Nastavi prièu

Hempatia Soma Seeds Herbies Headshop

nobody

Aktivan Član
04.10.2005
168
10
0
Ajde da se igramo malo.

Sinoæ sam se zdimio i pala mi na pamet jedna zanimljiva igrica.

Cilj je da pokušamo zajednièkim snagama da napišemo jednu prièu.

Neko zapoèinje, pa se onda redom nadovezujemo.Svako nadovezivanje mora biti najmanje dve reèenice dugo.

Prièa se završava tako što neko predloži kraj, i taj predložak se usvaja ili odbacuje.

Red je da ja kao topic-founder zapoènem prièu.


p.s.

Daj te mašti na volju
 

nobody

Aktivan Član
04.10.2005
168
10
0
Tanak snop svetlosti, koji se probijao kroz pukotinu na roletni, je upravo doshao do Pavletovog oka. On se okrenuo na drugu stranu I nastavio da spava.

Dva sata nakon toga telefon je pocheo da zvoni. Pavle je pokushao da ne obratja pazhnju na zvonjavu koja nikada nije zvchala iritirajutje. Ali neko sa druge strane zhice je bio uporan. Pavle je zabio glavu ispod jastuka i pocheo je da moli boga (u koga, uzgred, nije neshto preterano verovao, i koga je josh manje poshtovao* ) da istog trenutka stampedo africhkih slonova teleportuje u sobu, u kojoj se osoba sa druge strane zhice nalazila. Bog (koji inache nije bio osvetoljubljiv, i uvredljiv, kakvog su ga chesto prikazivali u starim prichama, i mitovima, vetj naprotiv veoma dobrotjudan, i veseo chova, sa izuzetnim smislom za humor) je posle kratjeg dvoumljenja reshio da, ipak, ne ispuni Pavletovu zhelju.
Ne bi moglo da se kazhe da je takva odluka iznenadila Pavla, ali, shto se njega tiche, vredelo je pokushati.

Telefon nije prestao da zvoni. Pavle reshi da ipak ustane I javi se na telefon. Ne toliko zbog toga shto nije mogao vishe da podnese buku(na koju je vetj pocheo da se navikava) koju je ispushtala ta uzhasno iritirajutja sprava, koliko zbog toga shto je zheleo da na bilo koji nachin povredi osobu sa druge strane zhice, pa makar to bilo i preko telefona.

Spustio je slushalicu. Mrzeo je kad (zapravo, mrzeo je vetjinu stvari na ovom svetu, ali ovo je mrzeo za nijansu vishe nego vetjinu ostalih stvari) se veza prekine onog trenutka kada podigne slushalicu. Vratio se u krevet, i umotao u jorgan. Pruzhio je ruku ka stochitju koji se nalazio tik uz krevet, podigao sat sa njega, i bacio pogled na sat. Opsovao je. Ponovo je opsovao… Chitav spektar psovki je nezaustavljivo krenuo da mu izletje iz usta. Rechi kao shto su mater, shipka, konj, dupe; su se nashle u iznenadjujutje velikom broju medju-odnosa.
Brzinom koja je svojstvena samo babi koja je spazila uprazhnjeno mesto u autobusu, on iskochi iz kreveta I navuche desnu charapu. Naredna chetri minuta je proveo u traganju za levom. Kada ju je napokon nashao iskreno se nadao da ostali odevno predmeti netje predstavljati problem. I nisu. Napokon je bio spreman…

-----------------------

*- Naime, kada bi ga neko prekorio da je upravo prekrshio vetjinu Bozhijih zapovesti on bi najcheshtje odgovarao “ Ma ko shisha tu matoru pijanicu”
 
21.11.2005
47
6
0
* * *

uhhh, jebo te kako mi puca glava... nisam trebao sinoc da pijem onu prokletu votku, ne znam zashto to radim...ionak mi se ne svidja ukus... lezeci na ledjima svohg neudobnog kreveta, Mirko je filozofirao u sebi o proshloj noci, kaficu, ribama, zabama i babama. sve je pokushavao samo da bar na trenutak odvrati misli od razarajuceg bola u glavi i podjednako razarajuceg bola u zeludcu... okretanje sa strane na stranu je izazivalo bolne vrtoglavice i prave morske bure u gore pomenutom organu za varenje.
Bolje ce mi biti da ustanem, ovako vishe ne ide. razmishljao je Mirko svojim,u alkohol potopljenim mozgom. ali ono o chemu nije razmishljao je shta ce raditi ako ga izdaju noge u trenutku kad proba da se osloni na ove, sada vec nesigurne i labave dve koske spojene zglobom i u dva sloja prevuchene mesom i kozom. ne razmishljajuci o tome Mirko je hrabro pokushao da se udigne sa kreveta uz nadchovechanske napore, a onda je odjednom sagledao ceo svet iz druge perspektive, iz perspektive konjica na ringishpilu a odmah zatim iz perspektive kishne kapi koja svom svojom masom pomnozenom sa ubrzanjem tresne o zemlju. tako se i Mirko osecao sada. nikada nije primetio da ispod kreveta drzi praznu flashu od Pepsija...a onda je shvatio da jednostavno ne moze da ustane...
JEbo te shta sad da radim? treba mi pomoc... ali onda se mudri Mirko setio da zivi sam, daleko od porodice i prijatelja...prijatelja?
DA to je to, pozvace u pomoc prijatelja, kao na onom bednom kvizu, dohvato je sa velikom mukom telefon i okrenuo prvi broj koji mu je pao na pamet...svog dugogodishnjeg prijatelja Pavla...
 

GreenMan

Grizem beton,zvacem armaturu
Vutra Veteran
24.10.2004
1.802
167
88
48
www.legalizacija.org
...Halo!Haaloo!?!Ko je to?...Koga trazite?...Pavla?...Ma nema ovde Pavla,pogresili ste broj!

E majke mi ima da iskljucim ovaj telefon.Kako je moguce da je uvek pogresan broj slobodan,a onaj koji trazim zauzet?!A i onako ce mi ga iskljuciti sami.Nisam platio racun evo vec drugi mesec,a zute banke nemam.Eh sta ti je zivot...
 
03.10.2005
41
3
0
suddenly, reshio je da pokusha ono sto je prestao . Magichni podizach iz mrtvih ! Otishao (otpuzao) je do ormara i otvorio fioku u kojoj mu stoje boxerice, charape i majce (mali broj chistih) i prevrcuci vesh po fioci, nadje mali head skunka ... To mu je sluzilo umesto naftalina ... Ali sada nastaje problem !
zleRi nema, a bong i pipe su mu kod Milojka, drugara sa kojim vishe ne razgovara i kome ne zeli da trazi nishta ...
:arrow:
 

nobody

Aktivan Član
04.10.2005
168
10
0
I ponovo se, kao jedino rešenje, javio Pavle. I ponovo je, s`velikom mukom otpuzao do telefona, i okrenuo broj. Zvoni. I zvoni. I i dalje zvoni. Ustaj lenštino, pomisli on. Ali Pavle, oèigledno nije imao nameru da ga posluša.
U glavi mu je brujalo, imao je utisak kao da mu se stampedo svih afrièkih slonova bribližava neverovatnom brzinom.
Spustio je slušalicu. Šta sad, pomisli. Oseæao je veliku prazninu na mestu gde bi mozak trebao da se nalazi. Uvek je to oseæao jutro posle obeznanjivanja. Neæu više da pijem, pomisli. Tren nakon što mu se ta pomisao javila u glavi, uèinilo mu se kao da èuje glasan smeh koji je dolazio sa nebesa. Nepreostaje mi ništa drugo, nego da pokušam ponovo da ustanem, reèe on sebi. I jednom rukom se uhvatio za stoèiæ i krenuo da ga potiskuje na dole, ne bi li se na taj naèin pridigao. Ali posle toliko alkohola i zakoni fizike poèinju da otkazuju. Ponovo nije uspeo...
 

Reggaesaurus

Aktivan Član
02.06.2006
135
0
0
www.geocities.com
Pavle i ako obuèen, vuèen nekom neopisivom silom, i dalje je bio u krevetu. U nekom pulu snu gde san lièi na java a java na san, Pavle je provodio poaslednje jutarnje sate u svom krevetu. Nepisiva buka tutnjala je kroz njegovu glavu, ustvari on nije bio siguran da li buka ulazi u njegovu glavu ili izlazi iz nje.
Prokleti telefon! – napokon je shvatio izvor buke.
Pa danas je nedelja ne radim, e sad æu da im je... – promrlja Pavle nekim nerazumnim jezikom.
Umesto, svima nama uobièajenog ''alo''(ili neèeg sliènog), prosuo je neverovatni niz psovki. Posle gotov jednominutnog izlaganja sa druge strane nije bilo odgovora a veza nije bila u prekudu. Tišina je prekinuta.
Pavle Pavloviæu – reèe drugi glas.
Da – oglasi se Pavle.
Ovde inspektor Jovanoviæ.
Otrežnjenje kroz Pavlovo telo prošlo je brzinom svetlosti i jedino što je uspeo da uradi je da ostane nem par sekundi. Onda instinkt preživljavanja, ili ti bežanja od stvarnosti, zalupio je slušalicu!?

O moj Bože zašto sam to uradio – reèe Pavle, i dalje ispunjen nevericom da je to uradio.

Kroz glavu mu je letelo hiljadu misli: moram da poèistim sto od ostataka vutre, da sklonim preostali deo van stana, šta da radim sa biljkom u ormaru... Prešao je lagano pogledom po stanu ormar je svetleo kao kovèeg sa blogom... Zvrrrrnn, zvrrrn... Taj zlokobni zvuk prekinuo i onako nesreðeni tok njegovih misli. Pružao je ruku ka telefonu kao slga Milutin ka panju.

Halo.
Pavle Pavloviæ. – Oglasi si se ovog puta jasno službeni glas
Da.
Pre nego što mi spustite slušalicu, salušajte m...
Umeša se Pavle u razgovor.
Znate nisam vam spustio slušalicu veze, razmete prekid, prokleti Draško Petroviæ je kriv za... I tako bi Pavle isprièao èitavu istoriju “razvoja” telekomunikacija kod nas da ga inspektor nije prekinuo.
Dobro, dobro – reèe inspektor – Nego saslušajte me veæ jednom! Pokušavamo da vas dobijemo èitavo jutro. Vaša radnja je sinoæ opljaèkana, trebalo bi da doðete do nje mi se veæ nalazimo na licu mesta.
 

Reggaesaurus

Aktivan Član
02.06.2006
135
0
0
www.geocities.com
U Pavlovom mozgu u kome je i onako vladala zbrka, ovo je donelo samo dodatne informacije koje su poveæale ovu konfuziju. Kao raèunar kada mu zadate previše naredbi, sve je nekako za trenutak stalo. Pavlu je trebalo vreme da obradi ove informacije. Dobro mislio je u sebi, bar neæe da dolaze ovde. Konfizija u njegovom mozgu se nastavlja.
Dobro dolazim što brže mogu. - Po prvi put Pavle je rekao smislenu reèenicu ovog jutra.

Posle brzog, nazovi spremanja sobe, Pavle je bio spreman da , u nedelju ujutru, krene ka svojoj radnji. Ta èinjenica da je nedelja i još jutro posebo je izluðivala Pavla.
Dok Pavle koraèa ka savojoj radnji, pokušavaljuæi da sabere svoje misli i shvati šta se upravo desilo, da vam kažem nekoliko reèi o Pavlu.
Pavle je studen, pri završetku studija. Te studije su se malo odužile, glavni razlog tome bar kako Pavle kaže je to što nije upisao ono što voli. Uvek je gaji posebna interesovanja prema istoriji a nasuprot svim oèekivanjima upisao je neki tehnièki fakultet, bar mislim da je tako. Zašto je to tako, pa to je prièa za sebe, ali ako nekad sednete sa Pavlom i zapalite “lulu mira” verujem da æe vam on isprièita sve o tome. Da bi kako tako sredio svoju finanijsku situaciju Pavle je sa svojim drugom Mirkom pre par meseci otvorio prodavnicu kuænih ljubimaca. Što navodi nas koji smo upoznati sa tom situacijom da razmislimo ko bi opljaèkao prodavnicu kuænih ljubimaca. No da se vratimo Pavlu, skoro paje stigao.

Pavle je veæ mogao da vidi skupinu ljudi ispred svoje radnje. Ekipa lokalne tv stanica pod imenom TV SKY, zamislite taj plagijat i tu kreativnost vlasnika ili veæ koga kada je davao ime televiziji, je veæ bila prisutna. U ovako malom gradu i onake sve lièi na plagijat tako da ovo i nije iznenaðuje.
 

Reggaesaurus

Aktivan Član
02.06.2006
135
0
0
www.geocities.com
E super – mislio je Pavle – samo su mi još ovi kreteni falili.

Ali nisu svi mislili tako. Inspektor Jovanoviæ zvani Badžo, da da Badžo u nominativu a ne recimo Badža, je sa ushiæenjim i odreðenom doze nervoze davao intervju. Pavlov dolazak skoro da nije ni primeæen. Jedini koji mu se obratio je neki plavac sa brkovima, tipièan predstavnik Titove policije.

Æuti šef daje intervju. – reèe milicijac i nastavi da radi, ništa.

Šta je drugo ostalo Pavlu nego da æuti i gleda, shvatao je on i pored svih okolnosti da je taj intervju postao važniji od razloga zbog koga se on i sprovodi.

Novinarka Vivi je pokušavala da èitavu stvar vodi što profesionalnije i svima je prièali vi ovo, vi ono... Valjda je zbog toga i dobila taj nadimak Vivi.

“Policija istražuje da li su narkomani iz jedne prodavnice ukrali tri egzotiène žabe krastaèe, èija hrapava koža luèi sluz sa halucinogenim svojstvima.”

A ne, ne samo žabe – reèe Pavle u sebi ali dovoljno glasno da ga obližnji èuju.
Jesam ti rekao da æutiš! – pripreti mu milicajac.

“Žabe su u subotu noæu ukradene iz prodanice kuænih ljubimaca koja se nalazi u blizini centra za rehabiliticaju narkomana... ”

Po povlavoj glavi opet èudno komešanje, bura, propraæena povremenim fleš bekovima od sinoæ kao gromovima. Èinilo mu se taman je uspeo da se sredi kad sada ovo, žabe, zašto baš one, zašto ne ona prokleta ara, èije ga je kreštanje strašno nerviralo. To kreštanje je bio jedini razlog zbog èega niko neæe da je kupi. Zamislite prva životinja koju su nabavili on Mirko i još nisu uspeli da je prodaju. Na neki naèin ju je mrzeo zbog toga, ali ono što Pavle nije znao tada da je ta postala zaštitni znak radnje i da niko nije hteo da je kupi jer su ljudi mislili da nije na prodaju. O toj ari postoji posebna prièa, isprièaæu vam je kasnije. Mirko, Mirko, Mirko odzvanjalo mu je glavi kao jutarnje zvono telefona.
Telefen – opet nekako u poluglas sebi u bradu – Zaboravio sam da pozovem Mirka.
 

Reggaesaurus

Aktivan Član
02.06.2006
135
0
0
www.geocities.com
Ispod kape èešljajuæi svoje brkove policajac je posmatrao Pavla. U njegovom pogledu jasno se moglo proèitati mržanja i nerazumevanje današnjeg sveta. A sad spektakl za tog prašinara, šef je poèeo da prièa.

“Reè je o egzotiènoj vrsti žaba koje izluèuju jednu supstancu. Ako ih poližete, možete da imate halucinacije uporedive sa tripom od LSD-a.” – Jasno je bilo na koga inspektor Badžo sumnja. – “Za kraðu je vrlo moguæe da su odgovorni narkomani, pošto se u blizini nalazi centar za odvikavanje od droge.” – aaa etoga napokon je rekao, taj prljavi debeli inspektorèiæ, prolazilo je kroz Pavlovu glavu.
“Braon žabe velièine pesnice, podvrste bufo marinus, potièu i Južne Amerike... ”
Nastavila je novinarka Vivi, kao da recituje neku pesmu na školskom takmièenju iz srpskog jezika.

U meðuvremenu bura misli u Pavlom mozgu se nije stišavala i pre nego što je shvatio našao se u žiži kamere.

“Vi ste vlasnik ove radnje?” – upitala je Vivi.
Pa delommm, da. – Malo je zamuckivao Pavle dok je zbunjenost dostizila kulminaciju.
“Možete li nam vi reæi nešto više o ovome” – nastavila je Vivi.
Pa pored halucinacija lizanje tih žaba može da izaove sporedne efekte poput oticanja jezika i privremene paralize mišiæa. – I onda dramska pauza. O ne, mislio je Pavle u sebi zašto sam to rekao. Tu njegovu misao prekinulo je pitanje, ustvari više konstatacija, koju je Vivi nevešto prikrivakuæi smeh rekla.

“Mislila sam o pljaèki?”
 
10.08.2006
23
2
0
Bila je to jos jedna spokojna noc okupana glasovima riba,letjele su na jug.Kao i svakoga dana,pocele su padati metle po podmornici ali je ona prolazila kroz pjesak ne primjecujuci hladnocu i vlagu kokosa koji se zaglavio u grlu malenoga cvrcka.Stjuardesa je u tom trenutku uzela konzervu i pocela se mahnito derati na perad koja je mirno objedovala svoju cipelu.Plavicasta svijetlost mu je obasjala obod sesira,kada bijase prekinuta grubim udarcem pera po vagonu koji je jos uvijek plutao prema njihovoj stracari usred kipa.Majka im je mirnim glasom pricala o vremenima kada su mali slonovi slobodno trcali po poljima sladoleda bez straha od ribica.Otmjeno ih je stala razbacivati po kutiji shvacajuci da je to jos samo jedna duga u garnizonu.
 
07.10.2006
0
1
0
i tako je otiso do najblize livade gdej neki naduvani ovcar cuva citavo stado vaca oko 200 grla. Doso je do ovcara i isprico mu dio svoje povijesti i kako je do njega i zasto je doso, lik ga pogleda i kaze pusi travu stari vidis da je i ovce vole... On je data opalio ovcara i manijacki se zaskocio na ovce da bi odpoceo svoje dusevno zadovoljsto guranja ruke u analni otvor ovce, tako je poceo da gura u reko svakoj ovci .. Kada je par puta isfuro svaku ovcu vidio je da nem izbora u poceo da kara jagnjad... Ovcar se i dalje duvo i tako da i on sve posmatro naduvan....
 

Ras Tafari

Aktivan Član
03.06.2006
218
13
0
33
Nakon shta je stavi ruke svim ovcama u supak napuseni pastir ga je pitao zeli li popusiti jedan jox, on je naravno pristao i ruke obrisao o jox da duze gori, nakon shto se napusio kao pravi stocar, poceo je drkati ***** ovnu, ovan se nato naljutio ne ga sa rogovima naguzio, njemu se to svidjelo pa je pomislio da ima krila, stavio
100 kila TNT oko sebe, mjerac visine, te se popeo Na WTC, kako je mjerac visine bio namjesten da da kontakt TNT-u na 200 metara visine, on se bacio sa vrha zgrade i u svome slobodnome padu se onesvjestio, te explodirao na 200 metara visine, od explozije se toranj srusio, a avion u kojem su bili islamski teroristi je odletio na mars, svi su bili sretni kada je pocela po ljudima padati iznutrica pastira.