Nekoliko pitanja

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
30.05.2009
7
0
0
32
Pozdrav.

NERAZMJERNOST

Prvo pitanje se odnosi na visinu biljke u razmjeru sa listovima Zadnjih dana nije bilo sunca vani pa sam odlučila biljku staviti unutra i poptraviti stanje odabranim sijalicama kako bi nastavila dobivati toplinu i dr. No biljka koliko sam vidjela po ostalim dnevnicima se dosta izdužila a listovi su ostali mali..mislim da bi to mogao biti nedostatak sunca, ...so dali se može nedostatak sunca zamjeniti privremenom svjetlijkom i dali ima još nekih utjecaja zašto se biljka tako razvija?

ZALJEVANJE

Drugo pitanje se odnosti na ZALJEVANJE.
Nigdje na sajtu nisam mogla nači koliko se puta mora zaljevati biljka
Ja ju nadgledam i zaljevam svakodnevno u umjerenim količinama i nisam još uočila znakove "prezaljevanja"....pa da mi kažete dali je to previše ili radim kako treba
??
GNOJIVO

To je zasad to...ustvari imam još jedno pitanje u poljoprivrednoj trgovini sam tražila hranu za vegetativnu fazu i dali su mi gnojivo za biljke cvjetnjače?....dali mogu to upotrjebit ako ga dovoljno jako razrjedim da nebi uništio biljku u veg. fazi?

Eto sad je toto....pozdrav , budem uskoro i ja napravila svoj dnevnik da se upoznate s mojom voljenom Suzy Boyle. Pozdrav :bis::costumed-smiley-027:dog_walk2:
 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.556
228
-Da nabacič koju sličicu,i koliko je to od lampe-
-Kakve lampe uopče imaš-
-Ako i ne piše na sajtu onda i netreba pisati,to je bar lako,daj info kolika je količina zemlje po biljci usput.Nemoj svaki dan,najmanje svaki drugi,ja svaka 3-4 dana,sad od kad je toplije svaka 2-3 jer je suho skoro več nakon dan-
Daj više info sve skupa,na forumu ima sve šta trebaš znati.:sun2:
 
30.05.2009
7
0
0
32
Ok znači zaljevanje, dva,tri dana.Ja sam u teglici promnjera 15 pu 10 cm zasadila tu jednu i sad dokad je bilo sunčano držala sam ju vani na toplom ,a i po noči je bila vani i nikla je nakon samo jednog dana-to je ajmo reč outdoor uzgoj bio...super se razvijala...i sad nakon nekoliko dana je došlo loše vrijeme i otkad nije imala sunca kolko je trebala počela se manje i nepravilnije ravijat...pa pošto nisam bila opremljena za indoor uzgoj uzela sam štednu žarulju florua mislim kojom grijem kornjaču u akvariju dužu, i s njome ju grijem,oko 10 h na dan, danas sam joj i box ajmo to nazvat napravila. Neuočavam još nikakve loše promjene osim tog usporenog rasta....no valjda če se to sada poboljšati...

Trenutno nisam u mogučnosti stavit slike,budem mogla kasnije malo... a htjela sam pitati još u vezi ventilatora meni se čini da če mi previše rashladiti box...toga se bojim? to nije problem ili ima nekih "tajni" da se to ne dogodi..imam osječaj da trkeljam gluposti al ovo mi je tek prvo uzgajanje pa eto..učim se... eto..?' Još mi je sad plus problem što sam negjde zametnula termometar i nikak ga nemogu naččč...da provjerim to s ventilatoroommm :eek:hno::eek:hno::eek:hno:
 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.556
228
Zalivanje je meni svaka 2-3 dana ali ne znači da je i tebi:bj1:
Možda je tebi šta ti ja sad znan šta,pa je zemlja vlažna i nakon 5 dana...pa više odmaže.
Najbolje kad se zemlja na vrhu malo osuši,tako ja bar.To najbolje provjeriš da u zemlju zabodeš prst,i ako je suho pogotovo koji centimetatar onda znaš šta trebaš napraviti:eyebrows:
Nadam se da nisi pogrešno shvatila!
I opredjeli je di bi je radije unutra ili vani:sun2:
 
30.05.2009
7
0
0
32
A šta nebi imala skužit :p?haha...netko valjd ima tu problema sam sa soboma l doobro.hah
Pa znam da bi se trebala opredjelit al boim je se ostavit vani kad su ovak nepogodni uvjeti..
 

ZOKI

Aktivan Član
21.01.2008
1.257
42
73
16
kad je oblacno na zemlju dopada 6000lm
a ti sa tom zaruljom nemas ni priblizno toliko
tako da si je bolje trebala ostaviti napolju..
ako imas uslova za napolje tj. ako ti niko nece srati za biljku preporucujem da je izneses na polje tako je bolje.. ili kupi hps 250w pa pici..
ili mozes jos da kupis par stedni eto min nek bude 4al to je min nad min :))
 
30.05.2009
7
0
0
32
E hvala na savjetu Zoki...a ti na G..roollf ja sama na sebe...čini se da jesam krivo shvatila heh...sad ijavidim....hehe..*****u kišu i oblačno vrijeme baš kad se ja idem bavit poljoprivredom:2flip::eek:hno::costumed-smiley-027
 
30.05.2009
7
0
0
32
Zoki,a jel pametno držt vani zbog sunca ako su temperature niže od 19 stupnjeva? Znači riskirat svjetlost s temperaturoM??