Marica u javnosti

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
20.12.2008
26
0
0
54
Evo friski sam ovdje ali imam pregrst znanja oko vutre u javnosti i kako s murijom. (Vrijedi samo za RH posto neznam kako je vani)
Zato cu ovdje napisat par jebeno korisnih stvari koje pola vas ne zna a koristit ce vam do jaja. (Zauzvrat se nadam dobrim informacijama oko uzgoja)

1. Vutra ako se nosi vani u javnosti obavezno se nosi u gacama. Zasto? zato jer vas policajci ne smiju pretrazivat bez naloga. Da pojasnim, postoji pretraga i pregled. Pregled se radi vuzialno i pipanjem (izvana) znaci svako zavlacenje ruke u dzepove, torbe, kopanje po autu nije pregled nego pretraga i za to policajci moraju imati nalog. Ako to rade bez naloga prekoracuju svoje ovlasti.

2. S policijom nema svadje, bezobraznog ponasanja i zajebancije, sve na finjaka. Ako vas traze da u autu otvarate pretince, vadite sadrzaj torbe i sl. NEMOJTE, recire im neka slobodno sami pogledaju (svejedno im treba nalog ali to ne spominjete), sve sta nadju na taj nacin, dakle pretragom bez naloga je nezakonito pribavljen dokaz i to pada u vodu.

3. Ako pusite vani, nemojte se skrivati na nekim zabacenim mjestima jer ste tamo najebali 100% pusite na otvorenom gdje imate pregled na sve strane najmanje 50m svuda oko sebe tako da stignete bacit vutru i to ne samo baciti na zemlju i sl. nego je doslovce poderat i rasipat sto sire.

4. Ako ipak spusite na neki nacin pa vas uhvate s pljugom u ruci onda ste najvjerojatnije najebali ali opet ima lijeka. Cim vas uhvate s vutrom, moraju vas uhititi i upoznati vas s vasim pravima, ako vas ne uhite odmah i ne upoznaju s vasim pravima opet krse zakon. Kada stignete u stanicu prvo ce vam uzet vutru na potvrdu koju vi naravno NECETE potpisati isto tako NECETE potpisati niti izjavu da ste uhiceni ali cete odmah traziti da se izvjesti odvjetnik kojeg vi odaberete a u medjuvremenu uopce ne pricate s pandurima niti im odgovarate na pitanja jer niste duzni bez odvjetnika. Kada vam stigne odvjetnik imate pravo na savjetovanje s njim bez pandura i onda mu fino objasnite sve sta se i kako desilo, ako je bilo nezakonite pretrage ili niste uhiceni odmah ili vam nisu procitana vasa prava ili bilo koji drugi detalj jer ako su sjebali u samo jednoj sitnici vi odlazite doma s odvjetnikom a oni se dalje mogu hebat :)

5. Ako imate kakvo pitanje ili trebate savjet u vezi necega samo dajte ...... FarmerJoe vam stoji na usluzi :devilfingers:
 
20.12.2008
26
0
0
54
Šaman Šandor je napisao(la):
Čekaj znači ako kažu da vadim sve iz džepova ja mogu ladno reći neću i oni me ne smiju bez naloga pregledati?

Tako je .... i onda ti je najvjerojatniji scenarij da ce trebat trazit nalog za pretragu osobe ali im ga sudac nece dati ako nemaju osnove ;)

Sorry .... precka, mjenjao se zakon o policiji ..... mogu te i sami pregledati .... ali ne skidati do gola.

Članak 49.

Policijski službenik ovlašten je obaviti pregled osobe, predmeta kojeg osoba nosi sa sobom i prometnog sredstva kada je to nužno radi pronalaska predmeta podobnih za napad ili samo*oz*ljeđivanje.

Pregledom osobe u smislu stavka 1. ovoga članka, smatra se uvid u sadržaj odjeće i obuće.

Pregledom prometnog sredstva u smislu stavka 1. ovoga članka, smatra se pregled svih otvorenih i zatvorenih prostora prometnog sredstva i predmeta koji se prevoze.

Pregled predmeta koji osoba nosi sa sobom obuhvaća pregled predmeta koje su kod osobe ili u njezinoj izravnoj blizini ili predmeta osobe po čijem se nalogu u njezinoj pratnji oni prevoze.

Pregled osobe mora obaviti osoba istoga spola, osim slučajeva kada je neophodan žuran pregled osobe radi oduzimanja oružja ili predmeta podobnih za napad ili samoozljeđivanje.

Prilikom pregleda policijski službenici ovlašteni su koristiti tehnička sredstva i službenog psa.

Pri poduzimanju mjera iz stavka 1. ovoga članka policijski službenik ovlašten je nasilno otvoriti zatvoreno prometno sredstvo ili predmet kojeg osoba nosi sa sobom.

Ako postoje osnove sumnje da pregledavana osoba kod sebe, u prometnom sredstvu ili u predmetu kojeg nosi sa sobom posjeduje predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku ili postupku pred prekršajnim sudom, policijski službenik ovlašten je zadržati osobu do pribavljanja naloga za pretragu, a najduže šest sati.
 

DirtyD

Aktivan Član
26.11.2008
155
2
0
33
kaže ti da vadis sve iz djepova.....ti kažeš necu pa il dobiješ batina ili te odvedu u postaju,dobiju nalog i pregledaju do gola....
 

DirtyD

Aktivan Član
26.11.2008
155
2
0
33
a ovo kad sami pregledaju pa ko ne vrijede dokazi...moš mislit...njihova rijec protiv tvoje... ni ovo SAD pa ak ubojici ne ocitaju prava moraju ga oslobodit....
ajd jos da si neki mafijas nekak bi se mozd na tu foru izvuko al ovak nema šanse...

vrhunski odvjetnik te može izvuc iz skoro svega al gdje ces nac vrhunskog odvjetnika tj. pare...
 

Džidžadžojac

Aktivan Član
10.10.2007
359
14
0
Voleo bih da te vidim kako im govoriš da ti sami vire u džep i sl, za njih kada rade sa boranijom(duvači obični) zakon ne postoji, tako da, ili imaš sreće ili ne. Ja sam morao da skidam gaće jedanput i **** da im podižem pa ti vidi, jel sam možda trebao da im kažem da ih sami podignu, pa šta nađu zo je nezakonito pribavljen dokaz ? hahahahahahahaha, niste valjda toliko naivni.
 
20.12.2008
26
0
0
54
Ja vam lijepo kazem ..... ali ajde ..... ako krene naopacke konverzacija samo im spomenes par clanaka iz Zakona o policiji pa mislim da ce se malo zamislit ...... a vi koji jos pusite batine od policije :D sta da vam kazem ..... sretno vam i dalje ;)
 

DirtyD

Aktivan Član
26.11.2008
155
2
0
33
a ti si to dozivio da odjebu na spomen zakona? yea right.....to si cuo od prijateljevog brata koji ima prijatelja cija cura ima brata koji pozna lika koji je cuo za tak nest... Ne kazem da nema policajaca koji tako rade ali isto ima i dobrih policajaca ali jako malo....

Treba fino pazit da ne dolazis u takve situacije a ne nadat se da ces stalno nailazit na ok policajce.....
 
20.12.2008
26
0
0
54
DirtyD je napisao(la):
a ti si to dozivio da odjebu na spomen zakona? yea right.....to si cuo od prijateljevog brata koji ima prijatelja cija cura ima brata koji pozna lika koji je cuo za tak nest... Ne kazem da nema policajaca koji tako rade ali isto ima i dobrih policajaca ali jako malo....

Treba fino pazit da ne dolazis u takve situacije a ne nadat se da ces stalno nailazit na ok policajce.....


Kad vec spominjes, jesam ... dozivio sam i gore od toga, i nasli mi, i batina sam dobio i svasta nesto ali sam se na kraju ja smijao uz njihove isprike i odstetu za pretrpljene dusevne boli ;) dobar odvjetnik zlata vrijedi :D jest da kosta ali vrijedi :D
 

doors_of_perception

Aktivan Član
28.10.2005
1.095
51
0
37
A to je čisto priča teorija/praksa... imaju i oni metoda kako da sjebu te zakonske stvari na kojima se može njih sjebat...uvijek su dvojica, udalje te od ostalih i onda nema svjedoka a njih dvoje i bilo šta kažu, tipa da si ih napo, prolazi...jer sam sud je napravljen da ide njima u korist nikom drugom... imali smo slučajeva da smo dobili sudske kazne u kojima su totalno nelogične stvari pisale...napiso takvu žalbu da me nitko logički nije mogo pobit...jedino šta kad bi rekli da si u pravu, rekli bi da su oni i panduri praktički krivi...samo pisalo žalba prihvaćena :D

Najbolje bit kul, opušten, bit ljubazan i ne dat im povoda...a onda ako oni zloupotrijebe takvo ponašanje, onda se uvijek može ić zakonski...jer da te prebiju, ideš kod doktora i uvijek se može nešto...ali jebeš ga kad i oni znaju di lupit da ne ostane šljiva, a i da ih sjebeš, kad tad bi se na ulici osvetili....svi smo mi pušači, a pogotovo ima onih svakodnevnih...kad tad da ih sjebeš, bi i oni tebe...sad but true.... a i da im kažeš neću sve vadit iz đepova, ajmo u postaju dok mi ne dobijemo nalog pa se ti misli...tamo bit u proceduri još najebeš i za ono šta nisi napravio:D

Teoretski smo svi građani s pravima...ali samo fiktivno:D ali dobro, nemaju pravo tuć tako da se uvijek može frka složit....ali nije lako...odvjetnik....eeee, to zlata vrijedi....ajmo, svi na pravni fax pa branit vutra.org :p
 
20.12.2008
26
0
0
54
Istina da je najpametnije ne davati im povoda i slicno pa zato fino vutru u gace kod sebe ili kod neke zenke ako je u drustvu, pusenje na vidljivom mjestu a ne u vukojebinama di cete najebat garant i sve 5...
 

mali.medo

Aktivan Član
27.04.2008
300
22
0
44
:signs054:farmeru OVAJ PUT SE MISAM PROBUDiO NEGO IDEM JEST !!!!
i šo vidim....LAPRDANJE!!!
1. i jedino realno točno jest da nemoraš izvrtat đep. nego neka sam pipia to se odnosi i na aute i bilo kakve "povrede privatne imovine" (šo pokretne šo suprotno) uz to kad več proučavaš zakon izostavio si " opravdanu sumlju " koja znači a pogotovo u slučaj da te klepe sa zapaljenom plj. zajebi nalog ideš na čorku na "senjak" 12h. bez pogovora i da ti je umičevič,nobilo i dr. odvjetnik!!!! zato kume zajebi priču jer gspoda "plave gice" ako te oče tako nadobudnog iskarat(sem uveta ako nrmaš malo "robije";) osim:shit2:pojest češ i buffanu tuki...!!!:violent018::violent018:
@ALL TO JE SAMO MOJE MIŠLJENJE!!!
 

Tarki

Aktivan Član
11.01.2008
1.184
139
0
37
plus jedna stvar koja se tice auta i prevrtanja
ako je jedna osoba u autu bila kazneno kaznjavana
rijak smije radit kaj oce s autom
a i medo je spomenuo opravdanu sumnju...

tak da nema ljeka
osim petama vjetra :D
 

NoTrippin

Aktivan Član
26.04.2007
552
80
48
Evo danas iz čista mira nedjelja popodne,napušeni ko đubre ,ja i kolega ,zaustavljeni od nekog brbana, pretres vozila ovo ono.Pregleda auto i nađe 2 paka rizli,pregleda sve djepove i ništa ne nađe i kaže "mora bit da van je u jajima a" a meni u jajima dva cvita i i ka skidaj gaće i ja počmem da mu govorim kako on to ne može i nekako uspijem da kroz đep rukom raširim bokse da ispadne kesica u hlače i onda sam skinua gače i reka evo ti ga na pa pregleduj."Kita gore" a ja kitu gore i još mašem ****** koliko sam bia ljut.Najgora vrsta pandura-nadobudni seljačina vigilante.I onda kaže "1:0 za vas momci , prestanite se drogirat da vam ne izide mozak" i ode ća.

Eto meni se to danas desilo, 20 i koja,student ,bez dosjea, uredan, pristojna izgleda.

Eto toliko o tome.
 

mali.medo

Aktivan Član
27.04.2008
300
22
0
44
Tarki je napisao(la):
plus jedna stvar koja se tice auta i prevrtanja
ako je jedna osoba u autu bila kazneno kaznjavana
rijak smije radit kaj oce s autom
a i medo je spomenuo opravdanu sumnju...

tak da nema ljeka
osim petama vjetra :D


:clap:BRUS kume napokon da i JA pravo imam:assshaking:a ima tu još puno NEolakodnih okolnosti al......"SVE SU PRIČE DOK NE POSTANU PESME..."
 
20.12.2008
26
0
0
54
NoTrippin je napisao(la):
Evo danas iz čista mira nedjelja popodne,napušeni ko đubre ,ja i kolega ,zaustavljeni od nekog brbana, pretres vozila ovo ono.Pregleda auto i nađe 2 paka rizli,pregleda sve djepove i ništa ne nađe i kaže "mora bit da van je u jajima a" a meni u jajima dva cvita i i ka skidaj gaće i ja počmem da mu govorim kako on to ne može i nekako uspijem da kroz đep rukom raširim bokse da ispadne kesica u hlače i onda sam skinua gače i reka evo ti ga na pa pregleduj."Kita gore" a ja kitu gore i još mašem ****** koliko sam bia ljut.Najgora vrsta pandura-nadobudni seljačina vigilante.I onda kaže "1:0 za vas momci , prestanite se drogirat da vam ne izide mozak" i ode ća.

Eto meni se to danas desilo, 20 i koja,student ,bez dosjea, uredan, pristojna izgleda.

Eto toliko o tome.

ne bih ja to pustio na tome care ...... imas anonimni mail ravnateljstva pa bih fino napisao kratko i jasno sta se desilo i kako te murjak natjerao da skidas gace pa jos fino prikacio na mail tocno vrijeme i mjesto kao i njegov br znacke i u roku dan dva dobijas odgovor na mail ...... sumnjam da bi proslo samo tako ali medo ocito zna kako to sljaka ;)
 

Panawa_King_Bong

Aktivan Član
24.10.2008
244
5
0
37
u nekim stvarima se slazem s tobom u nekima ne ....svakako caji mogu svasta ovisi jesu li te voljni za*ebavat ili ne ... svakako pusit na mjestima gdje sve vidis jer kadkad kad mislis da ih nema u nekoj zabacini e tu ih bude jbg..a sto se tice necu ako su inspektori oni mogu zavirit u djep bez da te pitaju moras uciniti meni su kad je bila partya u dubrovniku cijelog pretresli a stara me tek bila ostavila s autom nije mogla vjerovat skoro se cijeli skino a cajima prometnim to mos rec mrtav ladan ali i oni su sinovi svoji...paa ti vidi
 

green panter

Aktivan Član
19.12.2008
97
3
0
34
kaže ti da vadis sve iz djepova.....ti kažeš necu pa il dobiješ batina ili te odvedu u postaju,dobiju nalog i pregledaju do gola...DirtyD legendaran coment,
Popusis na licu mjesta batine, odvedu te u postaju i tu malo popusis... dok cekaju nalog, a kad ga dobiju pregledaju te cjelog i onda popusis *****. Zato dobar advokat i ides kuci za pola sata.