opća anestezija

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

snoopy90

Aktivan Član
15.11.2009
171
129
43
33
Ovako,zna li netko može li svakodnevno konzumiranje marihuane u vremenu prije operacije dovesti do komplikacija za vrijeme opče anestezije??buduči da ti anesteziolog na razgovoru koji se obavlja prije operacije savjetuje da se prestane pusiti cigarete desetak dana prije operacije,a i u upitniku koji se mora ispuniti stoji pitanje da li pusite te da li konzumirate bilo kakva opojna sredstva.
Trebao bih na operaciju pa mi je malo frka sto se tiče toga!!lp
 
16.04.2010
42
5
0
35
Ja mislim da ne može, imao sam dvije operacije u zadnja dva mjeseca. Obje rađene pod općom anestezijom, a konzumirao sam vutru normalno kao i uvijek, nisam pušio samo po dan prije operacija jer sam bio u bolnici. A koju ćeš operaciju imati, neku težu ili?
 
08.05.2010
13
0
0
36
jesam novi na forumu, ali ovo je moje podrucje :) to sto tebi gogo u dva puta nije nista bilo sigurno nije neki pokazatelj... svi smo razliciti, toliko razlicitih medicinskih zahvata i metoda, da moramo gledati tisuce i tisuce primjera, a ne dvije da bi mogli reci mislim da moze ili mislim da ne moze. ipak...cinjenica je da je vjerojatnost 99% da ti nece nista biti, da su vrlo rijetki slucajevi nekih komplikacija prilikom anestezije povezanih s opijatima ove vrste... ostavi se vutre na tih 10 dana za nedaj boze. sretno s oporavkom ;)
 

ZmijugaLoma

Aktivan Član
20.03.2007
176
25
0
41
A da ti to nije doktor rekao radi onog "puhanja", znam da nesto moras puhati, i neke kuglice (fol kapacitet pluca ili sta li...!) Tako je moj deda (stravstveni pusac) ali kad nije mogao puhati to, tj. proci taj test pa mu odgodili za 15 dana, oooodmah je ostavio cigare i evo i dan danas ne pusi !!! Lijepi strah :)
Inace drzi se ti tog sto ti je doktor rekao, mislim da sa vuvom nema problema (znam XxXx slucajeva koji su isli na operaciju, cak i duvali u bolnici dok je bio (prijatelj...) ali kao sto kaze Mestar, nismo svi isti, to ne mora znaciti sad da TEBI nece nista biti, ili da ce tebi se desiti nesto (da me ne shvatis pogresno), ali mislim da doktori ipak vise misle na jace i hemijske droge tipa (heroin, kokain, sta jos ono ima, LSD, exstasy itd itd)
Ja kad bih morao na operaciju, ne bih sigurno prestao do zadnjeg momenta (sto se kaze...) iiii nemoj se sjebavati nista, kako god da uradis ne vjerujem da ce biti ikakvih problema, doktori moraju to naglasiti u svakom slucaju, a i vuvu ne pusis svakih pola sata kao cigare !!
Ja sam dao svoje misljenje i sta bih JA uradio da se nadjem na takvoj poziciji, a ti ako mozes, svakako bi ti dobro dosla pauza sto se tice vuve, (operacija, ne operacija) treba praviti pauzu u konzumiranju
 

Nikolica

Aktivan Član
19.03.2010
69
4
0
34
Sutra ću verovatno dobiti anesteziju jer popravljam zub. Čisto da pitam dal može nešto loše da mi se desi? Ne bi trebalo, ali bolje da pitam... :)
 

natura

Aktivan Član
29.05.2009
228
146
0
46
mislim da nije zajebancija
srce drugacije cuka i pritisak je drugaciji naduvanom coveku
mada ne verujem ni da je dobro apstinirati za vreme pre operacije, jer bi telo prezivljavalo krizu uz opstu anesteziju i ko zna kako moze to na nekoga da utice
licno bi rekla anesteziologu da duvam i neka mi dva puta proveri pritisak i puls pre nego sto mi odmeri dozu
 

Strange Noiz

Aktivan Član
14.03.2010
60
1
0
32
natura je napisao(la):
mislim da nije zajebancija licno bi rekla anesteziologu da duvam i neka mi dva puta proveri pritisak i puls pre nego sto mi odmeri dozu
Upravo to, u krajnjem slučaju nije murijak da će ti stavit lisice oko ruku ;)
A u svakom slučaju ak je reko za cigare 10-15 dana prije ne pušit, nemoj ni vutru čisto iz mjera opreza. Opća anestezija nije mala stvar, to su teži sedativi!