Marihuana i sizofrenija

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
22.02.2017
2
1
1
30
Pozdrav svima, vec sam citao slicne teme o ovome ali evo ja bih izneo neku svoju situaciju a lepo bih mi dosao neciji savet.
Naime, imam 20 godina i povremeno znam ispusiti po neki dzoint, odprilike 2 dzointa nedeljno.
E sad, imam oca koji boluje od blazeg oblika sizofrenije, cak i on pusi vutru i to veoma ucestalo, nikad nisam primetio da na njega trava utice negativno, njegova majka je isto tako bolovala od sizofrenije.
Po svemu sudeci imam nekih genetskih predispozicija za ovom bolescu ali isto tako nisam primetio nikakve lose tripove od vutre, generalno sam malo zivcaniji i trava mi pomaze da se iskuliram, i kuci imam malo stresniju situaciju pa mi trava dodje kao neki lek za dusu, ali realno volim da je pusim.
Znaci da napomenem, nisam osetio nikakva negativna dejstva na mene a znam se po nekad i rasturiti i spojiti po vise dana.
Moje pitanje glasi da li vi mislite da je okej da nastavim da pusim?
Voleo bih da je pusim tako povremeno i ako je moguce do kraja zivota :spliff::spliff::spliff:
 

jesam

rokenrolerica
Urednik
Moderator
14.01.2012
2.245
10.147
358
dobro je da si svjestatn genetskih predispozicija, još bolje je da bi po nekoj toj genetici prije oboljela tvoja sestra
ne znam tko bi ti dao savjet tipa :samo puši, bit će sve ok
jedini mogući savjet je da se držiš indika, a sative držiš daleko od sebe
čula sam za jednog starijeg i dugogodišnjeg katatoničara kojega je ulje skroz diglo i unormalilo već nakon dva tjedna
 

blue

Aktivan Član
13.08.2017
189
431
63
38
Ja bolujem od shizoafektivne psihoze dugi niz godina, to je kombinacija shizofrenije i bipolarnog poremecaja. Trenutno sam u remisiji, vutru konzumiram povremeno. Nikada nisam imao nekih vecih problema zbog trave. Licno mi vise odgovara sativa jer sam po prirodi dosta inertan, pogotovo kada me uhvate negativni simptomi bolesti, tj. izolacija, ceo dan u sobi gledam u prazno, bez emocija itd. Onda me sativa malo podigne.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: WEEDetix

LupusHerbivor

Banned
Banovan
25.05.2018
234
824
93
Lijecio sam odraslog covjeka sa kanabisom. Smirivalo je njegove epizode, bio je mnogo vise ovdje a mnogo manje tamo. Nisam se usudio dati mu ulje da ne razvije toleranciju, posto sam pazio da mu dajem vrlo male doze kako ne bi razvio psihozu koja se oce manifestirati nakon uzastopnog visegodisnjeg svakodnevnog konzumiranja dima.

Moram se sloziti sa jesam. Halucinogene vrste trave ne utjecu pozitivno na shizofrenike nego potenciraju njihovo ludilo koje bih ja prije nazvao mastom. Drz se couch locka :)
 
22.02.2017
2
1
1
30
Hvala svima na odgovorima, puno mi znaci, zadnjih mesec dana sam pusio ucestalije, osetio sam da me ova promena veremena cini malo napetijim, i okrenuo sam se vutri, medjutim danas mi je drugi dan kako nisam pusio i osecam blagu nervozu. Ali u sustini kazem vam osim sto ponekad znam da budem malo napetiji i nervozniji nemam nikakvih drugih problema, nikad nisam imao stanja slicna depresiji, paranoji i povucenosti. Jos jednom hvala svima, mislim da je sport za mene najbolje resenje
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Čupčupava

LupusHerbivor

Banned
Banovan
25.05.2018
234
824
93
Sport je zlo, drzite se droge.

Salu na stranu, pazi se vrucina :D oce nervoza lupit od sparine i dehidriranosti
Ja sad pijem kavu. Sjecam se frenda shizofrenicara, kad popije previse kave pa ne moze spavati pa prica nocima i nocima. Smije se. Laje kao vuk. Laje kao pas. Ne zna vise sta ce sam sa sobom.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Kasapin

metalmaniac

Sve već piše na forumu, koristite Search. :)
16.10.2009
3.148
6.158
298
54
Svaka "genetska predispozicija" ili "nasljedna bolest" je kao sjemenka koja leži u suhome. Može se razviti tek ako za to ima uvjete. Drži se sporta, posvećuj se stvarima koje voliš, nađi neku aktivnost koja te veseli i dobro ti ide i radi na tome da budeš sve bolji u njoj. To ti daje samopouzdanje i osjećaj zadovoljstva vlastitim životom. Budi umjeren sa vutrom, isprobavaj sorte i vidi šta ti odgovara, sadi za sebe jer je to divan hobi i uživaj. Dok si ok sam sa sobom, shizofrenija nema šanse. :)
 

blue

Aktivan Član
13.08.2017
189
431
63
38
Vec sam pisao na ovu temu, bolujem od sizoafektivne psihoze i kronove bolesti. Ovogodisnji grow nije nesto uspesan. Posadio sam outdor cetiri biljke, jedna je pokazala muski pol dve se uopste ne razvijaju a ova cetvrta je pustila neke male koncice pri racvanjima pa se nadam da je zenska i da ce izdrzati napad nametnika kohim je izlozena (prskao sam je). Nista mi ne preostaje nego da cekam jesen i nadam se da cu dobiti nesto ploda. Gledam ovu temu sta trenutno pusite i divim se ljudima. Maheri. Svaka cast.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Badi and lu&k

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.457
3.198
Bekaa Valley
Posadio sam outdor cetiri biljke, jedna je pokazala muski pol dve se uopste ne razvijaju
a jbg, jedini savet po ovom pitanju je da izdvojis malo para pa kupis fem seme, ovako kako vidim 75% ti propade, nije neki posao. ako ti treba za ulje, veruj mi, zaista se isplati malo investirati a ne saditi nepouzdan i noname regural. uz to kad nabavljas brendirane fem, mozes birati i prilagoditi sorte tvojim potrebama. npr. ovde imas prikazano koje sorte su dobre za Crohn’s Disease