Najava radijske emisije

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

prijatelj od prijatelja

Aktivan Član
04.03.2014
137
358
63
Danas vam donosimo posljednju emisiju u ovoj (trećoj) sezoni emitiranja... Do sada smo obradili mnogo tema,skupili znanje o konoplji, napravili arhivu za svaku osobu koja želi saznati nešto novo... Uz najnovije vijesti svakog tjedna – prvi smo medij koji je javno počeo širiti znanje o uzgoju kanabisa kako bi oboljeli imali mogućnost da si sami naprave svoj lijek (kada im već država ne želi pomoć). Aktivističkim pristupom smo se trudili unijeti dašak promijena u kolektivu svijest svakoga tko je naišao na ovu emisiju...
Nekad je bilo teško jer smo ograničeni s vremenom, ali smo uvijek išli naprijed. Nadamo se smo barem malo doprinijeli pozitivnoj promijeni i destigmatizaciji ove jedinstvene biljke.

U današnjoj emisiji predstavjamo ovogodišnji svijetski konopljin kongres WORLD HEMP Congress koji se održava u Sloveniji.. iz razgovara sa organizatoricom Majdom Robič – saznajte koje su novosti na ovogodišnjem kongresu, koje inovacije su pobjedile prošle godine kada je riječ o konoplji, također ovo je i poziv za sve vas koji se bavite konopljom (bilo u industriji, bilo u medicini) da se javite za sudjelovanje na kongressu. Također otvoren je i poziv za studente koji žele volontirati i steći nova zanjanja i kontakte.

Naravno, i ovoga puta vam donosimo najnovije vijesti iz svijeta kanabisa, te novu temu u rubrici – mala škola uzgoja..

slušamo se večeras u 22h na 1005 MHZ ili putem weba na www.radiostudent.hr


e da..snimka prošle emisije je tu: https://www.mixcloud.com/RadioStudent/konoplja-na-radiju-hemp-humans-20062016/
 

prijatelj od prijatelja

Aktivan Član
04.03.2014
137
358
63
pozdrav prijatelji, zbog osobnih obaveza nisam bio u prilici odradivat emisiju, ali sada ponovo jasemo valove naseg radija ☺ danas ponovno u 22 h slusajte emisiju, uz temu - gdje je kanabis u hr danas u 2017 koje su novosti, koji problemi..gost - ratko martinovic - udruga medicinska konoplja.
imamo i novu rubriku Jeste li Znali.... i naravno vijesti iz svijeta kanabisa... 22h veceras na 100,5fm ili na www.radiostudent.hr

zao mi je sto prije nismo krenuli, al obaveze su bile jace...hvala na slusanju, slusamo se i dalje, a sve snimke potrazite na kanalu radio studenta na www.mixcloud.com
 

prijatelj od prijatelja

Aktivan Član
04.03.2014
137
358
63
Danas je četvrtak, a to znači, da večeras u 22h emitiramo radijsku emisiju Konoplja na Radiju //Radio Student
Današnji gost je poznati hrvatski književnik i novinar: EDO POPOVIĆ kojem je prije četiri godine dijagnosticiran tumor Non-Hodgkinov limfom. Popović je tokom posljednjih godina javno istupao po medijima i pričao o svojem iskustvu sa uljem kanabisa kojim je uspiješno ublažavao posljedice... Razgovaramo liječenju uljem, kako se suočiti sa bolešću, i još mnogo toga.

Naravno donosimo vam najnovije vijesti iz svijeta kanabisa, te novu rubriku: Jeste li Znali?

slušamo se večeras od 22h na 100.5 MHz ili putem interneta na www.radiostudent.hr
 

prijatelj od prijatelja

Aktivan Član
04.03.2014
137
358
63
Danas u 22h - novo izdanje emisije Konoplja na Radiju // Radio Student
Gost je: prof. Hrvoje Jurić (Filozofski Fakultet, Zagreb)

prof. Jurić je član Hrvatskog bioetičkog društva, zalaže se sa slobodu pojedinca, zalaže se za promijenu ovog nepravednog sustava, a također je čest govornik na trbinama o konoplji!

Također, donosimo i najnovije vijesti iz svijeta kanabisa, te mnoge zanimljivosti u novoj rubrici - Jeste li Znali!?

slšajte nas večeras od 22h na 100.5 MHz ili putem linka na www.radiostudent.hr
 

prijatelj od prijatelja

Aktivan Član
04.03.2014
137
358
63
2017. je godina promijena... godina u kojoj će se mnoge države dobiti zakon kojim se omogućava legalno liječenje kanabisom za određene bolesti...no taj prvi korak je uglavnom nedovoljan. štoviše - mnogi oboljeli i dalje ostaju zakinuti za lijek, bivaju uhapšeni, a mediji koji oblikuju svijest nacije - rade protiv samog naroda.. Baš se to događa u susjednoj Srbiji gdje se napokon sprema zakon o legalnom kanabisu za medicinske svrhe - ali oboljeli su trn u oku sustavu, liječnicima, te ih se smatra neprijateljima.. O promijenama u 2017. u Srbiji razgovaramo sa Milošem Simićem iz udruženja oboljelih Irka - IRKA Inicijativa za legalizaciju Marihuane u Srbiji.

Tkođer donosimo i najnovije vijesti iz svijeta kanabisa, te novu rubriku: Jeste li znali!?

Budite i večeras s nama od 22h na 100.5 FM ili nas slušajte putem weba na www.radiostudent.hr
 

prijatelj od prijatelja

Aktivan Član
04.03.2014
137
358
63
Večers od 22h slijedi još jedna epizoda radijske emisije Konoplja na Radiju // Radio Student
Gost je dr. Robert Melamede

Robert Melamede je doktorat iz molekularne biokemije i biologije stekao na sveučilištu u New Yorku. Dužnost predsjednika za biologiju na sveučilištu u Koloradu držao je do umirovljenja 2005 god, gdje i dalje uči i istražuje kanabionide, karcinom, te popravak DNK. Dr. Bob je prepoznat kao vodeći autoritet za terapeutsku uporabu kanabisa, te je autor ili koautor nekoliko desetaka radova o raznim znanstvenim temama. Razgovarat ćemo o važnosti kanabinoida i terpena na ljudski organizam, te o ulozi termodinamike i mnogim drugim temama.

Nravano donosimo najnovije vijesti iz svijeta kanabisa, te novu rubriku Jeste li Znali?

Budite s nama na 100.5 MHz ili nas slušajte putem weba na www.radiostudent.hr
 

prijatelj od prijatelja

Aktivan Član
04.03.2014
137
358
63
Iako neki ljudi misle da će već netko drugi legalizirati biljku kanabis za njih, i da je dovoljno da se samo komentira po fejsu - borba za legalizaciju se vodi u stvarnom životu sa stvarnim ljudima i još uvijek nije stala!

u današnjoj emisiji gost nam je pokretač jednog novog projekta tj, natječaja koji se bavi legalizacijom kanabisa u Hrvatskoj - Vjeran Skurjeni iz udruge Cid Hzz - Centar za Istrazivanje Drustva



Naravno..donosnimo vam i najnovije vijesti iz svijeta kanabisa, te novu rubriku: Jeste li znali!?

Slušamo se večeras od 22h na www.radiostudent.hr i na 100.5 FM Radio Student u četvrtoj sezoni emisije Konoplja na Radiju
 

prijatelj od prijatelja

Aktivan Član
04.03.2014
137
358
63
danas u 22h - novo izdanje emisije Konoplja na Radiju // Radio Student

Kanada je u sramotnoj policijskoj akciji, pod pokroviteljstvom političkih struja i lobija koji žele monopolizirati industriju kanabisa u toj zemlji - uhitila najpoznatije kanabis aktiviste Marc Emery i Jodie Emery vlasnike poznatog brenda Cannabis Culture te zatvorila njihove lijekarne kanabisa!! Sada im prijeti doživotan zatvor, a morali su se odreći cijelog svojeg biznisa i aktivizma... iako je potvrđeno da se već ove godine treba legalizirati rekreacijski kanabis u Kanadi - ova policijska racija pod kodnim imenom #ProjectGator pokazala je pravu sliku kanadske politike koja krši ljudska prava!

S obzirom da se radi o vrlo velikoj vijesti i događaju koji zaslužuje pažnju i kod nas - u goste smo pozvali aktivista Dana Larsen-a koji je jedan od začetnika Cannabis Culture-a, bliskog suradnika Emery-a, te aktivista koji je trenutno na svojoj turneji OverGrow Canada - zbog čega je prošle godine završio u zatvoru jer je djelio sjeme kanabisa ljudima...

Naravno u večerašnjoj emisiji donosimo i najnovije vijesti iz svijeta kanabisa, te novu rubriku: Jeste li Znali?

slušamo se od 22h na 100.5 FM ili putem linka na www.radiostudent.hr
 

prijatelj od prijatelja

Aktivan Član
04.03.2014
137
358
63
U današnjoj emisiji nastavljamo u aktivističkom tonu, u današnjoj emisiji nstavljamo učiti iz iskustava onih koji su ispred nas – po hrabrosti, po aktivizmu, po liberalnijim zakonima.. učimo iz kanadskih iskutava..

Gost nam je Rejean Houle - kanadski aktivist i vlasnik (ilegalne) ljekarne koja prodaje kanabis u samom srcu Vancouvera - Budzilla Dispensary Clinic.
Saznajemo na koji način djeluje jedna takva ljekarna, kako pridonosi lokalnoj zajednici, kako se bori za pravedne zakone koji će štiti oboljele te im omogućiti lijek... Također raspravljamo o političkim progonima u Kanadi, zašto je kanadska Vlada u suradnji sa velikim lobijima i kakva je poveznica sa malim craft pivnicama (koje su čak do 1980ih godina bile ilegalne diljem Kanade !?)...

Naravno donosimo i vijesti iz svijeta konoplje te nove zanimljivosti o kanabisu u rubrici jeste li znali?

slušamo se večeras od 22h na 100.5 FM ili nawww.radiostudent.hr

Konoplja na Radiju // Radio Student