Master Kush & Sour Jack @ gens

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

gens

Aktivan Član
20.07.2006
426
29
18
Evo, započinjem svoj prvi box grow.

Prije 3 dana sam stavio sjemenke na klijanje, po 4 kom Master Kusha i Sour Jacka... zanimljivo je da je SJ proklijao puno brže... izgledaju kao da su bar jedan dan ispred MK-a...

To sad izgleda ovako

 
25.01.2007
44
22
0
Sour Jack? To bi bio Sour Diesel x Jack Herer? Da pogodim, to je neki freebie? :) MK je od Black label ili Nirvane?
 

Stoner

Aktivan Član
11.12.2006
856
285
83
24
Sjemenke si odmah gurao u jiffy-s ili si ih prvo na klijanje pa onda u jiffy ?
Baš me zanima jer posjedujemo isti staklenik :)
 

gens

Aktivan Član
20.07.2006
426
29
18
@ zleeqovski... točno, SD & JH kombinacija... dobio sam ih 11 gratis od Aliena uz MK... navodno jako dobro :) MK je od Nirvane

@ Stoner... odmah u jiffy, samo mi nije jasno zašto MK toliko kasni... još nisu probile van dok SJ fino napreduje
 
25.01.2007
44
22
0
Gdje si nabavio takve jiffy-je? Cim je JH u kombinaciji, ne moze biti lose ;) Biti ce ti sretno ljeto ;)) :sun2:
 

gens

Aktivan Član
20.07.2006
426
29
18
Ima ih po svukud, ja sam ove uzeo u bauhausu....

i ja se nadam sretnom ljetu :sun2:
 

gens

Aktivan Član
20.07.2006
426
29
18
Od 8 sjemenki ostale su samo tri biljke i to SJ. MK je iz nekog razloga počeo klijati i onda stao...? Ne kužim zašto, sve sjemenke su bile pod identičnim uvjetima. Jedan SJ je stradao mojim nemarom... jiffy je ostao blizu ventilatora, posušio se i ajd bok biljčica...

Stavio sam nove 4 sjemenke MK-a, nadam se da će ove biti bolje.

Imam problem sa vlagom zraka... napravio sam patent na principu pojilice, spremnik vode je boca od 1,5l postavljena naopako, iz nje izlazi cijev koja je uronjena u malu posudu u koju je pak uronjena gaza... gaza je postavljena kao filter točno ispred ulaznog ventilatora koji puše u nju... kako se gaza suši prazni malu posudu, a boca ju automatski puni. Uspio sam vlagu podići sa 25 na 40%, no to nije dovoljno. Dodao sam još dvije posude sa vodom u box... još nisam provjeravao kakav je postotak vlage, to ću sutra.

Kad stignem stavit ću slike.
 

Stoner

Aktivan Član
11.12.2006
856
285
83
24
ista stvar i mene brine , jiffy se brzo posuši bez obzira na poklopac prozirni koji ide preko mini staklenika . jedino odmaknit ventilator malo i podići vlažnost na bilo koji način(mokri ručnici ili fogger je čuo sam dobra stvar).
strah me sad ih ostavit dok idem na posao ,temperature vanjske sad skaču rapidno prema gore i počinje borba sa temperaturom i vlagom :icon_mad:

evo ovako to izgleda kod mene :

samo je u pitanju White widow
 

gens

Aktivan Član
20.07.2006
426
29
18
Evo mali update growa...

SJ 18 dana
MK 11 dana

...režim svjetlosti je 24h pod 5x18W Osram cool daylight 865 neonkama... vlaga u boxu je na cca 45%, temp 28°C

(naprava za navodnjavanje ovlaživača zraka nije dugo izdržala, počelo je curiti na sve strane pa sam odlučio koristiti sigurniji sistem tj. sam nodoljevati vodu...)

Danas planiram početi sa prihranom SJa... Plantella "List" 6:3:6 sa dodatkom morskih algi... zadnji put se pokazalo dobrim...

Slika govori više od riječi ;)



S obzirom da u veg box stane 6 biljaka glupo je imati neiskorišten prostor ;)
Danas je proklijala i sjemenka koja je križanac Orange buda i neznanog oca :smileysex: bio je hemafrodit pa bi sjemenka trebala biti feminizirana...

 
  • Sviđa mi se
Reactions: HazeSeeker
25.01.2007
44
22
0
Vidim ih 5 a bilo ih je 8. Sta je sa jos 3? Smrzle se u jiffyju?

Ovaj Orange sta si dodao kazes da je od hermija... Ako je hermi oprasio drugu zensku onda postoji dobra sansa. Ali ako je to sjeme od hermija (sam sebe da je oprasio), onda je dobra sansa da bude i on/a hermi. Ne mora znaciti no posebno pripazi na tu biljku tokom cvjetanja.
 

gens

Aktivan Član
20.07.2006
426
29
18
Pisao sam već kako MK nije proklijao do kraja... jednostavno su stale klijati i posušile se, jedan SJ sam ja zeznuo... naknadno sam stavio 4 MKa i proklijale su samo 2... opet ne znam zašto jer su sve bile pod istim uvjetima.

Sad je to to za ovaj grow, imam 6 biljki i molim boga da 3 budu ženske... za slijedeću turu planiram kloniranje...
 

gens

Aktivan Član
20.07.2006
426
29
18


SJ 25. dan vegetacije
MK 17.-18. dan vegetacije
OB 7. dan vegetacije

svjetlo 24h
vlaga 60%
temp 26°C

Sour Jack

SJ_1 SJ_2 SJ_3

Iako sam pisao da ću SJ prihraniti sa Plantellom 6:3:6 to još nisam napravio... očito im još ne treba... Zanimljivo je da su sva 3 SJa različito napredovala. SJ_1 je najveća i raste ko blesava... ove dvije malo kaskaju. SJ_2 se nekako iskrivila pa sam ju par dana vezao da se ispravi... to je prošlo ok, ali mislim da zbog toga ima jedan par listova manje od SJ_1 i SJ_3.
Sa SJ_3 nije bilo nikakvih problema, međutim ne napreduje kao SJ_1 u visinu...

Master Kush

MK_1 MK_2

Izgleda da dobro napreduju. MK_2 malo kasni, ne znam da li je to zbog toga što je jedan dan kasnije proklijala ili je problem u nečem drugom. Međutim, pojavilo se nešto na listovima. Nije mi jasno zbog čega samo na MK, a ne i na ostalima. Sve biljke imaju iste uvjete... a opet samo MK ima problem... Listovi su počeli smeđiti pri vrhovima i sušiti se, ne znam u čemu bi mogao biti problem!?!

Evo i slika, pa bi molio iskusne za savjet!



Orange Bud



I za kraj namjlađa... što reći za tjedan dana staru biljku... valjda je ok ;)

Na slikama je krivo napisan dan vegetacije... jedan dan su starije!
 

gens

Aktivan Član
20.07.2006
426
29
18
thnx na pohvali... i ja mislim da lijepo napreduju :icon_biggrin:

nego ljudi dajte pomagajte... listovi se polako ali sigurno suše po vrhovima i ne znam što da radim!
 

gens

Aktivan Član
20.07.2006
426
29
18
U petak sam se iznenadio kad sam u tegli pored OBa našao mladicu... tj. jednu od MK sjemenki koja nije proklijala... ostala je u zemlji i očito odlučila proklijati malo kasnije...

MK_3

To je automatski prouzročilo problem jer u veg box stane samo 6 biljaka... morao sam upogoniti box za mame koji je trenutno prazan jer sam mame planirao uzeti od ovog tj. prvog growa...

U gornjem se nalaze sve 3 MK i OB, dok je dolje SJ familija ;) evo i slika...

oba: gore: dolje:

PROBLEM - tehnički

E sad... pri izradi boxa nisam razmišljao o tome da će lampe u donjem grijati pod u gornjem... pod se grije ko blesav! Morao sam podići tegle u gornjem da se zemlja ne bi previše grijala... sad nisam pametan što da radim, da li da radim dupli pod i pojačam ventilaciju ili da rastavljam sve lampe i vadim starter i prigušnicu pa da ih montiram negdje van boxa (inače lampe same po sebi skoro ništa ne griju). Mislim da će ipak biti varijanta sa duplim podom jer mi se ne da razvlačit žice...

PROBLEM - zdravstveni

Nakon što sam riješio problem sa MK biljčicama... očito nedostatak P, to sam dijagnosticirao pomoću Inqove teme "Vodič za besne biljke i nedostatke u prihrani" (svaka čast, keep on good work...) zalio sam Plantellom 6:3:6 i stvar ne ide na lošije, a to je dobar znak. E sad, nije baš sve super... stvar je u tome što se sad pojavio novi problem na SJ_2 i SJ_3. To sam primijetio u petak, na donjim listovima su izbile neke pjege, a ona dva pri dnu biljke jako žute... Kako sam ionako planirao prvi puta gnojiti mislio sam da će to riješiti problem, međutim danas listovi izgledaju još lošije.
Opet mi nije jasno zašto se to manifestira samo na SJ_2 i SJ_3 koje su kao što sam već pisao nešto niže od SJ_1... pH ne bi trebao biti problem jer ih zaljevam istom vodom i nalaze se u istoj zemlji. Ipak sam uzeo uzorak zemlje da izmjerim pH... sad samo trebam čekati do sutra da odstoji u destiliranoj vodi pa ću provjeriti.

SLIKE

 

Vanzemaljac

Aktivan Član
02.01.2006
387
61
0
:eek:hno:Ovako napušen bi reko da ih puno zalivaš....zašto ih gnojiš ako je zemlja ok..
.....još su male:baby: bre......:kiss::respect:

A puno bolje ti je odvojiti ballast-e..Cjeli box će se znatno manje grijati(svojevremeno sam i to uradio i sam,kad sam koristio neonke,pa se uvjerih):facesjump:



:spliff:
 

Inq

Vutra Veteran
12.08.2006
996
137
0
Prigusnice van boxa... U boxu je vlaga a to nije dobro za elektroniku.

Neonke primakni na 2-3cm od vrhova biljki. Ako ne moze neonke onda biljke podigni sa necim.

Prve 2 slike (bolesne biljke) su nedostatak P ili nesto slicno a 3. slika je nedostatak N ili nedostatak svetla ili je bilo previse vlazno tom listu. Ja bih rekao da je manjak svetla.
 

gens

Aktivan Član
20.07.2006
426
29
18
Provjerio pH zemlje... OK je

Ne znam baš da je nedostatak P jer se ne manifestira na način kao što je opisano u Vodiču za bolesne.... tako da sam to isključio kao problem. Što se tiče 3. slike moguće je da je nedostatak svjetla jer su ti listovi nisko i zaklonjeni su od ostalih... možda pomogne ako podignem biljke bliže svjetlu.

Što se tiče struje... ne da mi se izvlačiti sve van, previše komplicirano... temperaturu ću uspjeti održati niže, a vlaga od nekih 60% ne bi trebala smetati jer ako mogu raditi u kupaonici gdje vlaga zna biti puno viša onda bi to trebalo biti ok.
 
10.03.2007
15
1
0
34
"Nedostatak
Premalo kalijuma u biljkama dovodi do retardiranog rasta listova i do pojavljivanja zutih pega po ivicama listova i uvijanja istih."

ovo pishe u vodichu...
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.