Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Asvalt420

Banned
Banovan
02.02.2016
4
2
3
33
Zemlja je meka ,crna,tresetna,peskovita... dok hodate po njoj imate osecaj kao da je spuzva. :D na nekim mestima voda se nalazi i na manje od pola metra ispod zemlje. Stari groveri je hvale kako je plodna, kako odlicno zadrzava vlagu nesto kao prirodna ***********. (naravno dosta je veliki rizik zbog podzemnih voda ) Zato se opredeljuju za sadnju na uzvisenim mestima gde se voda nalazi vise od preko pola metra ili metar ispod zemlje.Obicno krajem maja ili juna zbog otapanja snega sa planina i prolecnih kisa nivo podzemnih voda oko mocvara u blizini vecih reka dostize vrhunac, tim sadnja na takvim mestima moze biti rizicna. ( naravno ovisi od godine ) Kazu da nisu imali vecih problema sa plesnima,neki kazu da nisu imali uopce..(naravno ovisi i od semena..) Zemlju sa sajta mesali sa kupovnom univerzalnom,sa stajskim gnojilom,tecnim gnojilima itd..Rastu ko lude, ne mora se zalivati svaki 2.3 dan u susnim peroidima.

Zbog straha od podzemnih voda i poplava do sada nisam probao ovakvo zemljiste ali planiram i zanima me:

1.Ima li ko na forumu da je probao? :eek:
2.Da li je istina ovo: (zadrzava vlagu nesto kao prirodna ***********)
3.Kako ne istruli koren ili biljka stagnira od previse vlage korena tj. vode?
4.Logicno je da se u 9,10,11. mjesecu pojacano pojavljuju plesni zbog hladnih noci,magle,rose itd... pogotovu na zemljistu mocvare gde je sve okolo gnjecavo i vlazno?
5.Da li je istina da curice luduju njihovim dimenzijama i prinosima?

Nov sam na forumu stim zelim pohvaliti celu organizaciju i sve clanove foruma! sredinom 4. meseca cu vam se predstaviti mojim prvim dnevnikom pod nazivom Master Think Different kao i istom sortom. pozzzz :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Algenalte

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.173
398
42
Tacna
Probao sam i nikad više. Prvo što se nisam mogao otarasiti puževa koji obožavaju boraviti na takvim mjestima, a drugo što su mi jutarnje sumaglice i magle znale natapati hedove pred kraj pa sam šizio zbog plijesni.
Kao prvo trebaš shvatiti da canabis nije močvarna biljka i to nije prirodno stanište za njega. Prirodna *********** je nešt drugo i teško je izvedivo na našoj polutci planeta (neću sad u detalje). Bila je i jedna godina, ja mislim da to bijaše 2014 kad su pale enormne količine kiše tokom ljeta, vjerujem da je svi pamte, a najviše će je pamtiti i oni koji su imali biljke u nizini, blizini rijeka i močvarnom tlu. Te godine mnogi su gubili biljke zbog poplava, odrona zemljišta i plijesni. Ne ponovilo se nikad više. Da uzgajamo lopoče to što ti reče bi imalo smisla, ali ovako treba prvenstveno imati na umu da canabis nevoli preveliku vlagu, kako u zemlji tako i u zraku.
 

Asvalt420

Banned
Banovan
02.02.2016
4
2
3
33
Zelim i ja probati , svaki gorw je izazov , verujem da na ovakvim mestima broj pobedjuje..
Kako su rasle izuzev svega drugog?
Kako se zemljiste ponasa pri gnojenju?
Kakva su ti iskustva sa zalivanjem u odnosu na ostale predele?
Hvala buraz na odgovoru, ovo za puzeve sam isto cuo da luduju na takvim mestima..
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Algenalte

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.173
398
42
Tacna
Rasle su dobro, nisam ih zalivao osim pri davanju gnojiva. Od 11 jednu doveo do kraja a ubro par gramića jer ostalo pojeo plijesan i puževi. Meni su nejasni ljudi koji vole učiti na vlastitim pogreškama. Možda da probaš zlatnu ribicu odgojiti u terariju umjesto u akvariju, probaj.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: sirovi

fulldedarak

...zadovoljni korisnik...
04.06.2014
524
650
113
U močvarnim područjima se sade iskljucivo automatici..zasadis u recimo 5. mj i beres u 8. mj..nema poplava ni plijesni,a zemlju ne treba zalijevati,a mozda cak ni gnojiti..dok su male biljke,ogradis mrezom protiv puzeva..
 
  • Sviđa mi se
Reactions: klada1115

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.173
398
42
Tacna
Jedino kavez, ograđivanje ti neće pomoći. Meni su puževi prešli i žicu od preko metra koja je bila oštra kao žilet na vrhu. Jedni krepali na njoj a ostala ekipa preko njihovih trupala :(.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Blader

sbcjeceo

Aktivan Član
09.12.2013
673
713
113
015
Jednom sam gledao snimak i to cak mislim da je bio na predavanju biologije kako puz ide po ostrici zileta.. Jer on prakticno pluta u sluzi koja je izmedju njega i podloge... Tako da mislim da bi jedino da se napravi kao kavez oko biljke ima nekog efekta :joint:

evo snimka, znam da ne treba post za postom, nego edit, ali iz nekog razloga me edit zeza, ne je*u puzevi ostrinu ni 3% :D
 
Poslednja izmena od urednika:

Lazarus Led

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
04.04.2015
1.400
3.305
188
Recite šta hoćete, ali meni je pužomor odlično radio posao. Kiša ga ne spere tako lako. Dva puta nanosio u početnoj fazi vege i nikakvih problema sa puževima nisam imao.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: pero123