Moj prvi grow (WW)

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
06.12.2007
26
1
0
44
Pozdrav još jednom svim gerilcima i marihuana loverima, pratim vas dugo i većinu što znam o uzgoju sam naučio ovdje. Već sam htio pokrenuti neke threadove, al sam se najebo dok nisam skužio da iz nekog razloga u Firefoxu ne mogu pisati novo, samo reply, u IE radi ok.
Kao što naslov kaže skidam junf, skupio love i nisam štedio na opremi, od svjetla imam VHO fluo cool white i warm white, svaka 55W i oko 5K lumena, one odrađuju klonove i početak (24h), slijedi MH 250W za vege i HPS agro 600W za cvjetanje, bit će 2 boxa, 1 za vege i klonove i mamu, drugi za cvjetanje, vege je 1m X 1m i visok 160cm, cvjetanje je 1.2m X 1.2m i visok 2m. Toliko o opremi, ima tu još svašta, ovlaživač, ventovi itd, ali da ne nabrajam sad.
A grow je počeo ovako:
5 feminiziranih WW nakon uspješnog klijanja je prije 15 dana zapiknuto u teglice 10 X 10 cm, zemlja je neki već gotov mix od plagrona, napravljen baš za to, ima odličnu drenažu i bogat je s mineralima i NPK za početak. Imam i cijelu paletu gnojiva, vitamine i root complex, za sad im dajem pola preporučene doze root complexa (koji sadrži minerale, enzime, vitamine i glukozu), posebno mix svih vitamina i minerala, i malo H2O2. Cure su u manjem ormaru za klonove, pod neonkama (oko 15-20cm od vrha), vlaga je 40-50% i temp 22-28 C, još nemaju ventilator, ali svaki dan provjetravam ormar, a i unutra je ovlaživač s ventilatorom koji daje neku cirkulaciju. Bilo je nekih početničkih problema, i nisam ih dovoljno zaljevao, pa su se listovi malo objesili, ali sad to sređujem. Tj zaljevao sam ih svaki dan ali izgleda sa premalo vode.
Na jednoj su se listovi malo počeli uvijati, čitao sam da može biti da fali MG ili zbog manjka vode, ali to se sređuje. Počele su puštati 3. par listova i razmišljam da ih prebacim u velike tegle (15L) i stavim pod MH 18/6, samo mi se nekako čine jako niske i skoro da nema razmaka između internoda, visoke su možda sve skupa 5cm, što vi kažete? I kad ih prebacim u nove tegle sa friškom zemljom, da li da im krenem davati NPK (6,2,4) za rast, ili pola porcije, ili ništa bar tjedan dana (kao što rekoh zemlja je dosta bogata elementima). Nažalost fotić me počeo zajebavat i jedva sam okinuo 1 sliku prije nego je krepao, nabavit ću novi za sljedeći report.




Savjeti komentari su dobrodošli, ipaki sam noob
 

LucidDream

Miran dečak
26.02.2007
1.239
110
88
43
Kazes da jos nemas ventilator,nego provetravas ormar...
Ovaj nije los,nije mnogo bucan a i cena je ok...Mozda bi ti odgovarao...Takav vent je koristio moj drug za grow samo sto je on imao 3 biljke...
Evo i link...


http://www.kronos.hr/ventilator-220v...88db36d811ed72

39,07 m3/h
Buka= 31 dBA
Broj okretaja = 2300/minuta
Radni raspon napona = 185...245V
Snaga = 18 W
Cijena: 85,40kn

Naravno imas mnogo bolje i povoljnije ventilatore,mozda ti je neki u planu da kupis,ovo je samo moj predlog...:wave:i dobrodosao na forum...peace
 

Stoner

Aktivan Član
11.12.2006
856
285
83
24
bravo za trud moram reći da si ljepo krenuo u grow vidim koliko si nabrojao imaš sve potrebno no kako i sam znaš nije sve u opremi tako da se pripremi na ups and downs al sve je to za ljude dobrodošao nam na forum :):banana_dred:
 
06.12.2007
26
1
0
44
@ Lucid: vent nemam samo u malom ormaru za klonove, inače za vege box imam 2 komada 15cm, jači od kompjuterskih, rade na 220V, za cvjetanje box imam mrcinu 365m3/h, i cooltube kad zatreba, a unutra ću stavit neki mali još da puše po biljkama.

@ Stoner: znam da nije sve u opremi, daleko od toga, samo nisam htio štedit na opremi kad sam već skupio pare.

Inače ih planiram sve klonirati, i kad procvjetaju i kad skužim koja je najbolja za mamu, nju ostavim i kloniram dalje, i sadim silver haze za kojeg već imam sjeme, samo čeka da WW bude gotov.

I, šta mislite, jel vrijeme za presađivanje i MH 250W, i zašto su tako niske, i jel odma da gnojim nakon presađivanja?
 

Fukmondo

Varemengo
Poznanik Foruma
27.10.2006
767
481
113
Gonzo je napisao(la):
I, šta mislite, jel vrijeme za presađivanje i MH 250W, i zašto su tako niske, i jel odma da gnojim nakon presađivanja?

slobodno pici MH neznam zasto nisi odmah?
a sa presadjivanjem ne treba da zuris,ima jos vremena.

ove tvoje ww sasvim okej izgledaju,
teraj naprijed i pichi mh:)
 

LucidDream

Miran dečak
26.02.2007
1.239
110
88
43
Nemoj misliti da su male,taman su...Nemoj jos da presadjujes,sacekaj jos malo,strpljenje je veoma vazno dok gajis...
Sto se tice gnojenja(kad presadis),nemoj odmah nego sacekaj dan-dva,dok se biljka stabilizuje...
 
06.12.2007
26
1
0
44
26. dan od klijanja

Cure su prije tjedan dana preselile u novi stan, sa ventilacijom i pod MH 250W, na nekih 40cm od vrhova, i dalje im svaki drugi dan dajem vitamine, root complex, vrlo malo NPK i H202. Malo me brine PH jer mi je voda oko 7.5, zemlja je na početku bila 6, ali sad je sigurno skočila blizu 7, a već tjednima čekam PH metar, pa da po potrebi reguliram. Planiram hitno uzeti i onaj Brita pročišćivač vode, ako bi to spustilo PH na oko 6.5 bilo bi predobro... Biljke mi zasad djeluju zdravo, samo na jednoj su malo požutili vrhovi 2 skroz donja listića (sumnjam na manjak N jer mi je ta najveća i najviše listova ima pa je valjda pojela zalihe), odrezao sam ih, dodao malo gnojiva i sad je samo zeleno. Inače bi možda mogle i brže napredovati da sam ih više zaljevao, bojao sam se da ne pretjeram ispočetka, sad već čitam signale i čim se donji listovi počnu malo spuštati, znam da su žedne. Dosta priče, evo par fotki:


Ova dolje lijevo je najizglednija kanditatkinja za buduću kraljicu majku, ova gore desno mi najlošije izgleda, nekako je štrkljava i ne baš lisnata, a sve imaju iste uvjete i rotiram ih po boxu:




Najbolja solo:




Sve skupa:

 

bongash

Vutra Veteran
11.12.2006
1.211
78
0
46
www.vutra.org
Baš dobro i zdravo izgledaju. Sad kad su pod MH trebale bi puno brže napredovati, baš me zanima kako će ići, to će bit gušt pratit. :thumb:

Keep up the good work, postaj slike ...
 

M_wEeDmAn_88

Aktivan Član
12.01.2008
330
1
0
35
svaka cast ! jos kazes da ti je prvi grow....not bad, not bad :))

stvarno lijepo izgledaju .... nice and green ! :p
 

Nishiken

Aktivan Član
31.12.2007
53
3
0
88
odlicno izgledaju biljke, male su, zbijene, stvarno su preslatke :)

mislim da se previse brines za njih, nece njima nista biti ako im samo jednom tjedno das sve te supplemente. Samo pazi da naspes pola doze nego sto je preporucena na pakiranju i to je to.

I ono sa zutim vrhom lista nije nedostatak N, jer nedostatak N krene od kroz gornjih listova, imao sam skoro katastrofu kad je vecina listova dobila zuticu :) Ali sve je bilo rjeseno kroz tjedan dana :)

I nemoj rezati te zute dijelove, kolikogod je to mali dio, svejedno je stres za biljku kad ga odrezes. Ako ce se nastaviti susiti, nastavice se, nevezano jesi ti njega otkinio ili ne. Bolje ju ostavi, bar dok je ovako mala, kasnije rezi brate :)

Ne brini se, nista im ne fali, samo pazi da ih ne predoziras ;)

Jedino trebas promjeniti navike zaljevanja. Ne cekati da se listovi pocnu spustati, jer je to vec znak da im fali vode, nego kad se osusi povrsinski sloj zemlje, tada zalijes. Naspes toliko da ne curi voda iz saksije, znaci ne bas previse.
 
06.12.2007
26
1
0
44
I ja sam prezadovoljan s obzirom da je prvi, većinu sam naučio ovdje, a i na opremi nisam štedio... Ne mogu ih dočekat, posebno zato šta je kod mene trenutno najgora situacija ikad šta se tiče nabavke dima i neznam kad sam zadnji put imao ovoliku pauzu, već sam i zaboravio kako je to, al zato će bit još slađe kad me udovica lansira :rasta1: .

@ Nishiken: brinem se i previše oko njih, ali pazim da ne pretjeram sa pregnojavanjem, dajem im 1/3 prepourečene doze NPK i to u svakom drugom zaljevanju, mislim da ću sad par puta samo vodu. Nabavio sam inače Brita filter, pa ne moram brinuti za PH više.
Sad me čeka još posla, moram im napraviti drugi vege/klon box i sačuvati klonove jer će u ovom gdje su sad cvjetati (dajem im još jedno 3 tjedna da se razviju)...
 
06.12.2007
26
1
0
44
30. dan od klijanja: Prošlo je samo par dana od zadnjeg fotosešna, inače ih nebi tako skoro opet, ali jedna cura nije bila dobra (štrkljava), pa sam ju svezao i slikao, šta mogu kad vole kameru, a vidim i da joj se malo S&M svidjelo... :b_cowboy:

Cilj je da ju malo spustim u odnosu na ostale prema lampi, i da ode malo u širinu, a i da vidim malo kak to ide, pa ću primjenit i na ostalima kad malo porastu. Kad sam već imao fotić u ruci nisam mogao odoliti da uslikam još malo ostale bujne ljepotice.








I šta sad, da ju ostavim ovako savinutu, i samo dalje vežem nove grane koje rastu odozdola?
 

Fukmondo

Varemengo
Poznanik Foruma
27.10.2006
767
481
113
odlicno to tebi izgleda!

a sto se tice vezivanja moze da radis sta te volja
ja barem mislim da joj je to sasvim dovoljno
jedino moze da ju nategnes jos,i koristi shiri konop da
je slucajno ne zarezes

a istale isto nema sta da cekas,taman vrijeme-moze i ranije

eto toliko od mene:)
jedino neznam dal te tvoje W.W to podnose

pa nek se netko nadoda:bananallama:
 
06.12.2007
26
1
0
44
I mislio sam nabavit širi konop, a inače jel taj vrh sad ostaje tako svinut do kraja? Nije mi baš skroz jasan taj LST, koliko god sam čitao i vidio slike. Ostale su već dosta široke, i ne bi ih sad htio puno više širit, da ih ne moram previše razdvajati ako si počnu smetati, jer imam samo 250W MH. Kad odu pod 600W HPS, onda ih mogu ljepo raširit.
Čitao sam negdje da je za WW pogodniji LST nego obrezivanje, a i meni se više sviđa, zabolilo bi me kad bi ih išao sjeći. Na nekom forumu sam vidio slike zvjeri koju je neki lik napravio vezanjem, ta jedna bi mi popunila pola boxa...
 

Fukmondo

Varemengo
Poznanik Foruma
27.10.2006
767
481
113
ma oke onda ako ww to voli.
probaj jos jednu da vezujes
a ove ostale ostavi,tako da moes da se ravnashza neki drugi put

e da,ako se pichi LST onda mora da ih natezes
u sasvim ranoj mladosti

ma uzivaj i gledaj kako fino rastu
dobro ce to da ti ispadne:)
 

mr.skunk

Vutra Veteran
16.01.2007
831
44
0
34
Gonzo je napisao(la):
I mislio sam nabavit širi konop, a inače jel taj vrh sad ostaje tako svinut do kraja? Nije mi baš skroz jasan taj LST, koliko god sam čitao i vidio slikenapravio


taj vrh ce opet krenuti u visinu i biljka ce ti kad ojaca izgledati isavijano
inace LST je jedna cisto umjetnicka metoda ali i metoda boljeg uroda
i mozes joj raditi sto zelis

ja jos kad uzimam konop obavezno kupujem onaj bas od nase biljke
tu kod nas se negdje pravi i imaju logo kao list cannabisa sam sam sebe
uvjerio da kudeljin konop biljke vole vise od sintetickih materijala
 

mr.skunk

Vutra Veteran
16.01.2007
831
44
0
34
hehehehehe

ako se tako kvotira onda se mora obrazloziti i protutvrdnja
inace bih ovo mogao shvatiti kao atack na moj growintegritet
 

Rade

Aktivan Član
10.11.2006
445
549
93
Svaka cast!!!
Izgleda to mnogo dobro, samo budi strpljiv!!!!!!!!!!
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.