Macerati

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Jurio

Aktivan Član
22.10.2017
605
1.414
163
72
Iskreno @trubabuba , @pajpkaj , @PowerSeed , do mog dolaska na Forum prije godinu dana o kanabisu nisam znao ništa. Prva ideja mi je bilo RSO ulje, jer sam o tome nešto pročitao i izgledalo je obećavajuće. Zahvaljujući iskusnim (starijim) članovima a i googlu sam prilično naučio i shvatio da je RSO ulje za drugačije probleme nego šta je moj. Tražio sam strainove koji bi meni odgovarali i hvala bogu imao sam sreće. Moram priznati da je to bila čista slučajnost. Međutim još uvjek i dalje istražujem, šta zbog financija, a i zbog moje polupismenosti u elektroničkom svijetu.
Šta se tiče pucanja to nekako ne mogu objasniti, jer, prvo sam pušio sam pa sam mislio da radim nešto krivo jer nisam ništa osjetio. Onda sam pušio u društvu, gdje su se svi ponašali malo čudno, kao kad gledamo stare filmove iz 70-ih, a kod mene opet ništa. Zadnji puta mi je bilo slabo (išlo na povraćanje), vrtoglavica pa sam se prestrašio. Poslije toga sam pušio još jedanput ali opet ništa.
Ali ok, ulje mi pomaže i to mi je u redu.:)
 
20.08.2018
35
127
33
62
Kad se cvijetovi namoče u ulju, obično je to maslinovo ali može i neko drugo, trihomi se otope u tom ulju i dobije se jestivo ulje bogato kanabinoidima i terpenima.
S obzirom da cvijetovi ne prolaze postupak dekarboksilacije kanabinoidi su u toj otopini u kiselinskom obliku (THCa, CBDa, itd...), a i svi terpeni su sačuvani.
Tako pripravljeno ulje se može jesti, može poslužiti kao baza za izradu biomix kapsula, krema, itd.
A najbitnija stvar je da kanabinoidi u kiselinskom obliku imaju najbolje protuupalno djelovanje.

Edit: THCa koji se nalazi u trihomima nije psihoaktivan. Tek grijanjem (dekarboksilacija) prelazi u THC koji je psihoaktivan.
Što ću dobiti, ako maceriram biljku koja još nije procvala? Jedna mora svakako van iz boxa, pa gledam kako da ju najbolje iskoristim.