Mala pohvala,i pomoc pri odredivanju spola!

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
04.08.2010
2
1
0
33
Dobar dan, evo posto sam se registrirao,da napravim svoj prvi post :181:
Dakle:
Poceo sam sa 8 sjemenki,svih 8 su urodile plodom,neke bolje neke losije. Posto su 3 biljke zbilja zaostajale, odlucio sam ih ukloniti. Nacin na koji uzgajam marihuanu jest prozor moje sobe. Dakle dnevna svjetlost, prozor gleda na istok, tako da negdje do podneva biljke zbilja upiju dosta svjetlosti, kasnije to nije direktna sunceva svjetlost,ali ipak je dobro osvjetljeno. Trenutno imam 5 biljki, i poceo sam sa rezimom cvjetanja, jer su mi postajale prevelike za prozor (2 od njih prakticki doticu gornju dio, dakle visine su otprilike kojih metar). Cesto sam dolazio na forum, citao rubrike i naucio dosta. Imao sam nekih problema, poput sitnih usi, no one su najvjerojatnije dospijele sa obliznje sljive :icon_lol: Uglavnom, frend mi je rekao da to nece utjecati na kvalitetu proizvoda, vec samo na kolicinu, i to ne jako, jer to kao nije prirodni nametnik na marihuani. Probali smo ih ukloniti, al nije bilo sasvim uspjesno. No otom potom.

Biljke se zbilja lijepo razvijaju, tu i tamo se osusi koji donji list,no vjerujem da je to normalno, biljka daje svu energiju u vrhove, tako da to sa vremenom uklanjam. No, napokon da prilozim i slike, vjerujem da zelite vidjet ^^

Pa krenimo!
Prva ljepotica:
http://img189.imageshack.us/img189/4122/prvan.jpg

Uokvirio sam ono za sto mislim da je dokaz njene "zenstvenosti" , odnosno zenske cvjetove. Vjerujem da jesu, jer se jasno isticu bijeli pestili. (naucio prepoznati sa ovog foruma,zbilja svaka cast i hvala ekipi koja je radila tutoriale :sun2:)

Druga ljepotica:
http://img829.imageshack.us/img829/908/druga.jpg

Isto tako, vide se bijele dlacice. Vjerujem da je zenka, na njoj nigdje nema sumnjivih izbocina, kao niti kod prve. Prilicno sam siguran da nisu niti hemafroditi. Njih dvije su u zasebnim posudama,tako da su zbilja lijepo razvijene.

E sad. Ove zadnje tri sam morao smjestiti skupa u veliku posudu, jer nisam imao druge. Zbilja su se lijepo razvile, budete i sami vidjeli :)

http://img251.imageshack.us/img251/8827/triljepotice.jpg

Prva od Tri:
http://img101.imageshack.us/img101/681/ljepotica1.jpg

Dokaz da je zensko. Ona je ujedno i najrazvijenija cura od svih. Ogromna je, i i vrhovi su veliki.

Treca od Tri:
http://img405.imageshack.us/img405/6250/ljepotica3.jpg

Dokaz da je zensko. Jasno se isticu bijeli pestili. To je na onoj zajednickoj slici ona najmanja, dakle skroz desna.

E sad.. sve bi bilo lijepo da ova u sredini, Druga, ne zeza. Precudno mi izgleda, sumnjam na to da je musko. Ovo je vrh same biljke. Pogledajte sami:

http://img267.imageshack.us/img267/1588/ljepotica2.jpg

To mi precudno izgleda! Ja sumnjam da je isto zenska, ali kao da se cvjetovi nisu dovoljno razvili, imam osjecaj da se moraju tek rascvijetati, a to mislim zbog toga sto se kod stabljike ne pojavljuju nikakva jajasca, zadebljanja, kako je to uobicajeno kod muzjaka. Evo primjera:

http://img44.imageshack.us/img44/5616/ljepotica2a.jpg

Ocito je da je stabljika cista.. nemam naznaka da je musko osim onoga na vrhu. Evo jos jedne fotke vrha, mozda se bolje vidi:

http://img844.imageshack.us/img844/1350/ljepotica2b.jpg

Pa mi vi probajte pomoci. Ne znam da li da ju rezem ili ostavim. Iskreno, i ove 4 su zbilja vise nego sto sam ocekivao, tako da ako ce mi ova jedna stvarati probleme, ukloniti cu ju.
Isto tako moram spomenuti da mi je ovo prvi put da sadim marihuanu, i zbilja sam sretan zbog postignutog. Nadam se da cu uspjeti dovrsiti proizvod, to bi mi bilo super.

Molim vas za pomoc, znam da je post dug i hvala ako vam se dalo citati, vise sam i sam sebi dosadan :icon_lol:. Isto tako molim da me ispravite ako igdje grijesim, ako sam se prevario u procjeni.
Hvala unaprijed, ekipa tu zna vise od mene, nadam se da ce netko moci procijeniti.
 

krasta-zg

Aktivan Član
03.07.2008
335
43
28
35
Prva slika-hermič,centimetar iznad ovog donjeg zutog kvadrata ti se vidi jaje,iscupaj ta sranja s nje mzda jos uspijes spasit
Druga,treca,cetvrta i peta izgledaju ok ovako na slici
šestu i osmu odma cupaj
sedma ok..
 

Odin_of_Asgard

Aktivan Član
23.03.2010
185
40
0
51
Ova u sredini ti je hermić. to čupaj...za prvu nisam siguran ali pusti je još malo pa vidi što se događa....znaći, ako imaš biljku kao što je ova u sredini, tj. ima i muške i ženske cvijetove (hermafrodit), to ti je isto kao da imaš mušku...kad malo bolje pogledam, i prva je herm, muški cvijet u donjem desnom kutu donjega kvadrata a i tamo gdje je rekao Krasta...ostaju ti tri i to je OK...lijepe su, samo naprijed...
 
04.08.2010
2
1
0
33
Dakle , cijenim vasu pomoc ekipa. Prva je sanirana , pocupao sam sve te sitne bombice, valjda se nece vise pojavljivati. Zao bi mi je bilo baciti posto su na vrhu cisti zenski cvjetovi. Vidjet cemo kako ce se ona razvijati. Uglavnom, cim je takva bombica da ih cupam?
A ona u sredini , izmedu ove 2 je vec u smecu :(
Al sto se mora nije tesko :)
FALA EKIPA NA POMOCI!!!!!
Pozdraf, objavim update ako bude problema.