Međunarodni kanabis dan u Srbiji - Šifra „420“

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

vox

09.03.2005
113
105
28
44
www.facebook.com
Dragi naši Hemp Humansi, iznenađenje vas čeka na našoj 420 žurci, povodom svetskog dana marihuane (20.04) Za vas nastupa preformans tim „Pleme“, sa posebnim kostimima, rekvizitima, koreografijama.

Stay tuned! Stay high! Stay Hemp Human!
 

vox

09.03.2005
113
105
28
44
www.facebook.com
ŽURKA ĆE DA GORI! BUKVALNO!

Dragi naši Hemp Humansi, iznenađenje vas čeka na našoj 420 žurci, povodom svetskog dana marihuane (20.04)

Za vas nastupa preformans tim „Pleme“, sa posebnim kostimima, rekvizitima, koreografijama. Dočaraće nam ovaj događaj sa elementima vatre, akrobacije i plesa.

Pleme je novi performans tim fokusiran na stvaranje jedinstvene audio-vizuelne prezentacije za publiku kroz sredstva moderne umetnosti , pozorišta, cirkusa.

Pleme nastupa u ručno rađenim kostimima, sa zanimljivom šminkom, maskama i sve to upotpunjuju sa nezaboravnim koreografijama.

Na fejsbuk stranici preformans umetničkog tima „Pleme“, možete lajkovati i videti njihove divne kostime i koreografije i tako imati mli uvid u to kako će izgledati najbolja 420 žurka!
https://www.facebook.com/Pleme-Tribe-498016850323551/

 
  • Sviđa mi se
Reactions: Vutra Samotnjak

vox

09.03.2005
113
105
28
44
www.facebook.com
Mene zanima gde je standup komedija u programu?
I na šta se tačno odnosi prodajni deo?

Stend Up je zamenjen plesnom trupom / vretenjem vatre.

Pored ****** asortimana, prodajni deo ce imati i


Prvi beogradski CANNABIS SHOP IVIĆ BIO SHOP će na ‪#‎HemHumans‬420 žurci prikazati svoje proizvode napravljene od VRHUNSKE RTANJSKE KONOPLJE!

Svi proizvodi su ručno rađeni i domaći! Na ovom događaju moći ćete i da ih degustirate i tako se u njihov kvalitet uverite sami. Od izloženih proizvoda, za degustaciju su:

• MEDOVAČA SA KONOPLJOM
• INTEGRALNE SEMENKE ZA GRICKANJE
• ČAJ OD KONOPLJE
• KOZMETIČKI PROIZVODI (originalno labelo-Kanabelo)

Više o IVIĆ BIO shop-u možete saznati na:
web: www.ivic.rs
fb: IVIĆ BIO SHOP
 

vox

09.03.2005
113
105
28
44
www.facebook.com
+ Kanabis dan po prvi put medju Srbima
+ Fenomenalna tribina sa samo 30-50 dusa, ali Jovan i Maja ...
+ Odlican nastup Kojota, Killo Killo i dram n bass over reggae Space Animals-a
- Relativno slaba poseta koja je ucinila dogadjaj jedva rentabilnim, ozbiljna opasnost za dalje dogadjaje ovog tipa - uz pouke i za organizatore (npr ulaganje u pravi a ne samo net marketing)
- Preterivanja Lucciana tokom tribine, OK ... imalo je smisla i humora, ali zatim
greska da on bude takodje na SaundSistemu (tako je shvatio svoju ulogu voditelja
celog dogadjaja posle kombinacije medovace sa kanabisom i stvarnog THC-a)
- Dogadjaj edukativni treba da bude kasnije radi publike

Evo dve verzije istog dogadjaja *ja bio na prodaji karata pa ne mogu da tvrdim

Luccano Hillfinger
8 hrs ·
zahvalio bih se Jovanu i Maji na konstruktivnoj komunikaciji na temu marihuane na tribini danas u obelezavanju svetskog dana marihuane sve je imalo smisla do pocetka nastupa Kojota posle cega sam zapalio buxnu na stejdzu i bio izbacen od strane obezbedjenja kluba Monsun...izgleda da sam se previse angazovao na temu bolje za sve smoukere...a sta vi mislite o tome?

Jah Messenjah Veliki pozdrav svim ljudima koji su bili sinoć kao i onima koji iz opravdanih razloga nisu mogli da dodju...Ipak, za ovako nešto potrebna je podrška i prisustvo svih vas !!! Takodje, Jahmessenjah Sound MORA javno da se ogradi i distancira od ponašanja i eksponiranja voditelja jučerašnjeg dogadjaja Luccana koji je u veoma pijanom stanju svojim postupcima pre svega vredjao naš nastup a isto tako i sve prisutne...Svaka čast ljudima iz kluba koji su uvideli njegov negativan uticaj na opšte raspoloženje i posećenost i doduše sa velikim zakašnjenjem reagovali i uklonili ga sa bine u trenutku kada to organizatoru nije uspelo...Naravno da to nije imalo nikakve veze sa konzumiranjem na bini već je njegovo sinoćnje ponašanje onaj najlošiji primer zbog koga svi mi borci za slobodu svete biljke trpimo decenijama unazad, bivamo etiketirani, degradirani i upravo iz tih razloga želimo da se jasno ogradimo...Još jednom hvala organizatorima što su se poprilično potrudili i napravili ovaj dogadjaj kao i svim posetiocima koji su sve to ljudski ispoštovali !!! Jah Rastafari !!!
 

vox

09.03.2005
113
105
28
44
www.facebook.com
Ah, da, rotesti danas

https://www.facebook.com/events/1764779913745255/?ref=1&feed_story_type=308&action_history=null


4:20 - U PETAK 22. APRILA SA POČETKOM OD 16H ODRŽAĆE SE DRUGI VELIKI SKUP OBELEŽAVANJA SVETSKOG DANA KANABISA NA TRGU REPUBLIKE U BEOGRADU !!! #22APR#StopNarkoMafiji

ZA OSLOBAĐANJE NAJKORISNIJE BILJKE NA PLANETI!!!
ZNANJE JE MOĆ - KANABIS JE LEK! WEEDIMO SE ♥
22 April je i Dan Planete, Dan Majke ZEMLJE, obeležimo ga kako dolikuje - započnimo oslobađanje prirode i ljudi!

Skup, kao domaćin organizuje humanitarno Udruženje “Socijalni kanabis klub Beograd” (SKK Beograd) ispred Udruženja IRKA, u saradnji sa humanitarnim Udruženjem obolelih od hepatitisa C “Hepatitis Hilfe” i Udruženjem invalida ‘“Novi Horizont”.
Cilj organizovanja skupa je podrška legalizaciji kanabisa za sve namene, posebno za medicinsku i industrijsku upotrebu i informisanje građana o svim koristima legalizacije kanabisa kako za bolesne, tako i za razvoj celokupne privrede republike Srbije.
Skup predstavlja podršku zahtevima i preporukama Svetske zdravstvene organizacije o dekriminalizaciji zabranjenih psihoaktivnih supstanci na Specijalnoj sednici UN, koja se održava u Njujorku od 19. do 21. aprila.


Od 19 do 21 aprila održava se Specijalna Sednica UN o potpunoj promeni politike prema zabranjenim psihoaktivnim supstancama, njihovoj dekriminalizaciji za lično korišćenje i globalno oslobađanje Kanabisa za medicinu i ličnu preventivnu ("rekreativnu") upotrebu.
Na skupu ćemo imati sve informacije i objavićemo radosne vesti, jer će nauka i pamet preovladati.

Zaštita osnovnih ljudska prava
Zalažemo se za potpuno oslobađanje biljke kao najbolje rešenje za sve, koji bi na najlakši način omogućio lek bolesnima, kao i istraživanja, koji bi eliminisao crno tržište, kriminal, otvorio nova radna mesta, omogućio ekonomski i privredni razvoj Srbije, posebno poljoprivrede, turizma, banjskih lečilišta i novih eko industrija, zasnovanih na obnovivim resursima od biomase kanabisa.
Zakoni koji su trenutno na snazi i regulišu sadnju i upotrebu kanabisa su antihumani, u potpunoj suprotnosti sa naukom, etikom, moralom i ukidaju osnovna ljudska prava na lečenje i slobodan izbor, garantovana Ustavom Srbije i poveljom UN o osnovnim ljudskim pravima.
Danas kada znamo da su kanabinoidi sastavni deo naše fiziologije, a Endokanabinoidni sistem receptora u našem telu najveći i najbitniji za održanje samog života, danas kada je nauka dokazala da fito-kanabinoidi iz cveta kanabisa potpuno i uspešno menjaju naše kada smo bolesni i kada ih naše telo ne luči, svaka dalja zabrana upotrebe kanabisa u medicini za prevenciju i lečenje, kao i za slobodnu sadnju, predstavlja zločin protiv čovečnosti i zdravlja građana.

Ciljevi Inicijative za promenu zakonske regulative kanabisa
• Donošenje Zakona o medicinskoj primeni biljaka iz roda Cannabis (Indica, Sativa, Ruderalis) u Srbiji za sve obolele kojima je takvo lekovito sredstvo potrebno.
• Donošenje Zakona o samolečenju (prava pacijenta na korišćenje prirodnih alternativnih tretmana na račun zdravstvenog osiguranja – na recept).
• Promena zakona koji se tiču zakonske regulative kanabisa, dekriminalizacija kanabisa za ličnu upotrebu (što podrazumeva sadnju određene količine za ličnu upotrebu obolelog tj svih osoba starijih od 18 godina)
• Promena postojećeg zakona o proizvodnji industrijske konoplje i maksimalno pojednostavljivanje procedure dobijanja dozvola za gajenje, kupovine semena, proizvodnje i trgovine prozivodima od industrijske konoplje.
• Jednostavno dobijanje dozvola za sadnju za manje i veće uzgajivace, a njihov broj ne bi bio ograničen ničim osim potrebama medicinskog uzgoja. Uslovi za oranski uzgoja za medicinsku upotrebu će biti strogi i država će ih propisati i kontrolisati.
• Industrijska konoplja treba da bude oslobođena svih zakonskih stega i njen razvoj treba da se odvija paralelno sa razvojem medicinske upotrebe. Neophodno je brisanje dosadašnjeg zakosnki dozvoljenog procenta THC-a, što bi našu privredu vinulo u red država za najveća ulaganja u eko industrije ( sorte sa nešto višim % THCa u cvetu od uobičajenih sorti za industriju, daju daleko više bio mase po ha, postoje u novosadskom institute za seme, a trenutno su zbog pogrešnog zakona zabranjene ).

Industrijska sadnja kanabisa za sve eko namene treba da bude subvencionisana od strane države i pomognuta razvojnim programima u lokalu, za proizvodnju papira, kono-beton i građevinskog materjala, plastike, biodizela, biogasa, čvrstih goriva, i razvoj samoodrživih eko industrija.

Kanabis, njegova proizvodnja i proizvodi, računajući i energente su 100% ekološki, biorazgradivi i obezbeđuju negativnu karbonsku emisiju, smanjenje efekata stakne bašte i trenutnih klimatskih promena.

Uz organsku proizvodnju za ishranu i medicinu, kanabis treba da se iskoristi i za čišćenje i detoksiukaciju radioaktivnog i hemijski zagađenog zemljišta, kao i zasejavanje jalovišta rudnika i industrijskih energetskih postrojenja, koja su danas ogroman ekološki problem za žitelje okolnih naselja i svih vodotokova.

PREDLOZI I REŠENJA:
Praktični i konkretni predlozi koji nude rešenja i mogućnost pravog izbora za sve bolesne koji žele da se leče kanabisom, lekarima se ostavlja sloboda u dodeljivanju medicinskih dozvola i omogućavaju se klinička istraživanja i nova medicinska saznanja:
• 1. Mogućnost za sve obolele da kupe i sade licencirano seme proverenog kvaliteta. Najmanje koliko je predviđeno da bude sadeno u jednom ciklusu je 12 – 16 biljaka zavisno od bolesti. (To da bolje pojasnimo, ne znači 12 biljaka u istom trenutku, nego u cikličlnim periodima sadnje po 2 u razmaku od 10-ak dana, kako bi bolesna osoba mogla stalno da ima dovoljnu dozu leka. Trajanje jednog ciklusa uzgoja tj. berbe kanabisa za lečenje je oko 3 meseca.). Zavisno od bolesti i potrebe lekar bi mogao da dozvoli i sadnju većeg broja sadnica.
• 2. Mogućnost sadnje i pravljenja ulja od cvetova kanabisa pod kontrolisanim tehnološkim uslovima u medicinskim i faremaceutskim ustanovama, kao i u Socijalnim Kanabis klubovima za bolesne, čime bi se uposlili mladi tehnolozi iz cele Srbije, a bolesnim članovima bio omogućen jednostavan pristup i nabavka ulja besplatno.
• 3. Dekriminalizacija mora da prati donošenje Zakona o medicinskoj primeni kanabisa. Bolesni i ostali koji lično korsite kanabis ne smeju više da se tretiraju kao kriminalci, da se proganjaju i hapse.
• 4. Oni koji sade bez dozvole za lično korišcenje plaćaju paušalnu mesečnu ‘kaznu’ (nadoknadu). Time bi uštedeli finansiije i veliki broj radnih sati policije i istražnih organa, besmislene procese, dok bi lokalne opštine dobile značajan prihod. Stopa kriminala bi znatno opala, kao i nasilje.
( Rešenja iz tačaka 3. i 4. bi se odnosila samo na prvi period, dok se svi zakone ne promene i najkorisnija biljka na planeti, kao i ljudi oslobode zakonskih stega ).
• 5. Registrovanje licenciranih humanitarnih uzgajivača, što je prilika za organsku privredu i naučna istraživanja, po modelu i rezultatima iz Izraela, Kanade i Španije gde postoji jako puno malih uzgajivača, gde je omogućen najkvalitetniji razvoj medicinskih sorti.
• 6. Razvoj domaće farmaceutske industrije i medicine, banjskih lečilišta i medicinskih dispanzera, baziran na prirodnim proizvodima od Kanabisa proizvodnja u medicinske svrhe, kao i klinička i naucna istraživanja.
Otkup, prerada i proizvodnja ulja od cvetova kanabisa je obaveza države, kao i dalja distribucija do obolelih, klinika i apoteka, kao i prodaja. Druga varijanta je da država samo kontroliše.
• 7. Kao posebnu bijlku, sa tolikim brojem korisnih primena država bi trebalo da subvencioniše sadnju kanabisa.

Ovi ozbiljni razvojni projekti garantuju budućnost srpskoj privredi i ekonomiji.

JEDNO SEME, JEDNA IDEJA, JEDNA BORBA! SOLIDARNO ZA SLOBODAN BALKANABIS!
ONE Love ♥
http://irka.org.rs/
 

vox

09.03.2005
113
105
28
44
www.facebook.com
A sad malo ozbiljnije ...

Izvestaj N1 sa video prilogom

I ... GOVOR! Integralni! Jedan od ... ali lep! Hvala Danici!

Govor za slobodu biljke! 22-04-2016

VOJIN VIDANOVIC·FRIDAY, APRIL 22, 2016
15 Reads

Dobro nam došli danas je dan ZA SVE NAS!
DAN ZA OSLOBAĐANJE NAJKORISNIJE BILJKE NA PLANETI!!!
DAN ZA ZNANJE A ONO JE MOĆ ------ KANABIS JE LEK! <3
22 April je i Dan Planete, Dan Majke ZEMLJE, obeležimo ga kako dolikuje - započnimo oslobađanje prirode i ljudi!
Skup, kao domaćin organizuje humanitarno Udruženje “Socijalni kanabis klub Beograd” (SKK Beograd) ispred Udruženja IRKA I ostalih socijalnih kanabis klubova, u saradnji sa humanitarnim Udruženjem obolelih od hepatitisa C “Hepatitis Hilfe” i Udruženjem invalida ‘“Novi Horizont”.
Cilj organizovanja skupa je podrška legalizaciji kanabisa za sve namene, posebno za medicinsku i industrijsku upotrebu i informisanje građana o svim koristima legalizacije kanabisa kako za bolesne, tako i za razvoj celokupne privrede republike Srbije.
Skup predstavlja podršku zahtevima i preporukama Svetske zdravstvene organizacije o dekriminalizaciji zabranjenih psihoaktivnih supstanci na Specijalnoj sednici UN, koja se upravo završila u Njujorku od 19. do 21. aprila.

Stav EU je jasno izrečen – DA ZA Kanabisa za medicinu i ličnu preventivnu ("rekreativnu") upotrebu I prestanak progona osoba koje koriste sve zabranjene supstance – humanost pre svega, slušanje nauke, pomaganje i edukacija – NE REPRESIJA. Bravo za jasan stav I nadamo se da će Srbija slediti poruku EU I nauku.
DOSTA SMO SVEDOČILI; DOKAZIVALI; APELOVALI I MOLILI VREME JE DA ZAHTEVAMO!
Zaštitu osnovnih ljudska prava
Zalažemo se za potpuno oslobađanje biljke kao najbolje rešenje za sve, koje bi na najlakši način omogućio lek bolesnima, kao i istraživanja, koji bi eliminisao crno tržište, kriminal, otvorio nova radna mesta, omogućio ekonomski i privredni razvoj Srbije, posebno poljoprivrede, turizma, banjskih lečilišta i novih eko industrija, zasnovanih na obnovivim resursima od biomase kanabisa.
Zakoni koji su trenutno na snazi i regulišu sadnju i upotrebu kanabisa su antihumani, u potpunoj suprotnosti sa naukom, etikom, moralom i ukidaju osnovna ljudska prava na lečenje i slobodan izbor, garantovana Ustavom Srbije i poveljom UN o osnovnim ljudskim pravima.
Danas kada znamo da su kanabinoidi sastavni deo naše fiziologije, a Endokanabinoidni sistem receptora u našem telu najveći i najbitniji za održanje samog života, danas kada je nauka dokazala da fito-kanabinoidi iz cveta kanabisa potpuno i uspešno menjaju naše kada smo bolesni i kada ih naše telo ne luči, svaka dalja zabrana upotrebe kanabisa u medicini za prevenciju i lečenje, kao i za slobodnu sadnju, predstavlja zločin protiv čovečnosti i zdravlja građana.

Ciljevi Inicijative za promenu zakonske regulative kanabisa
• Donošenje Zakona o medicinskoj primeni biljaka iz roda Cannabis (Indica, Sativa, Ruderalis) u Srbiji za sve obolele kojima je takvo lekovito sredstvo potrebno.
• Donošenje Zakona o samolečenju (prava pacijenta na korišćenje prirodnih alternativnih tretmana na račun zdravstvenog osiguranja – na recept).
• Promena zakona koji se tiču zakonske regulative kanabisa, dekriminalizacija kanabisa za ličnu upotrebu (što podrazumeva sadnju određene količine za ličnu upotrebu obolelog tj svih osoba starijih od 18 godina)
• Promena postojećeg zakona o proizvodnji industrijske konoplje i maksimalno pojednostavljivanje procedure dobijanja dozvola za gajenje, kupovine semena, proizvodnje i trgovine prozivodima od industrijske konoplje.
• Jednostavno dobijanje dozvola za sadnju za manje i veće uzgajivace, a njihov broj ne bi bio ograničen ničim osim potrebama medicinskog uzgoja. Uslovi za oranski uzgoja za medicinsku upotrebu će biti strogi i država će ih propisati i kontrolisati.
• Industrijska konoplja treba da bude oslobođena svih zakonskih stega kao I sve ostale biljke i njen razvoj treba da se odvija paralelno sa razvojem medicinske upotrebe. Neophodno je brisanje dosadašnjeg zakosnki dozvoljenog procenta THC-a, što bi našu privredu vinulo u red država za najveća ulaganja u eko industrije ( sorte sa nešto višim % THCa u cvetu od uobičajenih sorti za industriju, daju daleko više bio mase po ha, postoje u novosadskom institute za seme, a trenutno su zbog pogrešnog zakona zabranjene ).

Industrijska sadnja kanabisa za sve eko namene treba da bude subvencionisana od strane države i pomognuta razvojnim programima u lokalu, za proizvodnju papira, kono-beton i građevinskog materjala, plastike, biodizela, biogasa, čvrstih goriva, i razvoj samoodrživih eko industrija.
Kanabis, njegova proizvodnja i proizvodi, računajući i energente su 100% ekološki, biorazgradivi i obezbeđuju negativnu karbonsku emisiju, smanjenje efekata stakne bašte i trenutnih klimatskih promena.
Uz organsku proizvodnju za ishranu i medicinu, kanabis treba da se iskoristi i za čišćenje i detoksiukaciju radioaktivnog i hemijski zagađenog zemljišta, kao i zasejavanje jalovišta rudnika i industrijskih energetskih postrojenja, koja su danas ogroman ekološki problem za žitelje okolnih naselja i svih vodotokova.

PREDLOZI I REŠENJA:
Praktični i konkretni predlozi koji nude rešenja i mogućnost pravog izbora za sve bolesne koji žele da se leče kanabisom, lekarima se ostavlja sloboda u dodeljivanju medicinskih dozvola i omogućavaju se klinička istraživanja i nova medicinska saznanja:
• 1. Mogućnost za sve obolele da kupe i sade licencirano seme proverenog kvaliteta. Najmanje koliko je predviđeno da bude sadeno u jednom ciklusu je 12 – 16 biljaka zavisno od bolesti. (To da bolje pojasnimo, ne znači 12 biljaka u istom trenutku, nego u cikličlnim periodima sadnje po 2 u razmaku od 10-ak dana, kako bi bolesna osoba mogla stalno da ima dovoljnu dozu leka. Trajanje jednog ciklusa uzgoja tj. berbe kanabisa za lečenje je oko 3 meseca.). Zavisno od bolesti i potrebe lekar bi mogao da dozvoli i sadnju većeg broja sadnica.
• 2. Mogućnost sadnje i pravljenja ulja od cvetova kanabisa pod kontrolisanim tehnološkim uslovima u medicinskim i faremaceutskim ustanovama, kao i u Socijalnim Kanabis klubovima za bolesne, čime bi se uposlili mladi tehnolozi iz cele Srbije, a bolesnim članovima bio omogućen jednostavan pristup i nabavka ulja besplatno.
• 3. Dekriminalizacija mora da prati donošenje Zakona o medicinskoj primeni kanabisa. Bolesni i ostali koji lično korsite kanabis ne smeju više da se tretiraju kao kriminalci, da se proganjaju i hapse.
• 4. Radi zaštite osnovnih ljudskih prava na izbor, neophodno je omogućiti svima koji žele i punoletni su da slobodno koriste kanabis za ličnu upotrebu, kao i mogućnost da lično sade, bez mogućnosti da prodaju.
• 5. Registrovanje licenciranih humanitarnih uzgajivača, što je prilika za organsku privredu i naučna istraživanja, po modelu i rezultatima iz Izraela, Kanade i Španije gde postoji jako puno malih uzgajivača, gde je omogućen najkvalitetniji razvoj medicinskih sorti.
• 6. Razvoj domaće farmaceutske industrije i medicine, banjskih lečilišta i medicinskih dispanzera, baziran na prirodnim proizvodima od Kanabisa, proizvodnja u medicinske svrhe, kao i klinička i naucna istraživanja.
Otkup, prerada i proizvodnja ulja od cvetova kanabisa je obaveza države, kao i dalja distribucija do obolelih, klinika i apoteka, kao i prodaja. Druga varijanta je da država samo kontroliše.
• 7. Kao posebnu bijlku, sa tolikim brojem korisnih primena država bi trebalo da subvencioniše sadnju kanabisa.

Ovi ozbiljni razvojni projekti garantuju budućnost srpskoj privredi i ekonomiji. Svi ekonomski pokazatelji I dokazi iz zemalja koje su dozvolile uzgoji I upotrebu konoplje nam to dokazuju. Vreme je za Srbiju I ceo napaćeni BALKAN
JEDNO SEME, JEDNA IDEJA, JEDNA BORBA! SOLIDARNO ZA SLOBODAN BALKANABIS!
ONE Love <3
KANABIS JE LEK!
 
  • Sviđa mi se
Reactions: CilI and Vutragenjo

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.547
2.598
Sto mi udari palac dole ¿
Sto mi udari palac dole,meni koji citam svako slovo u ovoj temi,sto me posra na rano jutro :)
:spliff:
Sto mi udari palac dole a prvi sam svoj u ovoj temi podigao u vis :D
Sto mi udari palac dole,:banana_rasta: la,la la,la,la,la,laaaa
 
  • Sviđa mi se
Reactions: No Joke and Chan