Otrov razuma ili izlecenje nacije

Hesi Hempatia Seedstockers Organics Nutrients Herbies Headshop

vox

09.03.2005
113
105
28
43
www.facebook.com
Cao!

Hoce neko da pomogne naredno izdanje "Otrova razuma ili izlecenja nacije"?

Svi koji pomognu bice potpisani kako zele.

Moguce je i kombinovanje sa drugim autorima, kolektorima, korisnim stvarima uz navodjenje autora, ali bi bilo dobro da i sami autori domacih tekstova pomognu.

Primeri sa ranijih foruma:

http://www.geocities.com/rashkafaraj/knjige/

Prethodni ORIN
http://www.vutra.org/oriin.pdf

Avrame, treba mi RTF ili DOC na [email protected]

Poz,
V.
 

kanehbosem

Rehabilitacija kanabisa !!!
Banovan
12.10.2006
619
46
48
malo sam švrljo po linku raškafaraj i vidio da spominješ hitlera, nacizam i njihovu vezu sa magijom i halucinogenima.

ako ti je interesantno mogu te usmjeriti na neke linkove o kristovoj upotrebi kanabisa.
 

vox

09.03.2005
113
105
28
43
www.facebook.com
a cemu citat posta iz 2007 godine i obracanje clanu koji na forum nije svratio vec skoro 8 meseci

Jedini je odgovorio na temu - a to je jedna sveobuhvatna obrazovna PDF knjižica koja bi pokrila opštu temu kanabisa.

Od prevoda sa engleskog, mogu jednu staru ali odlično napisanu knjižicu http://www.ivantic.net/Ostale_knjiige/Zdravlje/Paul_Dennis_Carolyn_Barry_Trava.pdf https://www.scribd.com/doc/82502926/Carolyn-Barry-Paul-Dennis-Marihuana
 

grouchy

theGrumpy
16.08.2013
7.221
23.319
1.098
jel prevedeno to sto ima o upotrebi trave kod bliskoistocnih storitelera?

mislim da o upotrebi ulja ima u starom zavetu, ne kao sredstvo za nanosenje po kozi ili kuvanje nego za upotrebu kako sad znamo, kao neki mudraci se skupili pa ce celu noc nesto da debatuju, odlucuju, sta li?

i da se malo nasalimo

Hteo Isus Hrist da siđe na zemlju da izvidi situaciju. I siđe u najgori deo grada, tamo vidi nekog narkomana kako duva marihuanu. Isus ga pita:
• Šta to radiš?
• Evo, ništa, duvam vutru. Probaj, mnogo je dobra, nećeš znati za sebe.
Dune Isus 1 dim, 2, i ništa. Upita ga narkoman:
• Jel’ osećaš nešto?
• Ne.
• Kako se zoveš?
• Isus Hrist.
• Jesam li ti rekao da nećeš znati za sebe.

a takodje ima i jedan text o mojsiju da je bio vise nego uradjen, ali ne mogu da ga nadjem.
 
Poslednja izmena:

grouchy

theGrumpy
16.08.2013
7.221
23.319
1.098
evo nadjoh :D

U Bibliji čitamo o "proročanskim" vizijama i razgovorima običnih smrtnika sa Stvoriteljem Univerzuma obavijenim oblacima dima. Često su ti kontakti popraćeni vrlo živopisnim, fantastičnim slikama. Ima li mjesta sumnji da su svećenici Staroga Zavjeta upotrebljavali droge?

Prvo spominjanje kanabisa-'kaneh-bosm' (Izlazak)

U Knjizi Izlaska 30, 22-33, Bog osobno daje Mojsiju upute kako da napravi žrtvenik Njemu u čast, ali i recept za izradu Svetoga ulja.

Ulje za pomazanje
Nabavi najboljih mirodija: pet stotina šekela smirne samotoka, pola te težine - dvjesta pedeset - mirisavog cimeta, dvjesta pedeset mirisave trstike, pet stotina - prema hramskom šekelu - lovorike i jedan hin maslinova ulja. Od toga napravi posvećeno ulje za pomazanje.

Ovdje je zanimljiva riječ "mirisave trstike". Naime lingvisti* su dokazali da je riječ za kanabis tj. biljku iz čijeg se ulja dobiva hašiš bila kaneh-bosm, koja se u tradicionalnom hebrejskom nazivala kaneh ili kannabus. Korijen riječi kan u ovoj jezičnoj konstrukciji znači "trstika" ili "konoplja", dok bosm znači "aromatski". Ova se riječ pojavljuje 5 puta u Starom Testamentu; u knjigama Izlaska, Pjesmi nad Pjesmama, Izajii, kod Jeremije i Ezekijela (poznatog po živim vizijama).

Riječ kaneh-bosm je krivo prevedena kao calamus, obična močvarna trstika, slabe novčane vrijednosti, koja nije imala kakvoću i značaj pripisan biljci kaneh-bosm. Greška je nastala u najstarijim grčkim prijevodima Hebrejske biblije, Septuaginti, u 3. st. n.e., i ponavljala se do danas.

Ovo "ulje za pomazanje" svećenika, bilo je strogo čuvano i nedostupno običnom puku pod prijetnjom smrti:
Pomaži Arona i njegove sinove i posveti ih meni za svećenike. Onda kaži Izraelcima ovako: "Ovo je moje posvećeno ulje za pomazanje od koljena do koljena. Ne smije se polijevati po tijelu običnoga čovjeka; ne smijete praviti drugoga ovakva sastava! Tko god takvo napravi, ili tko ga stavi na kojeg svjetovnjaka, neka se odstrani od svog naroda!"

Nanošenje hašiševog ulja na kožu, provjereno ima halucinogeno djelovanje i to je odavno poznato i korišteno u raznim ritualima.

Uljem od kanabisa premazivalo se sve u Božjem Šatoru:
Time onda pomaži: Šator sastanka i Kovčeg Svjedočanstva; stol i sav njegov pribor; svijećnjak i sav njegov pribor; žrtvenik kadioni; žrtvenik za žrtve paljenice i sav njegov pribor; umivaonik i njegov stalak: posveti ih, i oni će tako postati posvećeni; i što god ih se dotakne, posvećeno će postati.

I opijat u obliku dima je paljen u Jahvinu hramu. Danas se u tu svrhu rabi neutralni dim tamjana:

Miomirisni kad
m-k.gif
Jahve još reče Mojsiju: "Nabavi mirodija: natafe, šeheleta i helebene. Od ovih mirodija i čistoga tamjana, sve u jednakim dijelovima, napravi tamjan za kađenje, smjesu mirodija kakvu pravi pomastar, opranu, čistu, svetu. Od toga nešto smrvi u prah i jedan dio stavi pred Svjedočanstvo, u Šator sastanka, gdje ću se ja s tobom sastajati. Držite ovu mirodiju presvetom! Tko sebi napravi što takvo da mu miriše, neka se iskorijeni iz svoga naroda."

Jahve se Mojsiju "prikazivao" u oblaku, poput oblaka dima u koji je bilo uvijeno proročište u grčkim Delfima ili šamani na svojim sastancima.

Drugo spominjanje kanabisa-'kaneh-bosm' (Pjesma nad Pjesmama)

Mladice su tvoje vrt mogranja pun biranih plodova: nard i šafran, mirisna trska (kaneh-bosm) i cimet, sa svim stabljikama tamjanovim, smirna i aloj s najboljim mirisima.

Treće spominjanje kanabisa-'kaneh-bosm' (Izajia)

Tu se Bog (tj. svećenici) žali da mu narod ne kupuje dovoljno: Nisi mi kupovao za novac trsku(kaneh-bosm), nisi me sitio salom svojih žrtava; nego si me grijesima svojim mučio, bezakonjem svojim dosađivao mi.

Prije toga imamo živopisnu viziju u hramu punom dima: ...vidjeh Gospoda gdje sjedi na prijestolju visoku i uzvišenu. Skuti njegova plašta ispunjahu Svetište. Iznad njega stajahu serafi; svaki je imao po šest krila: dva krila da zakloni lice, dva da zakrije noge, a dvama je krilima letio. I klicahu jedan drugome: "Svet! Svet! Svet Jahve nad Vojskama! Puna je sva zemlja Slave njegove!" Od gromka glasa onih koji klicahu stresoše se dovraci na pragovima, a Dom se napuni dimom.

Niti autor psihodeličnog Otkrivenja ne može izbjeći Hram pun dima:
I hram se napuni dimom od Slave Božje
Otkrivenje 15, 8

Četvrto spominjanje kanabisa-'kaneh-bosm' (Jeremija)

Što će mi tamjan koji dolazi iz Šebe i trska mirisna (kaneh-bosm) iz zemlje daleke? Vaše mi paljenice nisu drage, nisu mi po volji klanice vaše.

Peto spominjanje kanabisa-'kaneh-bosm' (Ezekijel)

("Proroka" Ezekijela poznajemo po čudesnim vizijama letećih objekata i anđela koji silaze s neba!)
Zbog obilja trga tvojeg, silnoga ti blaga, i Damask s tobom trgovaše za helbonsko vino i saharsku vunu. I Dan i Javan iz Uzala za trg tvoj prekaljeno gvožđe mijenjahu, cimet i slatku trsku(kaneh-bosm).
________
*Ben-Yehuda Hebrejsko-Engleski rječnik (1964)' piše da je kaneh-bosm ustvari konoplja kanabisa, str. 140;
[Hebrejski lingvist Eliezer Ben-Yehuda (1859-1922) je poznati obnovitelj hebrejskog jezika u prošlom stoljeću i vrhunski autoritet po pitanjima tog jezika, osnivač 'Academy of the Hebrew Language']
_____

MOJSIJEV RECEPT ZA HRAMSKO ULJE ZA POMAZANJE

500 šekela = 12,5 libri ili 5,6 kg

hin = galon ili oko 4 litre

Tri glavne mirodije:
- mirna samotok = (mirta) = eterično ulje kore drveta iz Indije s aromom cimeta: 5,6 kg
- ulje mirisavog cimeta (slatki cimet): 2,8 kg
- kaneh-bosm ulje: 2,8 kg

+ lovorika (eterično ulje kore drveta s Dalekog istoka s aromom cimeta): 5,6 kg
Sve pomiješati i uliti u oko 4 litre maslinova ulja.
_____

Da. Jahvin hram je na daleko mirisao po cimetu. Taj slatkasti miris je ujedno prikrivao zadah prolivene krvi i zaklane stoke na oltaru čije su žrtvovanje obavljali omamljeni leviti i svećenici.

Ulje za pomazanje je bilo toliko cijenjeno, da su se Božji poslanici - proroci, nazivali Božjim Pomazanicima. Otuda dolazi naziv Krist = Pomazanik. Nakon što su namazani takvim uljem, nije ni čudo da su komunicirali s kojekakvim božanstvima, imali "proročke" vizije i zapadali u trans.
 
Poslednja izmena: