"Marihuana je odličan antibiotik"

Hesi Hempatia Seedstockers Soma Seeds Herbies Headshop
08.09.2007
9
0
0
40
Neki sastojci marihuane pokazali su odlične rezultate u testiranjima na smrtonosnim bakterijama otpornim na antibiotike, među kojima i na tzv. super-bakterijama, tvrde talijanski znanstvenici.

Osim što bi se mogli koristiti kao lijekovi ti bi sastojci također mogli postati ekološki prihvatljiva alternativa sintetičkim antibakterijskim tvarima koje se trenutno upotrebljavaju u proizvodnji sapuna i kozmetike.

U novom izvješću Giovanni Appendino i njegovi kolege ističu kako znanstvenici već godinama znaju da marihuana sadrži antibakterijske supstance. Međutim, malo je znanstvenih studija obavljeno kako bi se istražila ova zdravstvena svojstva popularne droge.

Appendinov tim odlučio je stoga testirati pet glavnih sastojaka, tzv. kanabinoida na različitim sojevima bakterije Staphylococcus aureus otporne na meticilin (MRSA).

Sve testirane supstance pokazale su veliku učinkovitost u uništavanju sojeva otpornih na antibiotike. Također je utvrđeno kako one razaraju bakterije na bitno drugačiji način od konvencionalnih antibiotika što bakterijama onemogućuje razvijanje otpornosti. Najmanje dvije od tih tvari nemaju utjecaj na raspoloženje osobe koja ih konzumira te stručnjaci vjeruju kako bi se od marihuane mogli razviti moćni lijekovi koji ne bi izazivali opijenost.


http://www.jutarnji.hr/j2/znanost/clanak/art-2008,9,9,,132656.jl
http://www.nytimes.com/2008/09/09/science/09obdrug.html?_r=1&oref=slogin
 

Frula

Virtuoz
30.10.2007
193
9
18
30
www.badgerbadgerbadger.com
ma gle sta pise... zele ju koristit za PROIZVODNJU lijekova.. sramota kazem - SRAMOTA! :)

al mozda ovo ''otkrice'' pomogne nekim ljudima da shvate da marihuana nije baba droga nego prirodni lijek. ah ko zna.. :)
 
08.09.2007
9
0
0
40
ako cemo realno, mislim da je marihuana vise korisna nego stetna u granicama normalne upotrebe... sada jbga ako duvash svaki dan onda ima i stetnih posledica...
 

Lucifer

Aktivan Član
13.06.2008
56
0
0
39
Ja sam osobno doživio da par dimova marice djeluje brže na glavobolju od caffetina, aspirina ili neofena. Vjerovatno zato što brže djeluje na sustav, ali bol je nestala , nakon par dimova pa nek oni kažu što god hoće. A od neofena samo dobiješ proljev nakon 2 -3 dana konzumacije.

Peace
 

HazeSeeker

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
06.09.2008
2.239
1.596
188
Amsterdam-Barcelona-Prague
www.vutra.org
Postoje eksperimentalni dokazi da kanabis povoljno djeluje kao lijek za mnoge bolesti.
Lista bolesti na koje Marihuana može djelovati pozitivno ukljuèuje multiplu sklerozu, rak i njegovo lijeèenje, AIDS i lijeèenje AIDSA, glaukom, epilepsiju, smirenje grèeva, depresiju, epilepsiju, migrene, astmu, pruritis, nesanice, ozbiljne bolove i smirenje kašlja, te mnoge druge...
Godine 1974. objavljena su prva istraživanja koja ukazuju na antitumorski uèinak Marihuane.
Isto tako, postoje i izvještaji koji dokazuju uspješnost primjene Marihuane u smirivanju napada epilepsije.
 

balcan_smoke

Vutra Veteran
01.03.2006
1.839
490
108
počeću da prodajem svoju krv
lijepo napišem na boci

sidu liječi

:pat:

pomaže manjem dijelu navedenog
ali ništa ne liječi skroz
ali ko ima glaukom progleda