mala pomoc

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
16.10.2007
4
0
0
47
prvi put uzgajam WW. u 4 sedmica cvijetanja je u toku...Je li pametno obrezivati listove koji zaklanjaju vrhove? Neko govori da je ok, pa me zanima je li moguce ificirati biljku ili joj usporiti rast, ako je obrezem. Biljka je LST.veg period 4 sedmice.Svi ostali uslovi su optimalni,rastu bez nekih vecih poteskoca. ako neko ima da mi da savijet .
 

mari-huan-ko

Aktivan Član
06.03.2007
91
3
0
17
Moguće je to da će hed koji je izloženiji svetlosti imati veći hed samo ja to u praksi nisam dokazala. Odnosno, hed koji je bio direktno ispod lista bio je iste veličine kao onaj na drugoj strani koji je imao list. A da ,nekada kada se biljke lagano i neprimetno približavaju lampama mogu da dožive toplotni udar a veliko lišće može baš mnogo da ih zaštiti od toga jer upija višak zračenja. Ako je mnogo zaraslo u lišće treba malo razrediti ali ne bi bilo po meni pametno da se skroz očerupa.
Možda nije pametno ali ja na primer nikada ne skidam one velike listove na glavnom hedu?
 
16.10.2007
4
0
0
47
nisam sasvim siguran,malo sam je obrezao, nema nikakvih promjena na gore,ali ni na bolje.mozda je rano da se vide neke promjene?? jedna od ww plants,nekako jadno izgleda,mada ima formirane hedove, ali su nekako rijetki,donji listovi su zuto/zeleni,gube boju, savijaju se kao orlova kandža???Ne znam sta se događa.nemam ph metar.zaljevam je sa otopinom 20-20-20 svako drugi dan,(50 % od preporucene doze),između toga obicnom vodom.posude su 20l,dajem im 0,5l svaki dan?? puno??? malo??? temp. 27/20, ah 50-60%, 5 sedmica cvijetanja. unaprijed zahvalan
 
17.09.2007
41
2
0
38
tako se i meni desavalo i ispalo je na kraju da je losa drenaza zemlje. tako da mislim da bi trebao da se potrudis da ti koren ima vise kiseonika i da ti ne bude mnogo natopljen vodom. moze da bude do toga, ali vidi sta ce ti reci iskusniji groweri
 

mari-huan-ko

Aktivan Član
06.03.2007
91
3
0
17
Ne mogu ti sa sigurnošću reći zašto ti se samo na jednoj biljci savijaju listovi ali sa obzirom da je peta nedelja cvetanja čini mi se da je to normalno. Svakodnevno zalivanje sa po pet litara po biljci mi se čini malo preterano, moguće je da malo preteruješ mada ne znam kolike su biljke i kojom se brzinom zemlja suši. Možeš slobodno da napraviš pauzu 2-3 dana da se zemlja malo sušne po vrhu(ako nije već prešlo u hidro uzgajanje). Ma biće sve ok samo pazi da ne dobiju toplotni ili da im se ne daj bože ne buđne koren.
 
16.10.2007
4
0
0
47
pogresno si procitala.ne zaljevam sa 5 litara, nego 1/2 litra. 5 litara bi bilo ispiranje.sto se drenaze tice, sumnjam da je do toga, jer je pomjesano sa stiroporom, 25%, ostalo zemlja, kupovna.malo sam posisao neke listove koji su zaklanjali svijetlo.ne bi rekao da se desila neka losa promjena,(6 sedmica) vec su budovi malo narasli a biljka ne pokazuje nikakvu reakciju na sisanje listova.tako da sam je sisao nekoliko puta.nisam je uopste ocerupao nego onako pomalo. inace su sasvim ok,zao mi je sto nisam u mogucnosti da postavim slike.pokusacu to nekako organizovati.