pozdrav svima!
evo, procitala sam forum uzduzipoprek i nemrem se sa svojim problemima nac ni u jednoj od otvorenih tema pa sam odlucila staviti slike ako netko zna da mi pomogne jer sam onak ocajna lagano jer se neke stvari pojave doslovno prek noci..
1.Uzgajate li svoje biljke iz sjemenki ili klonova(reznica) ?
iz sjemenki (Afgan i Top44)
2.Koliko su stare vaše biljke ?
oko 34 dana
3.Koliko su visoke vaše biljke ?
oko 25 cm
4.Kolike su tegle ili posude u kojima su vaše biljke ?
7 litara
5.Kakva je vaša zemlja (Sa čime ste ju mješali , jel zagnojena, )
biokompovit od agrohobbya, stiropol i glinene kuglice sam umješala
6.Kako često zaljevate i kakvu vodu koristite ?
kad vidim da je potrebno, u prosjeku svaka dva dana, vodom obogaćenom kisikom. gnojivo svakih 4-5 dana (u principu do sada tri puta). nekoliko puta sa peroksidom 3%
7.Kakav je ph vaše vode (bar približno ako imate lakmus ph tester) ?
oko 7
8.Kakva gnojiva koristite i kakav je omjer N

tekuće gnojivo (valentin), omjer je 8-5-6
9.Kakva svjetla koristite (koliko wata koliko lumena,HPS,MH,fluo,halogen,običnu) ?
hps, 400w
10.Koliko su lampe blizu biljki (udaljenost od vrha biljki) ?
oko 50cm je udaljenost
11.Koliki je vaš prostor u kojem gajite (u metrima kvadratnim ) ?
0,45m2
12.Kolika je temperatura i vlaga u vašem prostoru za uzgoj ?
temp: dan-26-29/noc-20-25
vlaga: dan-32-40/noc-50-65
13.Koliki je ph zemlje ?
oko 6,5
14.Dali ste uočili nekakve insekte u vašem prostoru za uzgajanje ?
ne
15.Koliko imate iskustva u uzgajanju ?
prvi grow
e sad, problemi su sljedeci; na dva topa su mi se pojavile nekakve hrđave pjege, evo, dobro se vide na slikama ispod. nisam nasla nikakve stetocine u boxu (premda su mi na pamet najprije pali pauci) nema paucine, licinki ili bilo cega slicnog pa se nadam da to mogu eliminirati..

izgleda mi kao da je na njih nesto kapnulo i sprzilo ih ali s nikakvim gnojivom ih nisam spricala niti su zaljevane po danu, odnosno po jakom svjetlu.

ovo je afganistanac (prva slika) koje je ove simptome dobio dan nakon topova, pjege su svjetlije ali ih ima preko cijelog lista..
pored njega je jos jedan top kojem nekoliko listova izgleda ovako..

ovi simptomi su prisutni na nekoliko listova (znaci hrđa nije obuhvatila cijelu biljku ali bojim se da se širi..), neke smo odrezali jer su bili u dosta losem stanju..
toliko za sada, nadam se pomoci i hvala unaprijed!