Mentor Bizz

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Bizzzo

https://twitch.tv/vutraorg
Urednik
Moderator
11.02.2008
7.429
30.023
2.718
twitch.tv
Ne potrebe citirati post koji se nalazi iznad.

Upiši u google. Nema ju nitko drugi osim oni koji će biti prvi rezultat na google.
 

GreenScream

Aktivan Član
12.04.2015
78
308
53
Ne potrebe citirati post koji se nalazi iznad.

Upiši u google. Nema ju nitko drugi osim oni koji će biti prvi rezultat na google.
Trazio sam po forumu neke stranice za narucivanje seedsa ali sve su to stari postovi, pa kolko vidim ali..shop ne radi, imas li neki provjereni za preporucit? kako sam vec naveo s narucivanjem i growanjem nisam previse upoznat
 
14.04.2015
2
0
1
34
Pozdrav! Procitao sam pravilnik i skoro ceo forum i razne teme ali se ne snalazim bas najbolje pa ako nije problem da me neko uputi gde da postavljam pitanja u vezi sadjenja i klijanja. Hvala unapred!
 

Bizzzo

https://twitch.tv/vutraorg
Urednik
Moderator
11.02.2008
7.429
30.023
2.718
twitch.tv
Možeš ovdje postaviti pitanje, međutim klijanje i sađenje su 2 opširna pojma. Nadam se da će pitanja biti konkretna.
 

Lazarus Led

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
04.04.2015
1.400
3.305
188
Hahahaha. Nagradit ću te lijepim slikama naše omiljene biljčice.:) Svidjelo mi se tvoje zaljevanje tj. flush biljčica i pažnja koju im posvećuješ. Znači da plantella ideal nije baš IDEALNO riješenje i da uzmem već provjereno? Nadam se da ću naći manje pakovanje, jer menke neće čekati. Juče sam ih stavio na klijanje što znači da bi za dan - dva već trebale da se ugodno smijeste u saksijice.
 

Bizzzo

https://twitch.tv/vutraorg
Urednik
Moderator
11.02.2008
7.429
30.023
2.718
twitch.tv
Teramagma. Nikome jos nije "crkla" u plantelinoj zemlji ali ja ne bi riskirao. Znas kako kazu, uci na tudjim iskustvima, ili greskama? :)
 
14.04.2015
2
0
1
34
Konkretno me zanima oko klijanja da li cu ubrzati taj proces ako budem menke drzao negde gde je toplije nego npr. u sobi ? Ne znam da li razumes pitanje ali desavalo mi se vise puta da drzim menke u maramicama i sve radim kako sam ovde procitao ali cak i posle 7 dana menke ne proklijaju,probao sam 3 puta sa klijanjem u maramicama ali nije mi uspelo a jednom mi se posrecilo i menka mi je stajala u vodi i tu proklijala. Da li je moguce da je to zbog temperature?
 

Bizzzo

https://twitch.tv/vutraorg
Urednik
Moderator
11.02.2008
7.429
30.023
2.718
twitch.tv
Temperatura 23-25. Maramica u zip vrećicu odnosno neku vrećicu koja ne pušta zrak van. Svakih 12-24 sata pogledaj unutra sta se desava i malo špricni po njima ako ima potrebe. Papir treba biti lagano namočen. Imas opisano klijanje u svakom mom dnevniku. A i kod ostatka ekipe. Preporuka je da pregledaš par dnevnika uzgoja ali s razumjevanjem, nemoj samo slike gledati. Moraš se jako dobro pripremiti za cijeli grow jer u suprotnom će te iz koraka u korak dočekivati iznenađenja.
 

m4r3

Aktivan Član
05.10.2008
342
40
28
Niodaklevci
2advanced.com
POzdrav @m4r3

Nije meni do rejtinga, dapace, sto manje ljudi u problemu to bolje. Steta sto nema dnevnika u svakom slucaju. Ono sto sam mogao primjetiti iz tvog posta iznad je da zalijevas samo prokuhanom i destiliranom vodom. Govoreći iz iskustva to nije dobar odabir. Naspi vode iz pipe u neku kantu, ostavi da ostoji 24 sata. Nakon toga joj dodaj malo limunske kiseline (spusti PH) i s tim zaljevaj.

Zasto je ova najmanja toliko manja od ostalih je jako tesko pitanje. S obzirom da pises gore da imas ventilator i za upuh, na tvom mjestu bi ga uklonio. Imas 2 venta koji mjesaju zrak i jedan koji ga puse van i to je sasvim dovoljno.

Gledajući biljke na slikama ne moze se reci koja je zenska i dali je ijedan, ono sto ti mogu konstatirati je da mozda malo previse vode dajes. Vidis kako su se poborali ovi najveci listovi na njima? Da li imas rupe odozdo na teglama?

Ma zezam se za rejting :D samo se hvalim :p ne znam ja sam prije radio sa tom prokuhanom i filtriranom vodom (ne destiliranom) i sve je super ispalo bez ikakvih problema, kod mene je voda jako tvrda, a trenutno nemam ph-metar pa ne bih da nesto zeznem, a sto se tice ovog ventilatora za intake on je u razini biljaka i vise sluzi da puse u njih nego kao intake, osim toga on puse i preko spuzve za sudje koja se nalazi u "tanjiru od saksije" u kojem je voda pa mi tako regulise i vlagu, btw vlaga je oko 50-55 %. A istina zaljevam vise jer sam se zeznuo pa stavio malo vise stiropora u zemlju i nisam je nabio dobro u saksije, naravno da imaju rupe dole josh sam izbusio i dodatne, a ima i zamjena za glinene kuglice (istucana glinena cigla) na dnu saksija i brzo se isusuju zato zaljevam vise jer su ventovi odozgo gruvali pa dodatno susili zemlju, sad sam podigao svjetlo nek se malo izduze posto je bilo svega 3-4 cm od vrhova i sad se puno manje susi zemlja pa ne zaljevam cesto, evo danas je 13-ti dan od rezima 12/12 i jos se ne naziru pistile ili kuglice, poslusat cu te pa cu dodati u omjeru pola-pola obicnu i filtriranu i prokuhanu vodu i kap limuna, a zasto bi skodila filtrirana i prokuhana voda ? mislim nisam neki profi do sad sam radio sa njom kao sto rekoh i sve je islo odlicno pa zato pitam, strah me da zljevam tom sa pipe jer je kod nas voda jako jako tvrda, al hajd nece biti neka velika steta i ako skoci ph lako ga je spustit. Dnevnika nema jer neki moderatori malo vole provocirati, zalijepili su se na svaki moj post kao da sam ne znam sta uradio, al ne bih o tome sad, nevermind. Poz i hvala. EDIT: evo svjeze slike ovog momenta uslikano, pa da vidis kako to i izgleda, i biljsice i ta spuzva kod intake-a
 

Prilozi

  • IMG_20150415_061033.jpg
    IMG_20150415_061033.jpg
    249 KB · Pregleda: 63
  • IMG_20150415_061014.jpg
    IMG_20150415_061014.jpg
    300,4 KB · Pregleda: 61
Poslednja izmena:

Bizzzo

https://twitch.tv/vutraorg
Urednik
Moderator
11.02.2008
7.429
30.023
2.718
twitch.tv
Kuhanjem ubijas i korisne stvari u vodi. Međutim ako kažeš da kod tebe ide tako onda ne mjenjaj nista. Biljke izgledaju pristojno. Vide se posljedice prejakog zaljevanja ali nista strasno. Samo peglaj dalje, trebati ce joj jos neko vrijeme da skontao da treba cvjetat ;)
 

m4r3

Aktivan Član
05.10.2008
342
40
28
Niodaklevci
2advanced.com
Vidis u pravu si, bas sam to i pretpostavljao, ali nije to neka steta, lakse je dodati obicnu vodu ako bude potrebno nego regulisati ph bez phmetra, ali sam koristio one mikroelemente pa cu ih i sad koristit imam neke u prahu pa sam dodavao tog pomalo, ali tek kasnije nekad kad pocnem i sa gnojivom, tek nakon mjesec dana dodajem pola doze gnojiva, ma glupiram se ja malo procitao sam ja davno ovaj forum od a do z, i sajt i forum, pa sam se tek onda upustio u praksu nego eto posto nemam dnevnik da se malo pohvalim... a jesam ih zadnja 2 puta previse zalio ali sta cu kad je zemlja bila skroz suha vec su listovi bili poceli padat, pa sam onda konto' treba vise ali sam pretjero, ali evo 3 dana ih nisam nikako zaljevao i jos ima vlage dosta u zemlji, nego ti ventovi su bili blizu pa mi otpuhali svu vlagu u zemlji, jbg bio mi je drugi box ovo je novi box u kojem nisam growao pa sam se zato zeznuo, a i drugaciji mix zemlje i velicina saksija, ali evo sad sam usao u fazon ali eto rijesen je problem dizanjem svjetla a samim tim i ventova, posto vidim da su neke indike u vecini izgleda u pitanju pa mislim da nece puno rasti u visinu zato sam namjerno digao svjetlo nek se izduze, jer planiram LST kasnije odradit, a box mi ima visine (90 cm) mislim da necu iskoristit ni 60 % visine al nema veze, samo mi je bitno da budu bar 2 zenske ma nek bude makar jedna, pa onda idu u velike saksije naravno samo zenke, jer ako budem peh kao zadnji put pa da od 4 biljke dobijem 4 muske onda cu se morat objesit xD EDIT samo bih te pitao koliko kapi limuna da dodam recimo u litar vode onako otprilike, s obzirom da je voda dosta tvrda, ne znam tacno ph ali eto orpilike iliti odokativno ?
 
Poslednja izmena:

Lazarus Led

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
04.04.2015
1.400
3.305
188
Danas su mi uveliko proklijale dvije menke od ukupno 7. Ostalih 5 se tek malo otvorilo. Još nisam kupio zemlju pošto magmu nisam našao manje pakovanje. Ove dvije sam pikno u neku divlju zemlju (maznuo od mame malo :rolleyes:) ph 5.5 - 7, pa ćemo vidjeti šta će biti. Ostalih 5 mislim sutra posaditi. Našao sam žutu florabellu manje pakovanje (razlog zašto tražim manje pakovanje je zato što sam ovih dana dekintiran :(), vidim da su ostali zadovoljni, pa ne znam šta ti misliš? A nekad poslije ću ih presaditi u teramagmu.
 

Bizzzo

https://twitch.tv/vutraorg
Urednik
Moderator
11.02.2008
7.429
30.023
2.718
twitch.tv
S obzirom da si dekintiran nista pametno ja smislit ne mogu :) Nadam se da si piknio te dvije u odvojene tegle? Florabellu kupi i rijesi prve manje posudice. Nakon 6-10 dana ces morati presadjivati u veće pa onda uzmi magmu.
 

Lazarus Led

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
04.04.2015
1.400
3.305
188
U odvojenim su posudama od 0.4 litre i nadam se da nisu premale za početak do 10 dana. Mislio sam 5 biljčica presaditi na sajt, a ostale dvije zadržati na balkonu. Domaje su upitanju pa ću se kockati sa mudonjama. Ovo se malo igram dok ne naručim automatike iz hempatie. One će imati vrhunski tretman uz tvoje mentorstvo.;) Imao sam novac da ih naručim, ali nisam bio upućen kako. Sada moram čekati platu pa ću onda naručiti.:fuck: Kao što sam već rekao, registrovao sam se kod njih i u principu nije teško naručiti. Samo još ne znam da li šalju za BiH i nadam se da mi neće skinuti novac sa računa, a poslati tuki za hau.:lol:
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Bizzzo
Evo ovako.

Ovo je nacrt onog prostora kojim raspolazem u unutrasnosti ormara. Zanima me da li bi ovako moglo da prodje, da stavim i odvod i dovod na istu stranu... tj. zadnju - na taj lesonit tanki.

30mu3uq.jpg


Ili neko ima bolju ideju?

Osvetljenje ce biti 250W MH i HPS... (pretpostavljam da je mozda moglo i manje, ali to je jedino sto sam nasao da je gotovo resenje). Zatim me zanima kako je najpametnije da montiram takve ventilatore kakve imam. Da li da nekako izbusim samo okrugli otvor velicine samog fana pa da usrafim ventilator spolja ili iznutra ormara na ivericu ili treba da isecem kvadrat velicine kompletnog kucista ventilatora pa da ga uglavim u ivericu (s tim sto ne znam kako bih napravio to da dobro dihtuje da bi sluzilo svrsi). Eto neko objasnjenje oko resenja ventilacije.

Imam ovaj jedan navodno bolji ventilator:

x608k9.jpg


vnzgqb.jpg


I 2x ovakva koja su iste velicine i vrlo slicnog izgleda (navodno slabija i 3-4 puta jevtinija)

2a4zmmu.jpg


A ovo su biljke :

8. dan otkad je ova najveca izbila na povrsinu

svpdw4.jpg


12. dan

2dm6t89.jpg


2v0oads.jpg



Do sada nista nisam djubrio... Kupio sam slavol, imam neko austrijsko djubrivo sa guamom koje je majka koristila za neke njene biljke, mislim da je fino i da ima dobar NPK odnos, a za cvetanje nisam nasao nista pogodno nego neko domace djubrivo u prahu koje se rastvara u vodi (3-4 gr po litri) 10-20-10 NPK odnosa... One sto sam video u prodavnicama za navodno cvetanje nikada nemaju vise fosfora od azota (dusika).

Pa eto i ukupno neki saveti za pocetak. (Vec su mi rekli da treba da presadim biljke, ali ja nisam siguran kako to uraditi i nemam ideju kako im izgleda korenje sada)

PS Ni sa mnom nije lako pa mozda sam te bas zato i odabrao :p
 
Poslednja izmena:

Bizzzo

https://twitch.tv/vutraorg
Urednik
Moderator
11.02.2008
7.429
30.023
2.718
twitch.tv
Odmah te biljke presadjuj, svaka u svoju posudu. Covjece vidi se da si citao i gledao i da nisi noob medjutim ovo ti je kardinalna greska. Takodjer razina zemlje u tegli. Do vrha. Moze "upuh" i ispuh na istu stranu ali moras ga onda odvesti crijevom malo od ruba. Bitno je postici da se sav zrak u boksu zamjeni. Ako mozes stavi na suprotne strane. Trebati ce ti jaci ventovi da ohladis HPS ;)
 

Slične teme