Ocekivana kazna u Srbiji

Hesi Prodavnica Hempatia Organics Nutrients
08.03.2021
7
7
3
Osoba koja je dobila oko 80k je pala 2019e, a osoba sa kaznom od 40k je pala ranije- ako se ne varam, 2018.
Ovom sa većom kaznom nije predstavljalo problem da nađe posao u firmi koja radi background checkup, tako da mislim da prvi prekršaj ni ne ulazi u dosije.
 
08.03.2021
7
7
3
Nije ilegalno, osim ako nemaju neoboriv dokaz da ti ta svetla poručuješ za uzgajanje trave, što je jako teško, onda jeste ali onda već imaš i drugih problema...
Po meni je veoma sumnjivo i očigledno, mislim da je u Srbiji to igranje sa vatrom tako da sam uvek za LED E27 panel koji može svako da napravi sa malo truda i volje, po meni mnogo bezbednija opcija. Realno koliko ljudi van našeg hobija poručuje ta svetla? Rekao bih ne mnogo. U nekim drugim zemljama gde je normalnija situacija, tu je već priča drugačija.
Hvala puno na mišljenju i savetu za svetla. Čula sam od nekog lika da mora da se uzme samo najjača i najskuplja lampa (šta god to značilo), inače džabe. Razumem da je uvek bolje uložiti u pravu opremu, ali ispade da MJ nikada nije rasla u prirodi, samo pod lampom :D Ja sam uvek pre za DIY, pogotovo sa ovom hajkom na dilere/konzumere u toku.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Vutra Dzanki

Vutra Dzanki

Naduvani Član
01.11.2019
770
2.187
163
30
Amsterdam
Nema na čemu, i drugi put, tu smo da se pomažemo i savetujemo. To za najjača svetla je već diskutabilno, evo ja već svoj 3. grow privodim kraju sa panelom od 90-120w stvarne potrošnje. Ja uzgajam jednu biljku u malom prostoru. To je nekada bilo nezamislivo ali napredkom tehnologije i razvojem jačih i intenzivnijih LED dioda postalo je itekako moguće. Nekom oldschool groweru kad bi rekao da sa 250-300w kvalitetnog LED svetla možeš da pokriješ prostor od 1m2, on bi ti se verovatno nasmejao jer je u prošlosti za HPS trebalo duplo više. No da ne idem previše u off topic, imaš temu baš za LED svetla pa moj ti je topli savet da je pročitaš što detaljnije.

Osoba koja je dobila oko 80k je pala 2019e, a osoba sa kaznom od 40k je pala ranije- ako se ne varam, 2018.
Ovom sa većom kaznom nije predstavljalo problem da nađe posao u firmi koja radi background checkup, tako da mislim da prvi prekršaj ni ne ulazi u dosije.
To za novčanu može da zavisi od mnogo faktora, a najviše od sudije. Neki okvir bi bio od 50 do 100k, obično se tako kreću kazne za male količine, pa kome kako zapadne.. Delimično si u pravu što se tiče prvog padanja, jedino ja mislim da je bitno napomenuti da ipak tebi ostaje dosije i svi zapisi, samo što tome može da pristupi samo MUP, a možeš i uredno da izvadiš potvrdu da nisi privođen ni osuđivan, koju poslodavci obično traže. To se zove oportunitet. Svako dobro i sve najbolje.
 
04.04.2021
26
21
3
22
pao sam sa 0.3 grama vutre. Priveli su me i policajac ( ? ) mi je nalupao par samara da kazem od koga sam kupio. Zanima me da li mogu da ih tuzim, odnosno da li ima neko iskustva sa slicnom situacijom. Nista ozbiljno od povreda, ali opet nije u redu. Prvi put.
 
  • Haha
Reactions: Sjaj očiju
31.01.2021
5
3
3
18
Klasicni panduri, mozes uvek na sudu reci da je bilo tako,samo najbolje bi bilo kad bi imao neki dokaz.Mogu bas dobro da najebu za to ako mozes da imas jaku tvrdnju.Samo se pazi ne govori ono sto ne treba,momenat kad te nahvataju najebao si u svakom slucaju.
 
Poslednja izmena od urednika:
  • Sviđa mi se
Reactions: Cannabinol
04.04.2021
26
21
3
22
Rec protiv reci, nema od toga nista koliko vidim, nemam nikakav dokaz, zalim sto nisam upalio snimac govora na telefonu. Bas vole uvece da se ponasaju tako, da je bio dan pozvao bih advokata iste sekunde.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: VenloNL