i dobrog linuxa moguce na kante pukniti i drugi najzastupljeniji( svega 4%) os na svijetu.
Kroz koji dan, tj, kad uvatim vrimena pukniti cu tutorijal kako instalirati mac os na pc.

Takoder ako ima vec netko da je to uspija nek podjeli iskustvo i znanje sa nama ostalima. Ponavljam, Njaaaabetina sam za ovakav posal aki nekim cudom sam uspija, tako da cete vi bez problema:icon_lol: ako ste voljni...
 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.556
228
Jedva čeka tutorial pa da se malo igram s jabukama :))
Ako ništa drugo bit če još jedan tip softwera dodan da VMware Workstation jer drukčije mislim da nema smisl igrati se s tim i pokušavati stvoriti stabilnost:)
 

gargamel

Aktivan Član
25.11.2007
385
18
18
uf uf.. ja sam se davno igrao sa tim.. i to prilicno uspjesno iako sam na kraju odustao od toga.
odustah jerbo sam trebao cijeli jedan hard za os-x, pa mi to nije bilo isplativo, a potpuno zanemarivanje winblowsa mi ne dolazi u obzir.. inace sto se tice tutorijala i sl., apsoštrumfno sve sto se tice toga imate na :
http://www.insanelymac.com/forum/index.php?

inace, nevjerujem da bi radio na VMware workstationu, ili bilokojem slicno virt stroju, prvenstveno jer ne koristi ni ntfs ni fat32. sto se stabilnosti tice, ko pravi mek je, kad radi onda radi :)...
najvaznije je odmah u pocetku dobro dobro pregledati listu podrzanog hardwera, i ako ne nalazite svoje komponente tu, nemojte ni pokusavat, jer ce vas imac kostat manje zivaca i vremena, a time i novaca, nego da osposobite to cudo...
 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.556
228
Evo baš danas skidam, 3 verzije za nefaliti a Mac OS X Snow Leopard 10.6 bi treba bez problema raditi na VMware 7.
Javim do kraja dana ima li sriče :)

EDIT-Evo,prvo šta san skinija radi,s tim da san skinija već kreiran VMware image tj fajl koji se samo otvori s VMware kao i sve ostalo.Ima oko 2 giga zipan i raspakiran nešto više od 8giga (Mac OS X Leopard).

Trenutno ne mogu na net preko njega i ne vidi audio drivere ali i očito još toga.
Polako:)
 
03.07.2009
1.740
2.317
188
Juhu, sry ekipa ali tutorial sa slikama jos nemogu napraviti iz "fizickih razloga". Uglavnom Mac os X MOZE raditi na vasem kompu sam eto izjebati se treba bas posteno.
Prvo Što trebate je posjetiti http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page i provjeriti svoju kompatibilnost hardwera sa macom. Na stanici se nalazi hardweri koje su Useri testirali i koji rade, medutim isto tako ako recimo nemate svoju maticnu na toj listi ne znaci da nece raditi, stoga bez gubljenja volje.
2. Morate skinuti jednu od brdo verzija sa neta...Ono sto cu vam ja preporuciti je da pokusate sa KALYWAY-om 10.5.7(mislim da je ta verzija), podrzava amd i intel, isto tako imate IATKOS v7, LEO4ALL, Ideneb itd, a sve ih mozerte skinuti sa demonoida, iptorrentsa itd itd, potrudite se! ;D

Napomena- Ne trebate imati dva hard diska ili slicno, oo sto trebate je da napravite dodatnu particiju i postavite je kao PRIMARY, a to mozete sa brdom i brdom programa. Ja preporucam Acronis disk director suite, a isto tako za stvaranje particije vam moze pomoci i Disk managmetns u samim windowsima...

Kad napravite particiju i skinete neku od verzija osa, dolazi vrijeme na instalaciju. postavite cd rom kao boot device, podici ce se darwin kad vas pita (tamo nesto ;D) stisnite f8 i upisite: -V

E sad uzmite pivu, dovoljno dugačak Joint, i molite se! Ukoliko dode do toga da vam pise Steel waiting for root device( ili slicno), ne pitajte me kako to popraviti jer ne znam u cemu je problem, kod nekih verzija mac os x-a to m se pojavi a kod nekih mi jednostavno prode bez problema.

Recimo da je sve proslo u najboljem redu, pojavit ce vam se onaj prepoznatljivi macov bekgraund s izborom Jezika. Nakon izbora jezika stisnite next ili sta vec.
PRVO, otidite u alatnu traku(onu gore ;D) otidite u UTILITIES- DISK UTILITY. Izaberite onu particiju koju ste stvorili- ERASE- VOLUME FORMAT-MAC OS EXTENDED. Pod namemozete upisati MAC OS X (kao ja) ili nesdto po svome. Stisnite ERASE i POVRDITE!

Slejdece pritisnite CONTINUE, Pritisnite AGREE, i izaberite formatiranu particiju!
NEXT- COSTUMIZE.....e sad mozete ostaviti sve po Difoltu, mozete sve maknuti i instalirati "Čisto" ili mozete izabrati ono sto vam treba. Ja preporucam da Kernel ostavite kakav je ako je AMD, a ako je intel izaberite VANilla(ako ima), uglavnom tamo pod grafickim driverima odkvacajte, jer postoji mogucnost da ukoliko instalirate neki driver a nije kompatibilan mac os x se nece bootat pri sljedecem restartu. Kad ste sve to napravili cekajte do kraja instalacije, kad instalacija zavrsi cd izvadite pri loudanju Darwina stisnite F8 upisite -S i cekajte da se mac os x podigne, ukoliko vam se prikaze uvodna animacija mac os x je uspjesno instaliran.

Iz pocetka vam nece dosta toga raditi, od graficke do wlana lana, audia i slicno.
Ovisi koliko je vas hardware komp. sa mac os x-om, i o tome koje ste drivere odabrali pri instalaciji mac osa.

Ukoliko vam nesto ne radiimate takozvane Kext-ove(ono sto su nama u windowsima driveri) i imate ih skinuti po netu. Sad ovisi sto vam treba, malo proguglajte. Mozete ih preko terminala unositi(ne pitajte me nista, tu sam izgubljen totalno) a imate isto tako Kext helper koji obavlja posao umjestzo vas.

Toliko od mene za sad. kako puno njih( HEKINTOŠ korisnika) kaz i kune se svime i svacima, ukoliko dobro podesite sve mac je zvijer bez konkurencije!
 

oldbulllee

Aktivan Član
21.11.2008
93
1
0
43
ja koristim leoparda vec oko godinu dana, i radi KAO sat.
nemam (samostalno) dovoljno znanja niti strpljenja da se upgrejdujem na snow leopard, mada ni ne treba mi.OSX radi super za mene.
 
20.01.2010
2
0
0
58
Nakon četvrte verzije sam uspeo da instaliram Mac OS X. Uspeo sam verziju iAtkos 5i 10.5.5.
Na ep45-ds3r gigabyte ploču i ASUS 4870 grafičku. sa ovim podešavanjima: http://www.osx86install.com/install-osx86/2-for-successful-installation-of-osx86.html
Na žalost ne radi baš sve. Grafika može da prikaše samo rezoluciju od 1024x768 (na 22" monitoru) a ni zvučna karta ne radi. Mrežna karta radi odlično.
Disk sa Leopardom sam morao da stavim na prvo mest u listi prioriteta prilikom butovanja (u BIOS-u)

Pošto mi je OS X potpuno nepoznat ... a nešto nisam ni uspešan potrazi drivera za grafiku i zvuk ima li neko ideju?
Naravno da neznam ni na koji način (ako ih pronađem) da ih instaliram.
Pomoć tražim :)
 
20.01.2010
2
0
0
58
dodatak na prethodni post ....
U podešavanjima sa gornjeg linka naravno da nisam instalirao nvidia drajvere nego sam obeležio ATI
 
03.07.2009
1.740
2.317
188
uhuhuhu...znaci ukoliko ti je potreban "driver" za graficku, odnosno kext file, upises u google kext files, odes na jednu od ponudenih stranica, potrazis taj isti file dowloadas ga, te onda negdje tamo u aplikacijama (mac os) imas kext helper. Ubacis fajl koji si skinija s neta u taj programcic i sta ja znam sta sad ide....mislim nstall ili tako nesto i to je to...restartas komp i molis boga da radi