Moje cure :))

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
13.06.2010
15
0
0
37
2010
Pozdrav ljudi!! evo da i ja nešto podijelim s vama,i da pitam nešto pa i da mi dajete nekoliko savjeta...
evo ovako: prošle godine s frendovima smo se napušavali i probali razne vrste trave,neka je bilka domaca neka je bila posebno dobra.. I ona trava koja nas je najviše razveselila :icon_lol: od nje sam spremao sjemenke,dakle skupljao sam razne sjemenke i pa cemo vidjeti šta ce biti :)

evo kako je to pocelo, pa negdje kraj 3 mj, početak 4,(ne sječam se baš, pitam se zašto?? :icon_lol:) izgledalo je to ovako:


dakle kad su sjemenke proklijale stavio sam ih u čašicu i nakon nekog vremena presadio u veču teglu.Kao što se vidi i na slici (razlika između ovih u čašicama i u tegli je pa negdje dva tjedana)
Imao sam neki mali problem a to je da mi se jedna biljaka nije baš dobro razvijala.vidjet cete na slici da mi je dole pri zemlji bila jako slaba.počela se uvijati i mislio sam da joj nece biti spasa.al sam je presadio u drugu teglu i pocela se jako lijepo oporavljati :)



znaci sve te mlade biljkice sam držao na prozoru a kad je bilo lijepo i suncano vrijeme stavio sam ih na balkon neka se pacaju na suncu.mada kraj jeseni-početak proljeca nije bio bok-zna šta.bilo je hladno i kiša je zezala al biljke su se super razvijale :)) još je k tome i stari pripomogao dok sam radio,ako je bilo neko ružno vrijeme stavio ih je unutra sa balkona ... sve u svemu za prvi grow,početak za mene je super počeo!!!
došlo je i vrijeme da ih punem van,(početak 5mj) pa sam uzeo humus,vode,biljkice i krenuo na site gdje cu ih posaditi,ali prije toga sam dosao do toga site i napravio rupe tj. ocistio sam malo prostor oko njih od suhe trave,granja i šta ja znam kaj sve ne....iskopao sam rupe tako da sam malo zraka dao zemlji a i bilo je nekih korenja tako da sam ih počupao iz zemlje i sve pocistio....kad sam ih sadio izmješao sam humus s postoječom zemljom u omjeru 50:50...
biljke su se pocele fino razvijat,zadovoljan sam bio mada nisam znao kakve trebaju jer nisam imao iskustva..
prije dva tjedana sam poceo zalijevat s plantela listom( ko god da je to izmislio dižem kapu) jer bilje su pocele rasti ko lude.evo danas sam posjetio site i malo sam se razočarao..danas ujutro je bilo nevrijeme tu kod mene vjetar je puhal ko luđak neki i 3 biljke koje su bile slabije su se savinule,jedna je pukla prilikom vezanja.al nema veze još 4 su lijepo ostale čitave i evo nekoliko slika od njih:




pa imam pitanje: dal je to normalno da su donji listovi žuti? dal da ih poskidam da sva energija ide prema gore a ne prema tim listovima ili da cekam da sami padnu??
evo još dvije slike pa mi recite dal vi šta vidite tu? dal se šta vidi ili je još prerano....




Ovo su dvije različite biljke.....
pozdrav!
:sick::sick:
 

ZOKI

Aktivan Član
21.01.2008
1.257
42
73
16
zadnja slika je zensko...

lepe su tako su i moje . potpuno iste.. cak i ti donji listovi zute ..

mo samo ti to ostavi da samo raste bice ok.

gnoji po uputstvu sa punom dozom i nemoj preterivati .. ako pada mnogo kise mozes i malo vise tj. ceste gnojiti jel kisa dosta gnojiva ispere..

samo guraj pozdrav
 
22.04.2008
32
0
0
34
Moram primjetit da si ih dosta rano posadio, jer ipak tek negdje 20.8. ce one uc u cvijetanje (correct me if i'm wrong, ali tek tad je dan-noc 12-12), a vec su sad dosta velike :D sta je naravno jako lijepo za vidit, samo sta se nadam da je sajt dobar, i sakriven jer ocekuj OGROMNE biljke, 2m sigurno (ako ne i vise)!

Sretno i cuvaj se!
 
13.06.2010
15
0
0
37
moram i ja sam priznati da su jako velike i snažne...sunca imaju dovoljno a bogami i vlage jer je ovih dana kiša padala ko luda. Evo sad se očekuju sunčani dani i vjerujem da če biljke podivljati tj rasti če. bilo sam neki dan kod sajta i malo sam složio gnjojiva (lagana mjerica gnjojiva) i zalijao makar jer dan prije padala kiša a i poslje toga zalijevanja je padala kiša,jer mi je ovo tek trece zalijevanje s gnjojivom (Plantela list).
čak sam uzeo sa sobom malo špage da ih savežem jer je u zadnje vrijeme tu kod mene poceo puhat jak vjetar pa sam se bojao da ih vjetar ne potrga...
eto to je to za sad od mene,na sajt cu otici negdje pod kraj tjedna pa vam se javim koje su promjene i te sheme....
 
09.06.2010
34
1
0
31
bravo, dobre su, samo se još kasnije pobrini da im osiguraš nekakav potporanj jer ova jedna je baš jako visoka
a za cvjetanje ne brini, počet će i ranije cvjetati, bit će masti i prije 20.8. kontam

samo naprijed, brini o njima, imaju potencijala :D
 

XxFiAdRoxX

Aktivan Član
04.11.2009
152
9
0
36
Ljepe biljke....i super sto si ih podvezo.....meni su se bile srusile za vrijeme nevremena...ali sam ih spasio...nadamo se nekih slikama ubrzo....peace
 
13.06.2010
15
0
0
37
evo danas sam bio kos sajta i sve je ok. :)))
prvo da počnem : prije malo manje oko dva tjedana prilikom vezanja jedna biljka mi je "pukla" nije doslovno pukla ali se presavinula i bojao sam se da će uginut.prijelom nije bilo lijepo za vidjet i šta sam napravio?? ?? uzeo sam tanku špagu i svezao sam je za jedan potporanj ( neku šibu) svezao sam je ispod savinuča i ispred savinuča i mogu reci da biljka za sad nije to ni osjetila,još je narasla al ne pokazuje spol...a sad,možda je doživjela stres pa možda dođu jaja to ni ja neznam a samo mi ostaje da se još više brinem o njoj i vrijeme ce pozkazati svoje....( nemam slike od nje jer je slab fotic tj ponio sam slabe baterije i slike nisu bogzna što :(((. )
evo nekoliko slika koje se dobro vide i vidi se da su biljke zdrave i da ih ništa ne napada i fino se drže... :)











sad cekam da i ostale biljke pokazu spol al sunca je jako malo ovih dana više je sljinavo nego sunčano..
i evo na kraju slika od moje prve cure :))






pa da vas pitam što mogu učiniti za nju da bude imala puno vrhova?? s frendom sam došao na jednu temu da je probam saviti da mi izrastu novi vrhovi..ili da ostavim tako kako je??
 

Flipsilon

Aktivan Član
18.07.2007
85
10
0
36
Možeš da im uradiš LST mada se to praktikuje na mladim biljčicama. Ove su već u punom mahu tako da moraš da paziš da stablo ne pukne na pola. Ako pukne onda to više nije LOW stress :)
Ovde imaš sliku moje biljke sa odrađenim LST-om, ali to sam radio još dok je bila visoka 20ak cm i dok je imala savitljivu stabiljku. Nisam nikad radio sa ovolikim biljkama. U principu možeš da probaš, ali kažem, budi pažljiv.
 
13.06.2010
15
0
0
37
faXcooL je napisao(la):
Možeš da im uradiš LST mada se to praktikuje na mladim biljčicama. Ove su već u punom mahu tako da moraš da paziš da stablo ne pukne na pola. Ako pukne onda to više nije LOW stress :)
Ovde imaš sliku moje biljke sa odrađenim LST-om, ali to sam radio još dok je bila visoka 20ak cm i dok je imala savitljivu stabiljku. Nisam nikad radio sa ovolikim biljkama. U principu možeš da probaš, ali kažem, budi pažljiv.

uuuuuuuuu predobre su ti..skidam kapu svaka čast trudio si se al ono fullll :)
da sad je u punom mahu i velika je..mada mi je to prvi grow neka onda ona tako i ostane,,,neka priroda radi svoje a ja ću pomoči koliko znam i umijem :D
 
13.06.2010
15
0
0
37
pozdrav pipol :)
evo danas bio kod sajta,komarci su me živog pojeli,dosadni su ko *** ne možeš ni na miru da radiš oko biljki...
evo danas poslikao s malo boljim fotićem,zalio s vodom (bez gnjojiva).. evo da stavim prvo slike one biljke di mi je napukla....



ono debelo na stabljici se vidi kako je dobro zarasla i da se dobro drži.

ovo i ostalih slika
1,



2.






3. ova je malo slabijeg rasta pa cemo videjti kaj će biti s nje



4. i na kraju curica :DDD







ako imate kakve komentare ili primjedbe ili ti savjete slobodno napišete ...
pozz
 
25.08.2009
16
0
0
34
Stvarno su ti lijepe biljke.Zanima me kolko su ti visoke?Pošto su i moje već sada dosta visoke a sadili smo skoro u isto vrijeme...
Pratim napredak, želim ti svu sreću i što više curica:sun2:
 
31.05.2010
19
0
0
37
prelepe biljcice svaka cast,i nek je sa srecom,ja imama 16 komada i sve su zenkice uskoro cu postaviti slike pa da cujem misljenje....
 
13.06.2010
15
0
0
37
ženka je visoka negdje oko 80-90 cm,dvije su visoke oko 120-130cm a ostale su manje,oko 60 cm
evo slika pa mi recite dal vidite dal pokaziva spol...
1.


2.



3.




4.



5. evo i zenske koje se ne mogu nagledati :D ( ovo smeđe je neku suhi list od nekog drveta)





 
13.06.2010
15
0
0
37
ženka je visoka negdje oko 80-90 cm,dvije su visoke oko 120-130cm a ostale su manje,oko 60 cm
evo slika pa mi recite dal vidite dal pokaziva spol...
1.


2.



3.




4.



5. evo i zenske koje se ne mogu nagledati :D ( ovo smeđe je neku suhi list od nekog drveta)





 
13.06.2010
15
0
0
37
imam jedno pitanje..pošto jedanputa tjedno zalijevam s Plantela list a između s običnom vodom ..zanima me ove koje su pokazale ženski spol dal da počnem zalijevati s Plantela cvijet ili da još malo počekam??