LED Miđeti Alpha Beta Gamma - Royal Dwarf Auto

Hesi Original Sjemenke Hempatia Organics Nutrients
Želite nešto više od socijalne mreže?
Društvo za legalizaciju marihuane, medicinu i uzgajanje kanabisa. Registrujte se za dodatne opcije foruma.
Registracija
OP
OP
Trulyo

Trulyo

Aktivan Član
01.02.2019
177
304
63
Jucer se krenuo uciti LST raditi.

IMG_20200608_171745.jpg

Dodem danas, ko da nisam,pa ponovi. :D

IMG_20200609_155603.jpg

Valjda oke radim, uglavnom grane sa velikim listovima odmicem tako da male prave grane mogu do svjetla.

IMG_20200609_180754.jpg

IMG_20200609_180807.jpg

Čak je i retardirana Alpha dobila, iako jako sporo ide u visinu,samo se deblja, imam osjecaj kao da ce eksplodirati u sto dijelova.

IMG_20200609_180758.jpg

Nego, moram se odluciti sta cu sa prihranom iduci tjedan kad krene cvjetanje.

Prvo-plan je bio Plantella Cvet ali postepeno,pomalo.I nista vise.Jer nemam pojma sta ce ispasti od ovoga, a i iskreno ne daje mi se sad 50 eura za prihranu, a tko zna sta bude od ovoga.
Onda procitam da Plantella nema ph korektor.Pa procitam da uzgoj automata u zemlji nema veze sa ph korekcijom.

Tako da ne znam. :D

Hocu nesta sta ne moram puno kemijati,i da ne moram sad puno novaca trositi.Drugi grow kad ce ici ozbiljnije onda sve moze.

Plantela? Plagron?Biotabs? Joj joj.
 
OP
OP
Trulyo

Trulyo

Aktivan Član
01.02.2019
177
304
63
Beta raste kako treba. Danas je stara 25 dana.

Retardirana Alpha je stara 28 dana, prije 2 dana sam ju ponovno presadio u 5l pot. Nasao sam razlog sporog rasta - dno posude od starog pota je bilo full mokro, doslovce beton. Ne bi rijec rekao da na dnu nije hrpetina rupa, i jos bocno izbusenih. Previse sam mozda zalio, a i pot je tak cudan da vise ne kupujem te jeftinjare pvc. Na kraju svega pocela je cvijetati - sta da radim sa njom? Ne izgleda zdravo, mala je, nista tu ne bude. Jel smeta ako ce se boriti u boksu sa Betom? Ili da ju sibnem nekamo van da obavi sta misli?

Btw- pocele su lepo mirisati. :D
 

Prilozi

OP
OP
Trulyo

Trulyo

Aktivan Član
01.02.2019
177
304
63
A ništa, od petka do danas Beta je izdužila sporedne grane, i glavna stabljika se jako udebljala, a Alpha formira "cvijetove" (u pozadini). smiley9934

Danas opet trenirao, pigao deblje, da ove nove izrastu, bla bla, valjda sve oke radim i kuzim, nadam se da ne pretjerujem sa brojem grana (ovako cu valjda imati vise budova ali svi jednaki ocito). I ona ce na cvijetanje ovaj tjedan.

Ugl zabavno, nadam se da ce prvi grow biti uspjesan.
 

Prilozi

OP
OP
Trulyo

Trulyo

Aktivan Član
01.02.2019
177
304
63
Da je i ova druga rasla kao ova normalna, tocno ne bi bilo mjesta u boksu.Jako se stretcha Beta, ali više ju ne vežem prema dolje, nego samo namještam grane. Tj danas cu opet.

A ova iza ce danas dobiti prvu dozu Plantelle Cveta, ali trecinu samo, i ubacujem jos 3 zarulje 9w 2700k.

Još se dvoumim dal da vratim na 18/6 ili ostavim 20/4. Sve u svemu, ide ovo oke.
 

Prilozi

OP
OP
Trulyo

Trulyo

Aktivan Član
01.02.2019
177
304
63
A ništa, ostavio sam i dalje 20/4 (iako po 90% grow dnevnika vani vidim da teraju na 18/6) - ali sam jučer rasvjetu presložio.

Prvo - maknuo sam 75w sijalicu za dogrijavanje, tako da 26-28C je palo na 23-24C po danu, po noći ispod 17-18 ne pada - pričam za sad kad je ovo usrano vrijeme vani.

Sad je u boxu 69w - 2700k 9+9+9, 4000k 11+9, 6500k 11+11.

I dalje žedno čekam 18W full spektar, njega ću još u sredinu bubnuti čim dođe.

Ako kroz 10-tak dana se neće vrijeme popraviti, nažalost morat ću seliti boks, jer bojim se ove vlage do 80% kad je mrak (40-60% po danu). Prostorija je sama po sebi hladna i vlažna (nema prozora, a debeli zidovi od cigle i u sjeni je), a vidim da Sative mogu do 60% držati vlagu u cvjetanju, dalje mogu biti problemi.

Prošli tjedna kako je sunce udarilo 3 dana - vlaga se smirila jer se prostor ugrijao. Po danu je vlaga bila 40%, čak i ispod, a noć nije prelazila 60%.

Stvarno me vrijeme nervira, kiša kiša i kiša.
 
OP
OP
Trulyo

Trulyo

Aktivan Član
01.02.2019
177
304
63
I u kuci mi je 70-80 posto, a izolirana je sa svih strana, isto bi bilo.Ugl danas i Beta dobila prvu laganu dozu Plantella Cveta, malo me iznenadila kad sam ju popodne nasao jako zednu.Pocela je piti na veliko. :D
 

serviser

Aktivan Član
05.09.2019
234
1.210
143
Ide to dobro. Samo pazljivo sa plantelom za vege i cvjetanje, mnogo je jaka. Slijedeca dva tri zalivanja slobodno preskoci, ima gnojiva i u zemlji jos. Ne bi lose bilo da im das malo plantelinog Bio Vrta, on ti je organski.

Vidim da si u par navrata pretjerao s vodom. Slobodno pusti da se supstrat osusi i zalivaj vise po rubu pota da se korijen siri. Ako imas pH metar ne bi lose bilo da provjeris pH runoff-a, cisto da znas na cemu si. Sretno dalje!:thumb:
 
OP
OP
Trulyo

Trulyo

Aktivan Član
01.02.2019
177
304
63
Nisam jos nabavio papirice za ph,ali imam ph metar ta zemlju. Made in china.A tak oko 7 je zemlja. Za sad je sve oke,i dalje 20/4h.Danas dobile samo vodu.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: serviser
OP
OP
Trulyo

Trulyo

Aktivan Član
01.02.2019
177
304
63
Alpha (manja u kutu) - 38 dana
Beta - 35 dana

Jučer sam malo razvlačio prave grane na biljkama, da ih bolje centriram, ali i dosta razvlačio listove i gurao i vezao ih ispod, da svjetlo dolazi tamo gdje treba. Sad vidim da sam Betu (veća biljka) malo krivo trenirao, tj nisam ništa vukao na sredinu pa sredina bezveze prazna. :D
Nisam siguran da je sad pametno nešto raditi i zatezati prema sredini barem jedan head.

Također regulirao visine pošto je Alpha jako narasla u visinu, iako je eto - jako sporo rasla, i presložio panel na 38cm udaljenosti. Svjetlo je i dalje 20/4 i tako će biti do kraja. Također stavio jači PC vent koji puše po biljkama.

Jučer dobile opet porciju slavola i manju porciju plantelle cvet, u omjeru 5ml na 2l vode, s tim da je svaka biljka dobila oko 8dcl napitka, pa i dalje mislim da sam dobro startao sa prihranom, tj ne pretjerujem (normalna doza je 15ml na 2l vode). Stavio sam oko 5ml limunske složeno u vodi - na 2l ove prihrane, pošto sam primjetio da se plantella ovaj put nije dobro otopila, pa očito krivi ph. I dalje nisam testirao PH jer nemam sa čime, u 3 apoteke - nema listića, čekam da dođu!

Bilje izgledaju oke (po meni), osim što sam na velikoj ona skroz donja dva lista skinuo jer su ostala na zemlji i požutjela, tj sami bi opali. Imam pitanje u vezi jednog možebitnog problema u forumu za pitanja, ali neću tu kopirati.
 

Prilozi

Poslednja izmena:
OP
OP
Trulyo

Trulyo

Aktivan Član
01.02.2019
177
304
63
I dalje sve po starome, pomalo napreduju. U Alphi bude nešto za u rizlu (s obzirom na problem u rastu, čudo da je preživjela), Beta napreduje, svaki dan guram fan listove dolje itd. Od petka je režim prebačen 18/6 - više zbog sigurnosti pošto sam imao neka okupljanja za vikend, pa i ta 2 sata mi puno znači. Trenutno je njima mrak od 12h podne do 18h, dok je najveća vrućina. Ventilator za izbacivanje zraka se pali svakih pola sata na 15min, no pomalo ću i to pojačavati. Unutranji vent stalno radi.

Alpha je dobila malo više vode (litru u 5l pot), pa nije zalijevana već 5 dana, dok Beta pije kao luda. Malo je problemčić sa tim manjim potovima, doslovce već na 7dcl voda izlazi u tanjur. Dok nalijem litru - tanjur je pun vode. Zadnji put sam tako ostavio kod Bete - već treći dan je bila full suha, uopće joj nije smetala ta voda u tanjuriću.

Stiropor skidam ovih dana, digle su se temperature, sad je noć 22C, dan 29C. Imam doma China mylar foliju, ali mi ju je šteta sad lijepiti i tu ju iskoristiti, čuvam ju za bolji box.
Nego prije par dana kupim aluminijsku foliju u Plodinama, reklama "extra strong", reko bude super za omatanje. Btw folija je sa jedne strane matirana, nije sjajna kao inače alu folije, i jako je čvrsta, pa ću tu foliju polijepiti da se završi prvi grow, matiranu stranu prema biljkama.

::banjahanje::
 

Prilozi

OP
OP
Trulyo

Trulyo

Aktivan Član
01.02.2019
177
304
63
A stavim ga malo da odmori u ovih 6h mraka, neće se za 15-30 minuta odmora ništa loše dogoditi. Računaj da je to ventilator za 120kn, tako da sigurno mu pomaže neki odmor. :) Inače ovo mi je drugi novi/stari vent u ovom boxu. Prvi vent koji sam kupio je identičan sad ovome - i nakon mjesec dana rada je počeo ponekad proizvoditi nekakve čudne zvukove. (taj vent je prvih 3 tjedna gajio domaje u boxu). Trenutno je unutra vent star godinu i pol, koji nije puno radio, ali ovaj super radi i puno je jači, iako je sve isto.

Za idući grow uzimam industrijski TT sa filterom. Neka, odradit će ovaj sad, prvi grow treba biti dobar da naučim puno stvari.
 
OP
OP
Trulyo

Trulyo

Aktivan Član
01.02.2019
177
304
63
Alpha (manja u kutu) - 46 dana
Beta - 43 dana

Evo novi update, u ponedjeljak sam maknuo stiropor da spustim temperature, zaboravio sam da sam imao bijelu foliju ispod stiropora, pa nisam kemijao sa sivom folijom. Sad je temperatura 19-21 mrak, 25-27 dan. Vlažnost svakakva, od 40% po danu do 75% u mraku, ovisi jel zalijevano, kako je vani itd.

Biljka kodnog imena Beta se još izdužuje, točnije od nedjelje je točno 10cm otišla gore - pošto sam od nedjelje počeo da skidam povišenje ispod nje kako je rasla (povišenje je da bude u visini sa Alphom u kutu). Ne znam jel to neki finalni stretch, ili možda promjena zbog prebacivanja sa 20/4 na 18/6.

Alpha pije točno litru vode na 7 dana, dok Beta to popije u 2 dana, pa već treći vidim da moram zalijevati. Pošto su potovi tu oko 5-6 litara, ne mogu previše vode naliti, pa pomalo zalijevam da ne procuri odmah.

Vodu su dobile u utorak, ovaj put Alpha samo pola litre sa 1.5ml Cveta (da brže popije), a Beta već treći put čistu vodu - obe bez Slavola.

Idući put obe dobivaju Slavol (prakticiram ga svako drugo zalijevanje), dok će Beta dobiti opet Plantellu Cvet i to u dozi od 2,5 ml i ovaj put cijelu litru takvog gnojiva, a Alphi ću malo podići količinu gnojiva jer trenutno dobiva na bazi 3ml/l (oko pola doze, mrvicu manje), pa planiram na 5ml/l. Ona nema nikakve tragove pregnojavanja, očito joj ovo odgovara tako da pomalo dižem gnojivo.

Beta ima te neke tragove po listovima, ali dok mi ne dođe ph testeri za vodu, ne mogu ništa ni znati jel pregnojavanje ili blokada zbog ph. Inače kad zapiknem ph metar za zemlju unutra - stoji oko 7.5 PH, ali mislim da on nije točan i neželim se voditi u točnost njega. Napreduju, vidi se, rastu, Plantella se odlično otopi u vodi, ne ostaje mutna tako da što manje kemijanja to bolje.

Da, miris je slab. Jače je mirisala prije 10 dana, sad se to smanjilo. Iza garaže gdje izlazi zrak - uopće se ne osjeti, moraš biti koncentriran da uhvatiš neki miris (pomaže i mirisni gel arome proljeća direktno na izlasku iz zida hihi).
 

Prilozi