Molim pomoc sa insekticidom!

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

metalmaniac

Sve već piše na forumu, koristite Search. :)
16.10.2009
3.148
6.157
298
54
nisi to trebao uzimat, to nije ekološki... ako već posežeš za insekticidom, onda uzmeš Neo-Pitroid, koji je dobar protiv lisnih uši i svega sličnoga... njega samo posipaš i to je to.

najbolje je uzet rukavice, nabrati koprive i namočiti ih u kantu vode od 10 litara. to mora stajat 10-14 dana i onda je spremno za upotrebu... samo naliješ u špricu i ožeži.

jest da smrdi ko đubre ali je 100% ekološki a uništit će lisne uši, plijesni i slično... (a možeš time i zalijevat)
 

dr.manijak

Aktivan Član
08.07.2009
231
131
43
34
To sa koprivom je opsta laz, jer sam ja to radio i nikada nista nije pomoglo cak ni beli luk i ostalo dok ne kupis insekticid i poprskas.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: cubanche

caknoris

Banned
Banovan
04.06.2011
5
1
0
33
moje licno misljenje je pusti govna da jedu dabogda se nikad ne na jela.....meni su pre neki dan krenule da grickaju i ja ih pustio i doso posle dva dana i ono na dva lista po dve rupice precnika 0.5mm a oko stabljike stoje mrtve bubice :DDDDD opusteno ne mogu da pojedu toliko da bi skodilo jedino ako imas problem sa puzevima ili imas mravinjak blizu biljke....od puzeva se branis tako sto uzmes pomorandzu i oljustis je i koru stavis oko stabljike i uzmes malo limuna i isto tako stavis koru ima da beze kao djavo od krsta......a od mrava kupi u poljoprivrednoj apoteci nesto protiv njih iseci kutiju i sve im prospi od jednom na mravinjak od soka poumirace svi ......nadam se da sam pomogao
 
  • Sviđa mi se
Reactions: DalmatinoMediterano

alabama_kush

Aktivan Član
21.09.2010
85
9
8
36
e hvala vam svima. Znam da nije ekoloski ali neke glupe muhe vidjam cjelo vrijeme po biljkama i mislim da uzrokuju propadanje listova tako da nemam bas puno izbora. Outdor su mi biljke i zena sto radi u poljoprivrednoj apoteci mi je rekla da je ovo za van najbolje, jbg meni je i bilo u planu uzet neopitroid. :( Probat cu sa sto manjom dozom to pospricat pa cemo vidjet, na svu srecu samo mi je problem u 3 biljke a hvala Bogu imam ih oko 10-ak. Hvala svima jos jednom :)

I da bozga ajd molim te mi onda reci sa cime da rjesim taj problem ako ne sa insekticidom??
 

alabama_kush

Aktivan Član
21.09.2010
85
9
8
36
KAJTANO je napisao(la):
Ako one pocnu da grickaju za 1-2 dana ce ih milijardu biti sve ce ocerupati.NIJE GLUPOST ZA BUBAMARU PROBAJ

znam da ce mi sve pojest :( .. samo kazem da mi je outdor sve tako da..jbg.nemogu sa bubamarom nista.
 

alabama_kush

Aktivan Član
21.09.2010
85
9
8
36
e ljudi ovako. jucer sam oso na sajt sa ovim pesticidom i pospricao sam sve OKO billjcica (znaci drvece, koprive) pa cu kroz par dana vidjet jel mi to sta pomaze. Uglavnom biljke nisam spricao. Ako vec budem morao nesto uzet cu neopitroid i sa njime cu jer on nije stetan za ljude.
Pokusao bi ovo sa koprivom ali mi je malo previse vremena potrebno da mi ta kopriva stoji. Hvala vam svima. Javim kako je sve proslo.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: skabum14

LucidDream

Miran dečak
26.02.2007
1.239
110
88
43
dr.manijak je napisao(la):
To sa koprivom je opsta laz, jer sam ja to radio i nikada nista nije pomoglo cak ni beli luk i ostalo dok ne kupis insekticid i poprskas.

Molim te da ne lupas gluposti ubuduce. To sto ti nisi izveo jednu prostu proceduru,ne znaci da je laz.
 
06.03.2010
2
1
0
44
neo -pitroid, jeftin, blag, neštetan i svakako djelotvoran, barem u ranom stadiju najezde bilo kakvih insekata. idealan za prevenciju, ja bih rekao neizbježan. pogotovo za indor. jednostavno- unutrašnjost boxa recimo 1 mjesečno lagano posipati i poprašiti, malo i kod ulaznog ventilatora da on to sve rasprši po boxu. direktan dodir biljke i sredstva nije potreban u slućaju prevencije. ipak u slućaju najezde lagano poprašiti il poprskati razmoćeno u vodi po konplatnoj biljci, zemlji i tegli i nakon kojih sat vremena isprati to sa biljke. i to bi bilo to. pozdrav!
 
  • Sviđa mi se
Reactions: mala0202

alabama_kush

Aktivan Član
21.09.2010
85
9
8
36
@ kajtano- druze pricekat cu koji dan pa cu vidjet jel mi upalilo ovo sa spricanjem oko biljaka, hebiga zao mi se sa hemijom trovat.A ako ovo neupali sa neopitroidom cu ili ako budem mogo sacekat da mi ovo od kopriva bude gotovo onda cu sa time pa kako mi bude. Hvala ;)

@ tomica- prijatelju cekam jos malo a ako ne onda cu ih kilat sa neop. Hvala :)