Moj problem sa travom

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
13.04.2008
1
0
0
40
Ev ovako, slucajno naidjoh na ovaj sajt i forum i taman da pitam vas znalce sta mislite o mom slucaju (problemu) sa travicom. Ovako... poceo sam pusiti sa nekih 15-ak godina i bilo je odlicno, odlicni tripovi, zajebancija, sve ono sto trava moze pruziti. Ali nakon nekih godinu dana vikend pusenja, taj vikend se prosirio i na ponedeljak, utorak... uglavnom pusio sam svaki dan velike kolicine (nikome ovo ne preporucujem) i trava je izgubila svoj smisao,, nije vise bilo ni tripova ni smjeha ni zajebancije, samo neka tupost i paranoja.
Da vas ne davim vise sa tim, uglavnom me od tih dana od trave hvata neka paranoja iako sam prestao pusiti na 5 godina i sad pusim prosjecno jednom u 2-3 mjeseca i neizostavno me u tom stanju napusenosti uhvati paranoja. Iako bude i zajebancije i svega nikad mi se nije vratio onaj osjecaj kao sto je bio u pocetku, opustenost, inspiracija za sve i svasta, glupiranje, valjanje od smjeha.. ni nakon toliko godina nepusenja, a taj osjecaj mi bash bash nedostaje. Samo da napomenem, poprilicno sam stabilan, samopouzdan i to sve, ali nakon jointa kao da izgubim samopouzdanje i svi moji tekuci problemi, koje svaki covjek ima kao da postanu ogromni i nerjesivi nakon jointa., glupost obicna, ali jbg.
Nego da li je iko od vas imao ovakve probleme, da li ih je rijesio i kako?
 

Kurblaj Kan

Aktivan Član
15.12.2006
1.812
77
73
Zanimljivo, nisam čuo dosad ništa nažalost slično, pokušaj riješiti sa sobom ako imaš neke dublje probleme to jedino mogu preporučiti jer se to preporuča prije konzumacije biločega
 
  • Sviđa mi se
Reactions: H2O888

Beyond

Vutra Veteran
07.08.2006
1.948
335
0
38
Ovo da ti se izgubio smisao nakon prečeste upotrebe ti vjerujem, to je normalno, nemaš se šta nonstop napušavati, i dobro da je tako.
A ovo da te opere paranoja i bude ti bezveze nakon šta zapališ jednog u 2-3mjeseca ima možda veze s tim da potegne trigger joših sječanja od prije, ja mislim da je to to...
sve je u tvojoj glavi čovjeće, sve... jest da trava ima tendenciju da okreče na pozitivu ali to nije nikakvo pravilo, više djeluje kao pojačalo trenutnog stanja... kompleksna je ona tvar
 

Narquila

Aktivan Član
02.02.2007
225
17
0
36
Nadoh se i ja u ovoj prici..naravno nisam pravio stanku od 5 godina ali od onog svakodnevnog napusavanja trava izgubi onaj smisao i ne samo da te hvata paranoja nego ti odes kupis travu,pripremas je, mrvis lijepo,zajebavas se drustvom i sve ok al kad se napusis pocinju problemi da te jebu u glavu i imas osjecaj kao da se kajes sto si uopste pusio,da nisi trebao, da to ne valja itd. i kad te prestane raditi sve ok i tako slj. napusavanje isto zapocinje i zavrsava se svaki put...
I to me je jebalo jedno vrijeme pravo pa sam napravio stanku al ne stanku da ne pusim uopste nego da ne pusim sa drustvom(mislim sa jednim prijateljem i jos jednim po nekad) i pusio sam jedno vrijeme samo sam i super sam se osjecao ono furke gledat tv razvaljen jebote poceo sam i kuhat neka jela napusim se i nadem recept i pravim sebi neko jelo pravo uzivao napusen kod kuce provoditi vrijeme. To se desavalo nakon sto sam prestao neko vrijeme i jebote opet mi pocne to sranje sa problemi ici u glavu, kajem se sto sam pusio kao da nisam to trebao bla bla i trava mi se bila zgadila na jedno vrijeme. Nisam uopste htio pusiti jer high me je zbunjivao previse ama previse. I sad zapalim rijetko ono rijetko bas kad imam vremena i kad je atmosfera bas kako mi prija.

A da cuo sam davno od jednog starijeg iskusnijeg momka i on mi je rekao da te trava sama navuce na sebe i da te sama odvikne od sebe. Jbg tad sam bio mlad pa ga nisam razumio al ipak mislim da u tome njegovom ima malo istine
 

elephant0r

Vutra Veteran
17.09.2007
1.495
60
0
39
Mozda je pucanj u prazno, a mozda ima nesto u tome, ali osobno ako nemam cistu situaciju u glavi prije nego idem pusit, ili izbjegavam nekakve probleme.. trava te ponekad natjera da se suocis sa njima.. Tako da toplo preporucam bit prvo cist u glavi, a tek onda pusit.

Mozda da pokusas promjenit ambijent, drustvo, ili doba dana kada pusis cisto za eksperiment da vidis jel to utjece na ista i jel tvoj problem povezan sa nekakvim negativnim asocijacijama iz proslosti?

U svakom slucaju zapamti da zivimo u psiholoski bolesnoj civilizaciji, a mentalne tegobe koje cesto pogadjaju ljude su u biti savijest koju treba saslusati jer to je jedini nacin da te uistinu ostavi na miru.
Iako mi svi znamo da trava nije baba roga kakvom se medijski i zakonodavno prezentira, psiholoski utjecaj mase je dovoljno jak da u nekim ljudima izazove griznju savjesti i blagu psihozu radi konzumacije "zabranjenog voca". Nadji nacina da postanes sam svoj gazda, rjesi se nerealnih strahova, a onda donesi odluku jel to prava stvar za tebe ili nije.. jer kao i brojne druge stvari na planetu.. ni trava nije za svakoga namjenjena.

Sretno.
 

KaraJack

Aktivan Član
Ne ne, trava ima u sebi nesta jako zanimljivo kao i alkohol i etc. a to je da od covijeka pokaze pravo lice, paranoja se i te kako moze dobiti od trave ali samo od sebe to ne ide.

Hmm neznam da sam na paranoji, kako genjo kaze pistolj nije agresiva nego covijekova psiha pa bi se odavno skinuo. Jedno znam a to je da trava ima u sebi neku kemiju koja reagira na nas mozak, a nas mozag slucajno ima tu stanicu na mozgu koja prima travu kao srod organizma. Ovo sranje pokupih od liječnika koji mi je rekonstruirao problema sa psihom nakon teškog udarca covijek zna bez droge ili alkohola puknut ili se izgubit.

Sve ovo navedeno ne mores bacit na travu iz razloga sta te ne brije, sta nema smijeha, nema aktivnosti i zajebancije... Sve je to period kad iz prelaza baby smokera ides u krajnu fazu pusaca a to se zove konzument :p

Svako od nas ima neku kolicinu za konzum. Ja se ne stidim reći da ja mogu popusit ko konj oh da i mogu se jebeno nasmijat na neka sranja ali znam da to nije kao prije nakon 3 dima kad pogledam ovcu da me lupi smijeh sta sam uocio neku ovcu :D.
 

oz

Vutra Veteran
Poznanik Foruma
06.03.2008
1.401
7.652
258
Ushuaia, Patagonia
KaraJack je napisao(la):
Sve ovo navedeno ne mores bacit na travu iz razloga sta te ne brije, sta nema smijeha, nema aktivnosti i zajebancije... Sve je to period kad iz prelaza baby smokera ides u krajnu fazu pusaca a to se zove konzument :p

mislim da je baš u tome stvar,ni mene više ne gruva kao kad sam bio mulac(šteta),a da se paranoja povećala jest.potiče me na razmišljanje i oprez(glupi drotovi) dakle samo ta vrsta paranoje.dežurni paranoik jebiga! dok si klinjo boli te ona stvar za sve,bezbrižno duvaš gdje god stigneš i sve ti je smiješno eeee bila su to dobra vremena!:popworm:
 

ranrom

Aktivan Član
06.12.2006
93
0
0
38
po meni trava pojacava moja stanje. ako sam sretan prije no sto zapalim kad zapalim bicu još sretniji no ako sam tuzan bicu jos tuzni. tako je bar meni uvik
 

Deleeshz

Aktivan Član
22.11.2007
68
0
6
35
ranrom je napisao(la):
po meni trava pojacava moja stanje. ako sam sretan prije no sto zapalim kad zapalim bicu još sretniji no ako sam tuzan bicu jos tuzni. tako je bar meni uvik


Kod mene svaki put kad zapalim Sretan sam! :)
paranoja se da eliminirati zdravim razumom, sve je u psihi....tj. ljudima


sto ljudi, sto ćudi
 
16.04.2008
39
0
0
34
Mene je hvatala paranoja kad sam prvi put pušio, al samo iz straha da me netko nebi skužio!
Ako si u nekom većem problemu, naravno da će te bacat u paranoju!
Riješi te probleme ili riješi to sa samim sobom, jer trava se nepuši srcem nego mozgom!
Bitno je biti opušten, i tek onda napušen! :thumb:
 
17.02.2008
12
0
0
44
hahaha, kakve brije.... pa svi znamo da je u početku najljepše, pa onda nekako postane ono "a šta ćeš, ajmo zapalit jednu" itd. Meni je sada to više nekako ritual i nije mi krivo ama baš niti malo.
Ustvari, prija mi.

Možda bi Isacc trebao napisati od kuda je i koju je to ganđu koristio jer vjerujem da neke vrste u izvjesnoj količini, nama nezamislivoj i razvijaju takvo stanje "paranoje", ustvari kakva je to paranoja šta te dere???

E jbg, da se bar meni desi takvo neko sranje, baš bi mi dobro došla neka promjena, bilo kakva hahahaha

Šalu na stranu, moje mišljenje je kao i sa početka.....samo loš ufur !
 

DirtyDeeds

Aktivan Član
18.12.2006
415
11
0
:-( meni je tak tužno što nije ko prije.Pa jebote svi govore o tome kako se ne stvara tolerancija, kako je možeš pušit cijeli život i bit ce ti isto a zapravo svi iskuse to da jednostavno nije tako.......:-(......jednako je ko i sa svime....potrebne su velike pauze da bi se vratilo na staro....
 

elephant0r

Vutra Veteran
17.09.2007
1.495
60
0
39
Ili uzgojiti neke od cistih ekvatorijalnih sativa.. onda high nema plafona.. ajmo ajmo ljudi.. izgleda da je nekima vrijeme da "skinu pomocne kotace sa bicikla" :)
 

DirtyDeeds

Aktivan Član
18.12.2006
415
11
0
Imaš pravo elephant0r da treba pušit bolju travu,ja pušim o.k travu a i kakvu god pušio prestat ce ti djelovat ili slabije djelovat nakon nekog vremena,zar ne?A danas sam se takooooooooo ljepo napušio,odlicni filmici i smjeh....kad malo bolje razmislim uvjek bude tako osim par puta prije toga ali to je do kvalitete trave a ne zato što nije ko prije :hehe:, bar mi se sad tako cini.Superweed nije izgubila moc samo je poslala krivu djecu par puta :maryjane:.
 

MareCar

Banned
Banovan
02.05.2008
9
1
0
38
Paranoja te hvata jer imas osecaj krivice tj. vuces nesto za sobom sto si trebao uraditi a nisi. (meni se desavalo pa sam skontao)

Primer:
Obavio si sve obaveze vezane za posao ili skolu,u dzepu imas para (dovoljno),u familiji je sve ok,ceo taj dan pevusis neku veselu melodiju i nalazis se sa drustvom na pecanju po prelepom danu,zabacujete udice, otvarate pivo,ortak dovrsava extra vic,smejete se i palite dzoint i ....

nema leba da te posle tog pusenja uhvati paranoja jer si bezbrizan i boli te k_rac za sve na svetu jer imas sva prava da se opustis i odmoris od svega.
 

pecko88

Aktivan Član
26.04.2008
235
4
18
45
Meni se desavalo da me uhvati paranoja dok sam bio u faklutetu.
I to ovako...Napusimo se ja i cimeri i ono sve super, ali kada dodze vereme da se ide u faklutet, nastaje paranoja.
Izadzem vani i stalno mislim kako me svi gledaju kako sam se napusio ko konja i paranoja se sve vise povecava sa samim ulazkom u zgradi, jer je sve vise ljudi unutra.
Desvalo mi se i cak da se otkazem od sledeceg prisustvovanja i pravo nazad...
Ali kada se vratim u sigurnosti svojih prijatelja, paranoja nestaje...
Tako da je sve to samo stanje psihe..:punch: