HID/HPS OG Kush & Northern lights u mogućoj borbi sa visokim temperaturama by @Black_roots

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Black_roots

Preaktivan član
02.11.2019
538
2.634
163
Uslikat ću ti čim budem u prilici. Vidio sam ga neki dan i već je izbio dole u vodu. Lijep bijel je i čini se zdrav za sada.
Koristim hidro gnojiva. Na početku sam koristio Atami b'cuzz hydro a+b. Od prošlog tjedna sam stavio onaj Advanced hydroponic Holland (duch formula) grow+bloom+micro jer sam ga našao u stvarima. Ostalo još od pre dve godine. To sam samo da probam, ali vidim da pH duplo brže raste u tom duch formuli. Šta preporučaš pd tog dvojeg? Sutra mjenjam otopinu pa neznam šta da stavim. Ovaj advanced sam stavio samo zato jer imam i micro u paketu, a za b'cuzz nemam ništa drugo osim a i b.
Danas sam složio novu kantu koja je baš za hranu pa možda i to pomogne u sprečavanju razno raznih sranja. Sutra kad sve budem selio u tu novu kantu ću sve poslikati ;)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: 0Marac0

Black_roots

Preaktivan član
02.11.2019
538
2.634
163
Pozdrav ekipa!
Jedan update dok se stigne. Poslije treba jesti :D
Za početak... sretan Uskrs svima koji ga slave!

21 dan vegetacije
Sve po planu i programu osim OG manji, a razlog se zna...
20200412_072729.jpg
Juče su dobile po prvi put pola doze Plagrona grow + pure zym + power rots 1ml/l
Zalivene svaka po 2l otopine. pH 6.0
Danas vidno živnule.
Urađen LST na OG u jednu stranu.
Odozdo napadaju grane tako da ovaj tjedan očekujem bujanje. Mislim da ću ih pustiti duže u vege radi klonova, a i radi ovog NL u DWC-u da se još bar malo digne. Još cca tjedan dana pa lolli pa još koji dan i 12/12 sa hps-om.

A šta se tiče ovog u DWC-u (DIY GHE waterfarm)...pa da malo objasnim...
Od juče je u novoj kanti koja se koristi za hranu. Više puta farbana radi prodiranja svijetlosti.
Kanta je 20 litara, a ulijevam cca 1 cm ispod košarice da ima malo zraka i do tu mi dođe oko 13,5l otopine.
Pumpicu sam izradio sam na foru neke sa youtube, ali po svoje da se sve to fino lako može rastaviti i očistiti po potrebi.
Koristim samo zračnu pumpicu od 150l/h koja kroz cijev automatski aerira vodu, podiže je gore i kapa u medij. Ne koristim zračni kamen jer sam na puno stranih foruma vidio da nema razlike sa ili bez. Ovo je sasvim dovoljno...valjda. Ako bude bilo potrebno, ubacit ću i zračni kamen.
Stavio sam da radi svakih 3 sata po 15 min po dani i jednom u noći jer nisam naišao na točan režim rada. Neki puštaju i da non stop cirkulira. Ja ću to s vremenom valjda skužiti.
Jako sam zadovoljan kako je to ispalo i sada imam šablonu za ubuduće ako bude ok. Radi odlično...
Ovo je sa donje strane di je pumpa...
20200412_081136.jpg
A ovak to izgleda...
20200411_220137.jpg
Ovo mi se sve više sviđa jer po ovome će preteći sve ove u zemlji. Budemo i to vidili...

A korijen je ok... bar mislim. Zasad bijel. Nema algi, nema smrada. Sve 5
20200411_191654.jpg 20200411_191853.jpg
Od jučer je unutra...
Atami b'cuzz hydro A+B po nekih 15ml svakoga do EC vrijednosti 1.1 i Pagron lemon kick za pH kojeg sam spustio do 5.6.
Ali zanima me kako se gleda EC vrijednost? Koristim vodu iz pipe koju pustim 24 sata. EC joj bude 0.44, pH 7.7
Kada dodam gnojiva EC je znači 1.1 i kad dodam Lemon kick (nekih 12ml) onda se spusti na 0.95. Neznam u čem je kvaka? Jel mogu onda još gnojiva dodati do 1.1 ili nediram???

Inače planiram uzeti još dodatne boostere od atamija jer sam sada bit će zapeo hehehe

Evo zajedno ekipe...
20200412_072915.jpg
Živi mi bili ljudovi!!!
 
Poslednja izmena:

Black_roots

Preaktivan član
02.11.2019
538
2.634
163
Ne, pumpica je vani. Obična pumpica za akvarij Crawfish 150l/h
To je na ovu foru gle...
Screenshot_20200317-122822_Samsung Internet.jpg 20200412_094557.jpg
Izradio sam po ovom načinu... čak bolje radi nego šta radi original. Probao sam i po originalu složiti ali ovo je puno bolje.

Googlaj GHE water farm ili aqua farm kit
Zrak ulazi u cijev u vodi i kako izlazi van kroz cijev, gura vodu za sobom, a isto tako aerira vodu. Kažem, većina ih niti ne koriste zračne kamene na ovaj način uzgoja. Samo još proučavam koliko puta to mora raditi. Za sada držim ovako kako sam rekao.
 
Poslednja izmena:

Influence

backtococo
Poznanik Foruma
19.06.2014
887
9.889
233
ni na nebu ni na zemlji
aaa kuzim kuzim... vidi ovako taj sistem je najmanje zastupljen u hidro uzgoju kanabisa.... to je odlican sistem za salate npr... ali ako hoces da se igras ok... sistem ti mora raditi 24/7... jer pored nutrijenata dovodis i kisik.... vodu koju menjas neostavljaj 24h da ostoji, jer ce ti ispariti samo hlor a u ovoj prici to malo hlora ti je prijatelj.... voda ti je losa ima dosta visok ec i zato imas tu zezanciju sa fluktacijama pH koji ce samo postati izrazeniji kako koren bude popunjavao kantu... kako resiti?! samo sa RO filtracijom.... pored toga dodajes i puno ph buffera pa ti i on radi problem sa fluktacijama....e sad EC on bi trebao biti ec 1.1 nutrijenti i onda plus tih 0.4 iz vode.. znaci ukupno ec 1.5..... probao sam dwc i nije mi se svidelo zbog dve stvari.. prva je pH fluktacije a druga je temp vode koja u malim oscilacijama donese velike probleme...
 

mr.dr.Smok

Prijatelj Foruma
13.03.2010
1.495
3.538
188
57
Potpisejem u potpunosti kolegu.
Mi u ovim krajevima imamo male boxeve.Mislim vecina ne.U takvim prostorima treba razmisljat o sistemima gdje je rezervar sa vodom izvan boxa.Zbog lakseg odrzavanja temerature i parametra.Ovako si osuden na ucestalo mjenjanje vode i nutijenata zasigurno bez ro filtera.
 

Black_roots

Preaktivan član
02.11.2019
538
2.634
163
Vidim da je najmanje zastupljen, al ovo kažem više manje proba pa kako bude.
Vodu ostavljam da, ali dodam 1ml Genoxa jer on je izvrstan šta se toga tiče, a ne škodi biljkama. Možeš ga i piti. Ali u svakom slučaju hvala na ovom infou...nisam znao.
Šta se tiče EC... ne..ne... EC vode mi je 0.44 i dodajem nutrijente do 1.10. Kad stavim još lemon kick bude 0.95 i više ne diram.
Ali za RO uređaj već ciljam dulje vrijeme i to za piti, ali ovi RO šta su za biljke i akvarije rade bljutavu vodu za piti pošto nema mineralizatora. Tražim još nešto jeftinije, a da bude za sve. Da složiti vidim nešto do 120€ za akvarije sa mineralizatorom pa budem vidio jer neznam sada šta taj mineralizator dodaje u vodu? Jel ko zna? Obično biljkama fali kalcija i magnezija iz RO vode pa se pitam dodaje li taj mineralizator to?
Znači...kupio bi RO da bude za biljke i za piti, al da ne bude bljutava voda. Jel ima ko iskustva s tim?
A šta se tiče boxa... da, male boxeve svi imaju i treba bacit rezervoar van. Meni je u cilju da ako ovo bude radilo bar 60% da ću sastaviti u box sustav za 4 biljke sa rezervoarom izvana, ali ne DWC nego na drip sistem sa povratom u rezervoar. Nešto tako mislim pa budem vidio kroz vrijeme.
Nutrijenti bi bili pH perfect i goni....
 

Influence

backtococo
Poznanik Foruma
19.06.2014
887
9.889
233
ni na nebu ni na zemlji
Šta se tiče EC... ne..ne... EC vode mi je 0.44 i dodajem nutrijente do 1.10. Kad stavim još lemon kick bude 0.95 i više ne diram.
da... nizak ti je EC i zato ti je biljka mala i zakrzljala...


Meni je u cilju da ako ovo bude radilo bar 60% da ću sastaviti u box sustav za 4 biljke sa rezervoarom izvana, ali ne DWC nego na drip sistem sa povratom u rezervoar
druze raditi ce ali cemu?!? dobit ces rezultate skoro kao u zemlji a imat ces puno vise zezancije....bolji je DWC nego sto radis waterfarm ali reko sam ti nedostatke... e sad ovo zadnje sto si naveo je Ebb&flow... to bi ti kao pocetniku bilo najlakse i najbolje a daje dobre rezultate....
 

Black_roots

Preaktivan član
02.11.2019
538
2.634
163
Ma daa... radit će to, al vidim da samo jebana s tim. Zato i mislim možda probati taj sistem Ebb&flow... jer sam vidio na puno mjesta da je najlakše a daje dobre rezultate. Ali... otom potom. Po meni je zemlja i dalje MAJKA, a ovo kako bude vrijeme pokazalo možda i složim nešto. Najviše mi je da dobijem dosta ulja da imam za sebe jer ovako mi je stalno na knap, i da mi je manje posla jer nekad imam dosta problema sa zdravljem pa ne mogu nekada ništa teško raditi pa čak ni misliti, a kako se govori po svim tim growerskim mjestima vidim da na hidro možeš dobiti više prinosa, ali i više thc-a tako da sam još u proučavanju najboljeg izbora. Zasad kažem... zemlja :)

A ova sada u waterfarm je mlađa od ovih drugih za tjedan dana. Danas ulazi u 3 tjedan tako da mi i nije toliko mala i zakržljala za razliku kakve su ove u zemlji bile pred tjedan dana. Neznam...
Ma buni me to kad dam gnojiva do EC 1.1 i onda dodam lemon kick koji spusti EC na 0.9. Dali se gleda onaj početni EC ili poslije dodavanja pH - ??? Bojim se dodati još gnojiva da nebi bilo previše. Al u svakom slučaju sada u 3. tjednu bi trebao EC dignuti na 1.3 ako se ne varam. Možda i 1.4 pošto NL voli jesti?
Samo to neznam... dal prije pH- gledati ili poslije? Nisam nigdje naišao na to.

I da... jel ovo 24/7 znači 24h 7 dana u tjednu? Znači non stop?
 
Poslednja izmena:

Influence

backtococo
Poznanik Foruma
19.06.2014
887
9.889
233
ni na nebu ni na zemlji
mesas kruske i picqe sa uzgojem u zemlji i hidro :D i zato je biljcica mala.... no nastavimo... znaci upali sistem 24/7 i digni EC... koliki ti je pH vode nakon dodavanja nutrijenata a da nisi korigirao sa pH - .... uzmi casu vode 2dcl i stavi 1x 2x kapi pH - pa izmeri EC.... nemas sta da gledas EC vode nego samo nutrijenata... znaci ako ide zalevanje sa 1.1 EC onda toliko nutrijenata + 0.4 ec vode (koji negledas:D)....
Ma buni me to kad dam gnojiva do EC 1.1 i onda dodam lemon kick koji spusti EC na 0.9. Dali se gleda onaj početni EC ili poslije dodavanja pH - ???
imas neku hemijsku reakciju neznam kakvu ali otkrio sam zbog cega:D taj pH buffer sto imas je organik... i on ti pravi fluktacije...u principu kad dodas pH + - on ce podignuti malo EC ali to je toliko nebitno.... znaci nabavi drugi pH kotektor i to ce ti sve biti stabilnije...
Zato i mislim možda probati taj sistem Ebb&flow... jer sam vidio na puno mjesta da je najlakše a daje dobre rezultate
da to mu je prednost... najjeftinija izrada a dobri rezultati... Ali.... jedina mana i nedostatak tog sistema je cirkulacija vode i nutrijenata... po naski... ko da ti pijes svoj urin pa ispiskis pa tako u krug:D...


kako si ubacio biljku u hidroton kuglice pa u kantu... jesi koristio kamenu vunu ili?!?
 

Black_roots

Preaktivan član
02.11.2019
538
2.634
163
Kao prvo puno ti hvala na trudu i strpljenju šta mi pomažeš :respect:

mesas kruske i picqe sa uzgojem u zemlji i hidro :D i zato je biljcica mala.... no nastavimo... znaci upali sistem 24/7 i digni EC... koliki ti je pH vode nakon dodavanja nutrijenata a da nisi korigirao sa pH - .... uzmi casu vode 2dcl i stavi 1x 2x kapi pH - pa izmeri EC.... nemas sta da gledas EC vode nego samo nutrijenata... znaci ako ide zalevanje sa 1.1 EC onda toliko nutrijenata + 0.4 ec vode (koji negledas:D)....
Ovo 24/7 znači da radi 24h 7 dana u tjednu? Tj. non stop?
pH vode nakon dodavanja nutrijenata je 7.1
Aaaa... znači ne gledam EC vode? Ma negdje sam vidio da se dodaju nutrijenti od 0.4 pa do 1.1 ili kolko već (ovisno o stadiju biljke jel) i držim se toga. Al ok, sad mi je jasnije... malo si me prosvijetlio :)

imas neku hemijsku reakciju neznam kakvu ali otkrio sam zbog cega:D taj pH buffer sto imas je organik... i on ti pravi fluktacije...u principu kad dodas pH + - on ce podignuti malo EC ali to je toliko nebitno.... znaci nabavi drugi pH kotektor i to ce ti sve biti stabilnije...
Jbte gle stvarno... to je to da. Opet bravo za tebe hehe... Uzet ću onaj od GHE pH- pa će biti bolje valjda. Jel pomaže ocat ili limunska kiselina dok ne dođem do ovog? Ili čak imam nešto ovog...
...pa neznam jel to ok?

I kako onda ako su Plagron bloom i grow mineralna gnojiva, a lemon kick je organsko... jel radim grešku cijelo vrijeme i sa zemljom korigirajući pH sa tim lemonom?

kako si ubacio biljku u hidroton kuglice pa u kantu... jesi koristio kamenu vunu ili?!?
Da, kamenu vunu. Bila sjemenka 12h u vodi pa stavljena u onu malu kocku vune 4x4cm mislim koja je prethodno namočena u vodu sa pH 5.5. I sve je rađeno u destiliranoj vodi. Nakon 5 dana kad je izbio korijen dole stavljena u kantu.

A ustvari nisam mislio na ebb&flow nego top feed recalculation system. Nešto na ovu foru...
 
Poslednja izmena:

Influence

backtococo
Poznanik Foruma
19.06.2014
887
9.889
233
ni na nebu ni na zemlji
da celo vreme neka ti pumpica radi.....


Jel pomaže ocat ili limunska kiselina dok ne dođem do ovog? Ili čak imam nešto ovog..
a ne bas... radilo bi kada bi trbao malo spustit pH ovako bi ti jos vise problema donelo...


...pa neznam jel to ok?
da to je to...


jel radim grešku cijelo vrijeme i sa zemljom korigirajući pH sa tim lemonom?
ne bih znao ovo ali mislim da ne...



A ustvari nisam mislio na ebb&flow nego top feed recalculation system. Nešto na ovu foru...
a vidi... u videu sa recirculating ti je varijacija ebb&flow ali sa driperom... to opet nije najpametnije resenje bolje je klasican ebb&flow.... a non recirculating ti je ustvari DTW ili ti drain to waste... e taj sistem ja koristim u kokosu... svaki puta dajes sveze nutrijente i svezi kisik=eksplozivan rast korena i biljke...
 

Black_roots

Preaktivan član
02.11.2019
538
2.634
163
Opaaa... znači u kokosu ti radiš na taj način? E to to... taj način mi se sviđa samo nisam znao da može u kokosu. Ajd super... bit ćeš mi mentor ako krenem u te vode hehehe ;)

Ovaj pH - šta imam piše kao da je za folijarnu prihranu pa me bilo strah to stavljati, al evo sada idem napraviti novu smjesu sa EC 1.7 (voda 0.4 + nutrijenti 1.3 = 1.7) i spustiti pH sa tim do 5.5 pa ću vidjeti kako se to kreće.

Stari...hvala još jednom...:)
 
Poslednja izmena:

Black_roots

Preaktivan član
02.11.2019
538
2.634
163
Pozdrav svima...!
Mali update koji kaže... od sutra 5. tjedan vege
Pred 5 dana sam zalio malo previše (razlog taj jer sam nisam bio u mogućnosti zalijevati pa sam malo natopio) i to mi je sada dodatno usporilo OG i NL u zemlji.
Tad su dobile punu dozu growa+p.roots+zym - pH 6.0 (lemon kick)
Tek danas vidim da dolaze do zraka iako su potovi još teški. Nadam se da će brzo sada to popiti. Ima grana podosta. Digao svijetlo na cca 70cm da se malo izduže pa ću uzeti par klonova ako se bude dalo šta naći, lollipopati, pričekati još koji dan i prebacujem na 12/12.

NL u Hydro water farm... od sutra 4. tjedan
Otkad mi je @Influence rekao kako to sve ide, raste ko ludo... nemam riječi. Od prošli put otkad sam mjenjao otopinu i stavio novi pH korektor, pH nije tako skočio. U 3 dana sa 5.5 na 5.9 dok je sa lemon kickom to već bilo ma 6.8.
Sa temperaturom otopine zasad imam sreće jer se kreće oko 20°. Korijena već ima dosta.
Sutra ću raditi novu otopinu sa istim EC 1.3 odnosno 1.7 pa neznam dal da dignem na 1.4?
Kad promjenim otopinu, slikam korijen i sve.
20200419_084537.jpg 20200419_131230.jpg
Živi bili!!!
 

Black_roots

Preaktivan član
02.11.2019
538
2.634
163
Danas promjenjena otopina...
13l vode + po 27ml A+B B'cuzz + 14ml pH - = EC 1.78 i pH 5.7.
Sve oprano i dezinficirano sa Genoxom i dodano u otopinu malo manje od 1ml.
Korijen je za sada po meni ok... nema mirisa, algi... sve 5. Samo da tako nastavi...:)
20200420_125722.jpg

Kad sam mijenjao otopinu, koristio sam drugu kantu da stavim biljku unutra. Bila je samo vlažna kako sam je oprao. Dok sam zamijenio to sce i oprao, nije prošlo ni 10 min, a ona već spustila listove dole (slika). Znači li to da ne smije ni sekund korijen biti na suhom???
20200420_124610.jpg
Stara otopina je EC isti kao šta sam i stavio pred tjenan dana. pH se povisio na 6.4

Ajmo dalje... pozdrav!!!
 

Black_roots

Preaktivan član
02.11.2019
538
2.634
163
Jest, stavio sam na 1.4... malo manje ajd.. 1.38 ;) Vidim goni ko luda, stabljika je već dosta debela. Maknuo sam dva prva donja mala lista jer su se malo smočila kako nekad špricne iz cijevi otopine pa da se ne nakoti sranja na njima, a i da mi ie lakše pobrisati i dezinficirati poklopac ispod biljke.

Ok, pazit ću na pH... thx :thumb:

A šta se tiče zračnog kamena... znam da nije loš savjet, ali evo... neku noć sam googlao da sam već ogooglao i glava me bolila do 3 ujutro. Tražio sam baš to... uzgoj u water farmu i dali je potreban dodatni zrak?!?!
Od svih mogućih foruma sam zaključio da ne treba, jer 80% onih koji goje na taj način kažu da su experimentirali i dodavali zračne kamene, ali se nije pokazalo nešto bolje nego samo ovako.
E sad neznam... mene to sada isto zanima pa ću i probati vjerojatno. Imam još jednu pumpicu pa ću staviti tamo kad krene cvijetanje il tako nešto. Zasada vidim da netreba kao.... raste to, a baš nevjerojatno brzo. U 5...6 sati ja vidim razliku jbte... ludilo
::listomahanje::
 
Poslednja izmena: