Mentor Barbarossa

Hesi Original Sjemenke Hempatia
Želite nešto više od socijalne mreže?
Društvo za legalizaciju marihuane, medicinu i uzgajanje kanabisa. Registrujte se za dodatne opcije foruma.
Registracija
10.05.2020
10
6
3
23
I mislio sam da je do genetike jer se samo na jednom mjestu pojavljuje. Potovi su oko 18l. Danas cu ih savit u drugu stranu i to je to za sada.

Nisam napomenuo da su biljke zaljevane akvarijskom vodom, koja bi sama po sebi trebala imat dusicne spojeve
 
21.04.2013
4
31
13
Pozdrav Barbarossa,
situacija je trenutno dobra ali mi se cini da jednoj biljci ( Ak-47) pot postaje mali. Autofloweri su u pitanju i trenutno su kod mene 18 dana. Otvorio sam dnevnik i u njemu pitao za savet ali nisam dobio nikakav odgovor.
Pitanje je da li bi bilo pametno presaditi ih u vece potove ( cca 11l ) ili ostaviti u trenutnim ( 6l )?
sve1.jpg sve.jpg
Hvala u svakom slucaju
 

smak420

Aktivan Član
03.10.2013
386
635
93
somwhere over the rainbow
pozdrav Barbarossa,

Koristim air potove od 15L, zemlja ce biti Klasman potground H ili terabrill ovisi sta nađem danas u shoppingu

E sad, od gnojiva imam Biotabs orgatrex i Canna Rhizotonic stimulator, jos neka preporuka za tu kombinaciju neko organsko gnojivo u cvatnji? mislio sam bat guano i jos neke sastojke za compost tea , ali da su relativno easy diy :D
 

Prilozi

18.05.2020
21
17
3
32
Pozdrav Poštovani Barbarossa,da li bi ste bili voljni da mi dajete pojedine instruksije o uzgoju dugo pratim forum nedavno sam se učlanio i ove sezone hoću da uzgajam,za Vas sam se odlučio jer vaše tehnike pristup i filozofija meni najviše odgovaraju,ako pristanete predstaviću vam čitav plan jer ne želim da startujem napamet i bez plana.Hvala unapred.
 
18.05.2020
21
17
3
32
E ovako nakon uzgoja neke domaje u skasiji na balkonu imam neko početničko iskustvo ali to nije uopšte mjerodavno,naručio sam seme (Special Kush1 RQS) i (Auto Original orange Bud,iz bulkseedbank) odlučio sam se da imam kontrast indiku i sativu,po mojim istraživanjima otporne su sa solidnim prinosom i pogodne za izradu ulja zbog čega sam i odlučio da uđem u ovo.Posadio bih ukupno 4 biljke 2 različite bi u out a 2 indor,jer sam malo finacijski ograničen da radim sve indor a druga svar želim da vidim prednosti mane i kvalitet uzgoja vani i unutra.Što se tiče boxa mogu ga prilagoditi razmišljao sam o dimenzijama okvirno da bude 100x100x150 ili 100x80 imam i varijantu 80x80 bitno mi je da bi tu mogle biti 2 biljke u recimo posudama 15-20l.Što se tiĉe rasvjete tu bi bio panel led sijalica snage 200-250w,prilagodivih dimenzija,čitao sam da je u prosjeku 200w na m2 dovoljno može i više ali za početak je i to ok valjda,za ventilaciju iskreno ne znam jer nemam iskustva mislio sam ako bi moglo da bude pasivni upuh a vent neki jači za ispuh,soba je prozračna i na istočnoj je strani,to je što se tiče nekih tehničkih karakteristika.Što se tiče samog uzgoja išao bih na lst formirao bih biljku da ide u spiralu, i topirao bih glavni vrh u početku.što se tiče režima svjetla autos bi išao 20/4 sa sa njim bi bio feninizirani kush on bi bio isto u tom režimu recimo 25-30 dana i onda na 12/12.e razmišljao sam ali mi neki kažu da to ne radim iz praktičnih razloga,preko dana bih iznosio biljke na terasu 10-12h je jako osunčano a navečer u boks,mislio sam da bi to bila dobra nadopuna sa sve jer je ipak prirodno_Od gnjojiva bih koristio plantela list,cvijet i slavol jer mi se čine praktična za upotrebu a i jedina su mi dostupna pošto se nalazim baš u malom mjestu i nemam širok asortiman.Ove u outu bih dobro izvegetirao 30dana i u zemlju pa šta im bude.
U suštini to je neka moja zamisao koju polako realizujem za ovu sezonu,ka što sam rekao ne želim ništa napamet bez plana i savjeta nekog iskusnog poput Vas.Pročitao sam skoro sve Vaše crtice i zaključio da ste prošli taj početnički stadium kroz koji ja prolazim i da ste puni strpljenja i znanja koje želite da podjelite.Izvinavam se zbog moje preopširnosti u ovoj poruci,sljedeće će biti sažetije od ove uvodne.Srdačan pozdrav.
 
OP
OP
Barbarossa

Barbarossa

tata brada
Poznanik Foruma
20.12.2014
2.565
23.862
1.058
Jugoistočno odavde
Ok...mislim da je 100 x100cm za dve saksije od po 25l dobra opcija.
Što se tiče tog osvetljenja, moraćeš sa nekim drugim da popričaš, da bi znali preciznije koji je adekvatni prostor za to svetlo. U Led se ne razumem :)
Što se tiče iznošenja i unošenja biljke, to je ok. Radio sam to u par navrata i nije bilo nikakvih problema.
Ja lično ne volim da stavljam box biljke sa ekstremnim razlikama u rastu.
Tu može doći do problema iz nekih osnovnih razloga: sativa će tražiti više svetla i manje će joj smestiti vrućina. Takođe će verovatno biti duža, što će opet stvoriti problem oko ravnomerne distribucije svetlosti...
Iako mnogi vole raznolikost u boxu, ja sam uvek pre da se ide sa jednom sortom ili dve slične genetike. Ali sve je to stvar izbora.
 
18.05.2020
21
17
3
32
Hvala sa savjetu što se tiče toga o sortama upravu ste ali pošto ne mogu baš da biram, mislim da neće možda biti toliko velika razlika jer je sativa koju cu imati automatik i mislim da neće nešto previše izrasti u odnosu na kush koji je foto,pa će to biti ujenačeno valjda.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Barbarossa
10.05.2020
10
6
3
23
Pozdrav mentore evo da te jos malo zagnjavim. Prvo par slika da vidis trenutno stanje.
I usput odma 2 pitanja, prvo sto se tice zaljevanja, biljke ne pokazuju nikakave nedostatke pa me zanima sta u vezi gnojenja da i dalje nastavim samo sa vodom ili da im dam cveta. A drugo pitanje u vezi prvog para listova na dnu biljke da ih porezem posto se lagano krecu susit ili da ostavim tako kako je.
 

Prilozi

09.03.2015
15
266
48
33
pozdrav jedno pitanje,zanima me ulje od neema,vidim da ga ima za kupiti vecinom po prodavaonicama zdrave hrane,dali se to ulje prska po biljkama protiv nametnika ili ima posebno kupit po nekakvim poljoljekranama,dali je to sve jedno isto ulje,ili za biljke ima drugacije sastav, dali se mjesa s vodom ili direktno iz boce prska po biljkama?