Vutra Društvo

Dobrodošli na skladno multietnički jedan jedini Vutra Forum! Učlanite se da pristupite i drugim djelovima foruma te da vršite PRETRAGU novih tema.

Učlani se
     
 1. Vutra Radio is back. Možete ga slušati preko forum plejera ili preko web plejera. Slušamo se!

Metastaze na jetri - ipak se može

Diskusija u 'Medicina' započeta od joe123, 25.12.2016.

 1. joe123

  joe123 Aktivan Član

  Učlanjen(a):
  27.08.2015
  Poruka:
  81
  Sviđa im se:
  301
  Trofej poeni:
  53
  Ratings:
  +340 / 0 / -0
  Pozdrav ljudi, evo me vama u posjet nakon dosta vremena.


  Za one koji ne znaju (a takvi ste svi osi mene), posjećivao sam ovu web-stranicu prije nešto više od godinu dana. U to sam se vrijeme suočio sa spoznajom da sam ponosni vlasnik adenokarcinoma na debelom crijevu, koji je usput i "pobjegao" na jetru i limfne čvorove.

  Službene prognoze za takvu dijagnozu su iznimno crne, što mi se (gle čuda) nije svidjelo. Broj i položaj metastaza na jetri je bio takav, da sam mogao spokojno čekati na kraj, koji je trebao uslijediti za 2-5 godina.
  Stoga sam krenuo u istraživanje alternative, te me je upravo potraga za alternativnim pristupom liječenju dovela na ovu stranicu.

  Nakon 15-ak mjeseci, 30-ak dvodnevnih kura kemoterapije, 5 snimanja CT-om i onoliko potrošenog ulja koliko sam si mogao priuštiti, eto me opet tu. Od "velikog broja malih presadnica koje su prošarale cijelu jetru" i koje su mi brojem i smještajem onemogućavale operaciju, preostalo je "djelomično kalcificirano područje promijenjenog odjeka, smješteno na području gdje je nekad bila najveća metastaza", a svim drugim metastazama - ni traga ni glasa.
  Ta posljednja snimka je napokon bila dovoljna da bi moj skeptični, ali oduševljeni onkolog promijenio stav, te me je napokon skinuo sa kemoterapije na koju sam trebao ići "dok tijelo izdrži" i prebacio na 2-mjesečne kontrole, po potrebi nastavak liječenja.

  U slijedećih ću par postova opisati tok svoje bolesti.
  Nastavak u sljedećem broju.

  Sretan Božić svima!

  joe
   
  #1
  • Sviđa mi se Sviđa mi se x 38
 2. joe123

  joe123 Aktivan Član

  Učlanjen(a):
  27.08.2015
  Poruka:
  81
  Sviđa im se:
  301
  Trofej poeni:
  53
  Ratings:
  +340 / 0 / -0
  Čisto da ne bi bilo zabune, ja nisam doktor. Od medicine imam završen samo tečaj prve pomoći.
  U tom smislu, nit` imam namjeru, nit` imam znanja za medicinske savjete. Moja namjera je prenijeti ISKLJUČIVO VLASTITA ISKUSTVA.

  Kako sam i sam bio u istoj situaciji, ja ZNAM da svakog dana dolaze novi nesretnici sa istom crnom dijagnozom, ZNAM da traže utjehu i ZNAM da im je velika utjeha kad pročitaju o nečijoj uspješnoj borbi.

  j.

  Kako sam ja napravio prvu veliku grešku.
  Prvi simptomi (oni sa stolicom) su se pojavili baš na Božić prije točno dvije godine.
  Već prvog radnog dana u 2015.sam bio kod obiteljskog liječnika, dobro isprepadan i sa zalihom od 20ak slika vlastite stolice na mobitelu.
  Doktorica me je baš fino smirila, bacila pogled na foto-album, objasnila mi da su to samo hemoroidi, da ne paničarim, da nemam godine za tumor, da ćemo provjeriti markere u krvi ... A uputnicu za specijalista sam dobio nakon što sam joj napomenuo da mi je otac umro u 40-ima, od karcinoma debelog crijeva. "Ok, napisat ćemo "Hitno", ali samo zbog obiteljske anamneze. Doista se nemate razloga bojati ..." Hvala Bogu, izašao i smirio se. Naročito kad sam dobio izvrsne nalaze krvi. Na specijalista sam čekao 3 mjeseca. Za to vrijeme, tumor je cvao.

  Kod specijalista sam napravio drugu veliku grešku.
  Onda bih par dana kakio dobro, pa pomislim da je sve ok, a onda opet isto... Već sam skupio zavidnu količinu fotki vlastitog govneta, kad sam se pojavio kod specijalista. Bio je stava da mu je dosta slika tuđih govana i da mu sklonim mobitel sa očiju, zaključio je također da su vjerojatno hemoroidi, dao mi nekakav čaj i kremicu, naručio me za 3 mjeseca. Izgleda da je samo mene fasciniralo gledati govno na mobitelu. Za to vrijeme, tumor je cvao.

  A iz ovoga proizlazi:

  - vjeruj sebi i kontroliraj svoga doktora - da sam do kraja vjerovao svom instinktu, išao bih privatno na CT na početku 2015. godine. Povjerovao sam lošem doktoru, pa specijalistu. To me je koštalo 6 mjeseci liječenja.
  - ne vjeruj tumorskim markerima - moji do dana današnjega nisu pokazali nazočnost tumora
   
  #2
  Poslednja izmena od urednika: 25.12.2016
  • Sviđa mi se Sviđa mi se x 12
  • Slažem se Slažem se x 4
  • Informativno Informativno x 3
 3. joe123

  joe123 Aktivan Član

  Učlanjen(a):
  27.08.2015
  Poruka:
  81
  Sviđa im se:
  301
  Trofej poeni:
  53
  Ratings:
  +340 / 0 / -0
  Kad je konačno došla na red kolonoskopija, trajala je vrlo kratko. Nađeno je začepljenje, uzeta biopsija i savjetovan hitan CT. Javio sam se u KBC Split, gdje mi je rečeno da će sve potrebne preglede i operaciju crijeva obaviti unutar nedjelju dana. Tako je i bilo. U to vrijeme sam i saznao da postoji nekoliko linija bioterapije za moju vrstu karcinoma, koja se daje zajedno sa klasičnom kemoterapijom.

  Dijagnozu sam primio bez imalo straha, ali kao ciničan, zloslutan i težak vjerojatni kraj života kojeg sam ionako proveo striktno po Marfijevom zakonu (ili mi se bar tako činilo). Međutim, tada sam po prvi put doživio da me se država sjeti, a da nije ni plaćanje poreza, ni ovrha, ni mobilizacija. Osjećao sam se, nećete vjerovati, kao da netko brine za mene. Operacija je izvedena po planu, 10ak dana poslije sam bio na kućnom oporavku.

  30 dana od operacije sam primljen na onkologiju.

  Offtopic:
  Nekoliko mjeseci poslije operacije, sretnem svog kirurga u jednom kafiću.
  - Dobar dan, doktore. (Pružam ruku)
  Ovaj me gleda ...
  - Ja sam taj-i-taj, operirali ste me od toga-i-toga, tada-i-tada.
  - A jesam li vas pitao kakvo mito za to?
  - Ne doktore, niste.
  - A jeste li o tome pisali po forumima?
  - Ne, nisam.
  - Eto, kad ja ne pitam mito, nitko o tome ne piše.

  Riječ je o dr. Hrvoju Tomasoviću, čovjeku koji je javno prozivan za primanje mita.
  Ne znam kakav je čovjek inače, ali mene je operirao prije izbijanja afere. Nisam ni znao da mu je nuđeno mito iz dva izvora, i odbio je oba.
  Hvala, doktore.


  A iz ovoga proizlazi:
  - ima kvalitetnih doktora, samo ih treba naći
   
  #3
  • Sviđa mi se Sviđa mi se x 11
  • Slažem se Slažem se x 3
 4. petarpan244

  Učlanjen(a):
  09.11.2016
  Poruka:
  73
  Sviđa im se:
  105
  Trofej poeni:
  33
  Ratings:
  +143 / 0 / -0
  Zelim ti svu moguću sreću i ozdravljenje.
  Nemam iskustva i neznam kako će ti ulje djelovati + kemoterapija na duzi rok. Ali ovo što si napisao, vjeruj sebi i kontroliraj svoga doktora, je točno 100 %.
  Evo npr moj slučaj, ja sam imao neke lagane bolove u trbuhu, dr me uputila na uzv i dijagnoze su bile bezazlene. Ali ja imam instinkt i nakon sto sam pročitao na internetu , vidio sam da uzv abdomena ne moze da vidi šuplje organe, zeludac i crijeva . Odmah sam privatno platio gastroskopiju i kolonoskopiju- jer sam na to po mojoj dr trebao čekati preko 8 mjeseci. / inače te pretrage su dosta neugodne ali nisu nemoguće, sve se izdrzi /, nalaz polipi u zelucu.
  Za par dana je :vozdra:zakazana operacija- kroz usta- i sve u redu jer je sve bilo na vrijeme.
   
  #4
  • Sviđa mi se Sviđa mi se x 1
 5. joe123

  joe123 Aktivan Član

  Učlanjen(a):
  27.08.2015
  Poruka:
  81
  Sviđa im se:
  301
  Trofej poeni:
  53
  Ratings:
  +340 / 0 / -0
  Kad sam došao na Onkologiju, učinilo mi se kao da sam vremenski putnik. Dijagnostika s početka moje priče priliči 70-ima, ekipa sa Abdominalne ima loše uvjete i izvrstan kadar, dok je Onkologija čisti futur. Općenito - institucija, posloženost, kadar - sve je to na tako visokoj razini da im lokalno nema premca. Bez obzira na sav otrov kojeg sam dobio u vene, ja doista nisam imao ni najmanji problem sa bilo kojim djelatnikom klinike. Ljudi su dobar primjer kako se korisno troše državne pare.

  Odredili su mi 14-dnevne cikluse kemoterapije, dao sam krv na analizu za bioterapiju i dali su mi do znanja da alternativa nije tema o kojoj se priča.
  Naknadno su rezultati analize pokazali da bioterapija djeluje, pa su mi uz kemo počeli davati i bioterapiju.

  I tako je to krenulo.

  A iz ovoga proizlazi:
  - ne proizlazi ništa, ali je ta bioterapija nevjerojatno skupa. To je velik teret za proračun, pa čujem da je neki liječnici izbjegavaju davati starijim bolesnicima. Ako se ikad razbolim od karcinoma u poznim godinama, našao bih neku upućenu osobu od povjerenja da mi provjeri ima li kakva linija lijeka za mene

  j.
   
  #5
  • Sviđa mi se Sviđa mi se x 8
  • Informativno Informativno x 1
 6. joe123

  joe123 Aktivan Član

  Učlanjen(a):
  27.08.2015
  Poruka:
  81
  Sviđa im se:
  301
  Trofej poeni:
  53
  Ratings:
  +340 / 0 / -0
  Baš to sam napravio.
  Kreten :zvezda::
   
  #6
 7. VenloNL

  VenloNL sunce,sunce i samo sunce

  Učlanjen(a):
  07.06.2010
  Poruka:
  5.259
  Sviđa im se:
  13.912
  Trofej poeni:
  358
  Ratings:
  +15.846 / 4 / -0
  pratim...
   
  #7
  • Slažem se Slažem se x 3
 8. Sensi Star

  Sensi Star Aktivan Član

  Učlanjen(a):
  26.07.2016
  Poruka:
  709
  Sviđa im se:
  1.265
  Trofej poeni:
  163
  Ratings:
  +1.755 / 4 / -1
  Nazalost u Hrvatskoj ako nemas veze da te netko progura za ranije dijagnosticke preglede mozes vrlo lako biti mrtav covjek.

  Ja dok nisam digao viku, potpuno popizdio i zaprijetio da cu ih tuziti nisu mi zenu htjeli posteno pregledati, a do tada sam svaki vikend zavrsio sa njom na Hitnoj i oni je svaki puta uredno slali doma nakon yebenog klistira i odgovora da je sve u redu - kasnije je okriven karcinom debelog crijeva.
   
  #8
  • Slažem se Slažem se x 3
  • Informativno Informativno x 1
 9. joe123

  joe123 Aktivan Član

  Učlanjen(a):
  27.08.2015
  Poruka:
  81
  Sviđa im se:
  301
  Trofej poeni:
  53
  Ratings:
  +340 / 0 / -0
  Kemoterapiju sam podnosio dobro, a nakon 2-3 mjeseca, počeli su me kombinirano liječiti i kemoterapijom i bioterapijom. Bioterapija (koju inače bolesnik lakše prima od kemoterapije) mi je pravila više problema, pa sam imao dosta problema sa mučninama, nesanicama, proljevima i povraćanjem, te raznim kožnim nuspojavama. Zadnjih mjeseci sam pukao psihički, pa posjećujem i psihijatra.

  Sa svojim onkologom imam dobar odnos, a temelji se na tome da mi čovjek otvoreno kaže ono što imam čuti. Tako mi je odmah rekao ono što sam i sam znao - a to je da se potpunom ozdravljenju putem standardne medicine ne nadam. Njegov cilj je bio suzbijanje rasta i dugoročno držanje pod kontrolom bolesti, pri čemu je to "dugoročno" značilo - 2 do 5 godina. To sam i sam znao. Ja sam još oko operacije počeo skupljati informacije o medicinskom korištenju cannabisa. Onda sam od jedne drage osobe dobio na poklon nekih 7-8 g ulja nekonzistentne boje i viskoznosti. Čuo sam za dileme o tome treba li ili ne treba koristiti ulje za vrijeme kemoterapije. Navodno smanjuje djelovanje lijeka.

  Stavove konvencionalne medicine brani vojska znansvenika raznih profila i razni lobiji. Konvencionalna medicina mi je nudila vjerojatnih 2-5 godina, od kojih bih posljednjih 1-2 god proveo u krevetu. Konvencionalna medicina se grozi alternative. S druge strane, alternativa mi je navodno nudila puno ozdravljenje. Ali, nema vojske znanstvenika. U stvari, bila je jedna jedina osoba, koju sam upoznao baš na ovim stranicama. Ona je imala sličnu dijagnozu (čak i goru, ona je imala Dukes 4, a ja Dukes 3).

  Kome povjerovati? Nobelovcima ili bolesnici? Bolesnica je ozdravila. U stvari, nisam imao izbora. Onih 2-5 godina koje su mi se nudile, jednostavno nisu bile dovoljno. Odlučio sam se na paralelno uzimanje i kemoterapije i ulja.

  Gotovo od samog početka sam istovremeno na ulju cannabisa i na kemoterapiji. Kad ne uzimam ulje, ne uzimam ga samo zato što ga nemam.
  Kao što sam već naveo, mučile su me nesanice. Npr.kemoterapija mi traje 2 dana, a ja prvi dan nikako oka sklopiti, a drugi dan jedva da sam zaspao. Proljevi nakon kemoterapije bi bili redovni i trajali bi do 5 dana. Mučnine bi znale biti gadne...
  Ja sam si malo uvještio pristup, pa bih umjesto 1,0 g, uzeo 1,2 g, i to bih tempirao tako da me "zvekne" navečer. E, onda bih blaženo spavao okružen polumrtvima ...


  A iz ovoga proizlazi:
  - hvala dragom Bogu što sam se odlučio na paralelno uzimanje i kemo i bioterapije i ulja. Koliko i kako djeluje terapija - ne znam. Osobno vjerujem da će ovim modernim lijekovima kroz sljedećih 10ak godina staviti sve tumore pod kontrolu. Ali znam da mi je ulje jako pomoglo u savladavanju kako pojava, tako i nuspojava, da mi je omogućilo san, da mi je skratilo dane mučnina nakon što bih odradio kemoterapiju itd. Paralelno sam išao na CT, kojeg su rezultati uvijek bili između stacionarnog stanja i većeg ili manjeg smanjivanja tumora i samim time, puno više od očekivanja moga onkologa. Dapače, primijetio sam da nakon full doze ulja u pravilu slijedi smanjenje tumora na CT-u.
   
  #9
  • Sviđa mi se Sviđa mi se x 11
  • Informativno Informativno x 2
  • Slažem se Slažem se x 1
 10. joe123

  joe123 Aktivan Član

  Učlanjen(a):
  27.08.2015
  Poruka:
  81
  Sviđa im se:
  301
  Trofej poeni:
  53
  Ratings:
  +340 / 0 / -0
  Doktori su kao i svi drugi. Ima ih pametnih, idiota, taštih, lijenih, genijalnih, nemoralnih, Gandhija, luđaka...
  Upravo zato sam u prvom postu naveo da bolesnik treba kontrolirati doktora. Doktor je tu da kontrolira bolest, a ne čovjeka.
  I sam sam primijetio uzročno-posljedičnu vezu između prijetnje tužbom i ubrzanog rada :banana_rasta:

  Nadam se da je žena ok.
   
  #10
  Poslednja izmena: 25.12.2016
  • Sviđa mi se Sviđa mi se x 9
 11. petarpan244

  Učlanjen(a):
  09.11.2016
  Poruka:
  73
  Sviđa im se:
  105
  Trofej poeni:
  33
  Ratings:
  +143 / 0 / -0
  joe123, kazem zelim ti puno zdravlje. nego reci da li svome onkologu rekao da uzimaš ulje i koji je bio njegov komentar...?
  da li si ga pitao da ti napiše preporuku za ulje canabisa,recept...?
   
  #11
 12. mario339

  mario339 Medical Grower
  Grow Support

  • Medicina Podrška
  Učlanjen(a):
  26.08.2012
  Poruka:
  1.782
  Sviđa im se:
  5.939
  Trofej poeni:
  258
  Ratings:
  +6.638 / 4 / -0
  Joe samo naprijed ova tvoja prica mi je tako poznata i vec predjena sa mamom koja je imala isti slucaj kao i ti i danas nakon 5 godina je sve ok premda se covijek mora naviknuti ziviti sa vjecitom dozom straha ali ulje je tu pa se lakse zivi sa tim
   
  #12
  • Sviđa mi se Sviđa mi se x 4
 13. joe123

  joe123 Aktivan Član

  Učlanjen(a):
  27.08.2015
  Poruka:
  81
  Sviđa im se:
  301
  Trofej poeni:
  53
  Ratings:
  +340 / 0 / -0
  Nisam mu rekao, ili mi nije dao da mu kažem, svejedno.
  Ja sam počeo o alternativi, a on prebacio na cijenu bioterapije i tretmanu koji je, eto, isti kod nas i u New Yorku.
  __________________________________________________________

  Razvoj bolesti na jetri su pratili na način da su ustvrdili koja je metastaza najveća i njenu točnu veličinu. Svako iduće snimanje bi se uspoređivala veličina najveće metastaze sa prethodnom veličinom, a o ostalim bi se metastazama radiolog izrazio uopćeno.

  Prvo prolazno vrijeme sam dobio u 10 mjesecu 2015., nakon CT-a.
  Nalaz je bio izvrstan. Površinski, najveća je metastaza pala na 25% prvobitne veličine, a kod ostalih se vidio trend smanjivanja. I tu se sad nalazi pitanje na koje još nemam odgovor.

  Naime, već sam ustvrdio da je svaka snimka koja je uslijedila nakon perioda u kojem sam full koristio ulje, bila izvrsna. Međutim, ovo je prva snimka nakon operacije. To znači da u tom periodu:

  a) nisam primao kemoterapiju prvih mjesec dana, zbog oporavljanja od operacije
  b) bioterapiju sam primio samo jednom, neposredno prije CT-a. Toliko je trebalo da laboratorij potvrdi valjanost lijeka u mom slučaju
  c) ulje koje sam dobio bilo je već naoko prilično diskutabilne kvalitete, a meni je trebalo cca 30 dana da shvatim da se tumori ne liječe jednim zrnom riže dnevno

  Znači, nisam primao fuckin` ništa od lijekova kako treba, a u tom tromjesečju se tumor najviše povukao. Sad ti budi pametan o_O:zvezda::

  Vratit ću se na kirurga. Nakon operacije, na briefingu, kirurg mi je otprilike rekao:
  "Joe123, kad sam te otvarao, mislio sam da nema ništa od tebe. Međutim, nema tog CT-a koji može zamijeniti oko. Stanje uopće nije tako loše. Imaš se zašto boriti. Vidio sam, ne jednom, kako se tijelo nakon operacije spontano izbori sa tumorom".

  Ako nije ni kemo ni bio ni ulje, a možda je za smanjenje tumora "kriva" spontana borba mog tijela...
   
  #13
  Poslednja izmena: 25.12.2016
  • Sviđa mi se Sviđa mi se x 9
 14. joe123

  joe123 Aktivan Član

  Učlanjen(a):
  27.08.2015
  Poruka:
  81
  Sviđa im se:
  301
  Trofej poeni:
  53
  Ratings:
  +340 / 0 / -0
  Poz tebi, još veći mami :wave:
   
  #14
  • Sviđa mi se Sviđa mi se x 2
 15. CilI

  CilI Habanero Maya Red
  Grow Support

  • Medicina Podrška
  Učlanjen(a):
  24.10.2012
  Poruka:
  6.741
  Sviđa im se:
  5.800
  Trofej poeni:
  258
  Ratings:
  +7.035 / 4 / -0
  Lepo papaj ulje, pa je svejedno kome ćeš zahvaliti za tako dobre vijesti.;)

  Ulje sigurno radi posao, tu nema dileme. Sa takvim dobrim izvidom si svima koji traže informacije napravio radost za novu godinu:)

  Želim ti puni oporavak:thumb: i puno godina jos:wave:
   
  #15
  • Sviđa mi se Sviđa mi se x 4
  • Slažem se Slažem se x 2
 16. joe123

  joe123 Aktivan Član

  Učlanjen(a):
  27.08.2015
  Poruka:
  81
  Sviđa im se:
  301
  Trofej poeni:
  53
  Ratings:
  +340 / 0 / -0
  Baš to mi je bila namjera. Da uzvratim Svemiru istom mjerom.

  I tebi sve najbolje :mario::
   
  #16
  • Sviđa mi se Sviđa mi se x 7
 17. hazeri

  hazeri I came,i saw,i loved...
  Poznanik Foruma

  Učlanjen(a):
  25.01.2016
  Poruka:
  3.007
  Sviđa im se:
  9.821
  Trofej poeni:
  258
  Ratings:
  +12.404 / 3 / -0
  Joe veliki :respect: za djeljenje informacija i price o tvojoj borbi koja ce sigurno nekome biti inspiracija i snaga za borbu sa bolescu.
  Zelim ti od srca potpuno ozdravljenje:):thumb:
   
  #17
  • Sviđa mi se Sviđa mi se x 1
  • Slažem se Slažem se x 1
 18. form

  form Aktivan Član

  Učlanjen(a):
  23.03.2015
  Poruka:
  277
  Sviđa im se:
  719
  Trofej poeni:
  93
  Ratings:
  +840 / 1 / -0
  Cill me je pretekao ali nema veze, uistinu su ove tvoje ispisane riječi dodatni poticaj i ohrabrenje za sve one koji se nađu u istoj ili sličnoj situaciji:respect:uživao sam čitati jer je lijepo pisano i poruka je jasna.
  Želim ti dovoljno snage i ostalog do potpunog ozdravljenja:sun2:
  ...evo sad i Hazeri:)
   
  #18
  • Sviđa mi se Sviđa mi se x 1
  • Slažem se Slažem se x 1
 19. joe123

  joe123 Aktivan Član

  Učlanjen(a):
  27.08.2015
  Poruka:
  81
  Sviđa im se:
  301
  Trofej poeni:
  53
  Ratings:
  +340 / 0 / -0
  Hvala na lijepim željama, ekipa.
  I ja si isto želim.
  A vama veselu Novu.
  _______________________________________-
  Drugo prolazno vrijeme sam dobio u siječnju 2016., a rezultat je glasio - stanje nepromijenjeno, uz dodatak kako se ona najveća metastaza ipak čini nešto manjom, nego je to bila prije 3 mjeseca.
  Nisam znao koliko je dobar taj nalaz. S jedne strane, svi mi kažu kako je sve što ne uključuje rast tumora - dobar rezultat. Sa druge, mučilo me mijenja li se "trend smanjivanja", tj. u prva 3 mjeseca je metastaza izgubila 75% veličine, a u iduća 3 - jedva da se vidi pomak.

  U međuvremenu sam već upoznao sve prednosti ležanja na onkologiji. Već sam spomenuo neke nuspojave koje su me mučile, a još je jedna općepoznata nuspojava interesantna za priču. Stradavanje žila. Naime, otrovi koje dobivamo u sklopu kemoterapije djeluju na žile tako da ih postepeno čine krtima, oduzimaju im elastičnost, a s vremenom žile gube na volumenu. Rezultat: pa, umjesto da ti tehničarka izvadi krv za analizu isprve, izvadi ti iz treće. Umjesto da ujutro nakon buđenja gledaš koliko je još infuzije preostalo da isteče, ti gledaš ruku u lokvi krvi. Onda te ubode u desnu ruku, pa drugog dana uništavaju i nju. Što su žile slabije, sestre lakše pogriješe. Onda te ubodu malo krivo (ili malo pravo, ali žila krcne), onda ti ubrizgaju tako "malo krivo" neko sranje, i onda ti imaš cijelu žilu sprženu u tolikoj mjeri da se stvori i površinska krasta. Onda pitaš sestru kako to sanirati. Onda sestra kaže da kreme za to nema, da u stvari ne pomaže ništa, osim - malo - more. Onda se ti misliš, "jes˛` da je toliko blizu, da se u more mogu popišat samo ako popijem 3 velike, al` je ipak fuckin` prvi mjesec i hladno je? Onda skontaš da na tu žilu do daljnjeg ne treba računati, a s vremenom skapiraš da ćeš prije dočekati Godota negoli će se to sanirati. Još i sad imam mali modri trag od prvog takvog "oštećenja" žila, a prošlo je cca 13-14 mjeseci.
  Moje žile nikad nisu propale u tolikoj mjeri da bi mi to predstavljalo neki veći problem. Ali vidio sam, ne jednog, u takvom stanju da ih moraju po 5-6 puta nanovo bosti za 1 ciklus terapije.
  U idućem ću se upisu vratiti na ovu temu.

  Što se tiče konvencionalne medicine, radio sam sve da budem uzoran pacijent. Trudio sam se doći na svaku kemo, a bio sam vrlo frustriran kad sam morao čekati na rezultate ras-testa bez kojih ne daju bioterapiju. Od prvog dana Polikliniku doživljavam kao saveznika. Meni je važno da mi sestra dođe nasmijana. Ako me mora bosti 3 puta, pa nije to zato što me želi mučiti, nego zato što su mi žile nikakve. Nisam ni ja bio težak pacijent. Svoje sam probleme rješavao uglavnom sam.
  Ulje sam koristio relativno redovno. Kad sam potrošio onu prvu dozu, pribavio sam si 60 g koje sam uredno i potrošio kroz 60 dana. Onda je uslijedila nestašica, pa nisam imao dovoljno za cijelih 1 g dnevno. Ali, nikad nije palo ispod 0,5 g.
  Koristio sam i tablete za imunitet IP6, pio taheebo čaj, sikavicu, izbacio slatko, alkohol i duhan, ubacio dosta voća i povrća. Danas sam puuuuno popustio u disciplini življenja. Nadam se da me neće koštati.
   
  #19
  • Sviđa mi se Sviđa mi se x 8
  • Informativno Informativno x 6
 20. Imbra Presvetli

  Imbra Presvetli alias ImbraGrabarić
  Prijatelj Foruma

  Učlanjen(a):
  19.06.2012
  Poruka:
  457
  Sviđa im se:
  2.535
  Trofej poeni:
  143
  Ratings:
  +3.008 / 5 / -0
  Držim fige i želim sreču u ozdravljenju
   
  #20

Preporučite stranicu