Male kucne carolije - modifikacija grow opreme, ideje i "izumi"

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Vanzemaljac

Aktivan Član
02.01.2006
387
61
0
Dosta svari je moguce lako i efikasno improvizirati.Tj.vasa ili kopirana korisna,instant ili trajna rjesenja(stap-kanap verzija:kackepieksen:).Mislim da je tema korisna a nisam primjetio da ima slicna(ako ima uputite me,a ovu brisite).


Za pocetak velike cfl lampe
Ponekad(npr.PC grow)njihova duzina,a ponekad masa predstavlja problem(ili nam zafali grlo:icon_lol:)U tom slucaju moze se i bez (a inace sa grlom uvjek malo vise zbog svoje tezine):eek:hno:



nebi bilo lose zice zalemiti i malo sigurnije to sve izolirati(inace crvenu ne koristim ,sluzi samo kad cistim CT,objesim ju unutra pa :snupi:)

 

Vanzemaljac

Aktivan Član
02.01.2006
387
61
0
Hvala Haze :bis:
Ako nije:bananabang:eek:nda vjerojatno spoj zica sa lampom nije jasan.Napokon (nakon 1000000pokusaja:eek:hno::icon_lol:)evo jasne slike.Jedna zica se provuc kroz 2 rupice na guzi lampe a druga omota oko metalnog navoja,zavrnu se kombinirkama i zaleme po potrebi(nije obavezno).


Radi sigurnosti preporucljivo je prekriti Nekom vrstom kape od tvrde plastike tj.komadic plasticne cjevi(vodovodne,poklopac dezodoransa i sl.)A pomocu dugackog sarafa i tanke metalne zice(ili samo zice bez sarava)se montira na reflektor ili objesi.Saraf ili zica se provuce kroz otvore hladjena na tjelu lampe i ucvrsti maticama a zica zaveze.


Samo zica je dovoljna(a kad se malo uplete (sajla) nosi tonu

Jasnije :eek:hno:moze :icon_lol:
Bice jos tih fora a sad zasluzeni:spliff::joint2:
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.539
298
Evo,da ne baljezgamo više,pokupio ja od kolege Haze-a dotičnu lampu pa ju osposobio :icon_lol:
Pa da krenemo!


Ovdje se vidi da je grlo koje sam skinuo puklo (vjerojatno preforsirano kod zavrtanja).


A ovo je gumena uvodnica sa razvodne kutije (nadžbukna 150x100 kutija-nebitna info,ali ajde :icon_lol: ) koja je savršeno upala u nastalu rupu uslijed skidanja grla :lock:


Spojeno uz pomoć luster kleme (naj sigurnije)
Vezica(ona bijela plastika na kabelu) služi da se kabel nebi izvukao van iz rupe na uvodnici.


Drugi kraj kabela-utikač...


Gotov proizvod :thankyou::bis:

Napomena:
Žuto/zelena žica se ne spaja nigdje na žarulji jer je kučište plastično-dakle izolator,ali ako već radite nešto slično i koristite trožilni kabel,na utikaču spojite i zaštitni vodić (ž/z) na srednji kontakt (ona kao opruga gore i dole).

A sad da se malo pravim pametan :icon_lol: (kao nisam još)



Ako uvečate sliku (klik na thumbnail i zatim još jednom na sliku kad otvori za maximalno uvečanje),vidjeti čete 4 rupe iz kojih izlaze 4 žice.Pored su oznake J1,J2,J3 i J4.
Ako biste željeli maknuti predspojnu napravu,nježno raspetljajte žice i OBAVEZNO si zabilježite koja ide gdje.Zatim uzmite 4 žice (naj bolji bi bio onaj crveno/crni kabel za zvučnike.Ima dvije žice,što znači da vam treba 2 komada,ne treba bit debel-znaći neki tanki je dovoljan,ne znam sad presjeke napamet...cca 0.6 mm2) i spojite "kako je i bilo".Poželjno bi bilo zalemit te spojeve te dobro izolirati.

To bi bio moj doprinos ovoj vrlo korisnoj temi :icon_mrgreen: Svaka čast Vanzemaljac :respect:
 

Vanzemaljac

Aktivan Član
02.01.2006
387
61
0
Odlicno evo ti rep.+:bis:
Ne pravis se pametan vec si elektricar:icon_lol:
A pametan si jer si rastavio lampu,pa me zanima kako?(4 rupe beksajd ?)taj dio detaljnije?:costumed-smiley-027
Konacni proizvod je super,bolji nego original:clap:
U mojoj verziji se lampe mogu prebaciti ponovo na grlo,a nema ptrebe,puno su zgodnije za reflektor(raspored tezine,duljina) bez grla.:sun2:
 

Vanzemaljac

Aktivan Član
02.01.2006
387
61
0
ne nije mi bilo jasno kako otvoriti lampu,a mislio sam na rupe za sarafe.Ustvari nisam bio siguran dali su to stvarno rupe za sarafe si ih ti busio,pa pomocu njih na neku foru otvorio lampu:Nism ni znao da ih ima sa sarafima:eek:hno:(ja imam starije modele:icon_lol:)
Kad je vec u defektu a rastavljena zasto joj ne odvojiti i prigusnicu kao na sto je decko uradio sa malim cfl.Puno manje bi grijala a mislim da se ni Haze nebi bunio:icon_lol:eek:drezacu ja svoju da probam:facesjump:
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.539
298
Ma nema beda za Hazea,napravim ja to lako ako mu ovako ne paše :)
A za tvoje bih rekao da su drugog proizvođača,ali eto,možeš odrezat,samo onda nema više sastavljanja bez moment ljepila :)
E da,hvala za rep :)
 

Vanzemaljac

Aktivan Član
02.01.2006
387
61
0
vidicu za rezanje,sad znam kako a ta mi lampa ionako netreba
mislim da sve one poticu(vjerojatno ne od istog proizvodjaca) iz iste zemlje,Kine.Na "alibabi" trazio 125cfl i nadje
se svakojakih,rekao bi svi modeli:icon_lol:Ako imas firmu izaberes si model,uzmes 1000 ili vise jako povoljno,das im ime,npr."zlo-grow",sredis malo neku reklamu i eto ti nove napredne tehnologije:sun2:
Uglavnom sva elektronika u nasem okruzenju je kinaska(skinite poklopac sa vaseg PC-a ili TV-a,pa pogledajte:icon_lol:)
 
06.02.2011
4
8
0
61
Moj doprinos za ovu temu.
Svi koji koriste neonsku rasvjetu znaju da postoje elektronske prigušnice, a kad njih koristits ne treba vam starter, lampe pale trenutno (nema blinkanja),
produžuje se vijek lampi i vrlo važno jako su skupe (2x18W oko 130,00 Kn).
A kako je nama vrlo važno smanjiti troškove ,uglavnom svi imamo ograničen buđet, može se napraviti vrlo jednostavno i jeftino.

[FONT=&quot]Elektronska prigušnica
[/FONT][FONT=&quot]Što nam je potrebno:
1) štedna žarulja
2) žica
3) kabel sa sklopkom
4) izolacijska kutija
5) termo bužir
6) dva grla za neon lampu
7) lampa
8) lemilica
9) odvijač
10) malo vještine

[/FONT][FONT=&quot]Prvo uzmemo štednu žarulju - jačina štedne lampe ovisi o jačini neonske lampe koju ćete paliti s ovom prigušnicom[/FONT]

[FONT=&quot]... i otvorimo ju.
http://img838.imageshack.us/i/snap1e.png/
[/FONT][FONT=&quot]... sada su nam potrebna kosa kliješta kako bismo mogli izvaditi tu pločicu. Da bismo pločicu oslobodili, trebali bismo presjeći šest žica.
http://img151.imageshack.us/img151/1904/snap2s.png
[/FONT][FONT=&quot]Lemilicom pažljivo odstranimo tih šest ostataka žica. Kad smo žice odstranili, tada uzimamo izolacijsku kutiju i na njoj probušimo jednu rupu za žice koje idu s pločice na grla lampe i drugu rupu za kabel koji se uključuje u struju.
[/FONT][FONT=&quot]Kad smo probušili rupe, kroz njih provučemo žice i kabel.
Sad na red dolazi lemljenje. Uzimamo žice koje se spajaju na grla lampe[/FONT][FONT=&quot].i spajamo ih na pločicu. Žice se spajaju na onu stranu pločice gdje su nam četiri rupe. Dvije i dvije rupe malo su razmaknute, taj razmak nam pokazuje lijevu i desnu stranu lampe. Nije bitno ako se strane zamijene, ali je bitno da se ne pomiješaju žice od grla 1 i grla dva.
http://img27.imageshack.us/img27/2371/snap3va.png
[/FONT][FONT=&quot]Ako smo žice za grla dobro spojili, to bi trebalo izgledati ovako
http://img13.imageshack.us/i/snap4r.png/
[/FONT][FONT=&quot]Sad nam preostaje na pločicu spojiti kabel za struju. Kad smo to napravili, pločica bi trebala izgledati ovako nekako. Ja sam tu koristio termo bužir kao dodatnu izolaciju, a drugi razlog je bio da mi se žice ne razdvajaju.
http://img834.imageshack.us/i/snap5y.png/
[/FONT][FONT=&quot]Sada kada je sve spojeno na pločicu, možemo lijepo staviti pločicu u kutijicu koju smo prije lemljenja navukli na kabel i žice. Kada je pločica unutra, kutijicu zatvorimo.
[/FONT][FONT=&quot]Napomena: ta prozirna kutijica iz primjera nije prava izolacijska kutija! Ta kutijica je samo poslužila da se bolje vidi kako ispravno postaviti pločicu u pravu izolacijsku kutiju.
http://img717.imageshack.us/i/snap6c.png/
Najteže je odrađeno. Sad nam još preostaje spojiti žice na grla. Kada smo spojili žice na grla,[/FONT]
http://img190.imageshack.us/i/snap7l.png/
[FONT=&quot]gore postavimo lampu, kabel uključimo u strujnu utičnicu i sklopkom na strujnom kabelu upalimo lampu. Ukoliko je sve ispravno napravljeno kako je gore u tekstu objašnjeno, tada bi to trebalo raditi i izgledati ovako ili približno slično tomu
[/FONT]http://img203.imageshack.us/i/snap8t.png/
Ja upravo složio svoj prvi grow box po uputama sa VUTRE 50x60x120 sa 250 W HPS, 4 PC vent 90 + 1 120 još imam namjeru CT ali napredujem usporeno jer mi
je lijeva ruka u gipsu pa će kasnije i slike toga.

[FONT=&quot]
[/FONT]
 

RastaBird

Aktivan Član
19.03.2011
88
1
0
44
http://imageshack.us/photo/my-images/218/photo1347.jpg/ neznam jel je već viđeno il nije, al nemam vremena trenutno gledat xD...dakle...ako vidite ovaj dio između žarulje i ovih elektricnih sranja, taj dio spaja nekoliko bijelih žica pa moja ideja ide ovak...precvikat te bijele žice i produžit ih, a ovaj elektronički dio staviti izvan boxa i tim riješiti dodatni problem grijanja...ak neko proba nek javi xD
 

Sekach

Tekst kojim se isticem
30.07.2010
797
149
63
Je...

I usput...temp se ne bi smanjila uopce jer 95% topline generira sama zarulja...taj sklop jako malo...provjereno i testirano... =)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Jojoman
05.08.2011
17
15
0
38
evo jedan mali sistem za co2 obogacivanje boxa.prvo u bocu od 2l sam montirao mali pc.vent.bocu dobro zatvorio na cepu sam probio rupu u koju sam stavio gumeni cep kroz njega provukao crijevo koje je dalje spojeno na sistem ventilator je stavljen na tajmer i pali po mpotrebi u boci je mjesavina secera,kvasca i tople vode .evo kako to izgleda
dsc01921gv.jpg
dsc01923d.jpg
dsc01939t.jpg
pozdrav