Moj prvo amatersko planiranje

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
10.05.2016
0
0
1
38
Pozdrav svima. Prvi put sam tu i nisam uopće znao da postoji nešto slično ovom forumu na našim prostorima tako da sam ugodno iznenađen. Motivacija za uzgoj cannabisa mi je prvenstveno osobni užitak ali također i iz medicinskih razloga imam u planu uzgajati cannabis sa večim udijelom CBD-a. Za sad sam se fokusirao na "običnu" vutru.

Box sam sklepao od iverice jer je imam na raspolaganju. Box je velik približno jedan metar i pola metra dužine i širine. Za jednu biljku mislim da je sasvim pristojno ali opet bolje pitati iskusnije od sebe. Namjetavam koristiti LED svjetlo i premda sam jako zainteresiran za napraviti sve sam nisam toliko potkovan kad je struja i elektronika u pitanju tako da ću kupiti preko interneta LED rasvjetu baš za indoors uzgoj. Tu je moj prvi problem a to je kako u moru raznih LEDica izabrati nešto kvalitetno za normalnu cijenu. Jednostavno što više surfam to manje znam. Moj izbor za sad je Galaxy Hydro model od 155 w što na pola kvadrata mislim da je sasvim u redu. Vetilaciju sam riješio pomoću kompjuterski ventilatora tako da sam jedan stavio u donji kut ulaz dok sam gornji stavio suprotno od njega tako da sam unutar kutje stvorio strujanje zraka bez potrebe unutrašnjeg venta. Trenutno testiram koji je odnos tlaka, vlage i temperature između kutije i ostatka prostorije i primjetio sam pad tlaka u boxu u odnosu na prostoriju i pad vlažnosti ali i lagani porast temperature. Imam namjeru spojiti potenciometar na ventilatore jer rade pre brzo pa bih molio ako me netko može uputiti na link kako spojim sve to i gdje mogu nabaviti sličnu opremu kod nas (RH). Imam još tisuću pitanja ali evo samo to za sada. Ljep pozdrav svima.
 

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.173
398
42
Tacna
aha, jbg. znači i metar visine. tu bi neki led od 200w samo tako sjeo. Ima na njuškalu, trenutno je offline ali ima mars hydro i galaxy hydro bez dodatni marži po koliko toliko povoljnim cijenama ;)