One grow life (cfl)

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Jin

Aktivan Član
02.12.2008
53
3
0
34
Posto nisam stigao staviti novi box u akciju...biljka je pocela prerastati box(privremeni)....pa sam morao uraditi lst...komentarisite dali je ovo dobro uradeno???

 

discomisic

Aktivan Član
09.02.2009
60
0
0
53
...neznam koliki ti je ovaj privremeni box visine!??
no' ako je misliš zadržat u tommanjem box-u! pokušaj da je što više spustiš put doli!!!
jer će ti svakako ove grane sa strane isto narast u visinu kako i sama stabljika!!!
Tako ako imaš mogućnosti (širina Box) , stavi doli na dnu saksije, neki prihvat, ili neku jaču žicu štap! i svako dva dana je zateži put doli!
Ja sam svoje 4 isto savija skoro do zenlje!!! i opet su ove grane sa strane izrasle pun klinac!! tako da mi je sad isto frka sa prostorom i visinom!? :(( jer moram i njih da savijam i spušzam!? ufff ;D
 

Jin

Aktivan Član
02.12.2008
53
3
0
34
Konacno sam kupio HPS sijalice u Zagrebu zahvaljujuci prijatelju Rasta-zg.
Samo sto nisam nasao SON-T...pa mi recite dali mogu ove posluziti i koja je razlika?!?!?!?

 

m4r3

Aktivan Član
05.10.2008
342
40
28
Niodaklevci
2advanced.com
http://www.tez.hr/_hr/katalog/visokotlacne/natrijeve/

28 k lumena ce biti vishe nego dovoljno za tvoj box, al et kazu od viska glava ne boli, al ce bolit malo od temperature ako ne stavish adekvatnu ventilaciju za tu "grijalicu" :D

btw. Pogledajte na tom linku dole na kraju stranice..

Visokotlačne žarulje - natrijeve s povećanim svjetlosnim tokom (VTNaP/C) - oblik cijevi

Snaga (W): 600

Svjetlosni tok(lm): 90 000

wowwwww
 

Jin

Aktivan Član
02.12.2008
53
3
0
34
Ma stavit cu klimu u box ako treba...bice 6 ventilatora 3ulaz 3izlaz valjda je dosta
Ev i par stvarcica koje sam kupio u Smart shopu u Zagrebu,tacnije Ilica 37

 

m4r3

Aktivan Član
05.10.2008
342
40
28
Niodaklevci
2advanced.com
Ako je to neka domaja, onda je stavi vec na 12/12, jer ne znash koliko ce narasti, pa da ti ne preraste box, ja sam svoju stavio od pocetka na 12/12 i uprkos LST-u vrhovi su narasli i mislim da ce mi prerast box koji je 60 cm, pa cu morati vezati i savijati vrhove, mislim da je previshe mjesec da je josh drzish u veg., smanji to bar na 10 dana, et to savjet je iz nekog mog jadnog iskustva.Ako je nisi gnojio slobodno je zagnoji sa 1/2 doze za veg. il chak 1/4 doze.

btw. Odlicno izgleda biljcica, lijepa i zdrava.
 

Jin

Aktivan Član
02.12.2008
53
3
0
34
Ma nemogu je jos na cvjetanje jer nemam prigusnice,to sam narucio pa sad cekam.
Evo par slicica




I jedno pitanje: na nekim listovima se pojavljuje neka tekucina izgleda da je list ispusti i to nije u velikim kolicinama nego samo malo?????
 

m4r3

Aktivan Član
05.10.2008
342
40
28
Niodaklevci
2advanced.com
gargamel je napisao(la):

Hahahah jbg neznam kako bih to nazvao mozda dupli LST, jah i zaboravio sam napomenuti da sam otkinuo vrh glavni kako sam radio LST jer sam previshe pri vrhu vezao i pukao kao ledenica :( to je bilo davno prije jedno mjesec, da se to nije desilo (pucanje vrha) ko zna kolika bi bila sad ,btw tu su izrasla nova 2 vrha, znaci na biljci je radjen i LST i "slucajno rezanje" hahah e da se to rezanje slucajno nije desilo vjerovatno bi imao puno vishe problema sa prostorom.

Za Jin-a:

Nema veze, ne mora hps bit unutra da bi je stavio na cvjetanje, prebaci ti to slobodno na 12/12 pa makar imao i samo plavi spektar jer kad je stavish na cvjetanje ocekuj prve pistile najmanje 15-25 dana poslije prebacivanja.Jer ako je ostavish josh toliko u veg, bit ce ti kao u scary movie, ona scena kad ga VU smota u carsaf hahaah.Ne bez zaebancije ne znash kakva je vrsta u pitanju, pa je necesh moc obuzdat kad bukne pogotovo kad hps dodje, jer ona raste i u cvjetanju dosta, mozda upola sporije nego u veg ali ipak raste, koliko znam prestane rast zadnjih par nedjelja.

A sto se tice tih "izlucevina" iz lista cisto sumnjam da je to list ispustio ,nego ti je to od vode koja isparava tj. kondenzira se negdje i kapne na listove, il se kondenzira na samim listovima ,to se meni deshavalo kad je bila velika vlaga u boxu.To ja bar predpostavljam i govorim iz svog iskustva ako grijesim nek me isprave ovi iskusniji, mada su nesto slabo aktivni u zadnje vrijeme :(