Moram li odsjeci svoju djevojcicu??

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Ras Tafari

Aktivan Član
03.06.2006
218
13
0
34
Vutrica mi doma raste kao kucna biljka a u ostalom dobiva puno sunca i vode pa me zanima kada ona sazrije jeli ja nju moram posjeci ili mogu samo ubrati cvjetice i ostaviti je da i dalje raste do sljedece zetve??
Stvarno je ne bih htio posjeci :cry:
 

gens

Aktivan Član
20.07.2006
426
28
18
Pa ako ti dovoljno listova preživi moglo bi uspjeti. Moraš ju prebaciti na vegetativnu fazu... tj. èim više svjetla i zaljevati je sa gnojivom koje ima više N. Moja zbog manjka N u fazi cvjetanja gubi stare listove... tako da je to neizvedivo.
 

Ras Tafari

Aktivan Član
03.06.2006
218
13
0
34
Btw, majcica i tatica mi znaju za moju biljcicu, te su bacali prijedloge kao ocemo li zamotati jedan joint kada naraste :( , te im redovite dolaze prijatelji onda mi je majcica uzme i odnese je do prijatelja da je gledaju, onda moj tatica uzbudeno govori kako je narasla :( :(

Kako mislish u vegetativnu fazu???
ja sam je samo drzao na suncu zalijevao i mozda malo gnojio nishta drugo???

Btw oni ne znaju da ja duvam, i nece li im biti cudno da kada ova uvene zasadim novu?????
 

gens

Aktivan Član
20.07.2006
426
28
18
Èekaj, èekaj... starci bi smotali, a ti im ne želiš reæi da pljugaš? To je idealna prilika da poènete pljugat zajedno :lol: , a onda neæe biti problem za posaditi novu :wink:

baj d` vej - starci su ti zakon!

Razlika izmeðu "faza" je u fotoperiodu. Da bi biljke cvjetale idealno je da imaju 12h svjetlo i 12h mrak... u vegetativnoj fazi trebaju više svjetla tj. 18h, a samo 6h mraka.

Ovisno o fazi prilagoðavaš prihranu tj. gnojenje. Za svaku fazu drugaèiji omjer NPK...

...ali sve to veæ piše na forumu i to puuuno detaljnije...
 

Growimir

Aktivan Član
10.07.2006
309
17
0
Nemoj je brati gotova je tek kada pistili (bijele dlacice) postanu smedje.Gornji cvijetovi sto su blize suncu ce biti prije gotovi nego donji pa ih mozes ubrati ranije ali pazi kad budes brao obavezno beri ujutro da se biljka ima kad oporaviti a ranu tretiraj sa vocarskim voskom (kosta desetak eura ) pakovanje za par godina da joj rana zacijeli..Ostavi sto mozes vise listova.Kad skines gornje cvijetove ovi dolnji ce brze rasti jer ce imat vise svijetla.
 

Ras Tafari

Aktivan Član
03.06.2006
218
13
0
34
POSTUJ PRAVILA FORUMA I NE CITIRAJ BEZ POTREBE!!! clan 5. Pravilnika foruma

Ok bajdevaj shto se tice tvog posta GrowNoob, ja njoj uopce ne bih htio skidati lisce, nego samo cvijetove, ja sam stvarno umjereni pusac ali bash stvarno(vec tri mjeseca sa sobom vucem 4 jointa shta sam josh zamotao na pocetku ljeta a popusio sam mozda 5), tako da bih ja popusio cvjetove a listove uopce ne dirao, sad me zanima jeli bi prezivjela, ako joj listove uopce ne diram.

A Gens shto se tice tvog posta, roditelji mi davaju dvojne signale :)
Mater mi je josh prije nego shta mi je nikla travulja
rekla da ne pusim travulju, i to nije rekla ono kao da ce me staviti na kriz nego ono normalno kao bajdevej.
Kada ju je prvi put vidjela i pitala jeli to marihuana(kako samo zna kako izgleda :D )
ja nisam znao shta da kazem pa sam rekao da nemam pojma i predlozio da je bacimo u smece :shock:
ali ona je rekla da necemo da zeli vidjeti kako ce rasti :shock: :shock:
A onda mi kaze kada nosim djevojcicu na sunce, kako je lijepa :roll:
I onda secer na kraju me upita shto mislish jeli gotova za berbu, a mogli ste je vidjeti kolika je i uopce nema cvijetova josh i rekla da se ona toga boji da ne poludi . :wink:

A tatica kada mi ju je prvi put rekao je "Shta je tebi u kuci uzgajash marihuanu"
A kada sam je presadio iz manjeg "pota" u veci,
nasmjeseno me je upitao kao da se smjeska
"Hocemo li kada naraste ubrati malo i zamotati jedan joint" :shock: :shock:

I sada ja neznam shta da radim??? :? :?
 

gens

Aktivan Član
20.07.2006
426
28
18
Da, to je malo tricky... možda samo ispituju u kojem trenutku æeš popustiti... opet, ti najbolje znaš kako ti starci funkcioniraju.

Nemoj popustiti, a ako oni stvarno sami krenu probati onda im se pridruži... nadam se da æe vas oprati neki dobar sativa high i da æete se dobro zabaviti...
 

Growimir

Aktivan Član
10.07.2006
309
17
0
Jedan stari grower iz mog kraja koji je zanat ispekao u Amsterdamu uspio je nakalemit vutru na neku visegodisnju biljku.Doduse ja to visam vidio ali vise ljudi mi je potvrdilo tu pricu.Naime tip je jos krajem 80-tih sadio najbolje vutre koje sam provao a na jednu visegodisnju biljku (neznam tocno koju ali pitat cu ga kad ga vidim)je nakalemio vise vrsta vutre tako je na jednom drvcetu od oko 3 metra stalno raslo...Nazalost tip je pocetkom 90-tih pao organi su mu sve pocupali osim te ...uopce nije izgledala ko vutra pa su je preskocili.Nazalost dok je gulio robiju neko mu je pocupao i nju :)
 

SLO-Era

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
24.10.2004
1.812
583
138
52
ma držiš ti ganju koliko oèeš
pa životna doba majke je 4-5 godina ako je dobra.ŽIvi ona i dilje ali pada postepeno kvalitet...Jedino što se biljka drži sam o na vegetativnoj fazi-24h pod svetlom...koristi za izradu klonova..
 

Bezze_Sa

Cannabis aktivista
Vutra Veteran
16.06.2006
1.581
327
108
Bosnia
Dobro to Era, ali ovdje reèe da je procvjetala, i opet je vratio sa dodatnim svjetlom u veg. i ponovo pocela cvjetati???? ma bjaaaaaaži ;)
 

Ras Tafari

Aktivan Član
03.06.2006
218
13
0
34
TO je sve cool ali nisam siguran jeli vec 12/12 ???
Posadio sam je prije tri mjeseca, vidjeli ste sliku od nje mozda kojih 35 cm i poceo sam da vidim one dvije bijele dlacice koje imaju kao nekakve kristalice po sebi????