novosadska sorta konoplje

Hesi Hempatia Seedstockers Soma Seeds Herbies Headshop

SLO-Era

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
24.10.2004
1.813
576
138
50
U Markiševcima kraj Murske Sobote(Slovenija) je bilo pokusno posejanih pet sorti obične konpllje(Cannabis Sativa L. var.sativa)
-Unico B
-Juso 11
-Beniko
-Bialobrzeskie
i NOVOSADSKA KONOPLJA kod tehnologije setve za stablena vlakna i seme u četri nasumična bloka i dva roka setve:aprila(glavna),julija,Veličina parcele je bila 30m2.Prosečna usebojnost D9-THC,dolučena po metodiki koju predpisuje EU u uzorcima ženskih i hemafroditnih biljaka,su u obe godine pokusa pokazale, da prve četri sorte konoplje ne prelaze 0,2%D9-THC sto predipisuje zakonodavstvo EU. I može se koristiti u Sloveniji -Eu
U usporedbi sa njima je kod Novosadske sorte konoplje prilikom uzorčivanja u avgustu i septembru ugotovljena 0,84-0,82%THC,sto je bitno uticalo na prosečan % usebojnost učetri uzoraka koji je te godine pokazao 0,46%THC dok je naredne godine prosek iznosijo 0,34%THC.
Novosadska konoplja se po drugoj strani pokazala naj urodnijom:
stablo-vlakna 4465 kg/h i seme 654kg/h
od ostalih sorti se po urodu može meriti Unico B-ostale ni blizu
Proučavali su i ostale važne gospodarske segmente sorti:
visina i debelina stabala,razdoblje tehnološke zrelosti semena,usebojnost eteričnog i masnočnog ulja,koje pokazuju važne razlike medju sortama,tehnologijama i rokovima setve...

IMAMO I MI KONJA ZA TRKU :)
 
22.10.2007
1
0
0
42
Malo sam prochitao o industrijskok konoplji o njenom doprinosu i iskorishtenju pa sam se setio svih onih Vojvodjanskih polja koje stoje prazna iz godine u godinu, pa me interesuje dal moze negde da se nadje info ili da mi neko kaze koja je "administrativna" procedura pre setve i dal postoji neko ko odkupljuje sirovu konoplju (naravno neka okvirna cena ako moze) i slichne detalje.

Unapred zahvalan :)
Taj i Taj :)
 

GreenMan

Grizem beton,zvacem armaturu
Vutra Veteran
24.10.2004
1.806
165
88
47
www.legalizacija.org
Moras da se konsultujes sa Ministarstvom poljoprivrede.Potrebne su ti odgovarajuce dozvole za uzgoj,a ja koliko sam informisan oni te upucuju na mesto gde da kupis seme,verovatno zbog mogucih zloupotreba.
 

kanehbosem

Rehabilitacija kanabisa !!!
Banovan
12.10.2006
619
46
48
ja sam o tome nešto postirao na uzgoj ali to je iz zakona rh, mada ćeš pretpostavljam naći isto sranje zapakirano u zakon rs

otprilike je to tako kao što je reko green
 

Tripco

Aktivan Član
23.11.2005
313
95
0
suptropia.4t.com
Imam negde na hard discu istraživanje industrijskih sorti konoplje iz cele Evrope i bivšeg SSSR-a. Ono što mi je upalo u oči za Novosadsku je to da je sorta sa ubedljivo najmanjim procentom THC-a među svim ostalim. Verovatno je zato Ameri jako cene (između ostalog).