Nutrijenti-Prihrana

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
28.07.2011
6
4
0
39
prevedeno s eng.

Više od dvadeset elemenata su potrebni za rast biljke. Ugljika, vodika i kisika su apsorbira iz zraka i vode. Ostatak elemenata, tzv mineralne hranjive tvari su otopljene u hranjivoj otopini. Primarni ili makro-nutrijenata (dušik (N), fosfor (P) i kalij (K)) su elementi biljke najčešće koristite. Kalcij (Ca) i magnezija (Mg) su sekundarne hranjive tvari i koristiti u manjim količinama. Željezo (Fe), sumpor (S), mangan (Mn), bor (B), molibden (Mo), cink (Zn) i bakra (Cu) su mikro-hranjivih tvari ili elemenata u tragovima. Elementi u tragovima nalaze u većini tala. Rockwool (hidroponski) gnojiva mora sadržavati ove elemente u tragovima, jer oni obično ne postoje u dovoljnim količinama u Rockwool ili vode. Ostali elementi također igrati veliku ulogu u rast biljaka. Aluminij, klor, kobalt, jod, selen, silicij, natrij i vanadij se obično ne uključuju se u hranjivim tvarima miješa. Oni su potrebni u vrlo minute iznose koji su obično prisutni kao nečistoća u opskrbi vodom ili miješati zajedno s drugim hranjivim tvarima.

Makro-hranjivih tvari

Dušik (N) je primarna za rast biljaka. Biljke pretvoriti dušika da proteini bitna za rast novih stanica. Dušik je uglavnom odgovoran za list i stabljike rast, kao i ukupnu veličinu i jakost. Dušik se kreće lako aktivnih mladih pupova, mladice i lišće i sporiji za starije lišće. Manjak znakovi pokazuju prvi u starijih listova. Oni pak blijedo žute i može umrijeti. Novi rast oslabi i mršavo. Obilje dušika će uzrokovati mekan, slab rast, pa čak i odgoditi cvijeća i voća proizvodnje, ako je dopušteno da se akumuliraju.

Fosfor (P) je potreban za fotosintezu i radi kao katalizator za prijenos energije unutar postrojenja. Fosfor pomaže izgraditi jake korijene, a od vitalne je važnosti za cvijet i proizvodnju sjemena. Najviša razina fosfora se koriste tijekom klijanja, rasta i cvjetanja sadnica. Nedostaci će se prikazati u starijim ostavlja na prvom mjestu. Lišće uključite tamnozelene na ravnomjerno manje, zakržljale biljke. Lišće pokazuju smeđe ili ljubičaste mrlje. NAPOMENA: Fosfor flocculates kada koncentrirani i kombinaciji s kalcijem.

Kalij (K) aktivira proizvodnju i kretanje šećera i škroba, kao i rast od stanične diobe. Kalij povećava klorofila u lišće i pomaže regulirati puči otvora tako da biljke bolje korištenje svjetla i zraka. Kalij potiče snažan rast korijena, vode dimnjak i aktivira enzime koji borbu protiv bolesti. Kalij je potrebno u svim fazama rasta. To je posebno važno u razvoju ploda. Nedostatak kalija znakovi su: biljke se najviše i pojavljuju zdrava. Starije lišće i žute šara između vene, zatim cijeli listovi koji skrenuti tamno žuta i umrijeti. Cvijeća i voća pad su zajedničke probleme povezane s kalija nedostatak. Kalij je obično zaključana od strane visoke slanosti.

Sekundarni Nutrijenti

Magnezij (Mg), nalazi se kao središnji atom u molekuli klorofila i je bitna za apsorpciju svjetlosne energije. Magnezij pomaže u korištenju hranjivih tvari, neutralizira kiseline i toksičnih spojeva proizvodi biljka. Nedostatak magnezija znakovi su: Starije lišće žuti od centra prema van, dok vene ostaju zelene na nedovoljan biljke. Leaf savjete i rubovi mogu obezbojiti i kovrča prema gore. Uzgoj savjeti skrenuti limeta zeleno ako je nedostatak napreduje do vrha biljke.

Kalcij (Ca) je temeljna stanica proizvodnje i rasta. Tla vrtlari koristiti dolomitnim vapnom, koja sadrži kalcija i magnezija, kako bi tlo slatko ili pufer. Rockwool vrtlari koristiti kalcij za tampon višak hranjivih tvari. Kalcij se kreće polako u postrojenja i ima tendenciju da se koncentriraju u korijenima i starije rast. Stoga mladi rast pokazuje nedostatak znakove na prvom mjestu. Manjkavim list savjeti, rubova i novi rast će se smeđa i umrijeti nazad. Ako previše kalcija primjenjuje rano u životu, to će usporiti rast, kao dobro. Također će flokulirati kada koncentriran oblik je u kombinaciji s kalijem.

Elementi u tragovima

Sumpor (S) je dio biljke proteina i igra važnu ulogu u rast korijena i klorofila opskrbe. Distribuirani relativno ravnomjerno s najvećim iznosima u lišće koja utječe na okus i miris u mnogim biljkama. Sumpor, kao što su kalcij, kreće malo u biljnog tkiva i prvi znakovi nedostatka su blijedo mladim lišćem. Rast je spor, ali ostavlja imaju tendenciju da se krhki i ostati uži od normalne.

Željezo (Fe) je ključni katalizator u proizvodnji i klorofila se koristi u fotosintezi. Nedostatak željeza se okreće lišće blijedo žute ili bijele boje, dok vene ostaju zeleni. Željezo je teško za biljke apsorbiraju i kreće polako u pogon. Uvijek koristite kelirani (odmah na raspolaganju biljka) željeza u hranjivoj miješa.

Mangan (Mg), radi s biljnim enzimima kako bi se smanjila nitrate prije za proizvodnju proteina. Nedostatak mangana okreće mladim lišćem išaran žute ili smeđe.

Cink (Z) je katalizator i moraju biti prisutni u minuti iznosi za rast biljaka. Nedostatak cinka dovodi do zaostajanja u rastu, žuti i curling malih lišća. Višak cinka je neuobičajeno, ali vrlo otrovne i uzrokuje venuće ili smrt.

Bakar (C) je katalizator za nekoliko enzima. Nedostatak bakra čini novi rast volja i uzrokuje nepravilna rasta. Ekscesima bakra uzrokuje iznenadnu smrt. Bakar se koristi kao fungicid i wards off insekata i bolesti, jer ovaj objekt.

Bor (B) je potrebno za stanice dijele i proteina formacije. Ona također igra aktivnu ulogu u oprašivanje i sjemena za proizvodnju.

Molibden (Mn) pomaže u obliku bjelančevina i pomagala biljke sposobnost da dušik iz zraka. Nedostatak uzrokuje ostavlja blijediti i resice se pojaviti spaljene. Nepravilan rast list također može dovesti.

Te hranjive tvari se miješaju zajedno da se formira kompletna postrojenja gnojiva. Mix sadrži sve hranjive tvari u odgovarajuće omjere kako bi biljke sve što im je potrebno za bujnom, brzog rasta. Gnojivo je otopljen u vodi da bi hranjivom otopinom. Voda prenosi hranjive tvari te topiv u kontakt s korijenjem biljaka. U prisutnosti kisika i vode, hranjive tvari se apsorbira kroz korijen.

nastavak slijedi
 
28.07.2011
6
4
0
39
Rješenja za hranjivim nedostatcima

Nutrijenti:

Dušik - Biljke trebaju puno N tijekom vegging, ali to je lako pretjerati. Dodano previše? Isperite tla s običnom vodom. Topiva dušika (posebice nitrata) je oblik koji je najviše brzo dostupni na korijene, dok netopljivi N (kao što su urea) prvo mora biti podijeljene po mikroba u tlu prije korijenje može apsorbirati. Izbjegavajte pretjeranu amonij dušik, koji se može miješati s drugim hranjivim tvarima. Previše N kašnjenja cvatnje. Biljke bi trebalo biti dopušteno da se N-nedovoljan krajem cvatnje za najbolji okus. Magnezij - MG-nedostatak je prilično čest jer marihuana koristi puno toga i mnogo gnojiva nemaju dovoljno. Mg-nedostatak lako se pričvršćuje s ¼ žličice / galon Epsom soli (prvi u prahu i otopljeni u vruću vodu) ili folijarno hrane na ½ žličice / kvart. Kada miješanje tla, koristite 2 žličice vapno po galonu tla za Mg dolomita. Mg mogu dobiti blokirani od strane previše Ca, Cl ili amonijaka dušika. Nemojte pretjerivati ​​mg ili ćete zaključati drugim hranjivim tvarima. Kalij - Previše natrija (Na) istiskuje K, uzrokujući K nedostatak. Izvori visoke slanosti su: sode bikarbone (natrijev bikarbonat "pH-up"), previše gnojivo, te korištenje vode-filtri za omekšavanje (što ne bi trebalo koristiti). Ako je problem Na, u istoj razini tla. K mogu dobiti ključem od previše kalcija ili amonijaka dušika, a možda i hladno vrijeme. Fosfora - Neki nedostatak tijekom cvatnje je normalno, ali previše ne bi trebalo tolerirati. Crvena peteljčicama i stabljike su normalni, genetska značajka za mnoge sorte, uz to također može biti ko-simptom N, K, Mg i-nedostatke, tako da crvena stabljike nisu siguran znak P-nedostatak. Previše P može dovesti do nedostatka željeza. Željezo - Fe je nedostupan za biljke kada je pH vode ili tlo je previsoka. Ako manjkav, niži pH oko 6,5 (za Rockwool, oko 5,7), i provjerite da ne dodajete previše P, koji se može zaključati Fe. Koristite željeza koji je kelirani za maksimalnu dostupnost. Pročitajte gnojivo sastojke - kelirani željeza može pročitati nešto poput "željeza EDTA". Za mnogo Fe bez dodavanja dovoljno P može uzrokovati P-nedostatak. Mangan - Mn dobiva zaključana kada pH je previsok, a kada ima previše željeza. Koristite kelirani Mn. Cink - također dobiva blokiran zbog visoke pH vrijednosti. Zn, Fe, Mn i nedostaci često se javljaju zajedno, te su obično iz visoke pH. Nemojte pretjerati mikro-hranjivih tvari, manje pH, ako je to problem pa hranjive tvari postanu dostupni. Folijarna hrane ako je biljka izgleda pravi loše. Koristite kelirani cink.

Provjerite vodu

Koricom slavine i tuš glava znači je voda "tvrda", obično zbog previše minerala. Voda iz slavine s TDS (ukupno otopljenih krutine) višu od oko 200ppm (dijelova na milijun) je "tvrda" i treba gledati, pogotovo ako vaše biljke su kronični problem. Pitajte svoju tvrtku vode za analizu popisa, koji će obično popis pH, TDS, i mineralnih razinama (kao i zagađivača, karcinogeni, itd.) za slavine u vašem području. To je zajednički zahtjev, osobito u ovaj dan i dob, tako da ne bi trebalo podići obrve. Redovita filteri vode neće smanjiti visoku razinu TDS, ali skuplji obrnutom-osmoze jedinica, distillers, i de-ionizatori volje. Digitalni TDS metar (ili EC = električne vodljivosti Mjerač) je nevjerojatno koristan alat za praćenje razine hranjivih tvari u hranjivu otopinu, te će platiti za sebe prije nego što to znam. Oni vode oko $ 40 i više.

Opće Hranjenje Savjeti

Pot biljke su vrlo prilagodljivi, ali opće pravilo od oka je koristiti više dušika i fosfora manji tijekom vegetativnog perioda, a točno nasuprot tijekom cvatnje razdoblja. Za povrće. razdoblju pokušati N: P: K omjer od oko 10:07:08 (koji, naravno, isti omjer kao i 20:14:16), a za cvatuće biljke, 04:08:08. Provjerite pH nakon dodavanja hranjivih tvari. Ako koristite spremnik, držati ga kruži i to promijeniti svaka 2 tjedna. Opće smjernice za TDS razina je kako slijedi: sadnice = 50-150 ppm; unrooted klonovi = 100-350 ppm; male biljke = 400-800 ppm; velika postrojenja = 900-1800 ppm; prošlog tjedna cvjetanja = konus off običan vode. Ovi brojevi su samo smjernice, a mnogi čimbenici mogu promijeniti stvarna razina biljke će trebati. Određeni nutrijenti su "nevidljivi" za TDS metara, posebno Organics, tako da koristite TDS razini samo kao procjenu stvarne razine hranjivih tvari. Kada su u nedoumici o novom gnojiva, slijedite gnojiva uputama za hranjenje rajčice. Širi nekoliko rajčice ili rotkvica postrojenja u blizini za usporedbu. PH - pH vode nakon dodavanja hranjivih tvari treba biti oko 5,9 do 6,5 (u Rockwool, 5,5-6,1). Općenito govoreći, mikro-hranjivih tvari (Fe, Zn, Mn, Cu) dobiti Izbačen na visokoj pH (alkalna) iznad 7. 0, dok je glavna hranjiva (N, P, K, Mg) može biti manje dostupni u kiselom tlu ili vodi (ispod 5,0). Voda iz slavine je često previše alkalna. Tla s mnogo treseta ili drugih organskih tvari u njima imaju tendenciju da se previše kiselinski, koji neki dolomitnog vapna pomoći će popraviti. Tla test kits se razlikuju po preciznosti, i općenito više ćete platiti bolji točnost. Za vode, boje na bazi pH test kits od akvarističkim dućanima su jeftine, ali netočan. Ulagati u digitalni pH metar ($ 40 - 80), po mogućnosti vodootporni jedan. Nećete požaliti.

Druge stvari ...


Hladno vrijeme (ispod 50F/10C) može zaključati fosfora. Neke vrste, poput ekvatorijalnim sativas, ne uzeti i na hladno vrijeme. Ako možete držati korijena toplije, biljka će biti u mogućnosti da se hladnjak temps nego što bi inače.

Vrućina

Ako su svjetla previše blizu biljka, vrhova mogu biti uvijen, suha i izgledaju spaljena, oponašajući hranjiva problem. Vaše ruke ne bi trebao osjećati toplo nakon jedne minute kada ga držite na vrhu biljke. Podignite svjetla i / ili cilj ventilator na Hot Zone. Soba temps treba držati pod 85F (29C) - ili 90F (33C), ako ste dodali dodatni CO2.

Vlažnost

Tanke, zgrčen lišće može biti od malo vlage. 40-80% je obično u redu.

Mold i gljiva

Tamne fragmentaran područja na lišće i pupoljci mogu biti kalup. Manja vlažnost zraka i povećati prozračivanje ako kalup je problem. Uklonite sve mrtvo lišće, gdje god se nalazili. Držite svoj vrt čist.

Kukci

Bijele mrlje na vrhovima listova može značiti pauk novčića ispod.

Sprejevi

Folijarna sprejevi mogu imati "povećalo" efekt pod svjetlila, uzrokuje male bijele, žute ili žrtve mjesta koje se mogu miješati s hranjivim tvarima problem. Neki sprejevi mogu uzrokovati kemijske reakcije.

Nedovoljna svjetlo

Tall, istezanje biljke obično su od koristi pogrešne vrste svjetla .. Nemojte koristiti regularna žarulja sa žarnom niti ("žarulje rastu") ili halogena rasti kanabisa. Investirajte u fluorescentnu rasvjetu (dobro) ili HID svjetla (puno bolje) koja opskrbu visoke intenzitet svjetlosti koja kanabis potrebe za dobar rast i široka pupoljci. Čak i bolje, rasti u suncu.

Klonovi

žuti lišće na unrooted klonovi mogu biti od previše svjetla ili kljun ne može biti čvrsto dodiruju iskorjenjivanje medij. Isključite CO2 dok se korijen. Previše gnojiva može zgrčiti ili ćeš klonova - običnom vodom iz vodovoda je u redu.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: mr.dr.Smok

DJFlyHigh

Aktivan Član
18.05.2010
768
459
83
50
dovoljno od pomoci za bilo koga ko ima probleme sa bebibacama... respect :D
 

The

Aktivan Član
30.10.2009
82
19
8
33
www.flow.co.rs
Au uzas brate, "Prevedeno sa eng." ne znaci strpano u google translate, prevedi to lepo ako se vec cimas, ovako je bezveze
Pozz
 
  • Sviđa mi se
Reactions: nanule963
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.