Muzjak ili...?

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
17.09.2009
3
0
0
45
Potrebna mi je ekspertiza, zapravo voleo bih kada bi mi neko rekao da grešim. Pregledao sam na forumu slike "kako razlikovati polove" i siguran sam da je ovo što sam odgajio mužjak.
Ali ipak teško je poverovati da gajiš biljku sa ljubavlju tri meseca i ona te ovako izda. Ako bi neko od iskusnijih pogledao i ubio mi poslednju nadu da na prikačenoj fotki ipak nije prašnik.



Hvala unapred.
 

NoTrippin

Aktivan Član
26.04.2007
552
80
48
Neznan šta je taj pišo mali al mudo nije sigurno.Valjda je to od lista koji je otpa ostala grana.
I nije mi uopće jasno koji si dio biljke slika, al po ovome mi se čini da nema još znakova spola
nikakvih,a biljka od 3 mjeseca bi trebala već pokazivat znakove spola.
Slikaj opet koju sliku internoda na par katova.I jel to imaš problema sa paucima sitnim?
 

#34

scientia potentia est
27.01.2009
348
65
0
Ja isto mislim da je ovo od lista što je otpao.
Nikako nije prašnik.
Više moraš da se brineš zbog namjetlljivaca što imaš.
 

HazeSeeker

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
06.09.2008
2.240
1.666
188
Amsterdam-Barcelona-Prague
www.vutra.org
Ovi nametnici (majtsi) bi ti mogli uzrokovat dosta problema ... U najboljem slučaju bi ti mogli smanjiti prinos,a u najgorem bi mogli totalno okupirati i ubiti tvoju biljku , ali na tvoju sreču još si u vegetaciji i nebi trebao biti problem rješiti se malih smradova .

Sada se nemoj opterečivati spolom (na slici nema znakova jajana ) , pobrini se da rješiš tu gamad prije nego procvijeta ...

Par korisnih tema za tvoju situaciju -
- https://forums.vutra.org/problemi-tokom-uzgoja/1388-predatori-pauka-spider-mites.html
- https://forums.vutra.org/problemi-tokom-uzgoja/2086-nametnici.html
- https://forums.vutra.org/vanjsko-uzgajanje/4946-neem-oil.html
 

4herbs

BANOVAN
Banovan
03.06.2008
468
96
0
34
brate dobro si ti sliko to ti je neotvoreni kaliks,pistili če izać ali tek kasnije malo,bolje gledaj pred vrh trebalo bi bit još takvih kaliksa,ali nemoj ih zamijenit za one male špicaste listiće koji sakrivaju spol!pozz
 
17.09.2009
3
0
0
45
Prijatelji, pa ne možete verovati kako ste me obradovali!
Što se tiče paučine, ima je na jednom ili dva mesta ali paukove nisam video, samo male leteće bubice. Srećom lepo je vreme i bubamare ulaze stalno. Kako volim životinje koliko i bilje :) pustio sam ih da se šetaju po biljčici koliko žele, a baš izgleda da ih privlači. Pretpostavio sam da je u pitanju simbioza neke vrste. Poskidaću paučinu pa ću videti ako se ne bude ponovo javljala svaka čast bubamarama. Radije ne bih trovao biljku pesticidima ako je moguće, ako nije šta se može truju nas i onako sa svih strana.
Biljka je zapravo posađena oko prvog devetoga, a i gajim je malo neortodoksno, kao kućno bilje samo što ima privilegiju noćne lampe u odnosu na ostalo bilje, tako da pretpostavljam da će vegetacija potrajati. Međutim, trenutno je biljka malo indisponirana, klinac ju je spucao loptom pre neki dan. Trebaće joj malo vremena da se oporavi verovatno, pretpostavljam kao posle rezidbe. Slikaću malo veći deo za koji dan.
Hvala svima za sugestije!
 
17.09.2009
3
0
0
45
Šaman Šandor je napisao(la):

Zaista neverovatno koliko su minijaturni, uopšte ih nisam primetio do sada. Potrudiću se da ih se rešim. Odskora je počelo lišće pri dnu da žuti u tačkicama i da se suši. Pretpostavljam zbog paukova, nema ih previše ali bojim se da se ne prošire pa ću bolje pogledati:
HazeSeeker je napisao(la):
i brzo delovati na suzbijanju.