Marihuana i Neurodermatitis (atopijski)

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
17.02.2012
18
4
0
34
Evo imam problema s kronicnim neuro dermatitisom, suha koza, iritacija, cesanje i na kraju cak i rane od cesanja, ali to je sve uredu jer pretezno je ispod robe pa se nevidi, ali imam problem na lisu staln mi se crveni i ljušti nekad je cak i modro. Uglavnom sve sam probao i nekad prode al se uvijek vraca i obrazi su mi uvijek crveni bar malo, i naravno uz sve to jos imam na tjemenu seborejicni dermatitis.

Pa ako neko zna dali ulje pomaze oko ove bolesti, ili neka krema od vutre bio bih zahvalan.
 

natura

Aktivan Član
29.05.2009
228
146
0
46
za dermatoze pomaze vec i ulje konopljinog semena, sadrzi GLA koji postize efekt kortikosteroida, trajniji, bez da ti istanjuje kozu i bez ostalih nuspojava, stavise podupire imunitet i stosta jos, trebalo bi da mazes na suve delove koze i pijes ulje istovremeno, kao sto ja kazem, kasiku u usta i kasiku po kozi. mada imam vise iskustva sa uljem biljke koja se latinski zove Oenothera biennis, a na engleski Evening primrose, ne znam srpski naziv, a navodno sadrzi vise gla nego konopljino ulje.
evo copy/paste sa sajta gde prodaju konopljino ulje i ne zaboravi, da je to ulje semenki, mazar,mrkvica i ostala ekipa konzumiraju ekstrakt masnih hedova (nadam se da ce ti neko od njih reci i sta vise o tome, mada bi mogao i sam da poguglas doduse):

Redovito konzumiranje ulja konoplje pomaže u poboljšanju ili otklanjanju sljedećih zdravstvenih tegoba:
neurodermitis
predmenstrualni sindrom
reumatični artritis
dijabetička neuropatija
bolesti srca i krvnih žila
sprječava zgrušavanje krvi
reumatoidni artritis
kronična upala mjehura
psorijaza
ulcerozni kolitis
Zašto?
Jer ulje konoplje sadrži kiseline omega 3, omega 6 i GLA. Gamalinolenska masna kiselina (GLA) u ovom ulju predstavlja oko 3 % svih višestruko nezasićenih masnih kiselina. Gamalinolenska kiselina (GLA) spada među nužno potrebne ili esencijalne masne kiseline (EFA = essential fatty acid) koje se primarno nalaze u biljnim uljima. Iako su EFA nužno potrebne za naše zdravlje, tijelo ih samo ne može proizvoditi pa ih zato moramo proizvoditi sami, putem hrane.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: NEURO BOY1 and Quix
17.02.2012
18
4
0
34
aha hvala na brzom odgovoru, nisam siguran al mislim da sam nasao da se na hrvatskom Oenothera biennis zove Nocurak, znaci ulje Nocurka je isto dobro. a i vjerovatno lakse i legalnije za nabavit hehe, i naravno ako jos netko ima bilo kakvog iskustva neka podijeli
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.539
298
Ulje sjemenki konoplje je potpuno legalno i dostupno u Hrvatskoj ;) U svakom slučaju, pokušaj nabavit nešto od toga, jer priroda naj bolje lijeći :)
 

Snjezana1971

Aktivan Član
17.01.2012
527
140
83
Evo imaš ovdje kupiti navedeno ulje Omega Lan Shop ali moje su ti preporuke za ulje crnog kima odlićan proizvod za to što trebaš i isto ga ima u navedenom shopu:icon_lol: ja kupovao za ženu "kim".
Radi se o ulju industrijske konoplje i proizvod je legalan, te ga ima skoro u svakoj boljoj ljekarni ali su nešto skuplji.
 

Snjezana1971

Aktivan Član
17.01.2012
527
140
83
Možeš bez ikakvih problema:icon_lol: koža će ti biti jako zahvalan.Ako možeš nabaviti ili kupiti "koloidno srebro ili ionsko srebro" glede nanošenja na kožu isto bi moglo pomoći ali mora imati veću razinu ppm-a 20 pa i više, lagano našpricati više puta dnevno i ostaviti da se osuši prirodnim putem.
 
30.01.2012
13
0
1
56
I sam imam simptome dermatirisa crvenilo sa svake strane nosa i nos mazao sam sa kortikosteroidnom kremom i učinak je kratkotrajan, naravno koža se stanjila i vidljive su kapilare, naručio sam si kremu sa uljem Noćurka pa mažem već par dana i imam za primjetiti da je crvenilo nestalo za sada je ok. probati ću i ja naručiti ovo ulje i napraviti kombinaciju. Planiram obaviti samolječenje sa pravim uljem jer treba liječiti uzrok ovih vidljivih simptoma kod mene su vrlo vjerovatno na psihičkoj bazi pa stoga moram napraviti generalni remont organizma a i počistiti neko smaće koje sam gurnuo pod tepih davnih godina.
 
30.01.2012
13
0
1
56
I sam imam simptome dermatirisa crvenilo sa svake strane nosa i nos mazao sam sa kortikosteroidnom kremom i učinak je kratkotrajan, naravno koža se stanjila i vidljive su kapilare, naručio sam si kremu sa uljem Noćurka pa mažem već par dana i imam za primjetiti da je crvenilo nestalo za sada je ok. probati ću i ja naručiti ovo ulje i napraviti kombinaciju. Planiram obaviti samolječenje sa pravim uljem jer treba liječiti uzrok ovih vidljivih simptoma kod mene su vrlo vjerovatno na psihičkoj bazi pa stoga moram napraviti generalni remont organizma a i počistiti neko smaće koje sam gurnuo pod tepih davnih godina.
 
14.01.2012
42
2
0
46
bok... ja sam rijesio atopijski dermatitis :) znam da nije isto ali moja terapija ( nakon dugog proucavanja na netu ) bila je ulje nocurka i crnog kima koje ti je natura vec spomenula ali isto tako i ulje lana koje je jos bogatije sa omega 3 i omega 6, dok omega 9 imas u extra djevicanskom maslinovom ulju a i u ostalim biljnim hladnopresanim uljima. samo da ti kazem da nocurak i kim nisu tako skupi ovdje Kemig d.o.o. . dalje sam izvana koristio dvije masti. prva je shea maslac ( nabavi ga povoljno na istom linku)+ etericno ulje njemacke kamilice ( o tocnim omjerima progooglaj jer sam zaboravio ) a mozes dodat i ulje nocurka u to jer je takodjer vrlo koristan izvana i sa ovom mascu svrab prestaje gotovo trenutno i koza se jako ugodno opusti. drugu mast sam sam radio od pcelinjeg voska, propolisa i nevenovog macerata u bademu i kantarionovog macerata u maslinovom ulju (ako imas volje za to javi mi se na pm pa ti dam tocne omjere i postupak jer da ne pisem roman ovdje ako ti se ne da ;)) uglavnom ta je mast jako dobra za ocvrscivanje koze, vrlo ucinkovito protiv upala a i ja ga koristim kao after shave ;)
i naravno, vec spomenuta srebrna vodica... pazi na detergente ( najbolje eko ) ... ali to pretpostavljam vec znas .. sretno
 
17.02.2012
18
4
0
34
Super hvala ekipa vidim da ste svi voljni pomoci, ulje od crnog kima pijem, za nocurak sam se raspitao u lokalnoj ljekarni, ali ga ima samo u kapsulama, sad kad sam saznao sve ovo malo cu jos proguglat a sto se tice omijera javim ti kad proguglam i nabavim sve sto mi je potrebno. Koristim kremu Euten 50g 500kn, sve je na biljnoj bazi i stvarno pomaze al nekad jednostavno moram sacekat da preode dan dva, a ta dva dana sam pretezno samo u kuci jer je to grozno za vidit.
 

natura

Aktivan Član
29.05.2009
228
146
0
46
mi za vanjsku upotrebu koristimo neku rusku kremu, trip od kreme, radi cuda, kad se kuci neko opece, posece, ubode ga osa, razni lisajevi i alergije, sve prolazi od nje
dobila sam je na dar, moze se kupiti u beogradu, u sloveniji nema, ne znam drugde, zove se skoraja pomošt
pretezno je biljni sastav, a radije ni ne znam sta sve je unutra dok nam tako odlicno sluzi kao prva pomoc (ne ide mi cirilica najbolje)
http://smed.ru/guides/35938/#article
 

hazeboy

Aktivan Član
05.07.2011
100
16
18
37
ispravi me ako grjesim ali ti si napisao u prvom postu da imas atopijski neurodermatitis ali atopijski i neuro nisu iste stvari.neurodermatitis ti je od zivaca znaci nebi se trebao zivcirat.imas 3 solucije po meni.pit tablete(kemija)za smirenje,pusit ili jest ulje cannabisa,ili nista od toga i pokusat se smirit.to ti govorim ako imas neuro.
 
17.02.2012
18
4
0
34
a problem je u tome da kad sam bio kod doktora jedan mi je dijagnosticirao neurodermatitis a drugi atopijski, pa sam ja mislio da je to isto samo drugi naziv, a i kad sam gugla uvik bi naisao na oba naziva, i negdje sam cak naisao da je neurodermatitis stari naziv za atopijski tako da sorry, ja vise ni neznam sto imam. al evo kopirat cu dio clanka na netu da se uvijerite sami [FONT=&quot]

Što je atopijski dermatitis?


Atopijski dermatitis je kronična (dugotrajna) bolest koja pogađa kožu. Riječ "dermatitis" označava upalu kože. "Atopijski" se odnosi na grupu bolesti koje su nasljedne (koje potječu iz obitelji) i često se pojavljuju s drugim bolestima, uključujući astmu, alergije uz visoku temperaturu, te atopijski dermatitis.
Neurodermitis je pojava crvenila i suhe kože, uz prisutan i jak svrbež, povremeno i rane na zahvaćenim mjestima, nastale uslijed češanja. Crvenilo, vlaženje, stvaranje krusta na licu, na tjemenu, nogama i rukama i u pelenskoj regiji glavni su simptomi bolesti u prvih nekoliko mjeseci života.
Atopijski dermatitis najčešće pogađa djecu i mlade ljude, ali može nastaviti i u starijoj dobi. U većini slučajeva, postoje periodi kada je bolest pogoršana, nazvani egzerbacijski periodi ili plamteći periodi, iza kojih slijede periodi kada se koža popravlja ili potpuno čisti, a to su remisijski periodi.
U ranoj dobi najčešće se radi o alergiji na hranu koju djeca uglavnom "prerastu" iako im koža često ostaje suha i osjetljiva. Najčešće se radi o alergiji na agrume (naranče, mandarine, limun), konzervanse u hrenovkama, paštetama, suhomesnatim proizvodima, ponekad na svinjsko meso i prerađevine, čak i piletinu i bjelanjak jajeta češće nego žumanjak. Alergija (neurodermitis) može biti i na neke deterdžente koje koristite za pranje rublja, a osobito je izražena na omekšivače.[/FONT]
 

natura

Aktivan Član
29.05.2009
228
146
0
46
mah to je samo lična diagnoza nekog doktora (morate da znate, da su doktori obično štreberi kakve poznajete iz škole, ne znači uopšte da su mudri ljudi i da nauče nešto na osnovu iskustva, ali mogu i da budu da se neko ne uvredi), nekad postave ovako nekad onako. ionako obuzmu premalo informacija za svoju diagnozu, po tome se alopatska medicina i razlikuje od holističke. kad odete kod dobrog homeopate naprimer, on vas satima zapitkuje raznorazna pitanja da sazna što više o vama i tek tada uzme sebi vremena, dobro razmisli i odredi lek lično za vas, zadnji simptomi su samo delić njemu potrebnih informacija.javljaj kako ti ide i srećno
 
  • Sviđa mi se
Reactions: NEURO BOY1

Domaja the best

BANOVAN
Banovan
22.03.2012
459
14
0
32
Ja također bolujem od neuro dermatitisa i psorijaze.Doktor mi je rekao da se tog necu uspijet riješit.Bio sam cijeli crven i oljuskan po licu i cijelom tijelu.Jako me svrbilo a kad se počešem na tom mjestu izbije neka vlažnost.Na tjemenu je bilo toliko gadno da je izgledalo ko u nekom horor filmu,uopce nisam izlazio van.I kad sam oso radit na sezonu more je iz mene ispralo sve crvenilo.Ali evo ponovo mi se vraca krenilo prije jedno 2 tjedna na istim mjestima gdje sam već imao.Stvarno iritirajuća boleština.Probat ću s tim uljima nisam ni znao za to a moj kolega se bavi prodajom eteričnih ulja pa se malo bolje informiram.Btw kod mene nikakve kreme nisu ublažile simptome što mi je doktor prepiso.