Molim pomoć, miševi napadaju!!

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

homegrownisha

Aktivan Član
27.04.2011
49
4
0
44
Ovako, biljchica mi je prekrasna cura, 1,40 m visoka, outdoor, stara 10-ak tjedana, primjereno hranjena i zaljevana, zdrava, nikakvi znakovi da išta fali, ma sve 5 (nemojte tražiti sliku jer sam paranoičan :alien555:). Danas dodjem na sajt, a ono 10 cm od stabljike rupa, tj tunel u zemlji, promjera 2-3 cm, pretpostavljam od miševa. Tunel, kako ide sve dublje, tako ide točno ispod stabljike na 10 cm dubine. Znači, dolazi na pravac rasta biljke na 10 cm dubine, a dalje, naravno, ne znam kuda ide... Malo sam zatrpao tunel, koliko sam mogao... Je li to ozbiljan problem? Šta može biti ako se korijen ošteti? Šta da radim? Planiram odnijeti otrova za miševe čim prije, naravno, neću ga stavljat blizu korijena... Jel može biti nekih ozbiljnih posljedica?
:(((((
 

Sulundar

Ready to grow!
19.08.2010
582
194
63
109
moze da progrize koren i prodje ili jos gore da se nalegne ispod biljke. Ogromne sanse da se osusi. Otrov da,kolacice za miseve ili nesto sl u tetrapak pored biljke. Nece se rastopiti,a misa ces zateci unutra.
 

homegrownisha

Aktivan Član
27.04.2011
49
4
0
44
Evo, vrag mi nije dao mira, morao sam otići nešto napraviti, mislio odnijeti otrova, ali kad sam krenuo po otrov, uhvati me neki napadaj savjesti :sun2: pa sam odlučio da ne želim ubijati bića koja imaju pravo na život isto kao i ja... Malo sam googlao i našao da miris mačjeg urina tjera miševe pa sam iz pijeska malo navadio mačjih govanaca :))) i počešljao psa i uzeo dlake te malo mački potšišao rep :icon_lol: i uzeo dlake te u onoj mišjoj rupi sa zemljom pomiješao pseće i mačje dlake i malo govanaca te još govanaca nasumično raširio okolo po sajtu. Šta mislite o tome? Hoće li to šta djelovati? Savjeti dobrodošli...
 
27.07.2011
3
3
0
39
urin maciji i psece dlake nece ti pomoci iskreno jer ako si zatrpao tu rupu sa tim dlakama i ostalim on ce da prokopa drugu sigurno.. nego ti kupi misije ljepilo i razmazi na par kartona tako da mozes oko rupe da postavis ako pokusa uci u rupu ili izaci iz nje bice uhvacen ziv tako da ga mozes zivog pustiti negdje drugo ako zelis.i jos nesto kisa ga nemoze isprati i dobar trik uzmi par komadica slanine ali pazi kada budes sijekao slaninu stavi kesu na ruku tako da nema mirisa od covjeka na njoj.i postavi po komadic na svaki karton tako da bude dobar mamac za napast... meni je polazilo za rukom probaj i ti... pozdrav
 

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.586
2.598
Ma vidi...ako je miš,može napraviti problem sigurno.
Ljepilo,hmmmm.....otrov,isto hmmmm.....mačija govna,pseće dlake....e to je već hmmmm...
I ako mu sve to napravi nešto...ti to nećeš znati.Jer ga nećeš vidjeti a time i neznaš da li si rješio problem.

Evo:spliff:jedne ni slične situacije ali možeš isprobati tu varijantu.
Kaže baka svome unuku.Sine moj,izgleda da baka ima miša u sobi.I unuk pošto ne voli ubijati životinje ode do poljoprivredne apoteke i kupi ljepilo za miševe.Pa kad se miš zalijepi on će ga iznijeti van i odlijepiti i pustiti na slobodu.
Prođe jedan dan,prođe drugi dan....sir pojeden.....miša nema.Hmmmm,...
I ode unuk u bauhaus da vidi pošto su mišolovke one stare tradicionalne.Kad tamo...one bagatela:)
I kupi unuk 4 komada.Istu noć je problem rješen.Ali nije bio jedan miš nego.....
I nisu pojeli sir:icon_lol:
 

homegrownisha

Aktivan Član
27.04.2011
49
4
0
44
Ne znam baš za te varijante s ljepilom itd, koje pretpostavljaju da sam ja tamo svakodnevno, a ja tamo idem jednom u 4-5 dana radi sigurnosnih razloga tako da je to malo problem. Malo sam računao i onako nagrubo izračunao da je volumen tunela negdje oko 2% volumena prostora kojeg zahvaća korijenski sustav, što znači gubitak korijena od oko 2%. Ako sam dobro to shvatio, to nije prevelik gubitak.
Zanima me treća opcija, ako za par dana, kad ponovno odem, vidim novi tunel, da ga jednostavno ostavim i ne diram i ne radim ništa, pa nek miševi njime prolaze, valjda neće dalje kopati ako imaju gdje prolaziti?? Pokazat će vrijeme ima li posljedica, ja se izgleda mogu samo molit Bogu da ih ne bude...
 

metalmaniac

Sve već piše na forumu, koristite Search. :)
16.10.2009
3.148
6.157
298
54
voluhari ne kopaju tunele da imaju gdje prolazit nego traže hranu (gliste) i onda prokopaju sve živo. ako im se korijen nađe na putu i njega će gricnut, ne predstavlja im to nikakav problem (ali tebi bi mogao biti problem ako progrizu glavnu žilu korijena...)