***********, medij, cloniranje

Hempatia Soma Seeds Herbies Headshop
19.02.2011
5
0
0
43
Želja mi je uzgajati putem hidroponike iz samo jednog razloga, cijena i prenošenje zemlje.

Ono što sam zamislio je kupiti 4-5 komada građevinarkih kaca u bauhausu, i u njih poslagati vrećice za uzgajanje sadnica napiniti ih rockwoolom, probušiti rupice na vrhu kace za cijevi za vodu, staviti 4 kace na klupice od daski napraviti odvod i još jednu kacu od ispod za pumpu i vodu.

Ono što mene zanima budući tu di živim nema rockwoola za *********** da li se može korititi građevinarski rockwool, tj. ima samo dva izbora tvrđi i mekši, koji od ta dva.

vrećice imam, ph i ec tester imam, koristit ću ghe grow i bloom

E sad kako napraviti neki jednostavni kloner. Koliko sam čitao po forumu ima raznoraznih načina.

1. Koji sam namjeravao napravit je bubble cloner, tj. kutija, voda, air stone, i reznice iznad vode, i grijač u vodi. Jedino nemam pojma di nabavit one čepove od neoprena, tj se to može kako drugačije izvest.

2. Koji sam vidio maloprije na forumu kutija, voda, air stone, druga kutija sa klonovima u "žetonima" od treseta. A grijanje napravit na isti način samo stavit kloner u drugu kutiju s vodom i grijačem.

Se ti "žetoni" kasnije mogu stavit u rockwool.
Koji od ova dva brže daje rezulate. Ako se koristi clonex gel da li to isto ubrzava proces.

Koliko puta dnevno i po koliko minuta treba ukuljučivat pumpu.

Bilo kakav savjet.
 

slobodan

Aktivan Član
16.08.2010
329
70
0
73
pozdrav dalekoodzemlje

*********** je malo slozenija i ako nikad nisi uzgajao bolje bi ti bilo da odradis prvo sa zemljom koji grow,pa kad savladas tehniku uzgoja ako i dalje budes zainteresovan krenes sa hidroponikom.

za bubbl kloner,ako mislimo na isto oni cepovi mogu da se naprave i od obicnog sundjera. ali uzmes onaj plastificirani i neki tvrdji. bitno ti je samo da kad ga budes sekao bude vecih dimenzija od rupe da moze lepo da se uglavi. i naravno treba da ga proseces do pola,kako bi biljku mogao da stavis...pumpa ti u bubbl clonu radi stalno....a air ston postavis tako da mehurici idu ispod biljke.
kada uzmes klon prvih 5 dana ti je najbitnije da mu posvetis paznju.potrebno ga je i po 3x prskati za 24h... i bilo bi dobro da takodje napravis da vlaznot vazduha oko biljke bude oko95%.
za ovaj dugi predlog mislim da je dosta komplikovan,jednostavnije ti je da kupis grejac za terarijum i stavis ga ispod klonera... kosta oko 7e
za rockwool ti je bolje da nebude tvrd,jer ce koren da se muci dok raste,znaci gledaj da bude meksi..
klongel ako mislis da dobijes klonove za 10 do 15 dana ti je po meni obavezan.
 
19.02.2011
5
0
0
43
pozdrav

uopće nevidim što je tako komplicirano kod hidroponike, samo me zanima jel se može korisiti građevinarki rockwool da sve nezj u startu

ovo za pumpu sam mislio na pumpu za vodu (koliko puta na dan po koliko minuta)

da li se jiffty pukovi mogu stavljat u rockwool

ok znači od spužve, ali nemam pojma di nabavit tu plastificiranu, ima li neki proizvod baš da mu znam ime, i šta neće svijetlost prolazit kroz spužvu

mislim da cu kloner napravit na ovaj način sa foruma, moram jedino kupit novu pumpu za zrak ovu koja imam je preglasna i izludit će me
 

mr.dr.Smok

Prijatelj Foruma
13.03.2010
1.495
3.527
188
56
Nemoj se ni zamarat hidroponikom ako nemaš adekvatnu vodu.
Za hidro ne možeš koristiti vodu iz vodovoda!!!Treba ti čista voda sa vrlo niskim ECom.Tako da bez osmoznog sistema za pročiščivanje vode nemoraš ni da počinješ.Vjeruj mi!
 
19.02.2011
5
0
0
43
ma jebeš ovo, čitao sam malo ove članke iz novina strašno, odustajem kompletno, previše ljudi mi dolazi u kuću
rađe ću plačat 100kn za joint jednom mjesečno nego živit u paranoji

Zbogom