Ocekivana kazna u Srbiji

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
13.11.2019
8
3
3
24
Pre nekoliko dana mi ke pronadjeno 0,7 ,priveden sam i receno mi je da ce biti minimalna kazna zavrsio sam medicinsku skolu i zanima me hocu li imati dosije jer mi je to prvo delo i hocu li imati problema oko zaposlenja.Drzavljanin sam srbije i zanima me kako cu proci
 

irieman

Voodoo Chile
Prijatelj Foruma
28.03.2013
2.666
11.902
358
Socotra Island
eelslap.com
Polako majstore, sta je tu je nije razlog za paranoju. Svako krivicno delo ulazi u kriminalni dosije. Platices kaznu i to je to. I svaki put kad te budu legitimisali panduri verovatno ce ti traziti vutru i preturati dzepove. Za inostranstvo znam da proveravaju i traze potvrde iz suda i supa, ako budes trazio posao "napolju" to moze da ti predstavlja odredjen problem, kod nas ne verujem. I nemoj da si nestrpljiv kolika god da ti je frka i pisati na sto mesta isto, to se ovde na forumu tretira kao spam i po pravilima ponasanja se ne tolerise i samo ces kontraindikaciju izazvati umesto da dobijes neki pametan odgovor. Glavu gore, cekaj pismo i stekaj kintu do tada. Ako zivis sa roditeljima razmisljaj o tome da plava koverta ne stigne do njih. Sa srecom, a javice se verovatno jos neko da ti da koji koristan savet.
 
13.11.2019
8
3
3
24
Novi sam na stranici pa nzm bas kako stvari funkcionidu,a kako bih mogao najlakse da izbegnem tu plavu kovertu i cuo sam da postoji mogucnost brisanja dosiea za prvo delo e sad mozda gresim.hvala

Sto se tice plave koverte najbolje ti je preduhitriti postara koji ce je donjet prije nego starci budu vidjeli:)

A za koliko od prilike ce stici ta plava koverta jer ja jos cekam poziv za razgovor koji treba da mi stigne na telefon
 

Papa Romeo

barba non facit philosophus
Prijatelj Foruma
30.03.2011
1.204
6.195
258
Pre nekoliko dana mi ke pronadjeno 0,7 ,priveden sam i receno mi je da ce biti minimalna kazna zavrsio sam medicinsku skolu i zanima me hocu li imati dosije jer mi je to prvo delo i hocu li imati problema oko zaposlenja.Drzavljanin sam srbije i zanima me kako cu proci
Ako zelis da ti se pomogne, onda moras s nama podijeliti malo konkretnije informacije.
Ko te je priveo na informativni razgovor, patrola policajaca ili inspektor na terenu?
Nakon sto si priveden, u pitanju je informativni razgovor, ne mozes preskociti najbitniji dio, a to je koje si informacije podijelio sa inspektorom, ili vise njih?
Da li si im dao pismenu izjavu?
Da li su ti uzimali otiske svih deset prstiju na rukama?

Uglavnom, ako nisi davao pismenu izjavu i ako ti nisu uzimali otiske svih deset prstiju, onda te trenutno nisu ni "pocastili" sa dosijeom kriminogenog lica, sto ne znaci da nece, ako im se cefne.
Ovde nema baba Vange, vidovite Branke, Milana.., malo vise informacija znaci bolje upoznavanje sa problemom koji imas i shodno tome dobices konkretniju pomoc, umjesto pretpostavki.
 
13.11.2019
8
3
3
24
Pa vece je bilo hteo sam kao inace da izduvam jedan za laku noc i da palim,naisla je obicna patrola ono bas za nas koje duvamo,nasli su dva noza i to i dali nam ponudu da pisu za nozeve ili vutru svi smo rekli za nozeve ali je drugi policajac reko da to ne ide tako i da cu morat u stanicu a nozeve su vratili u stanici se nisam zadrzao ni 5 minuta samo sam potpisao cetiri papira pri zavrsetku gde je izmereno 0,7 bilo je 3 policajca i bili su ono gotivni kako da kazem mada im ja nista ne verujem uzeli su mi broj telefona i rekli da ce me zvati.I oni su mi rekli da se ne brinem jer je to prvo delo i rekli su Drzba je druzba,sluzba je sluzba
 

Papa Romeo

barba non facit philosophus
Prijatelj Foruma
30.03.2011
1.204
6.195
258
Nemas brige po pitanju dosijea, a nemas razloga da brines ni po ostalim pitanjima, jedino gdje si upisan je MUP-ova knjiga dnevnih aktivnosti.
Inspektorima je smaranje kad mora pisati izvjestaj o dzointu :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Badi
13.11.2019
8
3
3
24
Nemas brige po pitanju dosijea, a nemas razloga da brines ni po ostalim pitanjima, jedino gdje si upisan je MUP-ova knjiga dnevnih aktivnosti.
Inspektorima je smaranje kad mora pisati izvjestaj o dzointu :)
Joj ljudi hvala vam znate koji mi je bio cim oko toga jer uvek bi se nekako izvuko bacio sakrio i sad mi nadjose ovo al opet je bolje nego da su nasli vise

Skupljaj lovu lagano, rebnuce ti novcanu kaznu od 25 do 50.000 hiljada. Ako Aca i Shone nisu digli tarifu.
Pa dobro imacu neki rok za to placanje ja mislim a za lovu su me oni spremili
 
21.12.2009
26
188
28
Evo mog iskustva od pre ~10ak god. Na exitu me uhvate na ulazu (preskakao sam inače) i nađu mi u džepu pola malog jointa, koji sam kao ostavio za kasnije, privedu me i izmere da u džointu ima 0.24g sa sve kartonom. U stanici provedem celu noć, sa kutijom cigara u džepu i u njoj još jedan dž za koji nisu ni znali jer njega nisu pronašli , gledali su u kutiju :) koji sam ispušio čim su me pustili ujutru dok sam išao do tvrđave po kola. Išao sam na sud, pozvan sam zbog količine od 0.06g toliko su izmerili da je bilo vutre u džointu, ja sve priznam, dobijem kaznu 20000din da platim, državni tužilac se žalio i tražio 5 puta veću kaznu koja je odbijena i toliko sam dobio 20000 + sam zaveden kao distributer jer mi tako piše u presudi, osuđen za proizvodnju i preprodaju. Panduri me svaki put cimaju za to kad me zaustave. Život su mi zagorčali zbog 0.06g al realno sam sam sebi jer sam nosio sa sobom.. u to vreme je važio zakon da ako se dokaže da je za sopstvene potrebe možeš biti oslobođen od svega, ali ja sam to tek posle presude pročitao u zakonu. Sad više nema toga u zakonu, možeš da najebeš i zbog 0.0001g

celu noć sam proveo u stanici sa džointom u djepu :confused::murija::joint:
 
Poslednja izmena od urednika:
  • Sviđa mi se
Reactions: Toblastfaster
18.11.2019
1
0
1
43
Pozz rastani.Danas sam imao problem pa me interesuje vase misljenje kako cu proci.
18.11.2019 na granicnom prelazu pri redovnoj kontrili su.mi pronasli 2,7g marihuane.Napravljen je zapisnik i dosla je patrola i odvela me u stanicu,gde sam dao izjavu i rekao da je to moje i da je za licnu upotrebu.Podpisao sam 3 papire:sluzbenu belesku,obavestenje o pravima dovedenog lica i potvrda o oduzetim presmetima.
Posle sluzbene beleske vracena su mi dokumenta i nastavio sam put van granica nase zemlje.
Nikada ranije nisam osudjivan niti krivicno gonjen ni za sta.Posle izjave sudija ili ko vec ko je pravio aluzbenu belesku mi ke rekao sledece.da cu za izvesno vreme dobiti na adresu stanovanja da se javim ili kod njih ili da dam izjavu i da ce da bude oportunuitet odlaganje krivicnog gonjenja.
Pricaju da ce da bude kazna od 10 000 u humanitarne svrhe dok neko prica da ce da bude kazna od 60 000.
Za koliko mogu ocekivati kovertu i koliki ce mi to problem praviti u buducnosti.
Hvala
 
19.11.2019
1
0
1
27
Pozdrav. Hteo sam da pitam, da li je neko mozda, nekim slucajem, zna sta mogu da ocekujem s obzirom da sam sinoc pao sa nekih 8-9g sa kesicom... U pitanju je kesica sa kolicinom od oko 7 (bruto naravno) i nekih 0,5g u foliji. Takodje, imao sam i mrvilicu gde sam imao nekih 0,65g izmrvljeno... Sa sve rizlama... Priznao sam, naravno, da je moje i da je sve to za sopstvenu upotrebu. Takodje, nikada ranije nisam kaznjavam ni krivicbo gonjen... Iskreno, frka mi je, ne znam sta da mislim. .. Ako neko zna slicno nesto, neka mi javi bar da glavu pokusam da iskuliram... Takodje me zanima, da li je se to smatra vecom kolicinom i da li cu verovatno na mardelj ili imam sansu da platim u dob. svrhe ili sta vec..