Moguca kazna?

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
22.02.2017
15
3
3
ne, napisao sam svasta prica pandur, ako si potpisao izjavu na kojoj pise da si

kako moze on da svedoci da nije nadjeno kod tebe. i gde ce to da svedoci ako te nece pozvati na sud.

pa to kazem,izgleda mi kao da su me izradili ko budalu..
gledaj da vise ne motas na mestima gde moze da tek tako "bane" interventa

imam godina iskustva,pazim se uvek ali jebiga jedan momenat ne razmisljanja pijan i eto..nije ni meni frka ako mi pise u tamo negde da su mi nasli bole me patka..ni kazna ni nista..samo zbog matoraca..to je njima "heroin" i opet kad bi videli pismo kuci,jebiga..
 
12.11.2015
58
108
33
moja analiza tvog pitanja

dobit ces novcanu kaznu - stici ce ti u pismu, biti ce ti upisano naravno u dosije kad te drugi put provjeri ili na granici da znaju da imas posla s tim. To sto nije tvoje je ili nije, ne moras se opravdavat kod tebe je nadjeno. Da si nekog odrukao bili bi obojica krivi i obojica bi dobili kazne.. nikakva zaljenja i neznam ni ja te nece spasit, vrijeme se vratit ne moze, 0.2g nije nista ali dovoljno za novcanu i upis . Cim ima thc u analizi to je dovoljno pa da je i 0.02 bitan je postotak thc .

Bolje prestani pusit i nemoj se bavit s tim svijetom dok nabavljas ili cuvas za drugoga jer bi mogao nekom nastetiti .
 
22.02.2017
15
3
3
znaci kazna min. 30 soma i dosije..pa to je vrhunski..nadam se da cu dobiti ponudu da odradim negde te sate..jebem ti drzavu..izradili me ko kera
 
23.03.2016
12
9
3
30
Od tužioca stize pismo za razgovor ,po članu 246a kz te gone. Da prevedem posedovanje opojne droge za ličnu upotrebu. Tužilac te poziva da se dogovorite da priznas i nudi ti 3 opcije. N0.1 Novcanu kaznu koju uplaćuješ u dobrotvorne svrhe u proseku 50.000din. N0.2Upućivanje na DKR društveno korisni rad u Gradsko Zelenilo shodno grehu u trajanju od 100h u proseku ili ti 12dana . Rokovi za odradjivanje tih 12 dana su u proseku od 4 do 6 meseci. I da ne zaboravim u oba slučaja No.1 i No.2 ne podležeš pod krivicnu odgovornost i nigde ti ne stoji da si osudjivan , jer do sudjenja i ne dolazi. No.3 Sudjenje najgora i najskuplja opcija ostaje ti krivica a i kazne su drastične. Ne isplati se za 246a. Inače primas jedno pismo od tužioca, pa od gradskog zelenila pa opet od tužioca da si odradio pa na kraju od suda da ce bitu uništeno sve sto ti je nadjeni od drozeee. Mnogo pisma za sakriti ali ne brini prvom se nadaj posle god dana od prilike. I samo opusteno. Ja sam se prvi put bas bio ukenjao kuvalo mi u stomaku 3 dana. Javi kad završiš kako si prosao.
 
22.02.2017
15
3
3
au,bas si lepo objasnio hvala ti puno !
evo kako sam ja razumeo..treba da mi stigne pismo,ili poziv od tuzioca da dodjem u sup..tamo mogu da izaberem da radim u gradskom zelenilu 100 sati,i odradim to i necu imati dosije?
 
28.03.2013
14
16
3
Dosije možeš imati i ako nisi osudjivan.. Čim si prošao proceduru u SUP-u, imaceš dosije, pa i da si samo piškio pored trafo stanice..
 
  • Sviđa mi se
Reactions: W∆W

Lazarus Led

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
04.04.2015
1.400
3.305
188
Prvo ti nama reci iz koje si zemlje? Ako si iz HR dobit ćeš prekršajnu i novčanu kaznu koja može biti preinačena u društveno korisni rad. Kakav dosije i gluposti, nije krivčno djelo u pitanju. Naravno da ima zavedeno, ali to ti ne bude pravilo problema. E ako si iz BIH onda si nayebao. I za tu količinu bilo bi ti propisano krivično djelo i dobio bi 3 mjeseca zatvora što bi bilo preinačeno na godinu uslovne. Od optužbe treba 2 godine da se izbriše iz registra, a budeš o tome i pismenim putem obavješten. Poslije toga si čist kao da nisi ništa uradio. Kada ti dođe poziv može ga primiti bilo ko od ukućana, a sam tim postoji opasnost da ti i pročitaju šta piše. Nije tu samo opasnost od poziva nego i od riješenja, pa obavijest o isteku uslovne, pa obavijest o brisanju iz registra. Znači skoro trogodišnji ciklus gdje ti dolaze 4 koverte.
E ako si u SRB mislim da je tamo i najgore pa si još više najebao. Ali čini mi se po džemperu pandura da si iz HR ako se ne varam.
 

Lazarus Led

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
04.04.2015
1.400
3.305
188
Ne znam kako je tamo, ali čuo sam da je gore nego u BIH. Ovdje je ovako kako sam ti opisao i ne postoji taj društveno korisni rad. Jednostavno, krivično djelo sa godinom uslovne i poslije se briše. Poslije brisanja ako bi te opet uhvatili nema niko pravo pa čik ni sudija da ti i spomene da si nekada bio u istoj situaciji. Jednostavno si poslije brisanja čist i nema niko pravo ni od nadležnih da ti to nabija na nos. Tako piše u obavjesti o brisanju. E sad za SRB bih volio da se javi neko ko zna o situciji koja se tamo događa. Uostalom tebi je najveća prpa zbog roditelja i da oni ne otvore kovertu. Tu ti ne možemo pomoći. Jedino ako imaš sreće da se ti potrefiš kući i to sam, jer ima roditelja koji bi svejedno da pročitaju ono što si dobio. Ako im ne daš stvorit ćeš sumnju da se bog zna šta desilo, jer zašto bi krio šta je.
 
22.02.2017
15
3
3
pa da,najveci mi je problem jer kod nas kuci niko generalno ni ne zna sta je to..pise u nasem zakonu da postoji novcana kazna,drustveno korisni rad ili cak i potpuno oslobadjanje kazne ukoliko odas od koga si kupio. A postoji i fora da te oslobode kazne ako uzmu u vid da nikada nisi osudjivan,da si mlad,ne zaposlen,studiras,imas korektno drzanje pred sudom,izrazavas kajanje itd..
 
23.03.2016
12
9
3
30
Nemaš frke. Dosije ne može da ti otvori ako nisi osudjen krivično. Postupak otvaranja dosijea, uzimaju ti sve otiske znaci svakog prsta pojedinačno,slikaju te ,imaju sva dokumenta sa sudjenja. Al Nema od toga nista veruj mi.
 
Poslednja izmena:
28.03.2013
14
16
3
Ne znam šta vi podrazumjevate pod "dosije", dosije, registar ili inspektorov tefter - svodi ti se na isto, potražice te ako misle da bi mogao nešto da im kažeš u vezi neke njihove priče.. Ne želim ovome dečku stajati na muku, pričam realno kako supovci razmišljaju i operišu, a ne o nekim forama iz CSI serija.. Želim mu da se ništa od ovog ne desi i da iz svega ovoga izadje što lakše..
 
  • Sviđa mi se
Reactions: milicioner420
23.03.2016
12
9
3
30
Upisuju te u svesku i kad te legitimise. Otvaranje dosijea je kada te uvedu u bazu podataka supa. Sto znaci da svaki policajac prilikom provere dobija informaciju za koje delo si osudjivan i dal imaš neku izdatu poternicu. Vodiš se kao lice iz krimogene sredine. A to sto te inspektor belezi u svesku su samo beleske koje on licno vidi i pomažu mu u sklapanju teksta tj prijave. Svaki policajac ima svesku, misliš da neko moze da popamti sve detalje vezane za istragu ili za lica koja je legitimisao. Brt mislim da ti samo praviš zabunu i otežavaš svojim ne znanjem. Bez ljutnje ali informisi se prvo.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: publicenemy

deda

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
29.02.2008
707
2.684
163
56
I mogao si zamutiti facu o ovom liku, nema potrebe da sam sebe pronalazi na internetu u ovoj situaciji...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Visoki Orao

rKj420

2rep❤️
Poznanik Foruma
07.04.2013
1.375
6.806
258
Morocco
Pravi dosije se otvara kada ti vade otiske obe ruke i kada te slikaju iz raznih uglova...Ovo je samo prekrsajna prijava i sa tuziocem se dogovori dal novcanu kaznu oko 400e na rate ili rad u jkp-u.Jedan momak je sad skoro za 0.8gr dobio 130h, odradio je 100 a ostatak su mu pisali iako nije radio.Tako da eto to ti je najbolja varijanta malo radis i skines to sa vrata...Sada kada rade provere po jmbg-u zanima ih samo dal si na poternici, vise ne pitaju dal si osudjivan ili da li imas sudjenje u toku i dal si lezao u bajbokani.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: RaKaSfarmu
22.02.2017
15
3
3
kapiram..al opet je prelose svaki put kad interi naidju ili nesto jave im da imas delo,il sta vec pa aj sve iz dzepova i ostala sranja..
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.