Noob :D

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
05.05.2011
2
0
0
33
Pozdrav ekipa!

Nova sam na forumu i procitala sam dosta vasih postova, ali mi dosta tog nie jasno xD pa ako bi mi mogli malo pomoc,bila bih vam jako zahvalna :D

Znaci ovak, mislim si posadit biljcicu doma. Jednu onako, tek toliko da imam, za svoj gust :)
E sad, zanima me od svih onih gnojiva koje ste nabrojali, koje bi mi bilo najbolje za pocetak? Nisam namjeravala radit neki posebni box il nesto slicno, nego posadit i stavljat na prozor da dobije sunca kad treba.
Sutra sa starom xD idem po zemlju i sve ostalo,pa bi mi par savjeta jakoo dobro doslo.
Trenutno se nemrem sjetit,sta sam vas jos htjela pitat pa kad mi dodje cu postat.
Unaprijed se ispricavam ako ima vec ovakvih postova. :/
Fkt sam noob,prvi put sadim pa da ne s***** onako zestoko, sva pomoc je dobrodosla :D
 

Kenny Dalglish

Aktivan Član
15.03.2011
378
690
93
Pozdrav

Evo ja ću ti pomoć onoliko koliko ja znam
Gnojivo ti je trenutno najmanji problem, biljka iz kvalitetne zemlje nema potrebu za dodatnim gnojivom prva 3 tjedna, dakle tu imaš 20-tak dana da se odlučiš koje i koliko.
Ovo bez box-a nisam siguran. Vjerovatno se može ako imaš prostor okrenut prema jugu. No biljka zahtjeva puno puno svjetla i ako joj to ne možeš omogućiti bolje ni ne započinjati jer nečeš dobiti ništa osim velike zelene biljke, doduše lijepe ali bez onih konstruktivnih stvari zbog kojih većina uzgaja. Recimo moje mišljenje je da možeš jedan početan period držati na prozoru dok je mala ali kasnije dok naraste trebat će bar 12-tak sati neprekidnog svjetla. Mislim da bi trebala razmišljati o nekom box-u, kutiji, kanti za veš, ormariću ... Da se to izvesti bez puno troškova, samo malo mašte što već imaš i što bi se moglo preurediti u druge svrhe, par štednih žarulja koji mali ventilator i evo ga ...
Ako se ipak planiraš upustiti u ovu avanturu probaj kupiti što kvalitetniju zemlju, da ima dosta mikroelemenata i posebnu pažnju obrati na PH zemlje ( recimo da je u rangu 5,5 do 6,5 ili najviše 7,00) I pomalo čitaj forum od klijanja pa nadalje i bit će ti puno toga jasnije ( koristi search za lakše snalaženje)
recimo da je ovdje dobar početak : https://forums.vutra.org/threads/970-VODIC-KROZ-UNUTRASNJE-UZGAJANJE

Sretno :)
 
05.05.2011
2
0
0
33
Imam prozor na juznoj strani tako da mi to u pocetku nece bit problem,a za kasnie cu smislit nes. :)
E da, imam zeca i vidla sam da se moze njihov izmet stavljat u zemlju ko gnojivo. Jel bi to bila bolja opcija od ovog kupljenog posto je prirodno?
 

Tarki

Aktivan Član
11.01.2008
1.184
139
0
37
Bok nube :icon_lol:
Staviš onolko kolko treba da se naduvate. To ovisi o samoj potenciji vutre i vašem (ne)iskustvu.
Generalno računaj 0,3 do 0,5 grama u pljugu, makar ne mora biti tako.
Dakle za početak si srolajte od grama 3 gice, pa lako povećate, ili zamotate još koju ak ne radi ;)
 

iSensation

iSensation
Poznanik Foruma
24.08.2009
1.815
1.808
188
Svako prirodno gnojivo je bolje od kemije. Samo i to prirodno treba znati pripremiti za stavljanje u zemlju. Kao sto je Kenny rekao, gnojivo ti je najmanji problem. Pa cak i da ga nemas opce cijeli grow ne bi bilo problema.