eh znači ovako... trebam vašu pomoć... neiskusan sam u ovome potpuno i ovo mi je prvi puta.. jedino šta znam za uzgoj je nešto malo sa stranice vutra.org i krenuo sam. u kutiju veličine dinje sam stavio vatu na dno natopio ju vodom pa gore 5 sjemena koje sam dobio iz vutre što sam pušio nedavno i preko tanak sloj zemlje i zalio. svakodnevno sam je izlagao sunčevoj svjetlosti no ništa pretjerano, svakodnevno zalijevao no u umjerenim količinama.. zemlja u koju sam ih usadio je obična crnica, kao za kućno cvijeće.. nakon 4 dana počela je sjemenka klicati i sada je prošlo vec 7 dana i biljčica izgleda ovako (da, i da napomenem, stavio sam 5 sjemenki, dvije su iznikle, no jedna je zakržljala neka, i čini se da još jedna niče..)-- (mutna je slika, slikano mobitelom):
odozgo, jako loša slika..
--- i sad moje pitanje je- pošto sam potpuno neopravljen ovome pristupio, niti znam valja li zemlja, moje pitanje je za iskusne- čini li vam se da postoje bar neke, male šanse za uspjeh moje biljčice?? (naravno, ako bude nešto od nje, onda ću ju presadit i opremit skroz, ali sada...) mislim da mi se ne isplati jer vidio sam kako to treba biti, vec dok je niska vec rastu listovi, a moja je biljčica vec 9 cm visoka pa i dalje ima ona 4 baby-listića koja je imala i kada je tek izašla iz zemlje (doduse, sad su mrvicu veci)---- hoće li uopće išta biti iz nje?? recite mi molim vas! stvarno sam ju zavolio tako sam nježan prema njoj savršene količine vode i sunca upotrebljavam na nju i mislim da bi stvarno trebalo nešto biti od nje... nadam se odgovoru! hvala puno!

odozgo, jako loša slika..

--- i sad moje pitanje je- pošto sam potpuno neopravljen ovome pristupio, niti znam valja li zemlja, moje pitanje je za iskusne- čini li vam se da postoje bar neke, male šanse za uspjeh moje biljčice?? (naravno, ako bude nešto od nje, onda ću ju presadit i opremit skroz, ali sada...) mislim da mi se ne isplati jer vidio sam kako to treba biti, vec dok je niska vec rastu listovi, a moja je biljčica vec 9 cm visoka pa i dalje ima ona 4 baby-listića koja je imala i kada je tek izašla iz zemlje (doduse, sad su mrvicu veci)---- hoće li uopće išta biti iz nje?? recite mi molim vas! stvarno sam ju zavolio tako sam nježan prema njoj savršene količine vode i sunca upotrebljavam na nju i mislim da bi stvarno trebalo nešto biti od nje... nadam se odgovoru! hvala puno!