Malawi style curing

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Badi

☼ »» 113 «« ☼
Grow Support
30.04.2016
5.102
44.014
2.598
Nevada, USA
Mogao si potražiti sam, mada prije je već prikazan postupak na videu od 420Florist :)
Koliko sam ja skužio ne treba raditi ništa specijalno, slično kao sa teglom. Da li je postupak brži ne znam, ali kvalitetniji je sigurno :thumb:..evo vidi, tu imaš sve objašnjeno (ako razumiješ engleski)...

...ako ne razumiješ, teta će ti pokazat uz blunt smiley9934..
 
Poslednja izmena:

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.319
8.339
258
Sad tek vidim ovu temu... Ja sam prošle godine probao nešto slično - u momentu kad su se budovi cinili suvi ali sam znao da bi se mogli susiti jos dan-dva (mislim da znate svi taj momenat :D ), stavio sam ih u teglu, labavo napakovao, zatvorio i stavio u kompost na nekih ~60 C dva dana. Nakon toga su bili žuto-smeđi i tegla je mirisala na neke slatkiše kad sam je otvorio. ::volimj:: Još dan-dva sušenja i to je bilo to. Prelepo nešto.

Nedavno sam otvorio teglu neke kjurane redovnom metodom ali je stojala godinu dana zatvorena i miris je bio taj ali ni približno toliko intenzivan. Znači ova metoda mu dođe nešto kao prečica za redovni kjuring od 2-3 godine. Plan mi je isto odraditi i ove godine sa većinom trave, ako ne i svom.

Miris se promeni totalno i izgubi onaj intenzivni miris trave. I dalje je tu, ali prevladaju neke druge note. Voće, čaj, neki začini. Super stvar za ljude koji vole zapaliti negde napolju - dosta se teže provali.

Stavim neke slike kad odradim, ali to nece jos par nedelja pa da potvrdim samo da je metoda super, u slučaju da bi neko probao u međuvremenu. :D
 
Poslednja izmena:

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.319
8.339
258
Sous Weed
Evo ga, konačno gotov eksperiment. Kompost nije dovoljno ugrejao tako da je odrađeno malo drugačije, čemu i ovaj naziv. :D Za ovu metodu su potrebni srednje osušeni budovi. Onaj momenat kad se čine suvi na izgled ali ne i na dodir. Malo ću se još igrati kad skinem sledeću biljku pa ću moći reći bolje koji momenat je idealan. Slede slike uz kratka objašnjenja.

IMG_9114.jpeg

Ovo je podeljeno u 4 dela i spakovano u kesice koje su zatim zatvorene.

IMG_9116.jpeg

Iz nekog razloga vakum mašina nije radila kako treba tako da je odrađeno bez vakuma. Nije ništa smetalo u procesu.

IMG_9118.jpeg

Sve je zatim ubačeno u posudu sa vodom na 50c i potopljeno tanjirom i kamenjem. Na posudu je dodata mašina za "sous vide" i nameštena da gura tih 50c naredna 4 dana.

IMG_9120.jpeg

Svaki dan je izvađena jedna kesica tako da mogu uporediti rezultate. Evo i konačnog rezultata. Od leva ka desno - redovan kjuring, ~36h na 50c, 72 sata i 96 sati.

IMG_9141.jpeg

Ona od 48 sati je u nekom daljnjem testiranju pa je nema ovde.

Svaka je različita i svaka ima nešto svoje, ali sledeći put će 96 sati biti minimum jer je ta ispala najbolja od svih. Miriši na mešavinu eukaliptusa, borovine, muskatnog oraha i džema od šljiva! Da mi neko poturi to pod nos zatvorenih očiju, pre bih rekao da je nešto za pojesti nego za popušiti! :rofl:

Takođe, ne volim inače pušiti čistaka jer mi ne prija grlu a ovo je toliko smooooooth da se nisam ni jednom zakašljao kad sam probao. Ma ni blizu. I ukus je fantazija, pun neke slatkoće.

Za rad mogu reći samo da je dosta čistiji. Bojao sam se da će biti teška zabadaljka zbog priče o trihomima međutim nekako je ispalo suprotno.

U svakom slučaju, toplo preporučujem svima da probaju. Meni će definitivno biti glavna metoda kjuringa.

P.S. Nekako mi je ovo varijacija na temu pa nisam otvarao novu, kontam da je bolje imati razne načine kako ovo odraditi u istoj temi.
 

Prilozi

  • IMG_9122.jpeg
    IMG_9122.jpeg
    198,1 KB · Pregleda: 76

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.319
8.339
258
Pozdrav vutrašice i vutraši! :rolleyes:

Samo da prijavim da ovo čudo stvarno nekako radi samo žvakanjem cvetova... :zvezda:: Ne znam na koju foru ali ne da je psihoaktivno nego je jače od bilo kakve vuje sa kojom sam se ja susreo.

Od jednog grama ove trave se njih 4 prebilo. Svako je uzeo po 0.25g, žvakao 15 minuta pokušavajući što manje da guta pljuvačku za to vreme, progutali na kraju, i to je to. Nekih 15-20 minuta nakon toga su krenuli da prijavljuju efekte, sa tim da su za nekih sat i po svi bili odvaljeni. I taj intenzivni high je trajao nekih 7-8 sati.

Probao sam i ja, i to sigurno nekih 0.75 (nisam merio) ali su svi oni vikend pušači i odvalilo ih je jače. Ja sam na ogromnim dozama svakodnevno u zadnjih dve nedelje kako sam ostavio duvan, pa pojedem po 5g u kolačima dnevno a popušim još par. Ali i pored toga sam osetio taj rad koji su oni svi opisivali. Smejanje kao prvih godina kad sam pušio, kez od uha do uha, naleti energije i zelja da non-stop nešto radim i ti vizualni efekti koje nisam doživeo nikad na travi.

Samo da me prođe ova nervoza bez nikotina, pa hoću i ja da smanjim i pređem totalno na žvakanje umesto pušenja. Najavljujem temu "šta ste danas žvakali". :D :D :D

Inače, ko je zainteresovan ali se boji da će zaebati travu - proces se može odraditi i sa samo par grama. Ja sam od ove godine ceo harvest ovako iskjurao. Tj, i dalje se kjura.

Živi bili i velike vam narasle! ::listomahanje::
 

Grona

⸸Ⓐ⸸
Banovan
20.05.2014
703
3.724
163
Ekipa da vas pitam...Nakon što cvijet provede 24h, 48h ili 96h u sous vide ili nekom drugom konstantnom izvoru topline, nakon toga može u teglice ili tek onda kreće ovaj dio sa dva-tri-četiri mjesece ''zakopan'' negdje u nekoj tami i sobnoj temperaturi?
da li spreman za pušenje i ''žvakanje'' nakon ti tipa 96h?

:respect:
 

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.319
8.339
258
Ovo je postupak, manje-više:

1. Znojenje​

12-48 sati na 40-60C. Ja sam probavao i 96 sati ali ne preporučuje se po originalnom receptu. Meni se svidela ta od 96 sati najviše od svih.

2. Fermentacija​

5-15 dana na 25-30C

3. Kjuring​

1-3 meseca, kao ovaj redovni.

Možeš probati pušiti već nakon znojenja ako posušiš, ali to je kao kad probavaš onu tek osušenu travu. Skroz ok za probu ali ni blizu one prave priče.

I da, vakum tokom celog procesa sprečava buđ pa ko može vakumirati - toplo preporučujem.

Ima ovde lepo objašnjeno sa više detalja, ali na engleskom. Ne da mi se sad prevoditi a i zanimljivo je preći koju stranicu tamo u tom forumu jer su više radili pa ima dosta slika, iskustava, itd.

 

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.319
8.339
258
Evo čitam malo na ovom stranom forumu pa nađoh jednu zanimljivu stvar. Testirali su redovno kjurane budove i ove malawi style od iste biljke, pa uporedili.

Redovan kjuring:

full


Malawi:

full


Koja razlika! ::listomahanje::

Ja sam već rekao da ću ubuduće sve kjurati ovako ali eto, malo da i vas motivišem da probate. :D

Inače, ko je gajio duvan i sušio sam, zna kakav je za pušiti naspram ovog koji možete kupiti. Bar je kod mene bio taj slučaj da sam ga mukom pušio. Slična je razlika između redovno kjurane trave i ove malawi style.
 

Mr. Mojo Risin

Active
Poznanik Foruma
04.01.2017
969
13.579
333
waikiki
Nakon 10 dana izvaden 1 cob. za probu 48h "znojenja"….bio jos mokar, malo prosusio i probao 0.35 sazvakati.....ufuralo me u neki fini , blazeni film, ne premocan nego vise suptilan od obicne pljuge ali dugotrajan....zasada je to odlicno jer treba to jos 1-3 mjeseca kjuranja...nemogu zamisliti sto ce to biti.....kada bih znao bolje opisati to sve bilo bi odlično ali morati ćete se zadovoljiti ovim.... 16158933526876337457772459600299.jpg ...pozdrav:vutra::respect:
 

mester

Zelena za ljubav nekad bila si
Poznanik Foruma
15.09.2018
544
3.367
163
a kako ispada masa? dakle stavi se 100g kjurat i kolko ispadne suhog na kraju procesa?
 

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.319
8.339
258
Ispadne isto ko kod redovnog kjuringa. Masa zavisi samo od vlage kod konačnog proizvoda. Na početku ovog kjuranja treba biti ok 80% vlage i nekih 60% na kraju, što je ko i kod redovnog kjuranja.

Ja bih rekao da je jedina mana ovoga taj sam izgled jer smo svi navikli na ove prelepe masne i šljašteće hedove pune trihoma koje dobiješ redovnim kjuranjem a ovi više liče na uličarke ili čak na :poop:. :D

Iako zna jako lepo izgledati kad se odradi lep cob. Bar su meni lepi. Evo par sličica sa ovih stranih foruma, ja nemam više nego onih par što sam okačio gore.

picture.php


picture.php


Takođe, kad se radi bez presovanja i vakuma, dobiješ isto onoliko lepe hedove ko kod redovnog kjuringa, čak i lepše jer su boje izraženije, ali je malo više zeznuto za odraditi zbog buđi. Sam proces znojenja ide skroz ok i to već ima dosta efekta ali ova fermentacija posle ide malo teže. Ja sam radio i samo znojenje pa sušenje i redovni kjuring i to već bude skroz lepo i što se tiše izgleda a i efekta.