Nova OG, Big Bazooka, Super Glue by Sensi Star

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Sensi Star

Organic grower :)
Prijatelj Foruma
26.07.2016
1.787
5.412
258
Tamo iza ugla
UPDATE! Stare 74 dana, 18 dana cvjetanja!

2.11. su Nova OG i Big Bazooka dobile 6 ml PK 5 8 i 1 gram Bactrexa
4.11. Obje Super Glue 6 ml PK 5 8, 1 gram Bactrexa i 1 ml Orgatrexa
6.11. posipao po povrsini zemlje svim biljkama Bat Guana od Guanokalonga i zalio svaku sa pola litre vode jer sam primjetio na Novoh OG i Big Bazooki pocetak manjka fosfora na par donjih listova

Prije dodavanja Bat Guana primjetio lagano zucenje srednjih listova na biljci. Moguce manjak magnezija zbog LED-a. Pricekat cu jos koji dan i ako se nastavi ide doza melase koja je bogata aminokiselinama, željezom, kalcijem, kalijem, fosforom i magnezijem pa cemo vidjet kao ce se stvari dalje odvijat. U organicu to ide rlativno sporo pa treba malo pricekat da se sve to fino razgradi.

Evo kako to izgleda
list zutilo 1 07 11 18.jpg list zutilo 07 11 18.jpg

Zanimljiva mi je jedna stvar, a to je da su Super Glue (obje u prvom redu u boxu) od istog breedera i iz istog pakiranja u istim uvjetima potpuno razlicite - lijeva je reagirala zucenjem listova, a desna apsolutno nista.

Lijeva Super Glue
super glue 1 07 11 18.jpg
Desna Super Glue
super glue 07 11 18.jpg

Nova OG se i dalje lijepo seceri
nova og 07 11 18.jpg

Zajednicka
zajdenicka 07 11 18.jpg zajednicka sastrane 07 11 18.jpg

Temperatura u boxu je 23-25 kad je dan i 20 stupnjeva kada je noc. Vlaga je prosjek oko 60 posto.

Hansevi na 35 cm od biljaka.

Do iduceg updejata :wave:
:vutra:
 

deda

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
29.02.2008
707
2.684
163
56
U startu si turio silicijuma? Meni je do upotrebe silicijuma pod ledom stalno bilo magnezij defa, bar ja mislim da je to bilo to. Od kad ga stavim, nikad nije bilo problema. I naučio sam da s pk bananom treba full lagano, pogotovo sativastije biljke. Ma u biti treba to sve minimalno davati.
 

Sensi Star

Organic grower :)
Prijatelj Foruma
26.07.2016
1.787
5.412
258
Tamo iza ugla
@deda
Stavljao sam, ali pola propisane doze. Kad cu iduci puta zalijevat dodat cu malo i silicijuma kao top dresing. banana Pk 58 mi je stara godinu dana pa se bojim da cak nije preslaba. Pratit cu iducih dana sta se desava pa cu vidjet sta dalje. Zadad se ne zabrinjavam.

@Tema1
Ako bude potrebe budem i cropao.
 

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.586
2.598
A nisam pametan jer tableta ima dosta dusika (NPK 15-7-8), a ne vole biljke u cvjetanju previse dusika. Vidjet cu kako ce se dalje razvijat stvari.
dešavalo mi se slično Sensi
vega,sve 5,pucaju od zdravlja
uđu u cvjetanje,sve 5
i odjednom ... počima žutilo ::ludak::
pa me baci u crnjak :grrr:
jer neznam šta je :D
(nagađanja uzroka: prestanak davanja bio-grow gnojiva u cvjetanju, blizina/jačina svjetla, kineski Ph metar)

:djede:ovoga puta ne gledam Ph, držim 400hps na pola metra,gnojim po tablici ... sve 5,sve zelenoo (75-ti dan)
Vidljive promjene na biljkama, kao simptomi nedostatka ili suviška elemenata ishrane, rezultat su promjena koje se dešavaju u metabolizmu biljaka i specifične su za pojedini element i/ili biljnu vrstu. Najčešće se pojavljuju kloroze-promjene u boji lišća i drugim dijelovima biljke, koje mogu biti različitih oblika i nijansi. Do ovih promjena može doći i zbog antagonizma elemenata, kada višak jednog elementa u tlu izaziva simptome nedostatka drugog elementa (npr. Fe:Mn, Ca:Mg itd). Moguć je i nedostatak više elemenata ishrane i tada teško je utvrditi pravi uzrok, jer simptomi nedostatka jednog elementa mogu „maskirati“ simptome nedostatka drugog elementa. Osim poznavanja pokretljivosti elemenata važno je znati uzroke pojave antagonizma, te njihovo preventivno izbjegavanje. Antagonizam je ustvari pojava ometanja usvajanja elemenata. Isto tako, simptomi izazvani napadom bolesti ili štetočina mogu biti vrlo slični onima koji nastaju zbog problema u ishrani. U nekim slučajevima uzrok vidljivim promjenama na biljkama su vanjski čimbenici (temperatura ili vlaga), koji utječu na biopristupačnost elemenata i ishranjenost biljke. Neke biljne vrste koje puno izraženije od drugih reagiraju na nedostatak nekog elementa u tlu, a te razlike mogu se javiti i između sorata i hibrida iste biljne vrste.
Vrati se u rikverc,možda otkriješ grešku :rasta: