Navodnjavanje I Expressvutra

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

outdor@c

Aktivan Član
20.02.2007
98
7
0
Ukoliko živite u poprilično jako naseljenom mjestu,te nemate jako dobar sajt za vanjski uzgoj.Šest mjeseci čekanja da biljka naraste je jako puno,jer za to vrijeme vi nju morate obići barem pedeset puta.Tesko je to izvesti a da ne upadnete u oči susjeda.Zbog toga predlazem:

1.)VODA
Kanistar od 5 litara dignete na stablo,otprilike 2 m od tla.Na dnu izbusite rupu i stavite jedan kraj plasticnog crijeva a na drugi kraj crijeva ugurate spužvu ili vatu.Podesite kojom brzinom da voda kapa,i otprilike procjenite koliko ce voda u kanisteru trajati.Voda mora trajati toliko da se broj obilazaka biljke smanji za 80%

2.)SKRATITE JOJ ŽIVOT
Svi več znamo da je okidač za cvijetanje duga noč.Biljka dobija signal da pocinje zima i da treba do počne cvijetati.Jednome mome poznaniku je to"skracivanje zivota uspjelo".Naime on je pobio dva kolca i između njih rastegnuo poduplanu crnu vreću za smeće,time je biljki uvelike smanjio dovod sunca.Kako on kaze ukrao je prirodi dobra 2 i pol mjeseca.Ovo je dobro ako zelite da dobijete travu ćim prije.Ali urod je nekih tridesetak posto slabiji.

Ja osobno nisam isprobao ovu drugu metodu,ali hoću.No što se tiče ove prve pali 100%!!

outdor@c
 

Tripco

Aktivan Član
23.11.2005
312
99
0
suptropia.4t.com
Ova druga stvar je malo diskutabilna. Jeste tačno da se cvetanje ubrza na nekim lokacijama koje su prirodno ili veštački zaklonjene od sunca, ali ne za mnogo. Sa indikama to još nekako i ide, ali sative, heh, tu je malo poteže. Što čistija i više tropsko/ekvatorijalana sativa, to slabije reaguje na zasenjivanje. One mogu da ostanu u veg. fazi ako imaš i pun mesec ili se u blizini nalazi ulično osvetljenje. Štaviše, pojedine ekvatorijalne sative, npr. neke brazilske (čijih gena ima dosta u sortama KC Brains-a) ili tropska lowland Thai uopšte slabo reaguju na skraćivanje dana i čekaju dovoljno da izrastu da bi aktivirale hormone za cvetanje. Sve je u hemiji. I tu postoji rešenje: tretiranje hormonima koji izazivaju cvetanje. Samo, oni su tako teško dostupni (čak i na svetskom tržištu).
S druge strane, izrazite indike bi trebale da reaguju na delimični zasenu. Pri tome prvenstveno mislim na neke od severnijih indika, kao što se može naći u CannaBiogen genetici za sortu Taskenti koja potiče od uzbekistanske landrace. Još jedna od takvih je i Hashberry od Mandala seeds koja ima nešto južnije origunalno poreklo - Kashmir, ali je doživela selekciju u severnoj Kaliforniji.
 
19.02.2007
10
0
0
43
www.konoplja.org
samo to da daš preku biljke crno vreču za smeče da bi joj skratio dan zamisli ako bi uopče ona preživjela.jer to znači da kad je prekriješ ona je dalje nekoliko sati na suncu u toj crnoj vreči i mislim da joj nebi to godilo.

lp
 

b r a i n c h i p

Vutra Veteran
12.12.2006
1.145
90
0
17
istina, skuhala bi se jadnica pod tom vrecom... a ovo sa navodnjavanjem je dobra fora... samo privlaci pozornost, ako neko vidi kanistar na stablu, sigurno ce se zapitati cemu sluzi... :)
 

outdor@c

Aktivan Član
20.02.2007
98
7
0
Bapho.........biljka nebi bila pokrivena vrecom.........nego bi vreca bila rastegnuta negdje na stablu pored nje i zaklanjala bi joj sunce.............nisam budala jadnu biljčicu pokriti vrećom....jadnica bi izgorila
 

outdor@c

Aktivan Član
20.02.2007
98
7
0
b r a i n c h i p.........taj kanister treba zakamuflirat lišćem,bršljanom,mahovinom....bilo cime,samo da se ne vidi.............jer ako neko krene to raditi valjda ce najprije dobro razmisliti gdje ce taj kanister staviti,koje boje ce biti i koje velicine.....nemožeš ti sad staviti bačvu na drvo!!!!