Mobiteli

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

đokson

Aktivan Član
16.04.2012
304
267
63
evo htio bi podjelit znanje oko pametnih telefona koja sam ćuo ,navodno da pametni telefoni ostavljaju otiske vaših prstiju ,ako ste zanimljvi,otkrivaju vašu lokaciju ,snimaju kompletan vaš razgovor ako ste zanimiljivi unatoč tomu da je to nezakonito oni to rade,u svakom centru za mobilnu telefoniju rade 2 službenika u 3 smjene tj obavještajci koji imaju poseban ured odvojen od normalnih radnika.
 

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.260
35.790
2.698
Weed California USA
Otisci su glupost. To zaboravi.
Lokacija gsm triangulacijom mozda/wifi. GPS-om nemoguce ako ga ugasis.
Snimanje mozda.
... ako ti nije pod ugovorom, oni ne znaju tko si....osim ako backtrackaju pozive ovo ono simo tamo i to sve mozda.......... ako je izdana tjeralica ili ako si napravaio veliku glupost. Za uzgoj vutre doma je to malo...too much CSI miami.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: L0oD

L0oD

Form
Poznanik Foruma
09.03.2015
5.686
20.015
398
Planeta Zemlja
www.vutra.org
Ako si na ugovoru,treba im nalog od sudije da bi mogli da prisluskuju tvoj broj.... inace ne mozes saznati ime vlasnika broja ;) ako je obican broj s trafike,murija ga moze snimat bez odobrenja naloga od sudije :) u prevodu,to je to.... i sve ovo ostalo sto ti Stipe nabrajao,nemas se potrebe cimati ako growas za svoje potrebe,jer ti si u sistemu ne vidljiv... sve dok znas ti,znas samo ti. To je cinjenica i realnost ovog naseg sporta ;) .... tako da samo opusteno... peace
 
  • Sviđa mi se
Reactions: klada1115 and Stipe

đokson

Aktivan Član
16.04.2012
304
267
63
to sve što sam prenjeo informaciju je iz centra za mobilnu telefoniju od osobe koja je zadužena za jedan od poslova. A logično je ako si im zanimljiv ,preko smart mobitela te nađe za 1 minutu u to budi uvjeren,a stipe ovo za otiske je 100 % istina i ja vjerujem u to jel danas imaju tehnologiju za usrat se u gaće,premda ja nisam tim opterećen.
 

L0oD

Form
Poznanik Foruma
09.03.2015
5.686
20.015
398
Planeta Zemlja
www.vutra.org
Aj da se dodam jos na taj otisak.... Ne moze on imat tvoj otisak ako ga ti nisi uplodao negde na nekom programu ili sajtu... i oznacio sebe,a ako si uzeo telefon na ugovor,koji ima opcije zakljucavanja na otisak,crte tvoga lica,pa cak kazu da ima program i za skeniranje roznjace preko telefona... elem da se vratim,ako ti taj program ne pokrenes i ne koristis,nemas se cega bojati... e sad neki veruju i u deda mraza...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: nero and Osoba X

perikle

... šumski vrač ... zelene su naše doline ...
22.04.2015
983
3.050
163
Oni ne spavaju oni rade smišljaju ko kako kada gde :) to im je posao jbg ... ništa me ne bi čudilo da imaju i mogućnost otisaka sa tača skinuti .... samo znam da se mnogo snima i prisluškuje ... u Americi su pre 10 god imali uklj snimača na govor reči ubiti droga pištolj itd , a danas hmmm ko zna sve šta :)
 

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.260
35.790
2.698
Weed California USA
Kao sto rekoh, previse gledate CSI.
Ako znas kako radi touch screen, znat ces da ne mozes dobiti otisak prsta.

Ovo za keywords sam cuo...al nisam siguran dal to tako funkcionira. mozda u americi za terorizam....
 
25.03.2010
129
131
43
Caribbean Sea
Ekipa, gdje god je komad tehnologije oni mogu svašta, prisluškivati, gledati sve što žele. Nije badava Sanader vadio bateriju iz mobitela kad je obavaljao strateške razgovore. heheh

Zanimljiv podatak je da je američka vojna tehnologija 50 godina naprednija od one koju sad koristimo. Skoro svu tehnologiju koju vidite na filmovima oni imaju razvijenu. :)
 

nero

Aktivan Član
30.03.2015
179
633
93
Bok ekipo ,

Znaci koliko sam uspio procitati u ovih par postova iznad, nema potrebe da se sekiramo koristenjem mobitela tokom slikanja:watch:i uploud- anja slika na
:vutra:.
Jer ja to radim samo preko moba, jednostavnije:joint:.

Ps: i da kao sto je @Stipe rekao,
Manje gledati CSI majemi:zvezda:::thumb:;)
 

Papa Romeo

barba non facit philosophus
Prijatelj Foruma
30.03.2011
1.204
6.193
258
Mobitel je sredstvo preko kojeg se ne moze doci do informacija, ali, zato su tu aplikacije koje su na njega instalirane, poput google drive-a, cloud-a i ostalih, a ima ih mali milion.
Fejsbuk je sumarak u koji svi idu da kenjaju. Krociti u taj sumarak znaci ugaziti u bar jedno govno.

Otisak prsta, kod telefona koji se otkljucavaju otiskom, cuva se u bazi radi usporodjivanja otiska koji pokusava otkljucati mob sa sacuvanom matricom, s kojom treba da se podudara. Isti princip kao kada ukucate numericki kod.
Uci u bazu podataka je mala maca, jer ste aplikacijama dozvolili pristup svemu mogucem i nemogucem sto se u telefonu nalazi.

Znaci, sve sto se tice smartfona je na izvolte. Ako neku bezbjedonosnu agenciju interesuje sta pricate, pisete, slikate itd., nema sanse da to mozete sakriti.
Ali, kao sto i sam naziv "bezbjedonosna" kazuje, postavlja se pitanje, na koji nacin ugrozavate bezbjednost lica i imovine drzave u kojoj zivite, pa da se pokrene akcija pracenja i nadgledanja.
Treba to necim zasluziti, a uzgajanje par biljaka za licnu upotrebu vise nije interesantno ni obicnim prasinarima, koji se bore za status uspjesnog lovca na negativce, a kamoli nekom profesionalnom detektivu inspektoru, obucavanom za mnogo kompleksnije zadatke.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: nero

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.556
228
Treba to necim zasluziti, a uzgajanje par biljaka za licnu upotrebu vise nije interesantno ni obicnim prasinarima, koji se bore za status uspjesnog lovca na negativce, a kamoli nekom profesionalnom detektivu inspektoru, obucavanom za mnogo kompleksnije zadatke.
Mišljenja sam da svatko krene od mrvica, zato je nekom početniku napredak kad pronađe u jointu 0,01gram.
Za svaki "level" ima netko.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: H2O888, nero and oz

Papa Romeo

barba non facit philosophus
Prijatelj Foruma
30.03.2011
1.204
6.193
258
Slazem se sa tvojim misljenjem, ali pisemo o nadgledanju preko mobilnih uredjaja.
Takva tehnologija se cuva, nije svakom na raspolaganju. I policija ne vjeruje svakom svom clanu, postoje "drukeri" i medju njima.
Padanje zbog uzgoja za licnu upotrebu desava se zbog naivnosti i brbljivosti. Nacuje neki inspektorcic da "tamo neki" ima stalno vutre, mota u drustvu, uprati ih malo i zaskoci kad se najmanje nadaju.
U takvoj situaciji ni nalog za pretres nece dobiti, pa moraju sve na "oruk".
 

grouchy

theGrumpy
16.08.2013
7.177
23.425
1.098
nema potrebe da se sekiramo koristenjem mobitela tokom slikanja:watch:i uploud- anja slika
na ovom sajtu ne, jer je kriptovan, ali zato te mogu naci preko ne zasticenih, putem fotografije u koju je upisan gps i vreme nastanka (koji mozes promeniti softversi na pc ali ti za to nemas vremena :D