Ocekivana kazna u Hrv

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Bizzzo

https://twitch.tv/vutraorg
Urednik
Moderator
11.02.2008
7.429
30.023
2.718
twitch.tv
Ovisno koliku placu imaš, kad preračunas 5-6k€, ako si ispod toga godišnje prihoda isplati se u corku. Pogotovo jer nakon 6 mj uzornog ponašanja imaš poštedu :D Nagadjam, nisam bio nikad :D
 

BrokulaBranko

Banned
Banovan
02.10.2018
261
764
93
39
Za sitne provokacije idu, ne tako sitne sankcije.
Nadam se da odvjetnik zna sta radi. Ona prva tvoja gore koja kaže “nisu me ni ispitivali, samo dao izjavu i kuc” ti je odgovor sta ce se dešavati. Odvjetnik je davao izjavu s tobom ili ti sam?
Bio je prisutan i dao mi par smjernica sta i kako da kazem.. Vec sam izjavio da nisam siromasan pa ce tesko ic odvjetnik po sluzbenoj.. Javim daljnji tijek dogadjaja. Pusa adminu..
 
  • Sviđa mi se
Reactions: 0Marac0

Yaichii

Aktivan Član
04.09.2019
124
455
63
Jbg sad mene zanima kaj je bilo dalje ...
I na koga sumnjas.. tko je sve znao.. te wtf se opce dogodilo....
Iskreno jedino su jednom nasli joint ( vec srolan ) kod frendice al gaje đurjak sam nonšalantno bacio u šaht..jbg bilo je ko da mi hostiju baca xd ... Al nit su zapisali ikoga nit su nas maltrali sam su nas puatili dalje ( inace osim doticne niko od nas nije poznat otprije plavcima a ona je i ovako i onako problematicna od djetinjstva ....
 
05.05.2021
36
166
33
Split
www.anonymodope.com
Evo godina dana prodje da me je netko odrukao plavcima za "dilanje", trazili su "odredjenu kolicinu opojne DROGE marihuane", baš te godine mi je to bio pokušaj prvog growa i umjesto te odredjene količine marihuane uzmu tu sitnu biljčicu. Godinu dana ravnih je prošlo, a prekrsajne ni kaznene prijave. Dok su mi prijatelju nasli biljcicu od jeb**** 7cm i dali mu uvjet 6 mjeseci na 10 dana zatvora, a što je najzalosnije poznat sam im od srednje skole i bio sam pod uvjetom jer su me tri puta hapsili zbog 2 dzointa i 2 grama trave i dan nakon isteka uvjeta me uhvate s ravnim gramom amfetamina i daju mi novcanu kaznu.
Poenta, nas zakon je pun rupa.
 
  • Sviđa mi se
  • Haha
Reactions: šaran and dzidzo

Marven

Aktivan Član
16.02.2019
169
1.159
143
34
HR
Molim pomoć, ili savjet neki, ne mogu vjerovati da ovdje pišem.... plavci su mi prošli kroz stan na temelju neke prijave za buku (doslovce, ležim na kauču i gledam tv, ne vjerujem u tu izliku). Jel možemo malo da uđemo...bla bla, tražili me da im otvorim sve ladice po stanu, prostorije, otvorio mrvilice i sve kutije cigara i nova pakiranja duhana s markicom, a sve ja, ništa neće sam dirati, koliko pušiš, gdje nabavljaš... Da skratim, nisu našli travu, doslovce jedini ormarić nisu taknuli s teglama, skinuo ih sa sušenja ima tjedan dana... za box koji stoji sastavljen, ali trenutno izvan pogona :makaze: jer sjemenke su na klijanju u maramici na modemu i nisu ih vidjeli. Za box i svu opremu baš ništa nisu spomenuli, osim za filter, kažem da je za zrak. Našli su hrpu sjemenki zatvorenih u svojim pakiranjima, pita me gdje sam nabavio, kažem preko neta da je to suvenir kako i piše (da, spomenuo je da ih ne smijem imati, bla bla kažem da znam, jbg).
Prijava samo za boravište jer nisam prijavio (čak ni isteklu osobnu nije upisao). Imali tu negdje temelja da mi se za par sati ujutro ili par dana pojave na pretresu?! Nemam ikakvih prijava ni legitimacija s travom ni uopće, sve sjemenke sam bacio (znači, zadnjih nekoliko sponzorskih akcija je ošlo u školjku troznamenkastim hodom s računa :plac:). Ima li materijala za nalog za pretres?
 

Bizzzo

https://twitch.tv/vutraorg
Urednik
Moderator
11.02.2008
7.429
30.023
2.718
twitch.tv
Pa ovo sto ti opisuješ je pretres? Ili nije jer si sam sve otvarao i pokazivao? Svašta stvarno svašta. Ako netko osim tebe zna onda znas i sto su se pojavili, vrlo vjerovatno…
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Marven

FatOne

Budi dobar, da bi bio sretan!
Poznanik Foruma
09.10.2016
1.642
7.505
258
Po meni je nesto drugo u igri, jer ja sam najebao jednom samo za sjemenke, doduse nisu bile u org pakiranju ali su bile okidac. mozda traze nekog/nesto u tvom kvartu ko ce ga znat, ali nalog ili prijavu nisu imali jer nije htio nista dirat iz razloga da ga se nemoze povezat s mjestom. E sad ja bi obustavio radnju cisto sigurnosti radi ili mjenjaj adresu i deri dalje.
 
24.12.2023
13
7
3
22
Uglavnom, šetao sam prema kolodvoru s dzointom u ruci, ostatak u dzepu, momci u civilu me blokiraju, pretres, nadjose mi to i nekih sat do dva sam proveo u stanici dok oni takvu glupost nisu sastavili. Nakon ne znam sad mislim 2 ili 3 mjeseca dolazi mi rješenje gdje piše da sam kriv za posjedovanje marihuane a da je pod zakonom inace upisana kazna do tadasnjih 20 tisuca kuna ili/i nisam siguran zatvorska kazna 180 dana tj 6 mjeseci, no s obzirom da mi je bio prvi put i da sam u to vrijeme imao 19 godina kazna mi je umanjena na 5 tisuca kuna odnosno 670 eura i uvjetna kazna i cak nisam imao pravo na žalbu
 
Poslednja izmena od urednika:

Dipsy

Aktivan Član
11.11.2023
65
330
53
Covik moj znam jednog koji je tako s malom kolicinom dobia slicnu kazne, a znam i puno njih s puno vecom kolicinom pa su dobili upola toga. Samo mi nije jasno kako nisi pozvan na sud
 
26.04.2016
21
35
13
43
Nakon ne znam sad mislim 2 ili 3 mjeseca dolazi mi rješenje gdje piše da sam kriv za posjedovanje marihuane a da je pod zakonom inace upisana kazna do tadasnjih 20 tisuca kuna ili/i nisam siguran zatvorska kazna 180 dana tj 6 mjeseci, no s obzirom da mi je bio prvi put i da sam u to vrijeme imao 19 godina kazna mi je umanjena na 5 tisuca kuna odnosno 670 eura i uvjetna kazna i cak nisam imao pravo na žalbu
Čudno mi je ovo za zatvorsku kaznu, jer koliko mi je poznato, u HR je posjedovanje dekriminalizirano, dakle propisana je samo novčana kazna (doista previsoka), a ne i zatvorska (jedino ti se ta novčana kazna može kasnije zamijeniti za zatvorsku ukoliko ti ne platiš novčanu kaznu, ali ti se ne može za posjedovanje izreći zatvorska kazna pa ni uvjetno).
Malo mi je čudno da nisi imao pravo na žalbu, možda ti piše da imaš pravo na prigovor, što ti je u stvari gotovo pa isto.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: 0Marac0 and šaran

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.033
15.282
358
Radi dzointa od 1.6g i 0.70g marihuane sam dobio godinu uvjeta na 6 mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 670e, bas me zanima je li tko slicno prosao?
Nema šanse,da si dobio uvjetnu za to,a kamoli,da te nisu zvali na sud, pošto si najvjerovatnije pao sa više paketiča,pa su ti dali kaznu za prodaju!
Do 5g je kazna bila 1500kn,frenda su mi zaustavile Kobre,dok je pušio u autu i čak ga nije isključio iz prometa,što je i jedina stvar koju je mogao,kao vožnja pod utjecajem!
Nitko te ovdje neče osuđivat,večina nas je prošla svašta u životu u vrijeme kad se za gram,dva išlo u zatvor!
Ja sam prošao sa uvjetnom za konzumaciju u vojsci,ali to je bilo 99'
Iskreno jedino su jednom nasli joint ( vec srolan ) kod frendice al gaje đurjak sam nonšalantno bacio u šaht
Vozim taxi i jedno 20ak osoba mi je ispričalo identičnu priču. Frend s kvarta,ista stvar...pušio na klupici u Maksimiru,policajac ga je namirišao,došao do njega,legitimirao ga,malo ga cimao"što čemo s ovime" i nakraju bacio na pod i zgazio. Rekao mu je 1500kn kazna,koju nikada nije dobio!
Nedavno sam kleko s manje od 10biiljaka.. Ima li tko slična iskustva da znam sta mogu ocekivati?
I čovjek je na slobodi,da se dobija uvjetna za pljugu i gram,čekao bi suđenje u Remetincu!
s obzirom da nisi u istražnom očekuj novčanu kaznu. Ako je odvjetnik dobar možda rad za opće dobro.
I ovo je odgovor od kolege za 10 biljaka...
Kod nas to neće legalizirat još 100 godina,kokain je postao više društveno prihvatljiv nego trava.Ma jedno veliko bljak za sustav,klošari jedni.puuuj bando
Dok ne prodaješ,nemaš problema. Jedino je problem,ljudima što žive u stanu,ali legalizacija če doči,samo če kod nas jedna ili dvije veče firme imat dozvole za uzgoj i prodaju. Mi šta uzgajamo za sebe i ne prodajemo,nemamo tih problema!

@dalmatinskizagor ,nemoj me krivo shvatit,ne osuđujem te ni malo,ali za to sitno,njima se neda pisat izvještaj,jer za to ne dobijaju ama baš ništa i u 90% slučaja ili uzmu ili bace,osim ako je veča količina u pitanju ili 3 pa na više paketiča. Znači,da si imao 3 puta po gram,to ti mogu stavit kao da je za prodaju,a ti si tako dobio. Jbga,ne pušip na cesti:)

I još jedna stvar....3 mjeseca zatvora na godinu dana kušnje se daje na dvije godine kušnje,jer sam dobio i tu i 10 mjeseci zatvora na 3 godina kušnje,prvi put za konzumaciju,drugi put za 3g
A i ako si za nešto dobio uvjetnu,to je bolje,jer kad uvjet prođe,ti nisi kažnjavan. Kad te kazne krivično i dobiješ dobrotvorni rad ili novčanu kaznu,ostaješ u sistemu i kad te policija pita,jel si kažnjavan,moraš reći da jesi. U slučaju uvjetne,ako ju nisi prekršio(isto dijelo),kad završi,drugi dan se više nigdje ne vidi,da si pao!
Sljedeći put,reci da si na kiosku kupio CBD cvijet, na oko se ne vidi razlika!
 
Poslednja izmena:
  • Love
Reactions: Captain Fantastic
12.03.2024
17
31
3
nebitno
Prije koji tjedan dana sam tresnuo sa 6.5g praktički ispred kuće (5 metara od kuce), pakirano u dvije pvc vrećice jedna mase 4.1g, druga 2.4g. Olakotna okolnost je sto sam tresnuo pjesice prema putu kući, a ne u suprotnom smjeru. Napisan je optužni prijedlog, a recidivist sam što se tiče marihuane za osobne upotrebe i tada sam dobio 2500 kuna kazne, no ima li tko iskustva kao ponavljač djela?